Bouterse niet meer naar VN in New York

44

President Desi Bouterse van Suriname gaat niet meer naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Dat meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws. Bouterse zou de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York toespreken. Daarnaast zou hij ook bilaterale gesprekken voeren. Volgens Starnieuws heeft de president afgezien van de dienstreis, omdat onder andere in eigen land alle aandacht nodig is, waarbij er prioriteiten moeten worden gesteld. Vanuit het Kabinet van de President en Buitenlandse Zaken zijn er nog geen mededelingen gedaan over het afblazen van de dienstreis naar New York.

44 REACTIES

 1. Het verwonderd mij dat Bouterse niet meer op reis gaat naar New York.Deze man vliegt met zijn gezin altijd omdat hij nooit iets hoeft te betalen.De staat doet dat voor hem.Niemand durft daar wat erover te zeggen of schrijven.Trouwens wat had hij daar te zeggen of zou hij financiële steun gaan zoeken voor het land.Dat zou een goede zaak zijn.


  Maak melding

 2. De man schijt alle kleuren van de regenboog als hij de vliegtuig moet instappen. Dit was toch een mooi moment om zijn zoon in New York op te zoeken. Din(a) schreeuwt om pappa.

  Op deze manier wordt Suriname in het buitenland niet meer goed vertegenwoordigd op het allerhoogste niveau. Het land wordt op deze manier onzichtbaar.

  Graag een reactie van Boutisten. Het is overduidelijk dat jullie president 1 grote zooitje maakt.


  Maak melding

 3. Het valt wel op dat sedert ZOONLIEF in de bajes zit DDB nooit meer voet heeft gezet in het land van Obama om Barak de handjes te schudden.

  De minister van Buitenlandse Zaken wist het zo zeker dat DDB de VN zou toe spreken in de Big Apple.

  Dus zoonlief krijgt toch geen bezoek van Pappie: Zoonlief had een DIPLOMATIEK PASPOORT op zak toen hij in de KRAAG werd gevat en toch wordt zo een FIGUUR herkozen als president.

  In Suriname worden CRIMINELEN OP HANDEN GEDRAGEN: THIS IS A BLOODY SHAME!!!


  Maak melding

 4. Hij zou daar toch een foutfiguur slaan tussen al die goed opgeleide leiders en ministers. Deze man heeft zich veel hoongelach bespaard en het Surinaamse volk is een volk zonder identiteit en trots. Een volk dat met alle winden meewaait en overal de handjes ophoudt. Wel meedoen met het poppenkastspel en beweren dat het een trotse volk is maar het blijft bij woorden. Een parasitair volk. Bah !
  Soso morserij naga bigi mofo.


  Maak melding

 5. Met een zingende, nepotistische, constant dokkende clown als president, maak je je als land onsterfelijk belachelijk in de wereld. Als Suriname er niet op zo’n verschrikkelijke manier op achteruit ging, zou je er heel hard om kunnen lachen


  Maak melding

 6. Hahahahaaaa…
  Bouta durft niet.
  Hij is bang dat hij nooit het VN gebouw zal binnen stappen
  Hij zal gelijk vanuit het vliegtuig aan ketting gelegd worden en een cel delen met diens zoonlief dinootje.
  Wat zal dinootje teleurgesteld zijn in pappie nu die besloten heeft de reis niet te maken naar Amerika.
  Hmmmmm..wat zou bouta in zijn toespraak tijdens de vn vergadering zeggen?
  ‘……ik ga vergiffenis ontvangen van Sandew Hira wiens broer ik kapot geschoten heb maar Sandew houd van mij en ik zal ook van jullie houden als jullie dinootje vergiffenis schenken en dan gaan wij 2 samen terug reizen naar Suriname waar de domme bevolking de rode loper voor ons beiden zal uitrollen….zo dom zijn ze wel’ Aldus bouta.

