Oppositie Suriname helpt ambtenarensalaris redden

31
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 10 okt – Bijna de hele oppositie heeft de suppletoire of aanvullende begroting van de regering Bouterse goed gekeurd. Alleen de Nationale Partij Suriname, NPS, onthield zich van stemming. De NPS blijft het coalitiepartij NDP kwalijk nemen dat die fout economisch beleid voerde.

Dat was dan tijdens de eerste regering van president Desiré Bouterse. De begroting moet de ambtenarensalarissen voor dit jaar veiligstellen. Vanwege de kennelijke nood is de extra begroting in één lange ruk behandeld. Voor de oppositie was het ‘redden’ van de salarissen de belangrijkste drijfveer. De suppletoire begroting is overigens afgeslankt met ongeveer veertig procent. De personeelskosten zijn gestegen.

Volgens minister Gilmore Hoefdraad van Financiën gaat het om een stijging van ruim dertig procent. Het is niet zozeer dat de salarissen zijn gestegen. De vorige regering heeft niet kunnen kappen met de traditie om kennissen en vrienden in dienst te nemen. De afgelopen jaren zijn ruim achtduizend ambtenaren bijgeschreven. De NPS vindt het te ver gaan om geesten van bewust verkeerd gevoerd te helpen bezweren.

31 REACTIES

 1. Tot volgende maand weer. dan gaan we weer staken voor onze salaris en dan weer gaat de oppositie de dag komen redden en zo gaan we maar door….
  In Suriname hebben ze nooit gehoord van VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN ..neen in Suriname is het altijd omgekeerd,de omgekeerde wereld dus.
  Men onderneemt helemaal geen poging om ervoor te zorgen dat Surinamers in zijn geheel verlost wordt van dit soort praktijken,nee voor surinamers is het de normaalste zaak geworden elke maand eerst te vechten om hun salaris..En dan weer zoet zijn voor die ene maand en dan de volgendemaand weer opnieuw de oude manier..eerst staken,huilend een intervieuw via de veschillende media afstaan en dan de oppositie die de dag weer eens zal komen redden.
  Sinds hun gesprekmet de moordenaar is de oppositie voorgoed verdwenen. ze zitten allemaal in de coalitie en doen voorkomen als zij de oppositie zijn .
  Hun vechtlust is verdwenen en tegenwoordig vinden ze alles prachtig wat de coalitie doet.Ze doen het zeer waarschijnlijk voor een belonging……ZIELIG!


  Maak melding

 2. NPS heeft volkomen gelijk. Desi Bouterse heeft Suriname voor de 3 e keer bankroet laten gaan en mag president blijven spelen. NPS moet blijven hameren op het wanbeleid van de afgelopen 5 jaren. Heeft Bouterse verantwoording afgelegd over zijn wanbeleid, nee dit kan alleen in Suriname.
  Het is tijd dat een partij opstaat en openlijk tegenstand biedt aan de vloek Desi Bouterse. Het kan toch niet waar zijn dat deze man alles kapot maakt in Suriname en niet wordt gestraft.
  Ik hoop van harte dat deze tegenstoot van de NPS een voorbode is van een beweging die Desi Bouterse zal dwingen op te stappen.
  Ik hoop ook dat er onrust ontstaat in heel Suriname en zo Desi Bouterse dwingt te vluchten. Wat niet goedschiks kan moet maar kwaadschiks gebeuren. Desi Bouterse terroriseert Suriname al ruim 35 jaar. In die 35 jaar zijn in de VS 5 presidenten aan de macht geweest.


  Maak melding

 3. De NPS vindt het te ver gaan om geesten van bewust verkeerd gevoerd te helpen bezweren. Meer dan terecht. De overigen handelen zonder principe. Ondertussen draait de geldpers overuren. De komende jaren zal er flink gedevalueerd worden op elk vlak en niveau, ook moreel en geestelijk.


  Maak melding

 4. @Afro
  Volkomen eens met jou.
  Het is alleen de NPS die te vergeefs probeert zaken op de juiste wijze op te lossen . De rest van de oppositie zit als een grote NUL erbij.Suriname is beucht omn he teit dat er nooit een EENHEID bestaat onderling
  Dat heeft de oppositie bewezen.


