woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse archivaris leidt getuigenisproject

Surinaamse archivaris leidt getuigenisproject

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 16 aug – Het getuigenisproject van nabestaande Dew Baboeram wordt geleid door Ramon Cumberbatch. Dit zegt Baboeram. Cumberbatch is topfunctionaris bij het Nationaal Archief Suriname. De voorbereiding naar de getuigenis van Desi Bouterse vordert.

“Ik heb een deskundige projectleider in Suriname gevonden die de technische leiding over het onderzoek heeft. We hebben de afgelopen dagen gewerkt aan procedures, opzet en uitwerking van het onderzoek. We hebben een managementrapportage opgezet voor het onderzoek”, zei Baboeram tijdens een persconferentie. De getuigenis geschiedt van zeven en twintig tot en met negen en twintig november.

Het verslag gaat op acht december naar het parlement. Onderdeel van de voorbereiding is een trip naar Zuid-Afrika. “We willen voor- en tegenstanders van de waarheidscommissie spreken”, aldus Baboeram. Hij blijft erbij dat strafrecht geen oplossing brengt. “Als het principe van de scheiding der machten tot sociale onrust leidt, dan moeten verantwoordelijke mensen andere mechanismen invoeren om sociale rust te brengen.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

41 REACTIES
 1. Wat een zielige poppenkast.

  De mand die weigert te getuigen in een Surinaamse rechtbank organiseert zijn eigen tribunaal met als enige doel het volk van Suriname voor te liegen en zichzelf te presenteren als redder van het vaderland die wel gedwongen was om mensen die kritiek hadden op zijn rampzalige Revo-bewind op te halen, te martelen en zonder vorm van proces af te slachten.


  Maak melding
 2. Internationaal steunt niemand deze waarheidscommissie. Ook de nabestaanden steunen deze waarheidscommissie niet. Hira preekt voor de parochie van Bouterse en daarmee is hij ongeloofwaardig. Al trekt hij 3 weken uit voor de getuigenis, de uitkomsten kunnen zo de kliko in. Alles aangaande de moorden is terug te vinden in het strafdossier, Dhr Hira gaat niks nieuws onthullen.

  Daarbij komt kijken dat Bouterse zich laat adviseren door een bataljon aan juristen. Formeel is de strafproces ook niet van tafel dus hij zal 2x nadenken voor dat hij antw gaat geven. John Baboeram had dit niet gewild, dat weet ik zeker. Een advocaat haalt altijd zijn recht op de juiste manier. Hira moet zich schamen. Op deze manier wordt zijn broer voor een 2e keer vermoord. Hira moet begrijpen dat wij niet rusten, Bouterse zal hoe dan ook berecht worden.


  Maak melding
 3. Rechtvaardigheid schijnt men in dit land niet te kennen, door te stellen van als de scheiding der machten tot sociale onrust leidt,moet er naar andere oplossingen gekeken worden.m.a.w.Wanneer deze massamoordenaar gearresteerd zou worden, kan er een opstand plaats vinden of rellen en plunderingen en brandstichtingen,om dit te voorkomen, moeten we deze massamoordenaar maar vergeven voor zijn midaden, wat voor een rechtstaat is dit land, stelletje lafaards, in een normale rechtstaat zou deze moordenaar allang zijn straf hebben uitgezeten.


  Maak melding
 4. En het gaat maar door……Dankzij de Paarse Roversbende

  Voorzitter Vereniging van Economisten in Suriname: ‘Men wil geen vingers branden aan Suriname’

  ‘Van bepaalde investeringen vraag je je af waar het geld vandaan komt’

  Vele banken in de VS willen vrij plotseling geen rechtstreeks corresponderende bank voor Surinaamse banken meer zijn. Ze staan echter nog wel open voor correspondentie met de Canadese bank RBC. De meeste bancaire transacties vanuit Surinaamse banken naar Amerika moeten nu via Europese banken geschieden, aldus het Dagblad Suriname vrijdag 19 juni 2015.

  Waddy Sowma, voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname, zegt dat hij weet dat een aantal buitenlandse banken de samenwerking heeft opgezegd met Surinaamse banken.

