China schenkt duizend woningen aan Suriname

43

De Chinese ambassadeur Yang Zigang (l) wordt begroet door de directeur Bouwkundige Werken en Dienstverlening van het ministerie van Openbare Werken in Suriname, Anwar Hassankhan. China heeft besloten om duizend woningen te schenken aan Suriname. De eerste 350 daarvan worden al in het eerste kwartaal van 2016 opgeleverd te Altona in Wanica. Er gaat US$ 60 miljoen gemoeid met dit project. Hassankhan en Ma Yingli, ambassaderaad van de Economische en Handelssectie van de Chinese ambassade, hebben vrijdag een overeenkomst ondertekend als basis voor het hulpproject.

43 REACTIES

 1. Suriname is weer afhankelijk van aalmoezen. Vernederend.

  Als tegenprestatie importeert Suriname weer eens een paar duizend werkchinezen die langzaam het land overnemen.

  Chinezen geven nooit iets gratis weg, dan zou Suriname ondertussen toch moeten weten.


  Maak melding

 2. Op geklopt verhaal.
  Allereerst wordt aan 1.000 woningen de prijs/gift van $ 60.000.000 gekoppeld of wel ongeveer 2,5 maal de prijs die normaal is voor een Chinese woning.
  Deze woningen zijn in principe reeds betaald door de andere projecten die tegen te hoge prijzen geleverd zijn en dus door Suriname betaald zijn. Zoals de woningbouwfabriek van Broadhomes.

  Tot slot wil Suriname de gift van China bij haar burgers als koopwoningen te gelde maken.
  Als deze regering echt sociaal was zou zij deze gift als sociale huur woningen beschikbaar stellen.


  Maak melding

 3. AL KOMEM DE GRIEKEN MET GESCHENKEN,VERTROUW ZE NIET.
  HET MINSTE DAT SU KAN EISEN,IS DAT IN ALLE CHIN,SUPERMARKTEN,TENMINSTE 20%SURINAMERS DIENEN TEWERK GESTELD TE WORDEN.

  ANDER GEEN VERGUNNING
  EN GEEN LANDBOUWPRODUKTEN VERKOPEN IN DEZE SUPERMARKTEN
  HET IS EEN ONEERLIJKE CONCURENTIE T.O.V DE MARKTVERKOPERS.


  Maak melding

 4. Wat ik niet begrijp is dat de gratis geschonken woningen niet ten goede komen van het volk dat minder draagkrachtig is door bv ze tegen een redelijke prijs te verhuren; vele mensen kunnen niet kopen vanwege hun inkomen of vanwege het feit dat ze niet bij de overheid werken en/ of dat ze niet genoeg verdienen maar ook zij hebben recht op een dak boven het hoofd! De banken eisen te veel aan voorwaarden alvorens de kleine man in aanmerking voor een lening kan komen en intussen wordt er met ons geld door een selecte corruptieve groep een luxe leven geleid !


  Maak melding

 5. Met deze 1000 woningen zijn natuurlijk 1000 gezinnen aan een woning geholpen. Dit past in het sociaal plan van president Bouterse om de woningnood in Suriname terug te dringen. Laat het voor de enkele azijnzeikerds duidelijk zijn dat hun idolen niet in staat waren om dit tijdens hun regeerperiode te realiseren.


  Maak melding

 6. Beste RobG

  “Dit past in het sociaal plan van president”

  leest u aub de laatste regel in het ingevoegde artikel daar staat:
  “Het gaat om koopwoningen en niet om ‘sociale’ woningen verduidelijkt Wolff. ” Dus niks geen sociaal plan maar schaamteloos hosselen. Het gaat net als met de tractoren van Iran uitdelen aan vrienden of verkopen voor eigen belang.

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/31891

  Helaas zijn de anders denkenden geen azijnzeikers maar mensen die kunnen lezen wat de regering verklaart.


  Maak melding

 7. Voor wat hoort wat! Hoeveel chinezen is ons land verplicht te importeren? Aan hoeveel miljoen USD mag china waardeloze spullen in ons dumpen?


  Maak melding

 8. RobG
  Met deze 1000 woningen zijn natuurlijk 1000 gezinnen aan een woning geholpen. Dit past in het sociaal plan van president Bouterse om de woningnood in Suriname terug te dringen. Laat het voor de enkele azijnzeikerds duidelijk zijn dat hun idolen niet in staat waren om dit tijdens hun regeerperiode te realiseren.

