President Maduro brengt bliksembezoek aan Suriname

66

PARAMARIBO, 15 okt – De Venezolaanse president Nicolas Maduro brengt een bliksembezoek aan Suriname. Volgens het kabinet van de president is het een “kort werkbezoek”. Maduro leidt een delegatie van vijf ministers.

In de Venezolaanse delegatie zitten ook andere hoge regeringsfunctionarissen. Het bezoek duurt hooguit een dag. Gesproken zal worden over onder meer de samenwerking via de PetroCaribe-overeenkomst. Behalve economische aangelegenheden, zullen ook politieke zaken bekeken worden. Maduro zal ook president Desiré Bouterse ontmoeten voor besprekingen over verdere samenwerking.

Volgens minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken betreft het bezoek een oude afspraak. “President Maduro komt herbevestigen dat Suriname altijd kan rekenen op samenwerking. Er is geen speciale agenda. De twee presidenten kunnen over van alles praten wat betreft de samenwerking en hoe ze de ontwikkeling van hun landen en de regio kunnen helpen bewerkstelligen”, zei Badrising in het radioprogramma Bakana Tori.

66 REACTIES

 1. Wat hebben we als Suriname aan de grootste bedelaar van Zuid-Amerika? Als China hem niet 50 miljard USD had geleend,was zijn land al lang falliet.


  Maak melding

 2. Neks no fout. Als Pres Bouta zijn close vriend Pres Maduro voor zakelijke besprekingen voor Suri wil ontmoeten zijn er geen kwade bedoelingen. Bouta is in de wolken zijn vriend Maduro te zien in Suri neem ik aan. Che!!


  Maak melding

 3. Behalve economische aangelegenheden,zullen ook politieke zaken besproken worden. Hihihi. Een slecht voorteken wat komen gaat. Arm verworden Venezuela, rijk aan grondstoffen komen voor het grote deel in handen van corrupte chavisten, het volk verdiend het. Arm verworden Suriname, rijk aan grondstoffen komen voor het grote deel in handen van de corrupte boutisten. Heeee, soort zoekt soort. Zo ook verdiend het paarse volk de komende neerwaarste achteruitgang, veroorzaakt door hun oliedomme keuze, corrupte paarse rovers en boeven geloven en stemmen op onberechte misdadigers als lijder. Venezuelaanse of meer nog jaren tachtig wantoestanden liggen overduidelijk om de hoek, op de loer. Hihihi, Neks no fout krijsen vele arme Venezuelaanse paria’s, neks no fout krijsen vele arme paarse paria;s oliedom. Baas na egte lijdsman foe Suribabwe.


  Maak melding

 4. Heel geweldig nieuws na al het negatieve dat de laatste tijd in de Surinaamse media is verschenen.

  “Venezuelaanse buschaffeur ontmoet Surinaamse sportinstructeur om van gedachten te wisselen over bilaterale samenwerking en over hun economisch wanbeleid.”


  Maak melding

 5. Snippi 10+
  kruwa 10+

  Samen tegen Guana, die op haar beurt hulp van Amerika
  inroept. Teluit je winst. Wanneer het slecht gaat in je land,
  zoek dan een externe vijand.


  Maak melding

 6. Zuid- en Midden Amerikaanse landen die elkaar in alle sectoren helpen. Niks mis mee. Doemdenkers en teleurgestelde V7 idioten zullen het hier nooit eens mee zijn. Lijkt wel de oppositie in Su. Gelukkig is Chan intussen bijgedraaid.


  Maak melding

 7. De reacties komen overeen met zoiets als een vraaggesprek met een peuter. Waardeloze en kinderlijke
  vertoning, je zou nooit gedacht hebben dat je hier bezig bent met geschoolde volwassenen. Dit is puur ondoordacht
  handelen en brabbelen maar.


  Maak melding

 8. Die uit Venezuela is advies komen vragen.Hoe uit het gevang blijven ondanks dat je gemoord hebt.Die heeft Leopoldo Lopez voor 15 jaren in het gevang laten zetten en toch houden de relletjes in Venezuela aan waardoor nog drastischer ingegrepen moet worden.


  Maak melding

 9. Juf zit in de Tram en vraagt; weet u welke halte ik moet uitstappen? Ik moet naar de ndp school. I ja zegt Moesje
  die door corruptie nog steeds niet in Parijs is gearriveerd.
  Het staat tegenover het ziekenhuis in Wanica.


