President Ecuador ontevreden over behandeling in Suriname

46

PARAMARIBO, 14 aug – De Ecuadoriaanse president, Rafael Correa, is ontevreden uit Suriname vertrokken. Dit meldt de Ware Tijd. De bejegening tijdens de beëdiging van president Desiré Bouterse was niet wat die wezen moest. Correa en gezelschap pakten ijlings het vliegtuig terug.

Dit gebeurde na een onderhoud met het hoofd het presidentiële protocol. Correa vond de behandeling die hem en zijn minister van Buitenlandse Zaken, Julio Lasso Mendoza, ten deel viel, ongepast. Tijdens het defilé na de huldiging van Bouterse nam Correa plaats op het erepodium. Hij kon maar weinig waarnemen van het defilé. Veiligheidsmannen hadden pal voor hem hun positie ingenomen. Toen daarop werd gewezen ontstond een woordenwisseling.

Alsof het nog niet genoeg was mocht minister Lasso Mendoza het podium niet op. Het werd hem verboden door een lid van het presidentiële protocol. Correa besloot onmiddellijk te vertrekken. Na het gesprek met de functionaris, vertrok hij met gezelschap per auto richting Johan Adolf Pengel luchthaven. De bedoeling was dat Correa, één van de drie bezoekende presidenten, deel zou nemen aan een speciale lunch met Bouterse.

46 REACTIES

 1. Nou,nou, nou ! Wat een TERINGZOOI ! Ik zeg het nogmaals; SURINAME IS EEN ” BANA BÁ REPUBLIEK ” !
  Rijp voor de AFVALBAK dus !!!

  Een land vol KLUNGELS !!!!
  MISPLAATSTE ARROGANTIE is na de voornaamste vloek, genaamd ” Desiderius “, de TWEEDE die er heerst in mijn geboorteland. Buitengewoon SCHANDALIG !!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 2. Dit is niet vreemd…dezelfde ONBESCHOFTE behandeling viel ook Ambassadeur Jacobi ten deel in 2010. Deze A-SOCIALE paarse rattenplaag hebben eenmaal geen fatsoensnormen en- waarden. Typisch Surinaams.!!!!!!!!!


  Maak melding

 3. Dit keer hebben de ‘guards’een verkeerde uitgekozen om hun macht te tonen.
  Eindelijk ziet Z.Amerika wie het te zeggen heeft in Sur.Dilma gaat hem niet meer uitnodigen in Braz.Dan is het twee jaren dat hij niet naar buiten is geweest.
  Hij ging via Kenia naar China.Het vliegveld van Kenia brandde af en nu is een hele stad in China ontploft.
  Geluk brengt hij in ieder geval niet voor zijn landen.


  Maak melding

 4. hallo Rafael Correa,

  ,neem ons niet kwalijk,we weten niet beter wij hebben geen manieren..we zijn niet beter opgevoed sinds de coup in 1980.

  we zullen ook niet beter worden de komende 100 jaar..

  wij onze lijders denken alleen aan vrouwen,geld heb-zucht,macht,grote lappen grond gestolen van de staat..,rekeningen niet betalen,,schulden maken,maar aflossen ho maar..

  na ons mag het land onder water lopen ,zoals dat nu al gebeurt..

  onze kinderen zitten toch al in het buitenland,met name in Holland waar wij zelf een hekel aan hebben..,maar om de welvaart weelde zeer goede gezondheid zorg moet het maar..

  moro é dore


  Maak melding

 5. Ben benieuwd wat de paarse paupers hier op te zeggen hebben. Wederom staat Suriname voor joker. Trouwens waarom zoveel veiligheidsmaatregelen ? Is Bouterse soms bang dat de CIA hem komt liquideren ?? Suriname maakt op dit moment meer vijanden dan vrienden.


  Maak melding

 6. Wat had Rafael Correa anders van zijn collega Bouterse verwacht, degene die het niet zo nauw neemt met waarden en normen.
  Als dit Bouterse in het buitenland was overkomen zou hij er geen punt van maken, blij dat hij eens naar het buitenland kon en om tegenstanders te tonen dat hij “overal” in het buitenland kan.