  Maak melding

 5. In Su geldt: als 1 schaap over de dam is dempt men de put.

  De andere schapen kunnen nog lekker over de dam maar niemand heeft nog water om te drinken.


  Maak melding

 6. Start eerst met SNOEIEN Desi, het
  ambtenarenapparaat kan best met
  twee-vijfde deel worden verminderd !

  Adviseurs en kabinet president kan
  bijna volledig weg. Vele Zinloze
  adviezen en trage ambtenaren daar !

  Buitenlandse vertegenwoordigingen van
  Sranang zijn HELAAS nog ALLEMAAL
  in tact ! Wat heeft de ambassade te Parijs
  ons tot nog toe gekost ?? Heeft ons NIETS
  OPGELEVERD !

  Wat doet ONZE Niet-residerende
  Ambassadeur in Turkeije precies ??
  Heeft ons nul komma nul opgeleverd !

  Sranang kan best met EEN ambassadeur
  per WERELDDEEL !

  PS : Wanneer stort NDP-DESI het bedrag
  van de door HEM veroorzaakte staatsschuld
  van ZEVEN MILJARD terug in Onze kas ??

  Ambtenarensalarissen gered ?? met nieuwe
  begroting ! Waar is GELD voor bekostiging
  BELED ?????

  Er komen GEEN nieuwe VERDIENSTEN
  (inkomsten), dus VALUTA-schaarste !!
  WIE zal de noodzakelijke IMPORTEN
  betalen ??

  Welke idioot durft nog te spreken over
  een nationale begroting ???

  VENEZUELAANSE TOESTANDEN
  e doro, no spang, tang arki deng
  FROMMOE MANG !!!


  Maak melding

 7. 1 grote poppenkast, de geldpers draait al onafgebroken en dat geld wordt zo de economie ingepompt. Mooie show voor de bühne maar devaluatie srd kan ieder moment plaatsvinden.


  Maak melding

 8. Snap niet waar de vhp mee bezig is. De nps is de enige die die afstand neemt van de Bouterse. Lijkt wel of somo en lonny van de aardbodem verdwenen zijn.


  Maak melding

 9. De NPS vindt het TÉ VER gaan om de VERVLOEKTE GEEST van STRUCTUREEL VERKEERD gevoerd beleid, genaamd ” Desiderius, de PAARSE STRONTVLIEG”, te helpen AANBIDDEN !!!!

  Een TERECHTE standpunt mijns inziens !!!!

  Derhalve is het NOODZAKELIJK om deze VERVLOEKTE ” PAARSE POLTERGEIST ” zo SPOEDIG mogelijk te VERJAGEN middels ALLE ten dienste staande MIDDELEN op het gebied van GEESTUITDRIJVING !!!!!!

  Ik sta gereed met mijn ” PRINTA SISIBI ” om hem deze GEEST FLINK af te TAKELEN.

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 10. De NPS lijkt alleen te staan in deze;zelfs die Somo is zn vechtlust kwijt;wat er met Chan is de vurige vechter is mij een raadsel ze zijn allemaal zogenaamd bezig met ” constructieve” oppositievoering vrij vertaald “Monddood oppositie” het is intriest ! Wij als buitenparlementaire oppositie wij zullen het zelf moeten doen !De macht is voor het Volk; kijk de geschiedenis maar na !!!


  Maak melding

 11. @afro
  Ja Bouterse heeft wel verantwoording gegeven voor zijn wanbeleid, namelijk op zijn eigen manier: afgeschoven op een zelfbenoemde wereldrecessie. (Waarschijnlijk bedoelt hij dan de lage prijs, nou ja, laag, voor goud en olie). De prijs voor goud was eerder veel te hoog bedoel ik namelijk. Ongezond hoog.


