Ambassadeur China: Suriname één van onze beste vrienden

22

PARAMARIBO, 24 okt – Suriname krijgt duizend woningen cadeau van de Volksrepubliek China. Het cadeau ter waarde van maar liefst zestig miljoen dollar is een eerbetoon aan “één van onze beste vrienden in de wereld.” Dit zei ambassadeur Yang Zigang.

Volgens de Chinese diplomaat is de relatie tussen de twee landen beter dan ooit. Het besluit om de woningen te schenken was dan ook niet moeilijk. De woningen zullen worden verkocht aan burgers. De regering heeft al drie plaatsen aangewezen waar gebouwd zal worden. De woningen moeten er binnen een jaar staan, volgens minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken.

Per stuk kost een woning dus zestigduizend dollar. Het is geen prijs voor de doorsnee burger. Of de overheid zou de woningen voor ver beneden de waarde moeten overdragen. De regering Bouterse legt zich erop toe haar sociaal programma uit te voeren. De sociale woningbouw is er onderdeel van. Aan het eind van Bouterse II is een Chinese woningfabriek opgezet in Para. Die moet per jaar honderden woningen afleveren.

22 REACTIES

 1. Opmerkelijk ! Wanneer de zogenaamde ” filantroop “, China, een reeks van ( tweedehandse) computers aan de ARMOEDZAAIER, Suriname, schenkt dan loopt ” Ingrid “, het wijf van ” Desiderius “, de KORSAKOV- patient, scholen af om Zwarte Piet uit te hangen door met de Chinese ” kado’tjes ” te strooien alszijnde pepernoten !

  Wat opmerkelijk is bij deze ” schenking ” van onze ” gele filantroop ” is dat de 1000 ” vogel nestjes ” niet in een SOCIAAL PLAN zullen worden opgenomen door de Overheid maar KEIHARD zullen worden VERKOCHT aan de Surinamers.

  Iets wat GESCHONKEN is verkoop je toch NIET volgens mij ????

  Een ander frappante zaak is de uitspraak van ” Pinokkia ” ( vrouwelijke Pinokkio) namelijk; ” de woningen moeten er binnen een jaar staan ”

  Enkele aangewezen plaatsen moeten zelfs nog ONTBOST en BOUWRIJP worden gemaakt.

  Tenslotte ben ik zeker van dat deze dame http://www.apintie.sr/vid.php?vid=13565 met haar kinderen de WANHOOP nabij zijn en DRINGEND een BETAALBARE woning nodig hebben en snakken naar een MENSWAARDIG leven !!!!!!

  SURINAME ! SHAME ON YOU !!!!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 2. De woningen moeten er binnen een jaar staan, volgens minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken.

  Tuurlijk staan deze woningen er binnen een jaar…. niet dus…..

  De zoveelste zinloze belofte van Bouterse.


  Maak melding

 3. Suriname krijgt duizend woningen cadeau van de Volksrepubliek China. Het cadeau ter waarde van maar liefst zestig miljoen dollar is een eerbetoon aan “één van onze beste vrienden in de wereld.” Dit zei ambassadeur Yang Zigang

  NIKS MEER EN NIKS MINDER AAN TOE TE VOEGEN.


  Maak melding

 4. Dat arme land van me ! Tjepoti, 100 woningen en de helft van china vestigd zich in suriname ! Heeft dezee badrisingh nu al haar ogen laten vallen op de chinezen. Zijn het trouwrns de chinezen die gestemd hebben op bouterse. Je zou toch denken dat deze idioot de surinamers eerst aan het werk zou moeten helpen, waaronder de huizenbouw! Ik zal dit nooit begrijpen. Waar is trouwens die tramlijn gebleven?


  Maak melding

 5. en wat is er gebeurt met de Chinese fabriek die 3 maanden geleden met veel bombarie en vlagvertoon werd geopend door onze megalomane gek……3 woningen per dag zouden er geleverd worden. Wie houdt wie voor de gek. ANTWOORD.. de megalomane, populistische gek houdt 500.000 Surinamers voor de gek.


  Maak melding

 6. Aloha!!!…Dat is een goed teken van Mega China in Suri.Als de chinesche ambassadeur de 1000 woningen aan Suri schenkt,dan komt dit van een hogere Instantie in China.
  We moeten echt blij zijn,dat China zo Sociaal denkt.Bravo,Neks No Fout!!!!!


  Maak melding

 7. Er zou niks fout zijn als deze woningen aan sociaal zwakkeren tegen betaalbare prijzen verhuurd konden worden met optie op kopen naar draagkracht.maar wat verwacht ik te gebeuren? Deze geschonken woningen worden onbetaalbaar gemaakt voor de minder draagkrachtigen zodat alweer de beter gesitueerden hiervan zullen profiteren en dan doet die Paarse idioot ons geloven( dat denkt hij dat iedereen erin trapt) dat hij een sociaal akkoord heeft gesloten met het volk en intussen kom je niet in aanmerking voor een woning mits je in staat bent een torenhoge hypotheek af te sluiten. En toch zag je op krotjes en op omvallen staande huisjes paarse vlaggen wapperen door dit niet nadenkende niet kritische paarse meelopers ! Willoze zombies !!!


  Maak melding

 8. @ flyer die idioot houdt in ieder geval zeker weten 500.000 min 1 en dat ben ik voor de gek ! Ik ben er beslist niet bij never nooit ! Mn hersenen zijn actief!!!