  Maak melding

 7. Het spijt zeer dat ik dit moet zeggen, maar dat heel ding was geheel en al een grote flop.

  Het leek meer op een piki piki plei en rommelig. Op een bepaald moment was het zo chaotisch dat je je afvroeg of de buitenlandse gasten waren beveiligd.

  Laten we eerlijk zijn, dat van de folkloristische groepen was de creoolse groep (ordinair) de slechte

  Laten we aannemen dat het uit de hand is gelopen..
  Een volgende keer beter.


  Maak melding

 8. Er ontstond een woordenwisseling. Iemand vond het dus nodig de gast op een onbeschofte manier van repliek te dienen.

  Gaat Bouterse die Correa nog nabellen met excuses? Z’n ego kennende, niet.

  Correa een illusie armer, Suriname een vijand rijker.

  Misschien moet Sandew Hira ingeschakeld worden om tot de waarheid te komen van wat er precies is gebeurd en gezegd.


  Maak melding

 9. Alleen president Obiamang heeft een uitstekende behandeling gehad.Waarom is dat gebeurd? Is dat afrikaans land belangrijker voor ons dan Ecuador?


  Maak melding

 10. Het land van Obiang is het land waar Bouterse zijn gestolen rijkdom heeft gestald en het land waar hij naar toe zal vluchten als het grond in Suriname te heet onder zijn voeten gaat worden. Het zijn beide meesters, meesters in het oplichten en de boel besodemieteren en meesterlijk in het plunderen.
  Het is de meester die de paarse ezels weer in het zadel hebben geholpen. O ja hoe luidt het weer: alleen een ezel kiest een meester.


  Maak melding

 11. Stel voor een waarheids en verzoeningscommissie in het leven te roepen onder leiding van Dew Baboeram. Alles komt dan op zijn poltjes terecht. Ach 1 ding is duidelijk Bouterse kan een asielaanvraag bij Equador op zijn buik schrijven. Suriname glijd langzaam naar de rand van de afgrond met record aan schulden, loze beloftes, een veroordeelde president en een handvol vijanden.
  Zuid Amerikaanse investeerders zullen straks Suriname ook als een baksteen laten vallen. Het land wordt straks de paria van Zuid Amerika.


  Maak melding

 12. Dat krijg je als een stelletje betweters zonder enige know how van protocol verantwoordelijk is voor de organisatie dergelijke activiteiten met hoge buitenlandse gasten.
  Zoals zo vaak is aangetoond, ontberen ze de kennis en know how en om dat gebrek te maskeren gebruiken ze argumenten als: je moet niet zeuren ” we doe a san sranang fasie”. Arrogantie ten top.
  Wel nu, Suriname slaat weer een bagger figuur net als bij de organisatie van de vergadering van de Unasur. Een brevet van onvermogen.
  Alhoewel, onze internationale reputatie kan niet verder dalen aangezien het al op het diepste punt is met een moordenaar als president.

  Het verschil in beleving tussen de Surinamers en de buitenlandse gasten is ook frappant.
  Assembleevoorzitter Simons is laaiend enthousiast over de voortreffelijke organisatie terwijl de bezoekers uit Ecuador kwaad weglopen. Ik vraag mij af wat Obiamang uit Equatoriaal Guinee vindt van zijn ontvangst op zanderij. Schijnt een nog grotere crimineel te zijn dan onze president , maar toch.

  Mi gramma bo taki: Te ‘ie no sabie ‘ie gersi wan agoe


  Maak melding

 13. Wat een nationale schande voor Suriname. Dit gebeurt op een moment dat DDB praat over Zuid-Zuid relaties. Wie houdt wie voor de mal hier? Eerst Nederland, dan USa, en nu Equidor, onze buren. Het vreemde is dat Abdu;, Misiekaba, en Paranam in alle talen zwijgen. Ook Doekhie zwijght. Schande.


  Maak melding

 14. Echt belachelijk voor een Zuid Amerikaanse President uit Ecuador.
  Waarom zoiets moest gebeuren snap ik er geen bal van.” Neks no Fout” bij de Bigi Baas Bouta. Che!!!!