  De reden hiervoor is volgens hem, dat men Suriname als een risicoland ziet.

  ‘Dit risico houdt onder meer verband met financiële handelingen die te maken hebben met money laundering en andere financiële zaken die te maken hebben met witwassen’, aldus Sowma. ‘Dit is het grootste risico dat men ziet en men wil zijn vingers niet branden aan Suriname.’


  Maak melding
 5. Die man maakt gewoon misbruik van dat hij ook nabestaande is.Als nabestaande moet je kijken hoe de rechtszaak weer aan gezwengeld kan worden.
  Maar in deze loopt die Baboeram naar sociale rust te zoeken en niet naar het recht van zij die geliefden hebben verloren.
  Blijft de vraag hoeveel Dew Baboeram van zijn broer John heeft gehouden.


  Maak melding
 6. Hoe geloofwaardig ben je als je zelf al een veroordeling vanwege voorkennis hebt m.b.t. de toenmalige coup! Cumberbatch wordt gewoon ” gesponsord” door Bouterse. Een grote schijnvertoning die Suriname nog verder op de kaart zal zetten als onbetrouwbaar en wetteloos.


  Maak melding
 7. Je ziet duidelijk dat men de hoofd van bouterse wil ,berechten dat is het sleutelwood ,maar ik denk niet dat het zo makkelijk gaat .
  Er zal veel heel veel moeten gebeuren om deze volks president naar de slacht bank te brengen.de soep wordt niet zo heet opgegeten als het gedient wordt.een grote grap vinden velen bouterse berechten .de tijd zal het leren dat pero toch gelijk heeft.zijn de mensen dan gelukkig als bouterse berecht wordt ,dat zie ik niet gebeuren zolang bouterse leefd .de beste oplossing is wat hira nastreeft waarheids vinding ,als ik moet horen of lezen wat de nederlandse ambassade zegt dat ze er niets in zien van wat hira wil,dan zeg ik pero nederland pas op je tellen .nederland los jou problemen op als het gaat over indonesie waar de mensen tot op heden naar gerechtigheid smachten ,die dossiers in het geval suriname waar nederland pas over 60 jaar die dossiers wil openen ,rara hoe kan dat,dus met andere woorden de slager keurt zijn eigen vlees. No dja in suriname ,nederland weet dat ze geen enkel inbreng heeft als het om su gaat omdat su niet afhankelijk is van nederland ,de regering bouterse wacht niet op nedrrland en dat is toch mooi om hard op te zeggen ,front of v7 met name de vhp die zijn afhankelijk van nederland .als ndper moet ik vene toch feliciteren omdat vene ook niet op steun van nederland wilde hebben en toch had vene een behoorlijke valuta weten op te bouwen ,jammer dat terwijl het gras groeide de paarden stierven .dus vene ere wie ere toekomt.jij en bouterse konden het niet vinden maar jullie hebben bewezen dat je niet op nederlandse steun afhankelijk was en dat vindt ik toch een grote prestatie van deze twee echte surinaamse presidenten ,iets waar de vhp van mag leren .wij zeggen niet dat wij geen steun wiilen als onwikkelings land,nee verre daarvan maar wij late ons niet de les voorlezen of chanteren wie president moet worden en wie niet door te dreigen met ontwikkelings hulp ,nederland heeft het nu geweten dat wij niet op ze wachten ,dit land scoort het is beterzo zonder hulp en vernederingen .wij zijn grootmoedig maar hebben ook onze trots en waardigheid.strede strede wie no sa vrede .
  Bouta so so lobie.


  Maak melding
 8. Er zou een pot van 150.000 SRD zijn voor het project en dan gaan ze op een trip naar Zuid Afrika??!!! Iets klopt er totaal niet.

