Vragen over dure brug over Suriname rivier

24

PARAMARIBO, 19 aug – President Desiré Bouterse heeft vragen te beantwoorden over de relatief duur uitgevallen brug bij Carolina. De brug die Suriname overspant bij het plaatsje Carolina, is bijna drie maal duurder dan die over het Saramaccakanaal.

De laatste brug is ook vorig jaar afgebouwd en kostte ongeveer tien miljoen euro. De brug bij Carolina heeft een prijskaartje van ongeveer zeven en twintig miljoen euro. Veel te duur, vindt parlementariër Asiskoemar Gajadien (VHP). Hij heeft een brief verzonden aan het staatshoofd, waarin enkele pittige vragen worden voorgelegd. Volgens Gajadien zijn de twee bruggen goed met elkaar te vergelijken.

Beide hebben fysiek ongeveer dezelfde kenmerken. Gajadien vraagt of er geen sprake is van ‘bewuste benadeling’ van de staat. De brug over de Suriname is gebouwd door Ballast Nedam Infra Suriname. Gajadien wil ook weten waarom er geen openbare inschrijving is gehouden. Aan de kwaliteit en kunde van lokale aannemers kan het niet liggen. De brug over het kanaal is gebouwd door een Surinaams bedrijf.


24 REACTIES

 1. Ramon Abrahams en Sardjoe waren zeker onderaannemers. Dan weet je al genoeg. Is de schadezaak van de Carolina brug al opgelost ? Sardjoe moet dokken en snel ook.


  Maak melding

 2. Gillmore Hoefdraad tot minister van Financiën van de republiek Suriname

  Heb altijd aangenomen dat iemand die niet beschikt over de Surinaamse nationaliteit nooit in het DNA of minister kan worden.

  Lees de PSA voorwaarden maar na.

  Vraag: is Gilmore Surinamer in de zin van de wet???????? Of is hij een vreemdeling / PSA in de zin van de wet?


  Maak melding

 3. Gajadien roept Bouterse op een Clad-onderzoek in te stellen naar de bouw van de Carolinabrug door Ballast Nedam Infra Suriname

  Gajadin,
  Weet je dan niet dat degene die het onderzoek leidt bij EBS geen accountant is (RA / AA) noch dat hij gecertificeerd is?
  Weet je dan niet dat deze zogenaamde manager de baas is van 2 RA gecertificeerde en bij in het NBA register staan ingeschreven.
  Weet je niet dat degene die het onderzoek bij EBS leidt nooit voor de tuchtcollege kan worden gesleept omdat hij geen accountant is.

  Als je dit weet Gajadin wil je dan nog steeds dat de CLAD een onderzoek start over de Carolina brug?
  Wat denk je dat de uitkomst dan al zijn?????????
  Soso dagoe bal rapportage al er dan uitkomen waarvan de meeste in de zin
  “What if”


  Maak melding

 4. Hoe wordt dit weer recht getrokken.
  Het was al duidelijk dat de zo bejubelde brug op een bizarre wijze opgedragen is aan Ballast Nedam.
  De brug van 32.000.000 had een lengte naar verluid van ongeveer 500 meter maar lag wel bij reeds bestaande wegen.
  De nieuwe brug (204 meter) is opgedragen voor ongeveer 19.000.000 maar met een open einde. Volgens de heer Gajadien is de meter gestopt bij 27.000.000.
  Wel wordt er vergeten dat er over een enorme afstand nieuwe wegen aangelegd moeten worden. Wegen die niet goed aangelegd zijn met als gevolg dat de houtcowboys de weg al volledig vernieuwd hebben.

  Ofwel heel vreemde brug:
  Per meter is het ding ongeveer 2 maal duurder geworden dan de eerste brug het ding is per meter ongeveer 3 maal duurder als de brug over het Saramacca kanaal.
  Bij het laatste hebben we het nog niet over de extra wegen op het terrein van een NDP Sympathisant en het gegeven dat de brug door de slechte infrastructuur eigenlijk niet bruikbaar is.