  Blablablabla

  Leg eens uit Paarse idioot hoe iemand die 900 srd verdient de euro’s bij elkaar schraapt om deze woningen te kopen.

  Het sociaal plan van jou mislukte president in één grote grap gebleken en de reden waarom Suriname nu volledig bankroet is.


  Maak melding

 9. 1000 woningen inruil voor onze bossen.
  Ons oerwoed word gekapt en ingeladen op schepen richting China.
  En wij zijn daar zo nog trots op.
  Suriname word wakker.We slapen.


  Maak melding

 10. Binnenkort zullen we evenals Venezuela behoren tot de grootste bedelaars in de wereld.Waar is ons eigenwaarde gebleven?
  Waar is de trots van dit volk gebleven? We zijn nu al overgeleverd aan de grillen van china en het wordt steeds erger!


  Maak melding

 11. Henk Molenaar, jij bent door ons hersendood verklaard net zoals de heks die nog 12 muilezels waard is.Dat is de prijs die haar schoonouders betaalden als bruidsschat.Jullie verkondigen alleen maar rommel. Daar kan je als mens niets mee.Typerend het geblèr uit de kokers van de mensen die jaloezie hebben uitgevonden.

  Kijk, de mens heeft zijn verstand, zijn intellect gekregen om creatief te denken, om oplossingen voor te dragen voor lastige vraagstukken,enz.enz. Een gezin met een inkomen van 900 SRD per maand heeft ook recht op goede huisvesting.

  Wat belet de Surinaamse overheid om goedkoop te bouwen door huizenblokken neer te zetten. Bijvoorbeeld woonblokken met 10 a 12 appartementen. De mensen zouden de huizen kunnen bemachtigen op basis van huurkoop. Dit zal tevens hun betrokkenheid om de woning en de omgeving leefbaar te houden stimuleren.


  Maak melding

 12. Palamalibo, 5 decembel

  Sintelklaas is vloeg dit jaal. Sintelkaas komt vooltaan uit China.
  Volgende jaal wolden al 250 woningen geleveld voor de NDP leden nummel 50 tot 300.
  De lest komt latel. Let wel deze huizen zijn alleen voor NDP leden. Zij moeten zich inschlijven bij de dochtel van pesident Boutelse. Is China beste vliend.
  Nog 5 jaal, daalna is Suliname helemaal van ons.
  Dank zij Swalte Piet Disie Boutelse


  Maak melding

 13. Ray en de zelfbenoemde prof. Misababoi, ook jullie zijn hersendood. De Nederlandse koning op bezoek in China en in zijn kielzog honderden Nederlandse ondernemers die voordelen willen halen uit dit bezoek aan China.Nederland hoopt ook dat China miljarden in het land komt financieren. China gaat de politiek in Nederland bepalen.

  De Chinese president op bezoek in Engeland en de Engelsen zijn reuze blij dat China drie kerncentrales in Engeland gaat financieren en China gaat er ook voor zorgen dat er meer geïnvesteerd wordt in diverse sectoren van de Engelse economie.

  De rijkere landen op deze aardbol hopen dat China alleen maar voordelen voor hun landen brengt. Flut-verhalen in de Nederlandse en Britse media over schendingen van mensenrechten in China zijn alleen maar bedoeld om de hersendode mensen in de maling te nemen. China gaat de politiek in Engeland in de toekomst bepalen.Idioten, houden jullie je grote muil maar dicht!!!! Ga alvast maar een cursus Chinees volgen.


  Maak melding

 14. Ik vind dat Henk Molenaar gelijk heeft. Suriname wordt in stilte verkocht aan China. Op een dag gaan we daar opstaan en dan spreekt iedereen Chinees.


  Maak melding

 15. Beste Rob G

  “Wat belet de Surinaamse overheid om goedkoop te bouwen door huizenblokken neer te zetten.”

  Geld gebrek. Er is geen geld meer bij de staat. De Schuld is verdrievoudigt incl. Staatsolie verviervoudigt. Het Nationaal product loopt per dag terug. De burgers moeten nu betalen wat de staat niet meer kan betalen.

  China doet geen giften of het zijn vergiftigde giften. zie wat er in Afrika gebeurt. Lees aub “Winner take All”van Dambisa Moyo een Afrikaanse econome.

  Zie wat voor rare trucs de regering nu uit haalt om de SRD koers te reden.
  Ze leveren nu tijdelijk USD aan de Gambios die dan tegen zwarte markt prijs mogen handelen; 3,83 SRD voor de dollar.
  De Centrale bank van Suriname erkent daarmee dat de echte koers nu 15% boven hun koers ligt.
  Denk je echt dat de Gambio’s over een paar weken in staat zullen zijn de Dollars tegen de echte koers terug te leveren.

