Surinaamse film ‘Lobi Singi’ in première

0

Afgelopen weekend ging de film ‘Lobi Singi’ in première in Pathé Tuschinski te Amsterdam. Het verhaal gaat over Samuel, een jongeman met Surinaamse voorouders maar geboren en getogen in Nederland. Onder de druk van zijn ouders, raakt hij verliefd op een Surinaamse schoonheid en besluit haar te volgen naar Suriname. Eenmaal in Suriname aangekomen maakt hij kennis met verschillende culturen waar hij in het begin niet zo veel mee heeft.

Naarmate de film vordert ontwikkelt het karakter zich in een persoon die een grotere liefde vind dan de liefde waarvoor hij naar Suriname kwam. Die liefde is de liefde voor het land en liefde voor zichzelf. Het karakter leert loslaten en zichzelf accepteren. De film wordt verteld vanuit de ogen van een Surinamer met daarin muziek, cultuur en de samensmelting van de nieuwe en oude generatie.

Het idee voor de film komt van de 26-jarige Suleigha Winkel, net afgestudeerd aan de Film Academie in Nederland. Voor de soundtrack van de film is een nieuwe versie van de klassieker ‘Lobi Singi’ uit Suripop 1994 gebruikt. De oude en nieuwe generatie werkten samen aan een nieuwe verfrissende versie van het lied van Astrid Belliot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.