  Maak melding

 10. Als een ander je voor de gek houdt is half niet zo slecht
  als je jezelf voor de gek houdt, Hoop doet leven.
  Ook de fransen hadden toen gedacht dat de maand April de eerste maand van het jaar was.
  W. Whome, heb je de tijd.


  Maak melding

 11. Juf heeft hoop
  Al gaat ons land naar de moer,
  maar juf heeft hoop
  Ze vraagt zich letterlijk af’
  wat kan het land voor ons doen?”
  Nee juffie neen de vraag is wat kan jij voor je land doen?
  Ten eerste kunnen we ons land helpen bevrijden van bouta , dat is onze prioriteit..


  Maak melding

 12. Juf.
  Toegewijde juf ben jij als je een vraaggesprek met een kleuter als waardeloze vertoning beschouwd! Geeft te denken wat je opleidingsniveau is! Achter in de klas gezeten zeker!
  Tot slot nog even het volgende, je ‘roeptoeterd’,

  “Als een ander je voor de gek houdt is half niet zo slecht
  als je jezelf voor de gek houdt, Hoop doet leven”.
  Ook de fransen hadden toen gedacht dat de maand April de eerste maand van het jaar was.

  We hebben het hier over een hypothese, misschien handig om eens op te zoeken wat dat betekend?
  O ja, fransen schrijf je dus met de hoofdletter F.
  En april niet met een hoofdletter A!


  Maak melding

 13. Beide landen hebben veel gemeen met elkaar, zijn beiden zo goed als failliet, zijn landen waarbij een coup heeft plaatsgevonden, beide landen moeten niets van Amerika hebben, schenden beiden de mensenrechten, en doen beiden voorkomen dat ze een een rechtstaat zijn, beide presidenten hebben dictoriale trekjes, en beide landen gaan gebukt onder grote leniningen die ze niet gaan kunnen aflossen, omdat beide landen afhankelijk zijn van grondstoffen die geen moer meer waard zijn.


  Maak melding

 14. Juf,

  Zijn de achterstallige naschoolse tegoeden reeds gestort?
  Kunt u geen portie bb met r of cassavepap meer naar huis meenemen?
  Bezorgt de precaire situatie in het land u ook kopzorgen?
  Of begint het tot u door te dringen dat de president u voor de gek heeft gehouden door ons voor te houden dat: “A moni de bogo bogo”.
  De minister van korte metten harde taal zou leerkrachten met attitude problemen laten onderwerpen aan een onderzoek, hoop dat je er met tenminste een afgeronde vijf doorheen komt.
  Class dimissed!!


  Maak melding

 15. De lamme en de blinde hebben topoverleg….. 2 leiders van een land in complete economische en financiële chaos door wanbeleid ondanks de enorme bodemschatten,.

  2 amateurs ……..


  Maak melding

 16. Ray en astaman,
  Hebben een laag EQ of emotionele intelligentie de oorzaak kan zijn van een Boutersesyndroom.

  Men gaat associëren en de feiten uit hun context halen en verondersteld dat hun emotionele intelligentie de waarheid
  spreekt.

  De reacties zijn van een zeer laag niveaus en slaat negens op.


  Maak melding

 17. Venitiaan,heeft nooit belangrijke leiders ontmoet,hoogstens burgemeester van aardappel land,a/d noordzee.,die hem altijd het bos instuurde met een aalmoes.Suriname heeft nu STATUS in de Caraibiek ! jij nu @Molenaar,en de rest van de domme massa hier die constant schelden en ongenuanceerde uitlatingen doen naar ons aller geliefde en democratisch gekozen president DESI DELANO BOUTERSE !


  Maak melding

 18. Juf
  Laten we het daar maar bij houden, zal verder geen energie verspillen aan iemand die de klok heeft horen luiden maar absoluut niet weet waar de klepel hangt!


  Maak melding

 19. @Molenaar,..CHAN ,..is slimmer als jullie hij weet dat Bouterse goed bezig is,…wanneer volg jij.ha ha haaa.het is noooit te laat mie mang ! Bouterse vergeeft iedereen.doe de overstap nu voor t te laat is.!


  Maak melding

 20. blaka bakra.
  een buschaufeur en een sportinstructeur en jij dan?

  Kan je ons vertellen wat het woordje bakra inhoud.
  Je hebt de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt.


