Silicon Valley meets Suriname

3

Op 21 en 22 oktober jl. werd in het IGSR (Staatsolie) gebouw op het ADEKUS Complex in Suriname, het Silicon Valley meets Suriname event georganiseerd door Telesur.
Dit 2-daags evenement was een initaitief om de ICT ondernemer van Suriname meer handvatten en inzichten te geven in wat er allemaal bij komt kijken in een tech startups in Silicon Valley.

Speciaal hiervoor zijn naar Suriname gehaald;
Ryan Kopinsky – PhD Kandidaad in Robotics bij het Center for Intelligent Systems, Control, and Robotics (CISCOR), en Oprichter van het pas gestartte GiemTori (tech startup). Ryan is geboren in Suriname, is actief (geweest) in meerdere tech-startups. En heeft ook meegewerkt aan state-of-the-art technologie waaronder de NASA-IHMC X1 Exoskeleton.

Brian Brackeen – Founder & CEO van Kairos Inc.
Brian heeft voor meerdere grote ICT organisaties gewerkt waaronder Apple en IBM. Met Kairos wil hij helpen een range aan diensten te ontsluiten door middel van Facial Recognition (gezichts herkenning) en Emotion Analysis. Beide tools zijn beschikbaar voor ontwikkelaars voor toepassing in een brede reeks aan toepassingen. Zijn bedrijf maakt momenteel een exponentieele groei in omzet (16% per maand) mee. Een mooi detail is dat hij met investeringskapitaal en coaching geholpen is door de tech-startup van Angela Benton.

Angela Benton – Founder & CEO van NewME Accelerator
NewMe is in 2011 gestart. Het is een startup (of seed)accelerator die tech innovators en startups helpt met coaching en de investeerders die nodig zijn, om een nieuw product met potentie een maximale kans op succes te geven. Haar bedrijf heeft al meer dan 17 miljoen aan investeringen omgezet bij honderden ondernemers, en helpt inmiddels tech startups in 13 landen wereldwijd.

Sergio Pengel Founder & CEO van Pie Data,
Pie Data is een “Caribbean Technology Hub” een marktplaats waar innovators uit het caribisch gebied bij mekaar komen om geinspireerd te raken, opgeleid te worden, en samen een technologische diaspora vormen. Pie Data is ook de event facilitator geweest van de laatst gehouden CANTO CODE 1.0

Miguel Rodrigues Founder & CEO van Apura Networks.
Apura Networks is Suriname’s eerste Crowdfunding Platform. Miguel is een ICT professional, die al ruim 10 jaar aan de weg aan het timmeren als het gaat om Apura Networks. Het netwerk telt nu ruim 2700 leden in alle delen van de wereld. Miguel is enkele dagen geleden voorgoed geremigreerd om hier in Suriname zijn krachten ten volle te geven.

De rode draad door het evenement dat bestond uit interactieve presentaties en workshops was: wat zijn de zaken waar je rekening mee moet houden in een tech-startup? Daarbij werd er in de presentaties door de sprekers heel persoonlijk gedeeld over hun eigen ervaring bij hun nu succesvolle business. Wat het koste het aan middelen, tijd, energie, persoonlijke offers, maar vooral hoe het uiteindelijk een succes werd.

3 REACTIES

 1. Hahaahaaaaaa..
  Er staan begrippen erbij waarvan men niks weet of nooit van gehoord heeft eerder,
  Apura networks bestaat al 10 jaar en we horen het pas hierover 10 jaren later wat aangeeft dat het geen SUCCES is..


  Maak melding

 2. wat zijn de zaken waar je rekening mee moet houden in een tech-startup?

  antwoord: een tjoekoe hier, een tjoekoe daar, en vergeet niet de dames Bouterse 20% van je winst te doneren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.