Groot concert Ruth Jacott i.v.m. 30 jarige showbizz carrière

3

De Surinaams/Nederlandse top zangeres Ruth Jacott zit in 2016 alweer 30 jaar in het vak. Dit wordt groots gevierd met een tournee door Nederland en een speciaal ‘Greatest Hits’ concert in het AFAS Circustheater te Scheveningen. Het concert vindt plaats op maandag 28 maart 2016 (2e Paasdag). Naast het concert in Scheveningen tourt Jacott later in het jaar (medio september/oktober) door Nederland met haar Vijf Steden Tour.

De in Suriname geboren Ruth Jacott heeft eigenlijk geen introductie nodig. De zangeres heeft haar sporen in de Nederlandse muziek dubbel en dwars verdiend. Ze heeft veel hits op haar naam staan, waaronder ‘Blijf bij mij’, ‘You’ve got a friend’ en natuurlijk ‘Hartslag’. In de afgelopen 30 jaar heeft ze vele Nederlandstalige albums gemaakt. Haar albums ‘Hou me vast’, ‘Geheimen’, ‘Hartslag’ en ‘Vals Verlangen’ hebben allemaal de status goud, platinum of zelfs dubbel platinum behaald.

Tijdens het ’30 jaar hits concert’ zal de 54-jarige zangeres haar allergrootste hits aan haar publiek voordragen.


3 REACTIES

 1. En wat is haar band met Suriname ? Topzangeres ? Tja, is wat je daaronder verstaat natuurlijk maar met titels als “Blijf bij mij’ zullen weinigen als een heipaal staan te springen. Ik vind haar wel een sympathieke vrouw. Wat heeft zij voor Suriname gedaan? Ik vind haar wel een toffe peer. Toch niks ? Ik heb haar ook niet vaak over haar roots horen praten. Toch ik vind haar een leuke meid. O ja, zij is getrouwd met een blanda wat weer aantoont dat zwarte mensen tegen blanken opkijken. Is nergens voor nodig want het zijn de grootse viezeriken. Puffen aan tafel, eten uit hun neus, ondergoed wordt na 3 dagen gewoon vrolijk verder gedragen maar nu binnen / buitenste gekeerd. Vinden douchen 1x per week genoeg. Neen, het Surinaams volk is een schoon en rein volk.


  Maak melding

 2. @Soso lobi de,
  Het is niet waar wat je schrijft.

  Ruth Jacot Humphrey Cambell zijn jarenlang de bekendste Surinaamse Showbizz echtpaar geweest. De scheiding tussen Ruth en Humphrey is haar niet in fe koude kleren gaan zitten. Laatste nummer wat ik herinner dat ze nog samen opnamen was: Leun op mij.

  Verder: Ruth is wel degelijk trots op haar roods. Waar blijft dsn ook die Surinaamse waardering?

  Is ook wel zo dat ze door Holland wat meer gewaardeerd kan worden want je ziet haar zelden in de muziekprogramma’s op tv. Telkens zijn het die bolle tokkie- achtige artiesten die je ziet staan deinen.

  Maar… Misschien heeft onze Ruth een veel te beschaafd imago voor zulke taferelen.
  Ik hoop wel dat ze ooit al haar nummer in het Surinaams wil vertalen en Surinaams gaat zingen à la Lieve Hugo en Max Nijman.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.