  Zie nu eens in dat deze regering hosselaars zijn die bang zijn voor hun eigen schaduw.


  Maak melding

 16. RobG ” Een gezin met een inkomen van 900 SRD per maand heeft ook recht op goede huisvesting”

  Jij hebt zo’n Paarse bord van je kop, dat is echt niet te geloven.


  Maak melding

 17. @RobG

  u heet dus eigenlijk LobG!
  Ik woon in Zorg en Hoop en draag mijn steentje in het land bij.

  mag ik u vragen wat U vandaag voor Suriname gedaan hebt?
  schelden is onbeleefd en lost niks op! Blijf beleefd!


  Maak melding

 18. Lening of schenking?
  60 miljoen U$, dat komt voor 1000 woningen neer op een bedrag van 60.000 U$ per woning, inclusief infrastructuur en nutsvoorziening.
  Deze huizen zullen aan de bewoners verkocht worden, dus de mofinawangs hebben in deze helemaal geen kans.

  De vraag is, wat is men van plan te doen met de opbrengsten uit de verkoop van deze woningen?
  Indien het om een lening gaat, dient dit afgelost te worden aan China, als het om een schenking zou gaan, waar komen dan de opbrengsten dan terecht?
  Komt het wederom in de zakken van de top van het land?
  Er is heel veel onduidelijkheid en het doet me denken aan het ziekenhuis te Wanica.


  Maak melding

 19. Zoals altijd bij dit soort schenkingen zal jemerken dat er na een tijdje een paarse waas van geheimzinnigheid om heen zal zijn met betrekking tot de criteria die moeten leiden tot het in aanmerking komen voor zo een woning; en geloof me als ze afgebouwd zijn dan weet je niet eens waar je moest zijn voor een eventuele kans op kopen maar het is reeds uitgegeven aan degenen die gelieerd zijn aan de paarse boevenbende ! En dat is het wezenlijke verschil met de regeringen voor Desiderius; kijk maar naar Zorg en Hoop, Latour,Flora,Kasabaholo,etc het is een bont gezelschap van diverse politieke gezindten .Nu is er een reuzebaby(Boeren….)ooit opgepakt in den vreemde voor aan drugsgelateerde feiten die een dikke vinger in de pap heeft bij de toewijzingen van woningen in de een of andere commissie!!!


  Maak melding

 20. En dat over de ruggen van de tibetanen.

  Over hersendood verklaard gesproken.
  Uitspraak; moni de!!! En vervolgengens blijkt
  dat de moni in de geldpers zit, mag je dan spreken
  van hersendood?!

  Rob(zonder)G van geld, ga jij maar de ramen openen
  op de Berm. De beerput (EBS, etc. etc. etc.) staat open.


  Maak melding

 21. 60.000 US kost dus een woning. Dat kunnen het gros van al die arme paarse paria’s niet kopen. Het hoeft niemand te verwonderen als enkele elite corrupte ndpers staan te springen om een grote graan mee te pikken. Ondro tafra regeling of gewoon pai wang paarse tjokoe dan ie kan bai wang. Mochten deze woningen daadwerkelijk worden gebouwd, dab zullen de kosten aan paarse tjoekoes op zijn minst 5%-7% zijn plus notariele kosten. Het zal niet eerlijk aan toe gaan, ndp geboefte kennende. Ma kut, vele oliedomme aanhangers krijsen huilend, baas baas baas baas baas wa blijve onse kleine kabouterhuisjes van 40m2 oppervlakte, wa blijve onze perceeltjes van 100m2. Baas baas baas ge hebt gesegt enne belooft , baas blalalal tot weer na vijf jaren. Hihi baas tjies onoe boengoe boengoe


  Maak melding

 22. RobG, ik moet het je meegeven, jij denkt tenminste oplossingsgericht en je laat je niet van de wijs brengen door hersendode mensen; goed idee dat je vindt dat onze ‘geskeerde’ regering als de bliksem woonblokken moet opzetten voor de arme mensen, vergeet daarbij ook het andere briljante idee van de spoorbaan van Bouterse niet, de sneltrein kan dan mooi over al de bruggen en onder de fly overs door al de arme mensen, die in die woonblokken wonen, gratis vervoeren van en naar al de droombanen waar deze regering vast ook voor gaat zorgen de komende vijf jaar.