  Maak melding

 21. printa
  @Molenaar,..CHAN ,..is slimmer als jullie hij weet dat Bouterse goed bezig is,…wanneer volg jij.ha ha haaa.het is noooit te laat mie mang ! Bouterse vergeeft iedereen.doe de overstap nu voor t te laat is.!

  Te laat voor wat?

  Je bedoelt: Bouterse vermoordt iedereen.


  Maak melding

 22. Ik denk dat hij daar is om met bouterse te overleggen als edmunt muntslag alles verklapt dat de drugs uit Venezola komt hoe het aan te pakken.


  Maak melding

 23. @printa, je schrijft::Venitiaan,heeft nooit belangrijke leiders ontmoet,hoogstens burgemeester van aardappel land,a/d noordzee.,die hem altijd het bos instuurde met een aalmoes.

  -Het valt mij heel erg op welke niveau vele NDPérs hebben. Misschien kwamen de leiders niet in Suriname, maar Venetiaan ging wel naar vele andere landen om leiders te ontmoeten.

  -Weet je dat hij ook gesprekken heeft gevoerd om die grote schuld die Bouterse en Wiijdenbosch toen hebben achter gelaten te bespreken hoe het terug betaald moet worden?????

  -Noem nou eens landen waar jou baas Bouterse naar toe is gegaan en wat hij bereikt heeft!!!!

  -Weet je wat de inflatie van Venezuela is???nu een van de armste landen in Zuid Amerika.

  =NDPérs worden opgevoed om steeds anderen de schuld te geven als het niet goed gaat, maar als ze merken dat het te heet wordt mag een ieder komen praten voor oplossingen.
  ==Zie het gedrag van baas Bouterse==


  Maak melding

 24. @Printa

  Gelukig dat Venetiaan zogenaamd belangrijke mensen niet heeft ontmoet !
  Maduro heeft Venezuela naar de moer geholpen en is je baasje komen adviseren hoe hetzelfde met ons te doen .
  Trouwens hoe gaat Maduro ons kunne helpen ,hij zelf komt voor een lading toiletpapier voor eigen gebruik.
  Ook daar hoor je niks meer van burgers die zich uitspreken tegen Maduro en zijn partners in crime,hetzelfde bij ons in 1982.
  Hij was zeker komen maken dat hij NEXT is op de lijst van VERGIFFENIS,want hij moet swtrakjes toch asiel zoeken,en Suriname is de enigste keuze voor hem.Eer je het weet wordt hij de venezuelaanse crimineel, de Plesjident van Suriname!!
  WE hebben erger zien gebeuren en dit zal niet als verrassing komen..echt niet.


  Maak melding

 25. @Printa
  Je bedoeldbouta BESMET iedereen!
  De bnesten bezwijken voor zijn VALSDOENERIJ,laatste slachtoffer is Santokhi.Hij is een AMATEUR nu,maar na een weekje les van je baasje bouta wordt hij PROFFESIONEEL graaier.!!

  We weten wel dat CHAN de tweede geliefde man is bij de ndp. Jullie Mogen hem houden,wijhebben geen verraders en of ja-knikkers nodig!


  Maak melding

 26. @Printa
  Bovendien weten wij dat de NDP een opvangcentrum is voor alle criminelen en verraders van allerlei soorten in Suriname. Kijk maar naa de ndp, het krioelt daar van amnesitiecriminelen,moordenaars met of zonder vergiffenis voor strakjes,cold blooded killers a la1982 style,coupplegers ,ketting zaag barbaren ..noem maar op en je vindt ze bij de ndp.


  Maak melding

 27. Twee meesters in het FAILLIET maken van
  hun land in gesprek !

  Standpunten en samenwerking Grenskwesties
  wordt besproken !

  Aanpak drugshandel vanuit Zuid-Amerikaanse
  landen !

  Beleid verkettering USA wordt geanalyseerd
  en geintensiveerd !

  Maduro zal bij China pleiten Sranang nog wat
  YUANs ter ondersteunening SRD te lenen !

  PS : Desi geeft Maduro nog wat rollen toilet-
  papier mee. De pampers die Maduro ook heeft
  gevraagd kan Desi niet meegeven. Hij heeft
  die zelf dringend nodig, sedert hij op de hoogte
  is gebracht van de EKTE HOOGTE van de
  veroorzaakte MEGA-DESI-staatsschuld !!