  Eh sorry. Ik bedoel zoals we al wisten blijkt ook hier weer dat er totaal niet klopt van deze ozin


  Maak melding
 9. Hira is de spreekbuis geworden van de moordenaar. Hira is compleet gek geworden. Hira laat het geweld maar uitbreken dan zijn we in één klap de moordenaar Bouterse kwijt want ik denk niet hij dat overleeft. Kadhafi had meer en intensiever gedreigd maar waar is hij nu. Hij (Bouterse’s lijk) zal op de grond net als dat van Kadhafi worden tentoongesteld aan de bevolking.
  Wat Hira nu doet is gewoon draaien om de hete brei namelijk dat Desi Bouterse nooit zijn straf kan ontlopen. Het recht zal hoe dan ook zijn beloop hebben. Het enige wat Hira nu bereikt is dat degene die niet geloofden dat Bouterse een gruwelijke moordenaar is nu echt wakker zullen worden.
  Dit zg proces bespoedigt de afzetting en arrestatie van de vloek Bouterse die sinds 35 jaar Suriname’s ontwikkeling dwarsboomt.
  Het kan ook zomaar zijn dat na informatie van Muntslag de VS Bouterse ten val brengen en hem arresteren.


  Maak melding
 10. Mooi zo! Je ziet dat er beweging in het onderzoek zit. Functionarissen zijn echt werk aan het verrichten. Mensen: Bent u niet ook benieuwd naar feiten die tot nu toe voor ons ‘Top secret’ was?

  Laten we hopen dat deze professionele aanpak ook de ‘stenen gooiers’ gunstig stemt!


  Maak melding
 11. De waarheid en niets dan de waarheid komt eraan! Houd het laatste weekend van november vrij voor de waarheid! De waarheid. De waarheid, hoe lang hebben wij erop moeten wachten, zullen wij hem nog herkennen, deze waarheid uit november?


  Maak melding
 12. Van 1502 tot 1863 : “Laten we hopen dat deze professionele aanpak ook de ‘stenen gooiers’ gunstig stemt!”

  En Sinterklaas en de Paashaas bestaan ook echt,


  Maak melding
 13. Bouterse wil niet gefilmd worden tijdens het intervieuw. Waarom niet? Opdat niemamd aan z’n lichaamshouding dan kan zien hoe hij liegt en bedriegt. Bovendien, een audiotape is erg makkelijk manipuleerbaar. Je kunt diverse versies opnemen en naar dunk de meest gunstige versie gebruiken. Bovendien kun je nog later zgn nog niet uitgezonden materiaal dan uit de kast halen om z’n zaak te dienen.

  Bouterse & Co knijpen hem voor de uitspraak van de OAS inzake de legitimiteit van de Amnestiewet. Ze willen de zaken heel snel afwikkelen opdat de OAS achter het net vist.

  Die Hira zal nog spijt krijgen en de haren uit z’n hoofd willen trekken later, wanneer blijkt hoezeer hij zichzelf heeft laten misbruiken. Het klinkt dramatisch, maar het zal mij niks verbazen wanneer dit vroeg of laat eindigt met de zelfmoord van Hira. Iedereen die met deze dictator in zee gaat komt er altijd behoorlijk beschadigd uit. Hira denkt dat hij de uitzondering is. Hij maakt de zaak alleen maar complexer voor de nabestaanden. Alleen daarom al moet hij afzien van deze valse onderneming.


  Maak melding
 14. Bouterse beweerde dat ze geen ervaring hadden met een staatsgreep en door tegenreacties uit het veld werden geslagen en niet wisten hoe daarmee om te gaan.
  In dat geval, waarom ben je dan aan zo’n avontuur begonnen wanneer je niet wist hoe het zou eindigen? Dit was dus niks anders dan spelen met het lot van het land.
  Bovendien, stel dat hij het toen niet wist, hij weet nu toch dat hij een erg omstreden figuur is? Waarom stapt hij dan nu niet op? Die man deugt voor geen meter.