  Maak melding

 12. Met de VHP als oppositie hoef er geen verkiezingen meer gehouden te worden.De coalitie is al een verlengstuk van de regering die op alles van de regering ja en amen zegt.En als nu ook delen van de oppositie met hun meedoet,is het gedaan met de democratie.
  De lantimangs wisten wat er op hun af zou komen als ze paars zouden stemmen.
  JAY Anania heeft in deze weer eens gelijk.


  Maak melding

 13. Onbegrijpelijk dat de oppositie overweegt om Bouterse te helpen om de door hemzelf gecreëerde problemen op te lossen. Ik heb nog nooit ervaren dat Bouterse de oppositie niet de nek om wilde draaien, elke gelegenheid nam hij te baat om de regeringen, waar zijn NDP geen deel van uitmaakte, te ondermijnen. Zelfs zijn coalitiegenoten werden/worden door hem belachelijk gemaakt en niet voor vol aangezien. Bovendien wordt Suriname, met Bouterse aan de leiding, sowieso een grote puinhoop, of de oppositie nu wel of niet meewerkt, waarom zou een partij die in de oppositie zit het in haar hoofd halen om Bouterse uit de problemen te helpen?


  Maak melding

 14. Beste Hugo CHAVÉZ,

  De SRD geldpersen draaien overuren

  Hoefdraad geeft eindelijke toe dar Suriname door geldgebrek haar schulden äan het ‘monetair financieringen is’

  Dit is de definitie van monetair financieren:

  monetaire financiering

  Andere term voor het laten draaien van de geldpersen, ofwel vergroting door de overheid (via de centrale bank) van de geldhoeveelheid in een land.

  Back to the 80ties…

  Het totale failliet van Bouterse. Schulden betalen met waardeloze srd’s .


  Maak melding

 15. De reactie van brulaap Andre Misiekaba

  Deze sprak van een historisch moment na afloop van de DNA-vergadering waar de suppletoire begroting voor 2015 werd goedgekeurd.

  De man die zegt dat God persoonlijk Bouterse leider van Suriname heeft gemaakt om het land te redden.

  Hoeveel idioten en nitwits zitten er in het Surinaamse parlement eigenlijk. Geen enkel verstand van zaken.


  Maak melding

 16. EEUWIG HOOR IK DEZE MIESJIE KKAKA KABA DAT DE OPPOSITIE IN DIT GEVAL DE NPS, DIE HET WEER NIET BEGREPEN HEEFT.

  Je moet steeds in het gareel staan om DDB de reikende hand te bieden, anders word je uitgemaakt voor LANDVERRADER.

  Deze KKa Kaba vereenzelvigt DDB met Suriname: DUS DDB IS SURINAME en SURINAME IS DDB.

  Ik hoor Limbo ook vaak zeggen: ZE HEBBEN HET DUIDELIJK NIET BEGREPEN WAAR HET OM GAAT.

  De Oppositie dient deze regering dan ook niet meer te steunen in welke vorm dan ook.

  DIT VOLK ZAL DDB VANZELF NEERHALEN EN ER VOOR ZORGEN DAT DEZE CHARLATAN SURINAME ZAL ONTVLUCHTEN.

  WEG MET DDB; WEG MET DEZE K****


  Maak melding

 17. @ Henk Molenaar

  ” De SRD geldpersen draaien overuren ” en back to the 80’s… ”

  Dat zijn zaken die momenteel ongetwijfeld aan de gang zijn.

  Voor de ” Gouden Kerst ” over pakweg 10 weken mogen de Surinamers alvast beginnen met het opzij leggen van geld.

  Mij zal het niet verbazen wanneer aan een blikje van hun geliefd gerecht, BRUINE BONEN, een prijskaartje hangt van SRD 199,50. (categorie luxe artikelen )

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 18. Chan Santokhi heeft zijn zegeningen geteld en dat zit dan zo:
  Chan is tegenwoordig in dienst van Bouterse als “special force”. Dus Chan vult zijn zakken in eerste instantie.
  In tweede instantie weet Chan dat hij door zijn houdbaarheidsdatum is bij de harde kern van de VHP.
  in derde instantie weet Chan dat DDB elk moment het loodje kan leggen. Dus onstaat er dan een nieuwe werkelijheid wat gunstig zou zijn voor Chan.
  Belangrijkste is dat Chan niet verweten wilt worden dat door zijn tegenweking de problemen verder zijn toegenomen.
  Chan is net Bamboe hij buigt alle kanten op om maar straks te oogsten.
  Eigenlijk is hij een onbetrouwbaar persoon zowel zakelijk als prive. Elke vrouw die hij ziet wil hij hebben om mee naar bed te kunnen. Verder is zakelijk gezien zijn voorkant en voorkomen integer maar wat daarna komt is gewoon rot.