  By the way,
  waar zijn de sabidirie’s, de Robg’s en de rest van de ndp fanaten ..niet te vergeten de pero’s…


  Maak melding

 7. Hij is bang te worden opgepakt, die problemen waren er al en toch ging hij met een geladen vliegtuig naar China.
  By the way Binda heeft voor het eerst als vakbondsman het zwijgen doorbroken voor alle Surinamers. Binda zei ‘Bouterse moet plaats maken voor de vicepresident, want nu is gebleken dat Bouterse het werk niet aankan. Bouterse heeft Suriname voor de zoveelste keer bankroet doen gaan. Bouterse heeft geen oplossing voor de problemen in Suriname die hij heeft veroorzaakt. Bouterse heeft alles kapot gemaakt in Suriname, daarom is het tijd – ondanks dat hij democratisch is gekozen – dat hij opstapt.’ Ik ben erg blij met de boodschap van Binda en hoop van harte dat andere vakbondsleiders zijn oproep steunen en achter hem gaan staan. Het problemen van Suriname is DD Bouterse en zijn roversbende, zolang deze rovers de dienst uitmaken zullen er geen oplossing komen en de problemen zullen alleen maar toenemen.
  Dus weg met de incompetente moordenaar en drugsdealer.
  Suriname is beteraf zonder deze vloek Bouterse, die Suriname sinds 35 jaar wurgt.


  Maak melding

 8. Wij moeten blij zijn day hij niet meer gaat.Je weet het nooit met Obama die helemaal een hekel heeft aan bepaalde figuren.
  Straks zaten we dan zonder lijder .Wie zou ons land dan nog 5 jaar laten lijden?


  Maak melding

 9. Mijn zoon is the best; rover en afperser van drugscriminelen en zit in the big city in opleiding als future pres of Su. Voor mijn geweldige dochter, opgeleidt in ptata, adviseur van Pres, kan j niet langer dan 2 minuten zitten mi boi. Jo long no ka. Dus mi DiDiBri, me bar joe.


  Maak melding

 10. De moordenaar en drugscrimineel had nooit de intentie om naar de USA te gaan, het was een zet van hem om de achterlijke en ongeschoolde ezels een worst voor te houden.
  Nu kan hij roepen en schreeuwen dat s`lands situatie het niet toelaat en dat HIJ de zogenaamde hoogopgeleide pres onmisbaar is want hij gaat orde op zaken stellen.
  En hoor de achterlijke ezels gillen bouta na gado bouta na wi fisiemang.


  Maak melding

 11. Nu blijkt die verkiezingsoverwinning van Bouta een PYRUS overwinning. De grote winnaar zit met een failliet en corrupt land. De grote winnaar is gevangene in eigen land en durft geen voet buiten de ‘landsgrenzen te zetten. De grote winnaar krijgt nu de stank van eigen poep. Ik hoop dat hij het nog 5 jaren volhoudt.


  Maak melding

 12. Logisch he. De Bigi Baas durft niet naar de VS. De Yankees die zullen hem opwachten op JFK airport. Hij heeft veel vijanden in de VS daarom dacht hij thuis te blijven. Neks no fout,Ashwin Adhin als VP en Badrisingh de fu Buza fu go na New York.


  Maak melding

 13. Hahahahahaha hij gaat nooit meer in zijn leven vrijwillig naar Amerika of Ptata. Niet eens welkom in Brazilie, Trinidad. Zijn tweede inauguratie was een flop.


  Maak melding

 14. ik had lang en breed al gezegd,dat hij niet zou gaan..

  hij poept in zijn broek van de zenuwen,want daar kan hij geen spuit nemen of snuiven..

  hij liegt gewoon verder,dat er veel te doen is,,hij heeft niet eens een plan of plan B

  hij heeft een bende samen gesteld,dat geen enkele vorm van toekomst heeft..een regering of een poppenkast,zonder enig voor uit zicht..

  geen enkele minister van deze bende n d p weet wat hij / zij moet doen op die stoel lege bureau zonder een a-4 papier en ook geen pen..

  wat een rotzooi bij elkaar,het is dat mevrouw Silos en Dodson zich nog enig-zins wat te zeggen hebben ,maar de rest zijn puur bank vullers,niets nittigers zonde voor het geld dat zij maandelijks krijgen..

  de vraag rijst,of zij het einde jaar 2015 wel halen,het ka volk moet nu in opstand komen..


  Maak melding

 15. Als hij gaat breekt de pleuris uit.

  Het land wordt dan overgenomen.
  Zijn criminele netwerk, hoofdzaken crime etc. gaan ook mee, dus vrij spel.