  Over de goederenschaarste in Venezuela en
  over de moorden op DEMONSTRANTEN
  zullen de leiders het niet hebben !


  Maak melding

 28. @Ray, jij en het hele zooitje ongeregeld van HANS, IRA, SRAFU tot en met de ontmaskerde heks ESMERALD moeten letterlijk gaan dimmen met de VOCALE OPPOSITIE die gij aan het voeren bent. De zwakkelingen zijn met en onbegonnen taak bezig, ‘k’n zie der mij gieën doen an, op zijn dialects.

  De een zingt nog valser dan de ander.Zie maar wat met V7 is gebeurd. Het toppunt van valsheid moet nog uit jullie roerput komen. Alleen maar de eigen troep komt boven drijven.


  Maak melding

 29. @RobG, ik heb geen partij, maar GOD heeft een ieder een stel hersenen gegeven om goed na te denken hoe je toekomst eruit mag gaan zien.

  =Ik heb waarde en normen meegekregen, dus zal ik NOOIT voor een moordenaar zijn en ook NIET achter zijn daden staan.

  -Alles wat ik schrijf kan jij ook lezen via de media, dus ik heb nooit onwaarheden geschreven.
  Zie maar weer de IQ van de NDPér, anderen de schuld geven en nooit zelfs kritisch naar zich zelfs kijken.


  Maak melding

 30. RobG een paarse idioot met een grenzeloze zelf overschatting op intellectueel gebied, wil posters met een realistische kijk op de gang van zaken in Suriname op gebiedende wijs het zwijgen opleggen, jammer mislukte poging, maar past wel in de schijndemocratie met heel sterke diktotoriale trekken en intimidatie gedrag waar hij een vertegenwoordige van is, maar dan wel een hele slechte, maakt zichzelf alleen maar steeds belachelijker gezien de vele negatieve reacties op zijn postings, alleen heeft hij zo”n dikke paarse plaat voor zijn kop dat niets zinnigs daar meer in doordringt, misschien nog een schone taak voor de psychiatrie, maar lijkt me eigenlijk onbegonnen werk


  Maak melding

 31. @Wimpie

  Luister eens goed,ik zal kort en bondig zijn .
  Santokhi die leek op een gegeven moment echtwaar de verlosser te zijn waarop geheel Suriname gewacht had.
  Hij is degene geweest die het 8DEC process aan het rollen bracht.Hij was het bovendien geweest die ondanks hevige protesten R.Khan heeft overgeleverd. Hij vraagt niet om amnestie noch vergiffenis.Een teken dat hij goed is om als leider gekend te worden. Om deze redenen had ik geen bezwaar eerder hem als leider te zien ,
  Nu,als je hem hoort zeggen van dat bouta is goed of hij is goed bezig.dan weet je dat er iets mis is. Stel je voor hij zegt dit gewoon 1 dagje na een geheim gesprek met bouta!
  Een echte leider doet niet geheimzinnig en bovendien gaat hij nooit zeggen dat een moordenaar goed is gewoon plotseling als een donderslag bij heldere hemel.

  Voor mij is Santokhi een teleurstelling gebleken en ik ben geen ndper die zich krampachtig vasthouden aan opa desi ondanks zijn vele streken en gebreken.
  Er zijn genoeg andere individuen die Leider van ons land kunnen worden,mensen die gekwalificeerd zijn,mensen met een schoon blad ,mensen met de nodige opleiding en al.
  Rest mij nog alleen deze individu tegen te komen en zal ik mij 100% inzetten en deze individu dezelfde waardering te geven ls eerder mijn bedoeling met Santokhi was geweest.
  Kom nou Wimpie,
  Suriname bestaat echt niet alleen uit Desi en Santokhi , die ten koste van alles en iedereen tot lijder en of leider gekozen kunnen worden.
  Er zijn anderen die deze job verdienen, alleen die moeten naar voren treden en hun 100% aan het volk geven.

  Ps
  Santokhi is geen held voor me,ook geen idol die ik moet aanbidden,wel bewonder ik zijn moed en durf het op te nemen tegen Surinaams meest beruchte crimineel ,maar goed dit alles is verleden tijd nu.
  Nu is hij beste maatjes met dezelfde crimineel en alles wat hij zal doen nu is.JA-KNIKKEN op alles wat die crimineel te zeggen heeft,Het lijkt alsof hij dan in trance zit.
  Nee, please zo een leider heb ik niet in gedachte.