  Maak melding

 23. Het -Huizen-Cadeau van CHINA zal door
  Sranang worden VERKOCHT !

  WIE zal VERKOOP coordineren ???

  Hr DUIKER ?? of hr VASEUR ?? of hr
  Van Kanten ?? of hr Jim HOK ..of hr DILIP ?
  …. of toch mr Dino ??

  Waar precies gaat de OPBRENGST naar toe ??

  De SRD dondert NU met grote snelheid van het
  Tumac Humac gebergte !

  MAAAAARRRR….,

  Nog steeds roepen de Slapende-NDP-slaven in
  koor : NEKS NO FOUT , MONNIE DE !!

  PS : De laatste VALUTA worden nu aan het Volk
  ontnomen, alle GELDEN/GELDTRANSACTIES
  in ons Land lopen via het NDP-clanlid GILMORE.

  Binnenkort nog meer WURGREGELS
  voor ALLE burgers mbt DEVIEZEN !!!

  Nieuwe Chinese Immigrant : OENG SA KA !!!


  Maak melding

 24. Ik kan me voorstellen dat de Surinaamse overheid deze woningen aan burgers verkoopt.

  Stel dat burgers deze woning gratis zouden krijgen.

  Antwoord: het zou dan oneerlijk zijn tegenover andere burgers en je zou deze zelfde notoire commentatoren als
  @ Ray, @Henk Molenaar weer horen die ook hiertegen zouden zijn.

  Laten we positief blijven en hopen dat de Chinezen goede bedoelingen hebben. Uiteindelijk zijn er ook veel Chineze staatsburgers die naar Suriname zijn gekomen, hard werken en nóóit met modder gooien of op hun borsten slaan.

  Bovendien oordeelt een Chinees ook nooit als een regering op zijn manier orde op zaken wil stellen in eigen land. M.a.w.: Ze vinden dat een autoriteit zijn positie moet kunnen behouden en onthouden zich daarom van kritiek op andere regeringen.

  Ik hou van autoriteit maar niet van dictatuur. Als vriend van Suriname is mijn slogan: ‘ Liever de Chinezen’ 🙂


  Maak melding

 25. China is echt duur geworden! Zo’n woning had niet meer dan $20.000 mogen kosten, vooral omdat ze door Chinese bouwmaterialen en Chinese arbeiders tot stand worden gebracht. In feite schenken de Chinezen dus slechts $20 miljoen maar beweren ze dat ze $60 miljoen schenken! Wat een kwibussen.


  Maak melding

 26. 1000 ” GELE vogelnestjes ” in ruil voor het GRATIS kappen en wegdragen van het WAARDEVOL Surinaamse rondhout richting China inclusief ONGESTOORD VERNIETIGING van het Surinaamse regenwoud !!!!

  Dat is waarvoor de ACHTERLIJKE Surinamers in bijzijn van de vertegenwoordigers van de zgn ” Gele filantroop ” stonden te applaudiseren tijdens de plechtigheid !!!

  Hallo ! Geef mij gauw een emmer om te KOTSEN vanwege het gros aan IDIOTEN in mijn geboorteland !

  De NIEUWE Chinezen liggen onder elkaar in een deuk van het lachen vanwege het groot aantal IDIOTEN dat rondloopt in Suriname !!

  Hi ho hi ho hi hi…. ” Sulinan good flend China, Sulinan good Countly , China velly much love Sulinan, China and Sulinan mallied like husband and wife, good wedding ” !
  China RICH husband, Sulinan POOL little wife ! Hi hi ho hi hi ho !!!

  De Surinaamse trots !!! Wat is ermee gebeurd ??? Nou, die is aan diggelen geslagen en GULZIG OPGEVRETEN door de CHINESE DRAAK !!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 27. Wacht eens even. Nog een huizenfabriek? Hoe lang laat het Surinaamse volk zich nog bedonderen? Onbetaalbare woningen voor een volk met gebrek aan geld, door een regering zonder geld. Een vreemde combinatie. Een gebrek aan geld zal er dus voor zorgen dat er geen bouwmaterialen gekocht kunnen worden voor de huizenfabriek(en). Waar praten we over?


  Maak melding

 28. Het wordt dus een huis voor het arme volk van omgerekend 231.000 SRD.
  Zullen dat de mooie kleine woningen worden vergelijkbaar met dat van Waterland met slechts 1 voordeur?
  Zoals we reeds gewend zijn van regeringen met een Bouterse signatuur zal er voor degene aan de top heel wat U$ dollars aan de strijkstok hangen.
  Daarna zullen WIJ SAMEN moeten werken en verplicht solidair moeten zijn met de oplossingen uitgewerkt door econoom Bouterse die zelf de oorzaak van het probleem is.