  De rest is pussy, één katapult is al genoeg…


  Maak melding

 16. Moe, misselijk of onderweg? Wat een joker is deze Bouterse toch. Een lafaard die altijd de confrontatie mijdt behalve als hij een Uzi in zijn handen heeft.

  Voor de derde keer in 40 jaar stort deze charlatan Suriname in een economische afgrond maar ondertussen heeft hij en zijn familie en maffia clan het land leeggeroofd en wordt de Surinamer in zijn eigen vet gebakken.


  Maak melding

 17. Je hebt een grote kans als president om je land te vertegenwoordigen en op de kaart te zetten voor zo een ontzettende belangrijke vergadering en dan ga je niet omdat je prioriteiten moet stellen en je te richten op de problemen in je eigen land???
  WTF??? Je land gaat heus niet naar zijn mallemoer omdat jij een paar dagen voor een vergadering naar NY bent. Daarnaast is meneer Adhien ook aanwezig om hem tijdelijk te vervangen.
  Dus ja…zoals iedereen het al zegt….dit is gewoon een hele stomme en domme smoes. Hij is gewoon bang dat die Amerikanen hem pakken. En ik hoop dat die Amerikanen hem alsnog te pakken kunnen krijgen.


  Maak melding

 18. Dit land heeft zich dankzij de drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE in een internationaal isolement gemanoeuvreerd. Dinootje zit al voor 16 jr vast USA en Muntslag zit aan de leugendetector. Deze infantiele bejaarde gek zit levenslang aan zijn eigen ketenen vast.


  Maak melding

 19. Het resultaat van 5 jaar Bouterse…

  Graag commentaar van onze Paarse Kakkerlakken zoals Milton, Pero en RobG…

  Staatsschuld Suriname gestegen naar record 6.5 miljard

  De staatsschuld van Suriname blijft omhoog schieten. Per juli dit jaar is die 6.5 miljard Surinaamse dollar, waarvan SRD 3.85 miljard buitenlandse schuld.

  Dit blijkt uit cijfers die het Bureau voor de Staatsschuld op 15 september 2015 op zijn website heeft gepubliceerd. Het gaat om een stijging van bijkans SRD 200 miljoen in één maand tijd. De staatsschuld is sinds 2000 nooit zo hoog geweest. De totale schuld op de BBP komt hiermee op 37.72% te liggen. Volgens informatie uit de statistieken zijn in het tweede kwartaal van 2015 verschillende nieuwe buitenlandse leningen aangegaan. Het gaat om projecten, waarvan tot nu niet veel terecht is gekomen.

  Begrotingstekort wordt nog groter

  Suriname is beland in een situatie, waarbij schulden met schulden moeten worden afgelost. Verschillende parlementariërs waarschuwen voor de devaluatie van de Surinaamse munt. Gelet op de precaire financiële situatie is het niet ondenkbaar dat de regering naarstig op zoek zal gaan naar geld om het grote tekort te dekken. Het is volgens deskundigen noodzakelijk dat verspilling en kapitaalverlies bij diverse projecten tot het minimale worden teruggebracht. Het begrotingstekort voor 2015 stond op SRD 666.480.000. Toen stond de totale staatsschuld op SRD 5.3 miljard. Verwacht wordt dat het begrotingstekort voor 2016 verder zal toenemen. De regering heeft deze maand ook nog een SRD 4 miljoen tekort voor het betalen van salarissen van ambtenaren op enkele ministeries.

  Door te schuiven in de begroting is het bedrag vrijgemaakt. President Desi Bouterse heeft alle 17 ministeries onlangs de opdracht gegeven om hun begrotingen met liefst 50% terug te brengen.

  Na zijn jaarrede op 28 september zal het staatshoofd de cijfers van de begroting presenteren en deze aan De Nationale Assemblee (DNA) overhandigen.


  Maak melding

 20. Was ik niet de eerste die hierop reageerde en aangaf dat hij never nooit zal gaan en dat hij kort voor vertrek het zou laten afweten?
  Ai boi een helderziende hoef je in zo een case niet te zijn.