  Maak melding

 15. Het schijnt dat men een monopolie heeft op onbeschoftheid in Suriname. Zo ook met het personeel van de SLM. Onbeschoftheid en agressiviteit valt je ten deel als je iets ervan zegt dat je met meer dan 24 uur vertraagd ben. Onbeschofte honden. ik vlieg ook al jaren niet meer met de SLM. Klantvriendelijkheid en service mindend is uit hun woordenboek gevallen.


  Maak melding

 16. Eduard Lupson,

  Paraman, Cyril Pinas, en Mietje Keba en de overige clowns zwijgen niet. Hun mond is vol.
  Zag je die foto waar Bouterse zat met zijn VP. Bouterse en zijn VP hadden een grote grim op hun gezicht.
  Terwijl de clowns bezig waren onder de tafel.


  Maak melding

 17. als je speciale vrienden of gasten uitnodigd; laat je ze vooraan zitten; zodat zij het schouwspel goed kunnen gadeslaan. zo doen wij surneds dat in nederland als er een trouwerij plaatsvind in een zaal…dus zo hoorde je ook uitgenodigden te behandelen…domme koe surinamers…


  Maak melding

 18. @Koos, een goede vraag die u stelt over de CIA en de oorlogscrimineel / drugsbaron Bouterse. Ja, ik kan het beamen; de Amerikaanse Seals zijn al in Suriname en verkleed als zendelingen verrichten zij het voorwerk om Bouterse op te pakken en of te liquideren. De domme Surinamer weet het niet maar ik zit 2500 km verderop en weet het wel.


  Maak melding

 19. No mister Correa you were not in North Korea.
  You’ve just seen world’s largest puppet show in typically Sranan style.
  Be happy to be one of the very few invitees who have experienced this..


  Maak melding

 20. Heel vervelend als dit gebeurd mocht zijn. Ik hecht echter weinig waarde aan de mededelingen die worden verspreid door bepaalde Surinaamse media.Elk voorval, elk incident onderwerp ik aan en analyse. Ik wacht de officiële Surinaamse verklaring af.

  Een voorschot van mijn analyse. Het is mogelijk dat er in aanloop naar de inauguratie het een en ander zich reeds heeft afgespeeld. Misschien hebben de heer Correa of zijn veiligheidsstaf zich arrogant of autoritair opgesteld naar de Surinaamse veiligheidsfunctionarissen of de Surinaamse protocollaire staf. Het kunnen ook absurde eisen van de Ecuadorianen zijn geweest die de sfeer hebben gebrouilleerd. Deze gedragshoudingen/eisen kunnen mogelijk niet in goede aarde zijn gevallen bij de Surinaamse staf. Ik geef aan jullie het advies om de Ecuadoraanse media te raadplegen om meer informatie boven water te krijgen.


  Maak melding

 21. Dit soort zaken gebeuren alleen in een land dat geen normen en waarden kent. Die agressiviteit die de machthebbers en hun aanhang uitstralen is ongekend. De rovers van de NDP wanen zich op het eiland Suriname dat geen enkele binding heeft met andere landen. De president is de grootste moordenaar en drugsveroordeelde, neks no fout hoor je hen zeggen. Dus neks no fout dat een buitenlandse hoogwaardigheidsbekleder zo wordt bejegend.


  Maak melding

 22. De president laat zijn gasten voor schut zetten. Hij heeft al zoweinig internationale vrienden. Nu weer 1 minder.

  By The Way. De tribunes in de Antony Nesty hal waren erg leeg bij de inhuldiging en er waren bij het Devilee ook heel weinig mensen en geen paars


  Maak melding

 23. Dit heeft niks met NDP zelf te maken.

  Wat de delegatie aangeeft moet goed onderzocht worden en er is een excuses vanuit de Surinaamse overheid op zijn plaats vind ik.

  Dit heeft puur te maken met het feit dat in Surinaamse kringen (bijna) nooit gewerkt wordt met strakke protocollen. Een protocol kan belemmerend werken maar het geeft duidelijkheid.

  Van de andere kant proef je uit het verhaal van de kant can Ecuador dat er gebrek was aan fatsoensnormen van de kant van de beveiligers. Ik vind dat als dr klacht van Ecuador gegrond is er conclusies aan verbonden moeten worden richting de beveiliging want als goed is hadden ze kennis genomen van het draaiboek.