  Hopenlijk begrijp je het nu beter,


  Maak melding

 32. @RobG
  Veel leesplezier toegewenst,

  Politici die eenmaal het water van de Nijl hebben geproefd, blijken nimmer meer te denken aan het overdragen van hun positie. Ondanks zij steeds blijven verkondigen dat jongeren moeten overnemen en eerder zelfs opponenten politici belachelijk hebben gemaakt over hun bejaard zijn, willen zij hun machtspositie niet afstaan en blijken dus allemaal toch een stelletje hypocrieten te zijn. Via de media wordt het volk thans gebombardeerd met het positief beeld van een aan de eerdere beschrijving passende politicus op een bejaarde leeftijd van 70 jaar. Eerlijkheidshalve moet worden bekend dat “bijna mi ati kon zwaki ook tu, ma gelukkig mi verstang hori stand”. Menigeen moet hebben gedacht “a man na wan discipel fu gado, wan kruising van Jezus en de Kerstman”! Opvallend was ook de weelde behorende binnen het domein van de bejaarde. Almaar positiefs werd door de bejaarde en de personen binnen zijn kringen de wereld ingestuurd. Waarom heeft hij niet het verhaal verteld over de wijze waarop hij aan het pand is gekomen alwaar het interview werd afgenomen? Kan u gewaardeerde Srananman ook zo naar het binnenland gaan om van de natuur te genieten? Trouwens zijn makker, naar wie wordt verwezen middels het walgelijke opschrift “Pagla Koeta” op bijna de gehele route Coronie- Nickierie, heeft zelf verklaard dat “meneer” mag jagen terwijl anderen dat genot door veiligheidsmannen wordt ontnomen. Wat prachtig om dankbare pleeg- en biologische kinderen aan het woord te zien. Kunnen de kinderen van het oprechte volk ook in zoveel weelde leven, “joe sjie deng gowtu naga diri smartphones”? Is het waar dat “alla deng boi sang a man kweki tron crimineel”? En onze heilige Meriba, politicus in spé “baja, zelfs Jezus zou in de verleiding kunnen komen om jaloers te worden”. Neemt u even in gedachten de snel verwijderde beelden op zijn facebook page en plaatst het naast de vertoning in de “vereringsfilm”. “Unu Sranan pikien san fufuru wang kleine gebroke wegens pina e koti strafu, ma pleegzoon mag go vrij uit foe kiri nanga beroving.” “Desi luku san karma e doe, joe puru wan uit a 15 jari, ma dan a trawang e kisi 15 jari!” Opvallend was dat enkele figuren in de clowneske vertoning binnen zijn bejaarde inner cirkel hun handel en wandel zeer bedenkelijk zijn! Even opmerkelijk is dat “blood brother” Abrah niet voorkwam, moet hij zo strikt uit beeld blijven? Hilarisch was de acteur “oom Ne” met zijn Hollandse tongval, waarom werd hij dan eerder gevraagd om niet meer naast Desi te zitten en ging hij tot ieders irritatie pal achter hem zitten? Ook de persoon die is veroordeeld voor het opzetten van het grootste xtc laboratorium zagen wij als “good buddy” in beeld. “I sabi toch”, zeg me wie je vrienden zijn dan zeg ik je wie je bent! Trouwens “soema joe ben kari Dilip de Grote, I no sabi over den witti tori dati noh?” Saillant detail is dat er heel nuchter wordt gesteld dat door gebrek aan de huidige ervaring in de jaren tachtig zaken anders zijn gelopen, dus “I denki joe habi ervaring, sinds oting, foe doe sang”? Wat zijn je wapenfeiten in landsbelang? Is het toevallig dat tijdens “joe regiem ala sortoe wereldprobleem de en dat oeng kondre e kon in moreel nanga financieel probleem? Misschien daarom voel jij je aangetrokken tot “Broko Bakka, want je broko alla boeng sani baka”! Het is toch een leuk feest geweest op het “witte strand”, komt de financiering uit de buidel contanten ontvangen van de man die iemand visionaire leider noemde? Het is uw scribent toch gelukt om de menselijke maar zeker misselijke drang te weerstaan om op een slijmerige ‘libi sma fasi” de opa een fijne jaardag te wensen, wel wordt aangeraden om Openbaringen 19 vers 20 tot zich door te laten dringen!
  Drs. Frits Lalay


  Maak melding

 33. Srananklojo1
  Vertel jij eens wat bakra betekend! En dan wel de echte betekenis, niet die Surinamers gebruiken om Nederlanders belachelijk mee te maken!