  Maak melding

 21. Hoe je een volk voor de gek kunt houden !!
  Bouta is een president onwaardig.
  Hij kan alleen in ons oliedomme land dit ambt vervullen.
  Hij is als de dood, dat hij Dino gezelschap mag houden als hij richting VS reist.
  Deze man heeft ons land in economisch opzicht en op het gebied van internationale samenwerking alleen maar ellende gebracht.
  De arme Surinamers worden steeds armer en de als maar bredere kring rond Bouta wordt steeds rijker.
  Weg met deze man.


  Maak melding

 22. de jaar rede op 28 september a.s is een blanco papier zonder inhoud..

  zonder enig toekomst visie.

  ,hij heeft zelf gezegd,dat alle projecten worden stop gezet de komende 5 jaren dus wat voor een begroting wordt het..

  wat is het stil in de n d p hoek..,de ja knikkers zijn strak aan het beraden voor de volgende actie..

  worden de lonen van september nog uit betaald..

  hoe zit het met de nieuwe staatsraad lid ,,,de dochter van de moordenaar..

  misschien gaat zij wel naar de Verenigde Natie..


  Maak melding

 23. Beste Henk Molenaar,

  Mooie onderbouwing !!
  En die schuld gaat nog verder oplopen. Staatsolie heeft nauwelijks vet op de botten. Overname Alcoa gaat ook geld kosten. Eind dec is de schuld opgelopen boven de 7 miljard, mark my words.


  Maak melding

 24. Alweer zo’n leugen om eigen best wil. Oma nanga opa beng krutu, fa didibri e regeri a heri kondre. Sinds 1980 na soso ka. En nu na moro ka e go kong bakka. Alla deng sani desi, na baas en corrupte paarse bende veroorzaak. Ma volgens moesje na wang heri tra sang e pree. A mang fredi no ka dat wiens a mang na pres.


  Maak melding

 25. kan zijn,dat hij gaat vluchten naar obiangoo..

  zijn voeten beginnen echt heet te worden in surbo..,,

  hij kan ook zelf moord plegen om uit die benauwdheid te komen..

  zodra Panday het O M of de P G hem oproept om te komen verklaren wat er gaande is in het land,dan wordt het echt te benauwd voor hem..

  in dat geval zullen de Amerikanen om uitlevering vragen en staat ook Nederland aan de deur om hem mee te nemen ..

  Let wel hij heeft weliswaar gezegd,dat hij niet naar de V.N. vergadering gaat en dan nog niet de eerste keer,maar dan moet hij ook een verklaring afleggen wat de ware reden is en niet met een smoesje van te druk..

  tegelijkertijd hoor je de laatste dagen niks van romeo bravo de lijder abop brunsie..


  Maak melding

 26. Kwis!
  Gaat de moordenaar niet naar New York omdat;

  A. Vanwege zijn gevoerd wanbeleid hij op een jumpseat moet zitten.

  B. Hij eenmaal in New York onmiddellijk in de boeien geslagen wordt.

  C. In Surinam de Pip uitbreekt indien hij ons geld wederom
  over de balk gooit.


  Maak melding

 27. “Assad is de president, dus we doen zaken met het instituut president. Als we een staak-het-vuren kunnen bereiken met de president, waarom niet? Maar daarna zal gerechtigheid komen”, waarschuwde Del Ponte.
  Ik denk dat hij bang is voor deze dame, ze is niet uit het zelfde hout gesneden als zijn DNA voorzitster, die kakken te kort had om de nep amnestie er door heen te krijgen voor haar leider.


  Maak melding

 28. Soso lobi, Neks no fout!
  Ik stel voor middels een handtekening actie een petitie in te dienen om Bouterse beleefd te verzoeken, de VN vergadering bij te wonen.
  We zullen persoonlijk de rode loper op Zanderij voor hem uitrollen en hem uitgeleide doen.
  Ik ben wel bang, dat Bouterse doodsbang is om aan dat verzoek te voldoen.