  Sandew Hira vreest voor een volksopstand ingeval het mocht komen tot een veroordeling van Bouterse door een rechter. Ik denk eerder dat Hira bedoelt dat de militairen – nog steeds erg onder de invloed van Bouterse – opnieuw een staatsgreep zouden plegen om deze boze geest te bevrijden uit de gevangenis of om te voorkomen dat hij er in zou komen.
  Wat bezielt die Hira eigenlijk? Waarom denkt hij dat hij de aangewezen persoon is om deze zaak op te lossen? Hoe is hij ineens zo manipuleerbaar geworden? Wat denkt hij te weten wat anderen niet weten?
  Bovendien, waarom denkt Hira dat de nabestaanden meer geinteresseerd zijn in een gevangenschap van Bouterse dan in de officiele vastlegging van z’n schuld (hetzij direct via deelname aan martelingen of als hoofdverantwoordelijke) en van wat er zich echt heeft afgespeeld daar in die fort?
  Maar de echte vraag is: waarom knijpt Bouterse hem nu? Wat maakt hem ineens zo angstig? Is hij bang dat Badrisein Sital zijn getuigenis omtrent de decembermoorden – in een kluis van een notaris in het buitenland opgeborgen – van stal zal halen aangezien hij Sital als een politieke gevaar ziet en hem weg wil werken? Feit is dat hij bang is. Voor iets. Gezien z’n leeftijd en gezondheidstoestand voor de naderende dood misschien?


  Maak melding
 15. Ik heb een vraag aan jullie allemaal hebben jullie gezien of waren jullie erbij dat hij de moordenaar is. Dat zou ik graag van jullie weten.
  Laten we afwachten wat er uit de bus komt.want iedereen zegt van alles en nog wat, de ene weet het beter dan de andere op dit forum.
  De vraag is waarom wil ned niet mee aan werken, in Z Afrika kan het wel maar in su willen ze niet. Waaaaaarom ?


  Maak melding
 16. @Pero,

  Je zegt: Velen vinden het een grote GRAP Bouterse te berechten. Er zal heel wat moeten gebeuren om deze volkspresident naar de SLACHTBANK te brengen. Het sleutelwoord is BERECHTEN, maar ik denk niet dat het gemakkelijk zal gaan.

  Natuurlijk WAANT DDB (DE DRIEKWART GOD) ZICH BOVEN WET EN RECHT: Dit is de ATTITUDE DIE DDB HEEFT GETOOND DE AFGELOPEN JAREN.

  Pero, JE HEBT DE GEDACHTEGANG VAN DDB EN ALLE BOUTISTAS KORT SAMENGEVAT.

  DEZE HOUDING MOET AAN DE KAAK WORDEN GESTELD: Sandew Hira maakt het nog bonter om een soort BURGEROORLOG in het vooruitzicht te stellen, mocht DDB OOIT worden berecht.

  DAT SOMMIGE MENSEN HUN LEVEN WILLEN GEVEN VOOR EEN CRIMINEEL: DIT GAAT GEWOON MIJN VERSTAND TE BOVEN.!! IK BEGRIJP DIT NIET!!!!!!!


  Maak melding
 17. Als deze wijsneus heeft opgeschreven wat die meervoudig moordenaar hem heeft voorgekauwd dan zal hij rijkelijk beloond worden met concessies. Zo gaat het al decennia lang in dit corrupte, criminele drugsland.


  Maak melding
 18. Baja het wordt weer vuurwerk in New york, dibrie bille e jang ing.

  Manhattan U.S. Attorney Announces Extradition Of South American Drug Trafficker On Drug Importation Conspiracy Charge

  Preet Bharara, the United States Attorney for the Southern District of New York, and Mark Hamlet, the Special Agent in Charge of the Special Operations Division of the United States Drug Enforcement Administration (“DEA”), today announced the extradition of EDMUND QUINCY MUNTSLAG, a citizen of Suriname, who is charged with conspiring to import cocaine into the United States. MUNTSLAG’s co-defendant, Dino Bouterse, a citizen of Suriname who held himself out as Commander of that country’s Counter-Terrorism Unit, previously pled guilty in Manhattan federal court to participating in the cocaine importation conspiracy as well as to attempting to provide material support and resources to Hezbollah, a designated terrorist organization, and a firearms offense. MUNTSLAG was arrested in Trinidad & Tobago on August 29, 2013, at the request of the United States. He arrived in the Southern District of New York last night, and was presented today before Magistrate Judge Andrew J. Peck. The case is assigned to United States District Judge Shira A. Scheindlin.