  @hans.
  Die Robg is nog gestoorder dan gestoord, die is volgens mij 30 jaar geleden weggelopen uit dat gesticht van one fly over the cuckoo’s nest!


  Maak melding

 34. Ira,
  zegt dat hij geen politieke partij uithangt, dit meent je toch te zeggen of niet?. En heeft normen en waarden meegekregen van de moraalridder.

  Dan liegt je want bij wet is Bouterse nog steeds verdachte en geen veroordeelde. We zijn onschuldig tenzij schuldig bewezen.

  Dit heeft geen moer te maken met IQ of EQ of met God te maken, dus zit je gewoon uit je neus te vreten man.


  Maak melding

 35. Sranankrioro 1,

  Kan ik je hiermee plezieren?

  ba’kra (de, -’s), blanke, i.h.b. blanke Nederlander. Het zijn bakra’s stelde Tjas vast. Bakra’s of niet, mopperde oom Willem, manieren hebben ze niet. () Het waren inderdaad Hollanders (B. Ooft 1969: 37, 39). – Etym.: Ook S. Het woord is van Westafr. herkomst en betekent in de taal van Calabar ‘demon, krachtig en hoger wezen’; sedert 1794 komt het voor in het E van negers en betekent dan ‘blanke’ (Onions). Volgens Simons (1960: 8) is het Efik (een Westafr. taal): mbakra. in Guyana betekende het aanvankelijk ‘blanke plantage-eigenaar’, later i.h.a. ‘blanke’ of ook niet-blanke ‘persoon van gewicht’ (D.g.f. 8). Bij Herlein (1718: 117; Bakkerare) betekent het al ‘Hollander’, maar volgens Onions heeft het in Suriname ‘meester’ betekend. Cairo (1980c) gebruikt het in die laatste bet. o.m. als aanspreekvorm, misschien historiserend, bijv. op p. 418: M’bakra wachte*. Ik kom je een handje* geven!


  Maak melding

 36. @Ray,..jij bent de weg volledig kwijt mie mang.je bent een toemoffo gong,aan welke kant sta je nou,…[als het maar PERSOONLIJK tegen Bouterse is ,de man met visie dan ben jij te vinden],..jou lange verhalen zijn alleen maar bladvulling.


  Maak melding

 37. @Sranangkrioro1

  Leg ons uitwaarom bouta je baasje om amnestie en vergiffenis smeekt als hij,o,zo onschuldig is zoals jij je zelve doet geloven,
  wij wachten op- je antwoord,


  Maak melding

 38. @HENK MOLENAAR,..ben je net als Ray nu ook tegen Santokie ?,die nu ook het licht begint te zien.de president pakt jullie allemaal langzaam maar zeker in,[strategie],want als sherrif niet joint met de grote leider dan is zijn positie in het land 0,0.als jij dat nog niet door hebt dan ben je naar Cleviaschool geweest mie mang.


  Maak melding

 39. @Printa
  Ik sta aan de kant van een Leider die eerlijk en oprecht is, niet bang is,geen lafaard is,niet moord,amnestie haat en nooit om vergiffenis smeekt als hij onschuldig is.
  Bouta is het tegenovergestelde van alles boven genoemd ,is daarom niet je ideaal iemand om een land te leiden maar wel te doen LIJDEN.
  Santokhi is alles bovengenoemd maar laat zich intimideren doorneen moordenaar. Kan daarom nooit goed zijn.
  En suriname betaat uit meerdere personen dan deze 2 alleen,jij woont toch ook erin?


  Maak melding

 40. Ray,
  weet jij het echt niet? dan valt jij echt niet onder de redi moesoes zo je wilt de complotdenkers in Nederland,
  Deze willen coût que coût Bouterse uitschakelen om weer zeggenschap te krijgen in ons land. Dit gaat ze niet meer lukken.