  Maak melding

 9. Eerbetoon voor iemand met amnestie,met vergiffenis?!
  nee,China bedoeld gewoon ;eerbetoon; aan de dictator!
  Bouta doet eenmaal met het volk wat de Chinese dictator doet met zjn volk!!
  Laten pinaren en vermoorden !
  Wat een ziekelijk manier van EERBETOON.


  Maak melding

 10. Welke chinees geeft je 60 miljoen USD cadeau? Als je een stuiver tekort hebt stuurt omoe je naar huis om dat te halen voor je het artikel meekrijgt.Denkt u dat China gek is geworden?
  Ik heb maar een keer meegemaakt in Nickerie dat de chinees op de hoek alles gratis weggaf omdat een sekte voorspelt had dat de wereld zou vergaan.


  Maak melding

 11. @ Blaka Djoeka

  “Welke chinees geeft je 60 miljoen USD cadeau?”

  Geen een. Net als in Oost Afrika krijg je er dan een contingent veroordeelde gevangen bij die het werk moeten doen en niet weg kunnen lopen omdat ze opvallen, de taal niet spreken, geen idee hebben waar ze zijn etc.

  Hoeven ze in China geen gevangenis te bouwen, ze gratis te voeden en te bewaken. Suriname als een soort open gevangenis.


  Maak melding

 12. China schenkt aan een van haar beste vrienden.
  Als China iets schenkt aan een ander kan het niet anders zijn dat ze er meer voor terugkrijgen. Bewust of onbewust, maar de ontvanger van de schenking geeft veel meer terug.

  En zoals door anderen eerder aangeven: China SCHENKT aan Suriname en Suriname verkoopt de schenking door aan haar burgers.
  Wel heel vreemd! Foei Pres (joe pikien foefoeroemang)

  Maar als die USD 60.000.000 binnenkomt, is de besteding hiervan ook duidelijk in de boeken te volgen?
  Vrees dat dit niet het geval zal zijn.
  Foei Pres (joe bigi foefoeroemang)


  Maak melding

 13. Volk van Suriname

  Mogelijk is het U ontgaan, maar jullie Grote visionaire leider DDB “sold your soul, country and future to the Chinese Devil”.

  May God be with you.
  Not to late too act and wake-up you sleeping beauties!!


  Maak melding

 14. Het cadeau ter waarde van maar liefst zestig miljoen dollar is een eerbetoon aan “één van onze beste vrienden in de wereld.” Dit zei ambassadeur Yang Zigang. Een derde deel van de woningen zal zeker worden verkocht aan niemand anders dan getrouwe corrupt rijk geworden paarse foetoeboi’s. De rest wordt als speculatie doorverkocht onder de tafel. Paarse steekpenning zullen moeten worden betaald, tek joe ai en jesi opo.
  Hoe geweldig zou het niet zijn geweest als er zou hebben gestaan……..Het cadeau ter waarde van maar liefst zestig miljoen dollar is een eerbetoon aan “één van onze beste vrienden in de wereld.” Dit zei ambassadeur Yang Zigang. Het volle bedrag zal worden besteedt voor 4000 kleine woningen voor de arme mensen zonder politieke kleur. Helaas na soso paarse ka vol kommer en kwel deng poti sma sa stem paars e go tjiesi. Neks neks neks poptjie oso.
  Enne omoe snesi nooit nada, never e gi wang sanie gratis…….een derde van het land komt ooit nog in hun handen als onderpand voor de mega schulden die er straks zullen zijn. Een chinese invasie staat in het verschiet.
  Haihai, ha disi mang sa kalie baas boutelse haihai a mekhi a mokelijk foe tang na bosie slanang kondle, haiaia nieuw snesie paladijs e go kong drape. haihai China go meki wang nieuw fotto haiahai sa go kari SuliHangSai. …hihi ha leri wang nieuw wooltoe…haihai neks no fout. na baas ooktoe gi China bigi kadoo..soso lollie lobi.hihi klatis bos en land. A aanhangers sa dong e tjiesi fongfong foe pai skuld. Hihi


  Maak melding

 15. Vandaar dat de Dalai Lama deccenia lang in ballingschap leeft !Konden ze onze Desiderius ook zo lang meenemen voor ons ! Dat zou pas een vriendendienst zijn !!!


  Maak melding

 16. Met de opbrengst van deze 1.000 middenklasse woningen is de regering in staat om 2.000 tor 3.000 te financieren in de sociale sector.

  The P. R. China has a trillion dollar economy so a gift of a 1.000 houses is no big deal for that country.

  China, a true friend indeed!!


  Maak melding

 17. Hoe zien deze woningen eruit en hoeveel potentiele kopers zijn er? Suriname heeft meer baat bij de containerwoningen omdat deze goedkoper, sterker en meer duurzaam zijn en goed bestaand zijn tegen hitte, overstromingen en stormen.


  Maak melding

 18. Bepaalde mensen blijven maar kritiek hebben op China maar deze figuren weten heel goed dat Nederland of Amerika NOOIT en dan ook NOOIT zoveel huizen zullen schenken aan Suriname. Dit hebben zij vroeger niet gedaan en in de toekomst zullen ze dat ook niet doen. Niet eens INDIA waarmee de vorige regering ” zoveel goede contacten had “, heeft nooit een schenking in die richting gedaan. Jullie moeten je brede mond maar eens dichthouden.


  Maak melding

 19. Beste RobG
  En al die verdragsmiddelen dan. Dat Suriname, deze middelen vrijwel verbrand heeft is haar keuze geweest. Zowel Front als Bouterse regeringen hebben verdragsmiddelen misbruikt.

  Als je de verdrags middelen omzet in huizen spreek je over 100.000 huizen (van $ 20.000/stuk) en niet 1.000.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.