  Manhattan U.S. Attorney Preet Bharara said: “Now that Edmund Quincy Muntslag has arrived in the Southern District of New York, he can be held accountable for his alleged role in conspiring to import massive quantities of cocaine from Suriname to the United States. Today’s extradition is the result of the continued collaboration between our office, the DEA and our international law enforcement partners.”

  DEA Special Operations Division Special Agent in Charge Mark Hamlet said: “Critical to strengthening our national security are efforts such as DEA‘s successful pursuit of global criminals like Edmund Muntslag and dangerous facilitators of terror such as Dino Bouterse. The frightening connection between drug trafficking and terror across the world is clearly illustrated in this successful case. This could not have been done without our strong foreign partnerships, and DEA is extremely pleased that Muntslag has been extradited to face justice in a U.S. court.”

  According to the allegations contained in the Indictment unsealed in Manhattan federal court[1]:

  In June 2013, MUNTSLAG and Bouterse met in Suriname with confidential sources working with the DEA (the “CSes”), in a local government office. During the meeting, Bouterse showed the CSes a rocket launcher and a kilogram of cocaine. According to MUNTSLAG, the cocaine had been treated to evade detection by drug-sniffing dogs.

  Approximately one month later, MUNTSLAG and Bouterse worked together to provide transportation and security for cocaine being sent through Suriname to the United States. As a test run, MUNTSLAG and Bouterse sent ten kilograms of cocaine on a commercial flight departing from Suriname. MUNTSLAG personally oversaw the arrangements for the 10-kilogram cocaine shipment, and confirmed its departure from Suriname via text message. The cocaine was intercepted by law enforcement officials after it departed Suriname.

  In July 2013, Bouterse met in Suriname with one of the CSes to discuss opening Suriname to the CSes’ purported Hezbollah associates. Later that month, Bouterse met in Greece with the same CS and two other men who purported to be associated with Hezbollah. During this meeting, Bouterse discussed initially hosting 30 to 60 Hezbollah members in Suriname for training and operations. He also indicated that he wanted a Hezbollah cell in Suriname, in part, to act as a kind of personal armed force. Immediately after the conclusion of the meeting in Europe, Bouterse sent MUNTSLAG a text message stating “we hit the jackpot.”

  At a subsequent meeting in August 2013 in Panama, Bouterse delivered a Surinamese passport with false identifying information to one of the CSes. As had been discussed at the July 2013 meeting in Greece, one of the purported Hezbollah operatives was to use the fraudulent passport to travel to Suriname. At the August 2013 meeting, Bouterse indicated that everything was ready in Suriname for the arrival of the purported Hezbollah members, and that some “toys,” or weapons, would be available for inspection. Bouterse also discussed receiving $2 million in cash in exchange for giving the purported Hezbollah operatives arms and access to Suriname, and asked the CSes to have the cash delivered to MUNTSLAG in Trinidad & Tobago. At that time, MUNTSLAG was waiting in Trinidad & Tobago to receive the cash, which he planned to transport back to Suriname to deliver to Bouterse. Shortly after the August 2013 meeting, MUNTSLAG was arrested in Trinidad & Tobago.

  * * *

  The Indictment charges MUNTSLAG with conspiring to import cocaine into the United States and to distribute cocaine, knowing and intending that it would be imported to the United States.

  If convicted, MUNTSLAG faces a maximum sentence of life in prison and a mandatory minimum term of 10 years in prison.The maximum and mandatory minimum potential sentences in this case are prescribed by Congress and are provided here for informational purposes only, as any sentence will be determined by the judge.

  On August 29, 2014, Bouterse pleaded guilty to the narcotics importation conspiracy with which MUNTSLAG is charged as well as attempting to provide material support to Hezbollah, a Foreign Terrorist Organization; and using and carrying, or aiding and abetting the use and carrying of, a firearm, during and in relation to a drug-trafficking crime.On March 10, 2015, Judge Scheindlin sentenced Bouterse to 195 months’ imprisonment on all counts.

  Mr. Bharara praised the outstanding efforts of the Special Operations Division of the DEA. Mr. Bharara also thanked the DEA’s Miami Field Division, Panama City Country Office, Port-of-Spain Country Office, and Bogota Country Office; the Government of the Republic of Panama; the Government of the Republic of Trinidad and Tobago; and the U.S. Department of Justice’s Office of International Affairs and its National Security Division.