  RobG, Sabidieri, Paraman, Pero hoe dom de vraag ook is wordt het niet eens tijd openheid van zaken te geven. Dat mag toch geen probleem zijn om de totaal kosten eens te analyseren voor dat er weer een verkiezingsfeestje van 30.000.000 plus van gemaakt wordt.


  Maak melding

 5. Lachmon realiseerde volgens Bouterse slechts een luchtbrug bij Carolina. Bouterse, Sardjoe en Abrahams bouwden een heuse ophaalbrug bij Carolina; om zoveel mogelijk geld mee op te halen, wel te verstaan.


  Maak melding

 6. Het is water naar de zee dragen!! Wie zoekt die vindt!! maar in dit geval vang je geen bot!! Bouta zegt zoals altijd, pak me dan als je kan??? Je weet toch wel, de VOS, de haren en de streken??? en hij is het niet alleen, maar de koekeloerende Aasgieren achter hem!!


  Maak melding

 7. De VHP is voor de 2e keer uitgeschakeld en gaat men nu spijkers op laag water zoeken !

  Gajadien is net als Somo ‘De laatste der Mohikanen’ van de oude politiek en hebben zij de denkomslag (mind shift) naar Suriname 2.0 nog niet gemaakt.


  Maak melding

 8. Milton, geef nu eens antw op de vragen van JoJo. En die vragen zijn meer dan terecht. VHP bla bla is niet zo interessant. De feiten liegen er niet om. We zijn benieuwd naar je reactie.


  Maak melding

 9. Hahahaha,

  Sommige mensen zijn echt grappig daar aan de overkant van de plas hoor.
  Als ik kijk naar de budgetoverschrijdingen van de Betuwelijn, de Amsterdamse noord-zuidlijn, de verschillende ICT projecten van de overheid. het JSF project dan is de Surinaamse overbesteding aan de magere kant hoor.

  In de hele wereld is er een spanningsveld bij aanbestedingen en openbare werken. Dat is iets waar men in de hele wereld teen vecht. Jullie paradijselijk nederland niet uitgezonderd.

  Breek me de bek niet open over nepotisme in nederland. CDA, VVD en zelfs de PvdA hebben genoeg boter op hun kop.

  Was Lubbers zijn broer niet steecast deel van handelsdelegaties, als de ouwe Lubbers de sales niet persoonlijk deed?

  Suriname is wat dat betreft een slechte leerling want hier gaat het er nogal amateuristisch en kleinschalig aan toe. Daar dealen de Surinamers op hun manier mee.

  Wat me echter steeds meer opvalt is de terminologie die zgn democraten gebruiken tegen de bevolking van Suriname.

  Als ik het voor het zeggen had dan zou ik dit soort sujetten voor altijd als ongewenste vreemdelingen op de lijst zetten. Respectloze mensen hebben we hier niet nodig.

  Gasten die ook nog een keer niet geremd door enige kennis Suriname en Surinamers de maat willen nemen.

  Suriname is in ontwikkeling en azijnzeikers, negatievelingen hebben we hier niet nodig.

  Kritische en opbouwende mensen des te meer.

  Klagen kan altijd maar houd je grote smoelwerk als je geen alternatief kunt brengen.

  Jullie als stuurlui mogen wat ons hier betreft aan die wal daar aan de noordzee blijven hoor.

  Veel plezier,

  ps, doe eens verslag van wat de verschillende VN commissies hebben gedaan m.b.t. racisme en uitsluiting in nederland.

  We benne benieuwd. Jullie hebben daar veel werk te doen, ga aan de slag en laat ons hier ons werk maar doen.


  Maak melding

 10. Oppassen dat Gilmore een anaphilactische reactie oploopt waarvoor er nog geen medicatie is, hij is allergisch tegen corruptie dus zal hij 365 dagen per jaar blootgesteld zijn.


  Maak melding

 11. Alweer geouwe hoer van deze man. Als die brug duur is nou vraag om een objectief onderzoek maar kom niet leuteren over corruptie. Begin ons te komen vertellen als je opeenvolgend de komende 5 jaar nog steeds van mening ben dat je 2 salarissen moet ontvangen terwijl je voor de ene reeds 5 jaar niet op werk bent verschenen. Zie mensen als een ondernemer als tjin at soi zaken aankaart heb ik oor en waardering voor de man leeft niet van de politiek. Maar deze raven als gajadin jonge hou liever je snater en lul niet over corruptie. Corruptie viert hoogtij natuurlijk ma jij gajadin. Hou jij je bek gewoon daarover.


