Top Surinaams oliebedrijf krijgt geen loonsverhoging

7

PARAMARIBO, 31 aug – Voor de top van Staatsolie Maatschappij Suriname zit er dit jaar geen salarisverhoging in. Dit zegt algemeen directeur Rudolf Elias. De tegenvallende wereldmarktprijs maakt extra loon onverantwoord. Voor de rest van het personeel is het nog even duimen.

Het is nog niet duidelijk of daar ruimte voor te vinden is onder de omstandigheden. Elias zegt tegenover de Ware Tijd dat er steeds met de vakbond wordt overlegd over maatregelen voor het gezond houden van het bedrijf. In elk geval zal de leiding van het bedrijf het goede voorbeeld moeten geven. Elias spreekt tegen dat er verkeerd is omgesprongen met het raffinaderijproject. Dat kostte ruim driekwart miljard dollar.

Volgens Elias is dat het geprojecteerd kostenplaatje geweest. Anders dus dan in het parlement wordt beweerd. Volgens parlementariër Mahinder Jogi (VHP) zou er gestoeid zijn met geld. Elias houdt voet bij stuk dat er verantwoord is gemanaged. Wat gebeurt is dat de kosten van gerelateerde projecten worden bijgeteld. Zoals de aanleg van een pijplijn. De raffinaderij moet in september eindelijk gaan draaien.

7 REACTIES

 1. Waarom is dit ‘breacking news’? Als je als Surinamer denkt dat je, omdat je toevallig in de aardolie zit en niet in b.v. de kokosolie, palmolie of visolie en je daarom elk jaar recht hebt op automatische loonsverhogingen, dan mag je van mij oprotten naar Saoedi Arabië.
  De mensen die bij Staatsolie werken verdienen in vergelijking met de rest van de bevolking al vele malen meer, een arbeider met slechts een lagere school- of lager technische schoolopleiding verdient al meer dan een doctorandus die les geeft op een middelbare school, waarom moeten de mensen die bij Staatsolie zitten, zo abnormaal veel verdienen en bovendien elk jaar automatisch loonsverhogingen tegemoet mogen zien, terwijl gepensioneerden uit overheidsdienst zich in allerlei bochten moeten wringen om hun pensioen waardevast te krijgen?


  Maak melding

 2. Lijkt mij vrij logisch ze brengen de gezondheid van de onderneming in gevaar door de aandeelhouder een greep in de kassa te laten doen.

  Waardoor de ze niet in staat waren schulden af te lossen en nu met veel hogere schulden zitten dan ooit gepland.

  Dan komt de ex Ballast project manager (nu CEO staatsolie) ook nog eens vertellen dat de raffinaderij niet duurder geworden is maar dat gerelateerde kosten (pijpleiding, opleiding, proces gerelateerde kosten) nu toegevoegd zijn. Zo iets heet creatief boekhouden en budgetteringsfouten of slecht contractmanagement door schuiven.

  Duidelijk gedrag van iemand in de problemen die nu met list en bedrog zijn dagen aan het reken is.


  Maak melding

 3. Het lijkt net of het geloof de mens leert stelen! Al die geweldige nationale (religieuze) feestdagen kan men gewoon afschaffen, dat ding is gewoon bullshit. Laat de gasten gaan werken. We zijn een land in ontwikkeling en geen tijd voor alle wissewasjes een nationale feestdag.

  Men gaat stelen om meer en meer te hebben. de mens heeft nooit genoeg. De gasten verdienen reeds aardig veel en wat voor K salaris verhoging. Dit geldt ook voor de parlementariërs en de ministers.
  En toch ziet deze kans het land te benadelen of het aannemen van steekpenningen.

  NOGMAALS OPSLUITEN DIE SCHURKEN en
  zonder aanzien des persoons. anders zijn wij nog even ver.


  Maak melding

 4. Ja en zo gaat dat dames en heren,Boeroe wordt met de dag dikker tot hij binnenkort ontploft en onze tante van justitie moet ook oppassen jiepie no de te jang e jang wat niet van jou is.


  Maak melding

 5. Ik kan mij niet voorstellen dat deze supergraaiers nog over loonsverhoging durven praten.Er moet grondig onderzocht worden wie allemaal zich ten onrechte hebben verrijkt.Alle rotte appels moeten direct ontslagen worden.
  Het is meer regel dan uitzondering dat lieden het land op een misdadige wijze benadelen en dat gebeurt niet alleen bij Staatsolie.
  Hoe kan Loperdas plotseling Afdelingshoofd worden op het minov?
  Welke familieleden heeft de minister van RGB voorgetrokken?
  Hoe kan Andy Aiyoku nog minister blijven na het EBS debacle?
  Kan een onbetrouwbare minister Aloe nog fuctioneren op LVV?
  Hoeveel verdient de minister van Financiën nu precies?


  Maak melding

 6. En wanneer wordt een aanvang gemaakt met het halveren van de salarissen van de ministers en DNA leden?
  Dat is publieksgeld en geen geld die wordt verkregen uit productie die meetbaar is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.