  This case is being handled by the Office’s Terrorism and International Narcotics Unit.Assistant United States Attorneys Adam Fee and Michael D. Lockard are in charge of the prosecution.

  The charges contained in the Indictment are merely accusations and the defendant is presumed innocent unless and until proven guilty.

  [1] As the introductory phrase signifies, the entirety of the text of the Indictment and the description of the Indictment set forth below constitute only allegations, and every fact described should be treated as an allegation.
  211
  USAO – New York, Southern District
  Download U.S. v. Edmund Muntslag Indictment (773.14 KB)
  Updated August 10, 2015


  Maak melding
 19. @takroe,
  “hebben jullie gezien of waren jullie erbij dat hij de moordenaar is”.

  Speciaal voor jou en in het bijzonder Baboeran-Dew een stukje vaderlandse geschiedenis. This is nothing but the TRUTH.
  De gezichten van de vertellers in deze documentaire spreken boekdelen.

  Voor de overige kondremangs; Un ba’r eng pure (huil het eruit) want het kan u enigszins wat troost bezorgen.

  https://www.youtube.com/watch?v=Ijx3j1XQeWM


  Maak melding
 20. @takroe……

  ik heb een antwoord voor jou. Ruben Rozendaal heeft voor de media verklaard dat hij ooggetuige was van de standrechtelijke moorden door Bouterse gepleegd. Vervolgens geeft hij zichzelf Amnestie. Dat kan alleen maar als je misdaden hebt gepleegd en niet als je niks op je kerfstok hebt. Maar afwachten en struisvogelpolitiek is typisch Surinaams, wegkijken van de waarheid en realiteit.


  Maak melding
 21. parbo
  De waarheid en niets dan de waarheid komt eraan! Houd het laatste weekend van november vrij voor de waarheid! De waarheid. De waarheid, hoe lang hebben wij erop moeten wachten, zullen wij hem nog herkennen, deze waarheid uit november?

  Je bent echt volkomen de weg kwijt…..


  Maak melding
 22. Surinamers , geen nood ,geen reden om in paniek te raken.
  Sandew Hira doet niet aan deze poppenkast show namens de naestaanden ,ook niet namens zijn broer,ook niet namens het volk, maar gewoon namens hemzelf,gewoon voor een positie en het moet niemand verbazen als hij straks de surinaamse ambassadeur wordt in Afrika.
  Sandewtje heeft bewezen hoe je Eigen broer te verraden voor een positie dankzij je broers MOORDENAAR.!!!
  Schande om een broer als Sandew te hebben,gewoonweg schande!!!


  Maak melding
 23. Beste Henk Molenaar,

  Dat een aantal buitenlandse banken geen zaken wil doen met Suriname is een teken aan de wand. Het is 5 voor 12 voor Bouterse en zijn regering. Nog voor de kerst is de SRD gedevalueerd, mark my words. By the way onze 15 broeders worden in november ritueel gemarteld en vermoord door Hira, maar jij weet ook dat hiermee de laatste woord nog niet over is gezegd. Kijk naar Argentinië, Nicaragua, Guatemala en Peru. Het amnestiebesluit van Bouterse komt eigenlijk overeen met de besluiten die zijn voorgangers, generaals van juntaregimes hebben genomen. Al die besluiten zijn nationaal en continentaal (bij het Inter-Amerikaanse Hof voor de Rechten van de Mens) ongeldig verklaard. Het wordt simpelweg onaanvaardbaar geacht dat een oud-dictator zichzelf en zijn handlangers strafrechtelijke immuniteit verleent en deze waarheidscommissie kan ook de kliko in. Suriname heeft er geen moer aan.


  Maak melding
 24. Beste Henry , ik denk dat Hira vervolgd kan worden voor zijn uitspraken. Het is een verkapte dreiging. De man is een gevaar voor de staat. Justitie moet serieus zijn uitspraken bekijken.


