Minister vermoedt brandstichting in gebouw justitie

12

PARAMARIBO, 21 sep – Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie in Suriname, heeft afgelopen weekend gevraagd om een uitgebreid onderzoek naar de brand in het gebouw van het ministerie van Justitie en Politie aan de Lim A Postraat. Het kantoor van de afdeling voor financiële, vreemdelingen en juridische zaken, vloog vrijdag twee keer in brand.

Het houten pand vatte vrijdagochtend vlam. Nadat het sein brand meester was gegeven en het pand was overgedragen door de brandweer, stond het gebouw in de avond rond 19:00 uur weer in lichterlaaie. Silos en districtscommissaris Jerry Miranda van Paramaribo Noordoost lieten zich ter plekke informeren over de stand van zaken. De minister gaf aan dat zij vermoedde dat er sprake is van brandstichting.

Uit het onderzoek tot nu toe is gebleken dat de brand niet is ontstaan door een kortsluiting, maar dat het aannemelijk is dat er sprake is van menselijk handelen. Het onderzoeksteam heeft verder geconstateerd dat er mogelijk meerdere personen betrokken zouden zijn geweest bij de brand. Uit het onderzoek moet nog definitief blijken of de brand opzettelijk is gesticht.

12 REACTIES

 1. Wij ook, wij weten dat deze brandstichting een masters zet is van de nieuwe ministerie van Juspol!
  Of zoals reeds gezegd hier eerder,
  ..zijn de gebroeders Baron,Boni en Jolicoeur weer eens langsgeweest?


  Maak melding

 2. De mensen die hier achter zitten zijn niet de kleine boys van Witboiti of Latour,maar zware jongens in nette pakken.
  Meestal worden dit soort personen niet gepakt,omdat ze beschermd worden door machtige bazen.Ik ben benieuwd wat de minister in dit geval kan bereiken.


  Maak melding

 3. Eerste brevet van onvermogen!

  Als je huis deels in brand is gevlogen, dan probeer je zo snel mogelijk, na het sein ‘brand meester’ van de brandweer, om nog enkele spulletjes (foto’s etc.) te redden.

  Maar wat doet deze minister van Justitie?
  Justitie staat in brand en na enkele bluspogingen, was het weer tijd om de (bestelde) bami en fladder te verorberen en een dutje te doen.

  Geen enkele maatregel heeft de minister getroffen; wat valt er nog te redden, welke documenten?
  Of de plaats delict moet verzegeld en bewaakt worden i.v.m. verder onderzoek, en om te voorkomen dat dieven ‘prullenbakken en pennen’ gaan stelen…
  Vanwege dit ondoordacht handelen, van deze minister konden de criminelen, rustig hun werk afmaken.

  Dus ja minister, het klopt, jij hebt zelf meegewerkt, aan deze brandstichting!
  Men heeft jou daar geplaatst omdat je niet in staat bent om adequaat in te spelen op urgente kwesties, je bent van de ellenlange dossiers die 50jr duren, en niet van het snel handelen juffie.

  Als het ‘huis’ van Justitie in brand wordt gestoken is dit een statement!!!!


  Maak melding

 4. Als je de getuigen niet kunt verbranden dan moet je de getuigenissen verbranden, zal iemand wel geredeneerd hebben.

  De JusPol minister is nog nat achter de oren. Ze denkt dat ferme taal uitkramen de criminelen een hartaanval zal bezorgen.
  Er moet een ondezoek komen naar welke gegevens waar recent onderzoek naar gedaan werd , daar lag opgesslagen.

  Overigens moeten ze dat gebouw vuurvliegenvrij maken want het is niet ondenkbeeldig dat er opnieuw vuurvliegjes het gebouw binnendringen en brand veroorzaken. Iemand wil nl grondig te werk gaan!


  Maak melding

 5. Suriname is vanaf 25 februari 1980 verworden tot een land waarin drugsdealers, teroristen brandstichters,rovers in ‘lands dienst en moordenaars de samenleving in een wurggreep houden..De naïevelingen en profiteurs verheerlijken deze mensen terwijl het land en het moreel vh volk en vooral het volk van morgen, naar de gallemiezen gaat..


  Maak melding

 6. Dit is pas het begin van wat komen gaat, wanneer men wil onderzoeken wat ndp1 en co. allemaal hebben misdaan tussen 2010-2015. Er komt geen enkele corruptiewet. Het enige wat komen gaat zijn vele paars blinde muren. Door een man gaan land en volk ten gronde en ook door een man zal zij worden gered. En dat is echt niet door baas.


  Maak melding

 7. 99% van de paarse aanhangers denken en geloven dat het vuur van zelfs is onstaan. Zomaar, gewoon. Dat is wat enkele paarse eliten hen wijs willen maken. Het komt door de hete zonnestralen. hihihi


  Maak melding

 8. De papieren verslagen zijn door brand verwoest, maar anno 2015 horen we ook digitale versies te hebben die elders opgeslagen zijn.Dus zonde dat het gebouw verwoest is, bewijzen zijn ergens anders beschikbaar.


  Maak melding

 9. dat de minis-ter dit konstateert,,is heel van haar..

  wat knappe figuur..

  maar dat weet iedereen al lang geleden mevrouw dat het met opzet is gebeurt.

  dus aangestoken..,zelf een ezel weet dat..,

  maar toch goed van u..


  Maak melding

 10. Mevrouw Silos, ik hoop dat je er bewust van wordt dat je deelneemt in een criminele roversbende geleid door DD Bouterse. Opdracht voor brandstichting om bewijzen te wissen komt van DD Bouterse. Bouterse is een zware crimineel met vele gezichten, dus als mevrouw Silos onderzoek laat doen zal zij erachter komen dat zodra het spoor leidt naar DD Bouterse dat onderzoek wordt stop gezet.
  Mevrouw Silos zal geen 2 jaar deelnemen in de regering. Deze vrouw heeft zich laten criminaliseren door Bouterse zij zal er heel snel achter komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.