  De beveiliger hebben duidelijk niet goed hun werk gedaan. Ze waren niet attent en normloos. Een hoogwaardigheidsbekleder moet zich altijd veilig en respectvol bejegend voelen in een ander land.

  Er moet een draaiboek geweest zijn maar vaak merk je bij onzr mensen dat ze ongevoelig zijn voor NORMEN EN WAARDEN! Hoe vaak merk je bij plechtigheden dat belangstellenden echte familieleden verdringen!? In zulke gevallen ben je dan blij dat je een seremonimeester heb aangesteld.

  Tot slot: De bewakers die Suriname te kijk hebben gezet mogen van mijn part eruit. En zonder pardon. Geef ze een functie in de schoonmaak 🙂


  Maak melding

 24. als al die maties die je uitnodigt allemaal elke keer boos weg lopen wie blijft dan straks over..

  die kring is al zó klein en je kunt bijna niet ver meer komen..

  zelf die chinezen laten niks meer van zich horen..

  wie gaat straks naar Amerika om de Verenigde Natie vergadering bij wonen in New York.. ???????

  staan de investeerders al op zanderij te wachten,..


  Maak melding

 25. Hugo CHAVÉZ
  Nou,nou, nou ! Wat een TERINGZOOI ! Ik zeg het nogmaals; SURINAME IS EEN ” BANA BÁ REPUBLIEK ” !
  Rijp voor de AFVALBAK dus !!!

  Een land vol KLUNGELS !!!!
  MISPLAATSTE ARROGANTIE is na de voornaamste vloek, genaamd ” Desiderius “, de TWEEDE die er heerst in mijn geboorteland. Buitengewoon SCHANDALIG !!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ
  ———————————–

  Waarom toon je zoveel belangstelling en spendeer je zoveel tijd in/aan een land en een volk dat je zo vervloekt?
  Ben je in de war?


  Maak melding

 26. Hugo CHAVÉZ
  Nou,nou, nou ! Wat een TERINGZOOI ! Ik zeg het nogmaals; SURINAME IS EEN ” BANA BÁ REPUBLIEK ” !
  Rijp voor de AFVALBAK dus !!!

  Een land vol KLUNGELS !!!!
  MISPLAATSTE ARROGANTIE is na de voornaamste vloek, genaamd ” Desiderius “, de TWEEDE die er heerst in mijn geboorteland. Buitengewoon SCHANDALIG !!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ
  ———————————–
  Waarom geef je zoveel aandacht en besteed je zoveel tijd aan een land en een volk dat je zó vervloekt?
  Ben je soms in de war?


  Maak melding

 27. RobG
  Heel vervelend als dit gebeurd mocht zijn. Ik hecht echter weinig waarde aan de mededelingen die worden verspreid door bepaalde Surinaamse media.Elk voorval, elk incident onderwerp ik aan en analyse. Ik wacht de officiële Surinaamse verklaring af.

  RobG is echt niet te geloven…….is weer door Surinaamse media verkeerd weergeven en Bouterse komt met de juiste verklaring.

  Beste RobG, heb je je toelage deze week al gehad van Bouterse om hem te verdedigen en op andere forums?


  Maak melding

 28. RobG
  Waarom iets recht praten met Misschien en Zou kunnen.
  Ik heb via de Life stream van de DNA de freak show gevolgd omdat ik wil weten wat er echt gebeurt.

  Ik heb de mazel wel eens ergens geweest te zijn en ook wel eens onderdeel geweest te zijn van protocolaire activiteiten. Nu simpeler zielen als die het Antony Nestie hal optreden en het Devilee georganiseerd hebben op dat vlak bestaan er niet.
  De animo uit het buitenland was ook heel gering en in tegenstelling tot de vorige keer is er helemaal niets gepubliceerd over felicitaties van Buitenlandse staatshoofden of regeringen.
  Waar is de felicitatie van Hollande, Obama, Merkel, Rouseff of de baas van China, etc. Schijnbaar is Baas aardig geissoleerd geraakt nu hij in het buitenland niets te zoeken heeft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.