  En jij met je overige maatjes op dit net ook niet


  Maak melding

 41. @Printa
  Zo te zien ben jij nooit naar school geweest.
  Een moordenaar en een man van wet en recht die zij aan zij het land besturen, een man van wet en recht die opeens naar de verhalen van een moordenaar zit te luisterenen zegt hoe geweldig goed de moordenaar is ?
  Heus,wens jij je land en volk zoiets toe?
  Wanneer ga jij je beseffen dat de juiste en geschikste plaats voor een moordenaar als bouta,de GEVANGENIS is?
  En bovendien zie ik graag dat de nieuwe leider,wie dan ook, bouta de gevangenis in gooit en niet plotseling met hem gaat samen werken.


  Maak melding

 42. astaman
  Srananklojo1
  Vertel jij eens wat bakra betekend! En dan wel de echte betekenis, niet die Surinamers gebruiken om Nederlanders belachelijk mee te maken!

  Bakra basi akaba
  BAKRA, BA-KRA betekent de blanke zijn de baas van onze Kra/Yeye het menselijk geest/ziel.


  Maak melding

 43. @Robby-G-Desi-Slaafje

  Logica van de slapende Desi-slaaf Rob :

  Zodra een persoon Rechtsstaat, Mensenrechten
  en de MEGA-NDP-STAATSSCHULD ter sprake
  brengt is hij/zij aanhanger van V7 !!

  Dit is zuivere NDP-Moordenaarslogica !

  Nog 3 voorbeelden van deze logica :

  A. Ik hoofdverantwoordelijke voor het doden
  van Onschuldige Ongewapende burgers,
  ik beweer jarenlang dat ik Onschuldig ben
  aan de massamoorden, MAARRRR zodra ik
  een meerderheid heb in de DNA druk ik, de
  Onschuldige, een Amnestiewet, die 100 %
  strijdt met de Grondwet, door !!

  B. Sranang kan geld uitgeven dat het
  VERDIEND heeft, ontvangen heeft als staat.
  De NDP-clan geeft GELD uit namens ALLE
  SRANANGMANS, dat nog NIET is VERDIEND !
  EINDSTAND : Staatstekort van bijna TIEN
  MILJARD !

  C. Sranang-regime Bouta ondersteunt de
  zwakke SRD-munt maandelijks met MILJOENEN
  dollars ! Deze steun is ZINLOOS als de regering
  en de president DAGELIJKS/MAANDELIJKS
  TEVEEL uitgeven aan Onproductieve politieke
  zaken ! Deze steun is dus LAS-MONNIE !!!

  PS : BUN FURU HEBI O DORO ETE !


  Maak melding

 44. @Sranangkrioro1

  Hallo,hallo’
  ons land deed het goed,ons volk deed het goed tot 24feb 1980.Toen kwam 25feb 1980 en begon alle ellende tot heden .1 crimineel staat centraal bij dit alles en dat is je ‘held ‘ bouta.Misere en bouta een dodelijke combinatie voor Suriname. Zo,je baasje bouta loopt zijn Eigen coup te rechtvaardigen en anderen verdienden de doodstraf maar hij niet?Hij,bouta, verdiend vergiffenis en amnestie en wat verdienen anderen…dood middels executie?! Wij willen juist bevrijd worden uit de bloedige klauwen van je baasje bouta .Krijg jij ook nachtmerries over Holland die zogenaamd een coup gaat plegen,zoals je baasje de ene na de andere nachtmerrie beleefd elke avond?.


  Maak melding

 45. @Sranankrioro 1, LEZEN EN BEGRIJPEN ZIJN TWEE VERSCHILLENDE DINGEN!!!!!!!!

  -Kom eens een keer met goede argumenten, maar nee, een ieder maar uitschelden en rommel uitkraaien op deze forum::::


  Maak melding

 46. Het is triest en zielig met de NDPérs,,,,

  ==Weten jullie niet dat volgens de wet in Suriname Bouterse NOOIT president mocht worden??? Dit dankzij Jenny, de meeloopster is dit gebeurd.
  Dit is NIET democratisch gebeurd

  Zie waarom het volk DOM en achter blijft en steeds weer het buitenland de schuld geven


  Maak melding

 47. @Hans ik adviseer je om ‘ out of the box ‘ te gaan denken. Je gaat teveel om met domme mensen van de Surinaamse oppositie. Je bent het product geworden van deze domme mensen met domme meningen. Jij en de sympathiserende leeghoofden, oftewel de vocale oppositie, denken nog steeds de gelukverkopers te zijn waar Suriname op zit te wachten. Of is het vermomd leedvermaak? Of zelfmedelijden. Daar trappen wij niet in.Een hoop krokodillentranen verkopen jullie.Stelletje neppers!!!

