Internationale Dag van de Witte Stok in Suriname

4

Minister Siegfried Wolff van Openbare Werken in Suriname steekt op de Internationale Dag van de Witte Stok geblinddoekt de straat over. Al sinds 1970 vieren we ieder jaar op 15 oktober de Dag van de Witte Stok. Op deze Dag staan we stil bij blinden en slechtzienden, die zelfstandig door het leven gaan en hoe knap dat eigenlijk wel niet is. De witte stok is het symbool van blindheid en slechtziendheid.

De minister heeft donderdag bij de herdenking van dag erkend dat voetpaden, het trottoir en het verkeer in Suriname niet toegankelijk zijn voor deze groep. Wolff belooft de infrastructuur in het land zodanig aan te pakken dat slechtzienden zelfstandiger op pad kunnen.

De minister deed de belofte bij de ceremonie ter wijziging van de naam en onthulling van een nieuw naambord voor de Nationale Stichting Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS), voorheen geheten de Nationale Stichting Blindenzorg Suriname.

4 REACTIES

 1. In het land der blinden is éénoog koning en dat is bouterse, the killer de rest is werkelijk blind!
  Dit moest vijf jaren terug ontdekt zijn, jammer voor de blinden.


  Maak melding

 2. sinds 1970 wordt er in Suriname gevierd dat er geen enkele voorziening is voor blinden. Dus na 45 jaar geen moer opgeschoten, stilgestaan. Dit landje blijft eeuwig achterlopen…komen nooit 1 meter vooruit.


  Maak melding

 3. Op zich een goed plan voor in dit geval de visiueel beperkte Surinamers. Adequate opvang van Surinaamse senioren of ondersteuning en begeleiden van sociaal zwakkeren in de Surinaamse samenleving. Dit alles is altijd een afspiegeling en visitekaartje voor een land. Besef hoe uniek dit land in feite is heeft de doorsnee jammer- en kwalijk genoeg helaas niet. Wat de minister niet verteld of door een verslaggever terecht wordt gevraagd is waar hij het geld vandaan zal halen om dit alles te verwezenlijken. Bij geleden schade na windhoos is er geen fonds voor de getroffenen maar een banklening tegen een rente ipv een fonds zonder rente opgebouwd uit inkomsten van bodemschatten of export van kwalitatief hoogwaardige producten. Of ziet een zorgzame sociaal betrokken samenleving er toch wel anders uit?


  Maak melding

 4. Zelfs voor mensen met een goed gezichtsvermogen is het geen sinecure om gebruik te maken van de trottoirs in Paramaribo. Voor mensen met een witte stok lijkt mij dit haast onmogelijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.