  Un tjar ing dja jere, no span we gaan nog voor 5.


  Maak melding

 29. die hele schenking is een WIT was van zwart geld uit China..

  kan niet anders betiteld worden…

  china weet heel goed dat sme failliet is geen dekking heeft om terug te betalen..

  ze weten zelf hoe ze het geld terug gaan halen,,n.l. door zoveel mogelijk grond stoffen weg te halen zo snel mogelijk voor dat er een andere regering komt..

  …………

  kwestie ALCATRAZ ,deze moet achter zanderij gebouwd worden met de meeste spoed..

  voorstel een grote gat van 40 x 20 en 20 meter die afgedekt met een beton laag van 20 cm.met een luik voor aan en afvoer van eten en drinken een dak boven klaar is kees.

  de toilet afvoer moet ook nog geregeld worden door een gat in de vloer waar ze gehurkt kunnen zitten het is immers een gevangenis en geen 9 sterren hotel buitenlucht is niet nodig..

  begin al die 16 rovers moordenaars van 8 december 1982 erin te stoppen ,als ze daar sterven gewoon een gat graven en aldaar begraven..

  dat verdienen ze als geen ander..

  ik ben berijdt een flinke bijdrage te leveren in natura á contant..


  Maak melding

 30. Jojo, sociale-, maatschappelijke-, economische-, en financieel-economische problemen zijn er om op te lossen en het zijn geen issues voor de borrelpraat of de koffietafel. Een van de oplossingsmodellen is dat de burger meer moet gaan betalen voor bepaalde goederen en diensten.

  Hoe vaak hebben we in Nederland niet meegemaakt dat de overheid moet bezuinigen en dat de verwende burgers meer moeten gaan betalen.De Nederlandse overheid kan de kosten niet meer betalen en de overheidstekorten namen toe. Enkele voorbeelden! In de zorg wordt bezuinigd. Mensen moeten meer ziekenfondspremies betalen. Persoon Gebonden Budgetten (PGB) worden gekort, de huur-/zorgtoeslag worden elk jaar minder.In de jeugdzorg en reclassering wordt minder geïnvesteerd.

  Kortom, voorbeelden genoeg in Nederland om in te zien dat er bezuinigd moet worden in tijden van economische teruggang. Je moet dan echt hersendood zijn om niet in te zien hoe de mechanismen werken die tot bezuinigingen aanleiding geven. In Suriname moet een soortgelijk proces van bezuinigingen doorgevoerd worden omdat overheidsinkomsten afnemen. Zo simpel is dat .


  Maak melding

 31. @ Desi en zijn Slapende-slaaf-Robje :

  “ZO SIMPEL IS DAT”

  — Het land gaat financieel naar de afgrond,
  omdat de regering-Desi ZONDER BEGROTING
  werkt !

  — Financiele Chaos komt door de VEEL te
  HOGE uitgaven, die ook nog zijn gedaan
  voor Onproductieve Nonsens Politieke
  Pretuitgaven en voor Corruptie !

  — Een verklaring die duidelijk maakt waaraan
  het geld is uitgegeven, dat tot de MEGA-
  staatsschuld heeft geleid, geeft de president
  NIET ! MIN TIEN MILJARD !

  — De Desi-regering heeft ongeveer 5000 nieuwe
  ambtenaren benoemd de afgelopen jaren, terwijl
  HEEL SRANANG weet dat het ambtenaren-
  apparaat al te GROOT is !
  Meer dan 50 000 Ambtenaren in totaal !

  — De slapende slaaf wil Sranang met Nederland
  vergelijken om te verklaren waarom Sranang
  bankroet is en niet meer ontkomt aan bezuinigen !
  Maar deze slaper weet niet dat Sranang een
  begroting heeft die qua grootte vergelijkbaar is
  met de begroting van de Provincie Utrecht !

  — de slapende slaaf weet ook niet dat
  Miljoenen stoppen in het “steunen van de
  SRD”, weggegooid geld is als de staats-
  UITGAVEN onze staats-INKOMSTEN
  TE ZEER overstijgen !
  De NDP-slogan “MONNIE DE” is
  een ONZIN-kreet van Financiele SUKKELS !