  Maak melding

 19. het maakt in wezen geen bal uit of de opositie wel of niet meedoet mee speelt met de moordenaar,, het grootste fout die gemaakt is ,, is die ka volk die gekozen heeft voor deze ellende..

  ze wilden toch nog 5..,dan krijgen ze die 5 ook nog en wat mij betreft,mogen ze nog 10 jaren bij krijgen..

  laat ze lekker lijden die stront volk..

  mij advies is wel,,stuur geen ,,,pakket kozen met lekkers naar sme.. en helemaal geen euro..

  anders lezen ze het nooit..

  laat ze maar op straat komen vechten voor hun rechten / plichten..

  ze wilden toch graag hun lijder hebben..,nou dan.. a.u.b hier heb je die dan..


  Maak melding

 20. @ Marbonzu, bedankt voor de link
  Dacht de meerderheid van het volk als deze man dan was er nog hoop op een oplossing uit de ellende waarin we zijn beland door notoire dieven partij, NDP. Door deze dieven stevenen we voor de derde keer af op toestanden die we uit de jaren 80 en 90 kennen.


  Maak melding

 21. @ misabitoch

  Ondertussen heeft Santhoki wel de regering gedwongen vertellen dat zijn Geld bijdrukt en daarmee Hoefdraad laten verklaren dat de vorige regering Bouterse de zaak enorm geflest heeft.

  Volgens mij speelt hij het spel mee zodat Bouterse zich zelf onmogelijk gaat maken.


  Maak melding

 22. Zelf heb ik geen inzicht in staatsfinanciën, wie weet het? Hoe is de cyclus hier? Geld bijdrukken, salarissen betalen, prijzen omhoog, meer geld bijdrukken want er komt niet zo veel binnen en war binnenkomt heeft niet veel waarde. Geld drukken, salarissen betalen. Na hoeveel runs komt de instorting,,? Of volgt voor de instorting weer geld drukken?


  Maak melding

 23. @Dre

  Zie het als snoepen uit eigen winkel, op een gegeven moment ben je door je voorraad heen en er staan geen inkomsten tegenover! Je hebt geen geld meer om voorraad te kopen dus…………….. kan je je winkel opdoeken, einde verhaal!


  Maak melding

 24. @JoJo en Misabitoch

  Laten we ons vooral niet vergissen in ‘de sluwe vos’ Santhoki.
  Het gaat er bij mij vooralsnog niet in dat hij van het ene op het andere moment zijn achterban verloochend! De NDP zal er aan gaan, dat is misschien een kwestie van 1 jaar. Santhoki slaat twee vliegen in één klap, gaat hij niet (gedeeltelijk) mee met de coalitie dan zal hem dat later verweten worden, gaat hij mee dan kan hij nog enige sturing geven en een vinger op de zere plek(ken) leggen! E.e.a. zal nodig zijn wanneer het spaak loopt met deze regering, en dat zal niet lang duren!


  Maak melding

 25. @Astaman

  Ik kan u helemaal volgen.
  Helaas heeft de VHP ook heel veel leeghoofden met titels van het niveau Abdoel en Miesikaba in haar gelederen.
  Ofwel hoe geslepen Santhoki ook is hij is het antwoord op alle ellende ook niet.


  Maak melding

 26. bouta had een graf gegraven voor een ander in de vorige 5 jaren en nu ,,,slinkt hij zelf erin..weet geen raad meer,,

  ,Santokhi is bezig hem nog dieper in te graven..

  eté 5 jaren


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.