  Maak melding
 25. Sandew Hira is rijp voor LPI.
  Wie gaat zijn handen vuil willen maken aan een moordenaar die het resterende jaar van zijn leven om vergiffenis moet smeken voor zijn 33 jarenlang zonden ?
  Schande om Sandew Hira als een broer te heben!
  33 jaren lang en het is nooit tot een slachtveld gekomen tussen de rechtzoekenden en de bouta aanhang.maar volgends Hira kan het gebeuren,komt ervan als je een dagje doorbrengt met de dec. moordenaar.
  Dus Sandew Hira wil liever dat de moordenaar van zijn broer vergeven wordt ipv gestraft te zijn .
  John Baboeram heeft zijn broer niet aan zijn zijde maar wel de rechtgeaarde surinamers.
  En als bouta berecht zal worden moet Sandew geen crediet komen opeisen.
  Zijn naam als rechtzoekende is al lang a van de lijst geschrapt!
  Hij.sandew hira,mag zich gerust een boutist noemen.


  Maak melding
 26. Krofaja, Hira is familie van Adhin. Dan weet je al genoeg toch ? Geld en een hoge functie gaat hij niet krijgen, dat valt teveel op. Wellicht concessies of percelen. Zo gaan de paarse ratten te werk.


  Maak melding
 27. Deze baboeng-ram heeft nog steeds niet door dat hij de grootste kneus van de klas is.

  Mister ‘decolonizing the mind’, heb je die suri’s verteld dat alle kosten op conto komen van bouterse, enne ik bedoel de belastingbetaler; de tickets, het verblijf, trip naar Zd Afrika, de beveiliging, etc. etc.

  Mister decolonizing whatever, je liegt effe hard als dat ‘nog te interviewen’ mens; tot voor kort was je pertinent tegen die amnestiewet en tegen een waarheidsvinding. Een draaikont eerste klas, ach ja, de knuffel-nabestaande heeft vanwege gewijzigde beleidsinzichten besloten dat…..
  Een ieder met een beetje gezond verstand, neemt deze poppenkast van jou en jan Klaassen, met een korreltje zout.

  En dan hebben we het niet eens over de zeer onprofessionele wijze, waarop deze ‘ingenieuze’ waarheidsvinding wordt voorbereid.
  Plots zijn de december moorden tot project gebombardeerd, het zijn nu producten die zijn vermoord. Voor een project heb je nu eenmaal producten, tijd en geld nodig. Walgelijk en respectloos.
  En wat komt er in je managementrapportage te staan; Meer of Minder Moorden?

  En wie denk je te belazeren; de suri-archieven zijn in 80 door de militairen verbrand en tot as vergaan, en andere belangrijke documenten zijn gejat uit een bankkluis.
  Ik kan nu al een boek schrijven over die idioterie van jou baboeng-ram.

  Je bent een zielige zielenpoot; een geschiedenismens, die probeert zijn eigen geschiedenis te verbloemen.


  Maak melding
 28. Het interview wordt niet gefilmd; WTF!!!

  Zeer onprofessioneel en zeer onbetrouwbaar.
  Mogen we niet zien hoe de POI (person of interest) zich, liggend in een hangmat, klem zuipt en lam snuift l?
  De POI zal never nooit in staat zijn om nuchter antwoordt te geven, ‘de waarheid’, is niet eens aan de orde.

  Baboeng-ram, gaarne een beschrijving van jou persoonlijk gevoel, op jou vraag: “ Kunt u mij vertellen op welke wijze u mijn broer heeft vermoord”?
  Ik vermoed dat jij baboeng-ram, na het antwoordt, jezelf met een glimlach op je knieën stort, en die man een handkus geeft, dankie, dankie dankie… jakkie, Jakkes, Jakkes!!!!

  How disgusting!


  Maak melding
 29. @Koos,

  Ik ben dezelfde mening als jou toegedaan dat de UITLATING van Sandew een verkapte DREIGEMENT is. De vraag is: Is Sandew Hira geïnstrueerd deze VERREGAANDE OPMERKING te maken??Justitie hoort dit inderdaad te onderzoeken?

  Dit is een vorm van TERRORISME, namelijk de Samenleving ANGST inboezemen.

  Natuurlijk heb je lieden als RobG, Paraman, Pero, Parbo, Sabidieri , Milton en andere NDP-Mafkezen die voor een BROODJE BAKKELJAUW een MOORD PLEGEN voor DDB.