  Gelukkig maar dat er maar weinig mensen zijn in Suriname die waarde hechten aan de absurde ideeën uit de zieke breinen van VHP, NPS, Abop, PL.Het resultaat is ons bekend. De NDP heeft alle oppositiepartijen en hun kopstukken gefileerd.Hebben jullie soms een ijzeren plaat voor je betonnen hoofd?Stop met janken en ga eieren leggen.


  Maak melding

 48. RobG, ik heb ook een advies voor jou, breng eens een bezoekje aan Suriname, en leg je oor eens te luister bij de man in de straat en de mensen in het bedrijfsleven zoals ik onlangs nog heb gedaanen trek dan je conclusie i.p.v. hier je god mag weten welke hoek je informatie krijgt om je kromme mening en en denkbeelden hier te verkondigen


  Maak melding

 49. Ira, het verhaal van Frits Lalai is niet anders dan een voortzetting van de rituelen die we dagelijks horen en voorgeschoteld krijgen.Het past in het straatje van de rituelen en tics van de heks Esmerald en haar voetvegen astaman, Srafu, Ray,Henk Molenaar, Henry,enz.

  Ze zijn overtuigd en strijdlustig, maar achter die façade schuilt angst voor een politieke vijand die met veel succes heel hun bewustzijn vernauwt tot een tunnelfenomeen. De vraag is dan of ze zelf niet hun grootste vijand zijn.Het liefst willen ze mij als verkondiger van het goed beleid van de regering, graag een beker gif verkopen omdat de waarheid pijn doet.

  @Hans, er is nu een teruggang in het economisch gebeuren in Suriname en de regering doet haar best om met passende maatregelen de nood te verzachten. Natuurlijk zal iedereen offers moeten brengen en dat is voor velen en met name van de oppositie teveel gevraagd.


  Maak melding

 50. Ray,
  mi (EQ) verstang hori stand, maar de wijsheid heeft jou in de steek gelaten

  Je hebt een kwarto volgeschreven met wat jouw is aangeleerd. en hoe verder?.

  Ik wil je van deze plaatst uit heel veel kracht en wijsheid toewensen.

  Je hebt gepredikt als een (neus ring) BORO NOSO BABOEN


  Maak melding

 51. @Slapende-Desi-Slaafje-ROBG komt aandragen
  met de wijsheid :

  “De NDP heeft alle oppositiepartijen en hun
  kopstukken gefileerd”

  Ik BETWIJFEL deze wijsheid en ken nog wat wijsheden :

  — De NDP heeft Onze munt, de SRD. totaal gefileerd !

  — De NDP heeft onze rechtsstaat totaal gefileerd !

  — De NDP heeft Miljarden van Ons geld gefileerd,
  staatsschuld bij TIEN MILJARD !

  — De NDP heeft Onze monetaire reserves en onze
  andere staatsreserves totaal gefileerd !

  — De NDP heeft Onze burgerrechten/mensen-
  rechten gefileerd, nabestaanden van de
  slachoffers van de massamoorden hebben
  geen recht op berechting van de DADERS !

  Als BAKSIS heeft de NDP ervoor gezorgd dat
  de CORRUPTIE MEGA-vormen heeft
  aangenomen in SU !
  (NEKS NO FOUT !!!)

  Een andere Mega-NDP-prestatie is hun MEGA-
  cadeau aan debevolking van Sranang : een
  Mega-staatsschuld van bijna TIEN MILJARD,
  PLUS ongelimiteerd DRUKKEN van SRD’s
  (zogenaamde monetaire financiering) ,
  waardoor Ons Land en de Bevolking Welzijn
  en Welvaart zullen verkrijgen !!

  PS : 1 + 1 = VIJF , volgens pres Desi en zijn
  NDP-clan !!!!!


  Maak melding

 52. T.a.v. Henk Molenaar en zijn knechten.

  Tigri gebied is Koloniale erfenis. Waarom heeft de toenmalige kolonie Nederland dit niet militair of via poldermodel opgelost?????????

  Guyana steelt van alles wat beweegt. Hoeveel surinamers hebben de rovers uit dat land niet vermoord in Su?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.