  Maak melding

 29. Nou, heel veel mensen worden er nu gelukkig van dat onze President niet naar New York zal gaan. 1 papegaai hoor ik dat de president altijd met zijn gezin naar het buitenland gaat. Deze leeft nog in een andere demensie. Wat een haters hier op deze site, trouwens op Fb zie ik niets anders dan haat jegens de president. Het zijn vooral de SuriNeds die onzin uitkraaien, zoals dat er van alles betaald word voor de President, Mijn advies aan al die SuriNeds, ga bij de tweede kamer der staten generaal klagen waarom de overheid alles betaald voor het koninklijke huis. Bemoei je niet met Surinaamse aangelegenheden. Jullie hebben ervoor gekozen om Nederlander te zijn, dus wees ook een Nederlander.


  Maak melding

 30. Deugdzaam blijven beste mensen,deugdzaam is voor altijd Onsterfelijk en alles wat in je leven doet( iemand kwaad doet) keert altijd terug op jouw bord(PRETIE)hoe j ook keert of draait! Me baari! Ma neks no fout.Alla sani e set kong safri safri mbooi.

  V.H.P soso lobi and be strong 4 always…..Bhaai


  Maak melding

 31. Hahahahaa Paraman pe yu de ?
  Waar is grote mond van jullie nu , bouterse bedonderd jullie met open ogen hij misbruikt jullie als vee. Vanaf de arrestatie van zoon lief Dino Bouterse durft hij zijn poten niet meer buiten het land te zetten. Gevangene in eigen land


  Maak melding

 32. Beste Koos,

  I told you so..

  Iedereen was voor de verkiezingen gewaarschuwd dat dit zou gaan gebeuren. En toch heeft het grootste deel van Suriname voor deze aartsleugenaar gekozen. Eigen schuld, dikke bult.

  Bouters is het kankergezwel van Suriname en de Paarse paupers lopen er als lemmingen achteraan. De Paarse Rattenvanger van Hamelen .

  En het wordt nog veel erger als Bouterse gedwongen is om de drukpersen miljarden waardeloze SRD’s laat drukken om met waardeloos papier zijn schulden af te lossen.

  Bouterse is zo voorspelbaar maar het domme, ongeletterde en laffe volk vindt Bouterse nog steeds een held,.

  En ongelofelijk.


  Maak melding

 33. Purple: ” Wat een haters hier op deze site, trouwens op Fb zie ik niets anders dan haat jegens de president. Het zijn vooral de SuriNeds die onzin uitkraaien”

  Beste Purple: Je verwart ‘onzin’ met de keiharde waarheid.

  Maar jij blijft als een hitsig teefje achter jou grote lijder aanlopen ook al is er nu keihard bewijs dat Bouterse de afgelopen 5 jaar financieel wanbeleid heeft gevoerd en de zakken heeft gevuld van zichzelf en zijn volledige familie en nu vraagt aan Surinamers om de broekriem aan te trekken.

  Hoe dom kan je zijn PURPLE>?


  Maak melding

 34. Hij gaat niet naar New York omdat ze daar dit filmpje hebben gezien. “Mijn zoon behoort tot de allerbeste”

  https://www.youtube.com/watch?v=7KF9I20U0_s

  Een president die zijn criminele zoon benoemt tot hoofd CTU ( Counter Terror Unit) en die zelfde zoon misbruikt zijn functie om wapens en drugs te smokkelen en terroristen binnen te halen.
  Dat kan alleen in het Suriname van Bouterse.


  Maak melding

 35. Ooooh, dat is toch zo jammer voor ons staatshoofd. Hi Baja. Hij blijft thuis, want voor hem gaat het staatsbelang voor. A kesi-kesi sabi dati a ontimang beng wakti eng.


  Maak melding

 36. Zeer voorspelbare verklaring van de reden waarom Bouterse niet naar het buitenland gaat. Het staat natuurlijk niet goed als de ware reden zou zijn gezegd: Bouterse is bang om een voet buiten de landsgrenzen van Suriname te zetten. Hij weet dat hij verenigd zal worden met zijn zoon. Kortom: Angst regeert bij Bouterse.


  Maak melding

 37. Als Teodoro Obiang Nguema Mbasogo zijn grote vriend Desi Delano Bouterse zou uitnodigen om een maand lang feest te komen vieren in Equatoriaal Guinee omdat één van zijn corrupte zonen voor de zoveelste keer in het huwelijk trad, zou Bouterse er naartoe gaan, al zou hij weten dat zijn aanwezigheid in het Surinaamse parlement nodig was om Suriname te redden van de naderende ondergang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.