  — De begrotingen van ALLE ministeries
  binnen een dag met de HELFT verminderen
  lijkt dapper ! Het is echter een PANISCHE
  reactie op het uiteindelijke besef van
  Desi dat er gebrek is aan aan VALUTA !
  MONNIE NO DE !
  GEEN ENKEL ministerie zal in staat blijken
  te kunnen werken met een GEHALVEERD
  JAARBUDGET ! Dus zullen de Begrotings-
  overschrijdingen VERDER TOENEMEN !

  ZO SIMPEL IS DAT !


  Maak melding

 32. beste RobG

  U hoeft mij weinig te vertellen over bezuinigingen en omvorming van budgetten. In Nederland is er meer dan genoeg ruimte om te bezuinigen aangezien er nog massaal verspilt kan worden.

  In Suriname is er voor vellen geen ruimte om te bezuinigen en nu moeten de burgers opdraaien voor de enorme verspillingen van de regeringen Bouterse.
  Ze worden 3 dubbel gepakt terwijl men in Nederland de burger maar een beetje pakt (salami politiek) met een paar procent.

  In Suriname neemt de verdiencapaciteit af omdat alle maak bedrijven geelimineerd worden en het voordeliger is de dingen uit het buitenland te halen.
  De staat heeft consumptieve uitgaven met geleend geld gedaan waardoor het sociale stelsel op instorten staat. Ofwel er verdwijnt veel geld uit de economie omdat de staat het niet meer kan inbrengen (naschoolse opvang, AOV, ziekte kosten, gesubsidieerde energie).
  Het gevolg is dat alles wat de staat niet meer met geleend geld betaald nu door de buirger zelf betaald moet worden. Het gevolg minder geld in de winkels en een negatieve spiraal.

  Ja het is logisch dat er wat veranderd en men gaat betalen voor wat het kost. Echter als de mensen niets meer overhouden gaat het licht van zelf uit en gaan ze echt geen huizen kopen van $ 60.000.
  Het zou eerlijk zijn als de regering deze woningen zou verhuren aan de social zwakkeren. Dan blijft het bezit en kan men op basis van besteedbaar inkomen verhuren.


  Maak melding

 33. @jojo , ik ben het roerend met je eens! Verhuren die handel voor de minder draagkrachtigen die niet kunnen kopen tenslotte zijn ze een Schenking !!! .en dan kan er hiervoor wel een commissie geinstalleerd worden om controle hierop uit te oefenen en dan is er geld voor periodieke onderhoud aan woning en omgeving.maar waar vind je in hemelsnaam eerlijke integere mensen die niet zullen graaien ???


  Maak melding

 34. China begint Suriname over te nemen voor een appel en een ei.Die mensen begrijpen het niet meer.Bouterse verkoop Suriname aan de Chinezen en hij verrijkt zichzelf .Straks heb je meer Chinezen in Suriname dan de plaatselijk bevolking.Het volk slaapt nog en komen later er achter.Suriname gaat naar de kloten onder President Bouterse.Die man heeft geen economische kennis.Hij is een domkop die Suriname in de vernieling heeft gebracht.Ik ben geen politicus om te weten dat het niet goed gaat in het land.


  Maak melding

 35. stop dat. stop dat. stop dat. stop dat. aub stoppen met de chinezen huizen. Ze zijn mooi, maar niet woonbaar. De chinezen bouw matrialen, zijn giftig,vooral voor een heel jonge familie. AUB STOP DAT. Die chinezen gaan SURINAME Zo in hun handen hebben. En duizende huizen voor maar $60 milion. Is weinig geld voor zoveel..DIT IS ONMOGELIJK. De chinezen hebben jullie precies waar ze jullie willen. In je eigen huis ga jij en je familie dood gaan. Hun bouw matrialen zijn afgekuerd in America. Zo zoeken ze voor een ander plaats, om hun slechte goederen kwijt te raken. sranang sma o dede lik fowru. Neem aan wat ik zeg. Voor al die huizen tot staan zijn gekome, zijn er ook dood gevallen er tussen. In die chinezen gebouwde huizen. Mr. Anwar Hassankhan, weet waarmee u bezig bent. Weet met wie u zaken onder neemt. De chinezen nemen u en het land zo over, als het nog niet gebuerd is. Wezen jullie VOORZIGHTIG met de buiten landers………mie e saei now, maar mie o fetie gie sranang te mie dede.


  Maak melding

 36. Ik ben de heer John Castro, ik geef uit betaalbare lening tegen 3% rente. contact met ons op (drjohncastro430@gmail.com) met uw volledige naam, Bedrag dat nodig, Duur, Country, Mobile Nee,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.