  Maak melding

 12. Lieve mensen, blijf on topic. Het is een simpele vraag en het gaat over die brug. We willen toch dat het ons mooie land goed gaat?
  Dan blijft de vraag;
  Waarom was die brug zo duur???


  Maak melding

 13. De bevolking is WEERLOOS tegen de
  MEGA-corruptie !

  Sranang zit met zijn ZES MILJARD TEKORT
  te babbelen met Desi en GILMORE , de
  hoofdveroorzakers van de ENORME
  staatsschuld !

  De hoofdveroorzakers van de VERNIETIGING
  van onze staatsreserves, moro leki 500 MILJOEN
  GWE !

  STOP aub ALLE zinloze comsumptieve bestedingen,
  ontsla een derde van het ambtenarenapparaat !

  Of wachten DESI en de clan, na aanstelling nieuwe
  ministersploeg zonder regeermacht, rustig op de
  DEVALUATIE-RAMP ???

  Sranang kan uit de Financieel-economische
  PUT komen, na wegsturen DESI, GILMORE
  en ANDY uit het machtscentrum !

  PS : De kleine man heeft geen ruimte meer,
  dus de lasten-verzwaringen en prijsverhogingen
  van DESI zullen de economische CRISIS
  alleen maar vergroten en zullen ook geen
  GELD/VALUTA opleveren om verder te
  verbrassen aan onzinige NDP-consumptieve-
  bestedingen !


  Maak melding

 14. Asiskoemar Gajadien denkt nog steeds dat de loonkosten en de buitenland toeslagen van een Nederlands bouwbedrijf hetzelfde zijn als de loonkosten en toeslagen van een Surinaamse bouwbedrijf. Deze man roept maar wat. Hij moet zijn huiswerk maar beter doen. Asiskoemar Gajadien had een gedegen kostenanalyse moeten uitvoeren alvorens hij overging tot zijn eigen imago-destructie.


  Maak melding

 15. @doordenker…

  als Suriname een land in ontwikkeling is, waarom blijven jullie dan structureel kiezen voor een onderontwikkelde president. Die nooit meer in zijn leven gedaan heeft dan roven, stelen, liegen, bedriegen en moorden??? Daar hebben jullie nooit over doorgedacht.


  Maak melding

 16. Gajadin is een gedementeerd figuur. Laat hij het volk vertellen hoeveel keren vhp gepoogd heeft bruggen te bouwen, Bij de eerste was hij zelf nog niet geboren. Kent hij wel de geschiedenis van de vhp of alleen de geschiedenis van de ndp.
  De grootste lagertje die steeds heft gezorgd dat de vhp in wanica aan het doodbloeden is met zijn corruptive verhalen.
  Hij heft zelfs sharmila ’s werk als perschef overgenomen, waardoor sharmila is gaan onderduiken.


  Maak melding

 17. ‘Bruggen goed met elkaar te vergelijken’…..

  Het zijn vakwerkbruggen en gaan allebei over water, maar

  – de Suriname Rivier bij Carolina is ca. 500 m breed
  – het Sarramaccakanaal is ca. 50 m breed

  Misschien is de brug over het Sarramaccakanaal in verhouding wel duurder. Het ligt er maar net aan wat je wil gebruiken in de vergelijking.


  Maak melding

 18. Willem
  Saramacca kanaal zijn 3 overspaningen van 75 meter
  Carolina brug is ongeveer 200 meter in 1 overspanning. Omdat ze een smalle plek gekozen hebben en daardoor kilometers nieuwe weg hebben moeten realiseren.
  Nieuwe Carolina brug is met wegen etc wel vele malen duurder dan wat normaal is.
  Ballast vroeg voor 500 m ongeveer 32 mio en vangt voor 200 m nu 27 mio. Haukes heeft pakweg 10 km weg moeten aanleggen en de mensen moeten allemaal omrijden

  Slimme jongens


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.