  Maak melding
 30. de lezing over de waarheid die de twee heren gaan houden moet gewoon in het FORT ZEELANDIA plaats vinden precies op de plak waar de moorden hebben plaats gevonden..

  ook nog in de zelfde kamer en ook een aanwijzing hoe zij op de vlucht zijn dood geschoten..met of zonder t.v.


  Maak melding
 31. Dit heeft het Inter Amerikaanse Mensenrechten HOF
  in haar vonnis over MOIWANA-moorden bepaald
  over de eerder Surinaamse amnestiewet :

  CITAAT :

  199. Con relación a las medidas de satisfacción y
  garantías de no repetición, los representantes
  solicitaron que la Corte ordene a Suriname que adopte las siguientes medidas:

  1. Investigación del ataque y enjuiciamiento de los autores intelectuales

  a) Suriname debe declarar públicamente que investigará el ataque, enjuiciará a sus autores intelectuales por crímenes contra la humanidad y violaciones graves al derecho
  humanitario y al derecho de los derechos humanos, en concordancia con las leyes aplicables;

  b) el Estado debe conducir una investigación seria
  y diligente de la matanza y enjuiciar a los autores
  intelectuales descritos anteriormente, de conformidad
  con la ley aplicable;

  c) Suriname también debe investigar, enjuiciar y
  sancionar a los responsables de obstrucción de la
  justicia en el presente caso;

  d) el Estado debe adoptar las providencias de
  carácter legislativo y de cualquier otro tipo que
  sean necesarias para asegurar que las medidas
  anteriormente mencionadas se cumplan y que no
  se aplique a este caso la prescripción que pueda
  existir en el derecho interno; y

  e) Suriname debe revocar la Ley de Amnistía
  de 1989 y declarar que está desprovista de
  efectos legales ab initio.

  Van nul en generlei waarde is de eerdere amnestiewet,
  gewoon NIETIG !

  Binnenkort zal dit zelfde Mensenrechten HOF zich ook
  uitspreken over de speciaal voor Bouta gewijzigde
  amnestiewet !

  Gelet op de overwegingingen van dit Hof in het hier-
  boven geciteerde vonnis, zal er geen spaan heel
  blijven van de DESI-amnestiewet !

  PS : vandaar dat de SURI-veiligheidsdiensten overuren
  draaien om de DEW-KLUCHT uit te voeren !

  Het zal echter TOTAAL niet werken !

  De SRANANG RECHTSSTAAT MOET TERUG !!

  RECHTSSPRAAK geschiedt door de hiervoor
  aangewezen RECHTERS !!!


  Maak melding
 32. Waarom er niks gefilmd mag worden? Omdat zowel de intervieuwer als ook de geintervieuwde zich netjes aan het opgestelde script zullen houden.

  Reken maar dat alle vragen en antwoorden op schrift worden gezet en dat straks de vertolkers van deze klucht alleen maar toneelspelend (hier en daar wat stemverheffing – zelfs dat wordt aangegeven in het script – en wat gespeelde emotie) hoeven voor te lezen.

  Geoefend zal er natuurlijk ook worden. Meerdere rehearsels zelfs.

  Het is interessant in de gaten te houden hoe vaak Sandew Hira naar het binnenland verkast de komende maanden om het gesprek te oefenen.


  Maak melding
 33. het was al een klucht maat als er niet gefilmd mag worden is het helemaal een Paarse poppenkast. Wat een grap.

  Bouterse is hier verdachte, jury, rechter, en pers.

  kan alleen in Suriname…Ik zweer het je.

  Wat een land.


  Maak melding
 34. Het is een triest gebeuren uit 1982 van het dood schieten van 16 burgers van het land.Zo een gebeurtenis kan niemand vergeten in Suriname.Het ergste is dat het land bestuurt wordt door de verantwoordelijke.Wat een raar land zal men in het buitenland denken.Soms vraag ik mijn zelf af of die mensen in Suriname nog verstand hebben om zo een leider te kiezen.Overal ter wereld zou dat afgekeurd worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES