Ex-minister beaamt nepotisme bij Surinaamse politie

26

PARAMARIBO, 14 aug – Ex-minister Edward Belfort van Justitie & Politie heeft nepotisme beaamd bij het toepassen van regels. De voorzitter van de politiebond, Robby Jiawan, is bij het zoekraken van zijn dienstwapen anders bejegend dan de doorsnee politieagent. Belfort hielp een handje.

Dit blijkt uit reacties van de voormalige bewindsman op de ‘zuchten van verlichting’ bij zijn vertrek. Onder meer Jiawan behoorde tot het clubje dansers. “Toen hij zin dienstwapen kwijtraakte in dronkenschap, was ik wel goed om te bellen met bevende stem van ‘minister help me’”, zegt Belfort tegenover de Times of Suriname. Jiawan kreeg inderdaad kort na het verlies weer een andere wapen toegestopt. De zaak verdween in de doofpot.

Menige andere politieambtenaar is er niet zo makkelijk van af gekomen. Volgens Belfort heeft Jiawan hem gevraagd hoe de zaak te ‘coveren’. Het blijkt dus kundig te zijn afgewerkt. Belfort ziet geen reden tot juichen bij zijn vertrek. Jennifer van Dijk – Silos die overneemt, was zijn advocaat. Ze wist menige zaak te winnen tegen onder meer vakbonden die het beleid van Belfort niet ondersteunden. Belfort, nu parlementariër, is niet van plan het nieuwe beleid te dwarsbomen.

26 REACTIES

 1. De interne corruptie binnen de Surinaamse politie is levensgroot. De Surinaamse samenleving is doordrenkt van corruptie en dat sijpelt naar alle geledingen binnen de samenleving. Men zegt men neemt de kleur van de omgeving aan.
  Scheefrijders binnen de justitiële apparaat worden amper bestraft. In Suriname wordt je op straat beroofd door de boevenbende en legaal wordt je beroofd door overheidsdienaren. Denkt aan de corruptieve praktijken bij de vergunningverlening. Zonder steekpenningen komt je daar geen millimeter verder.


  Maak melding

 2. Dag domme ex minister. Ga maar gewoon weg. Probeer jouw bek te houden. Aan natrappen hebben we niets. Je zat daar, dus had je godverdomme correct moeten zijn. Wees blij dat je met die ka domme kop van je, een kans hebt gekregen om minister te spelen.
  Eigenlijk moeten ze jouw mars opsluiten, pannenkoek.


  Maak melding

 3. Bellie heeft beantwoord aan het algemene beeld dat we van hem hadden.Een cofferende minister.Daarom dat in plaas dat hij de verdachten liet opsporen en aanhouden,riep hij de verdachten op om zich aan te melden.Zo heeft hij heel wat van zijn rasgenoten gecofferd en of op zijn perceel laten werken terwijl die in de gevangenis hoorden.
  Ook de occupanten heeft hij gecofferd.Die mochten alle gestolen grond behouden.
  Van het aangetroffen vee mochten de occupanten djompo metie maken.
  Djompo meti is vlees dat alle versheid verloren heeft en tot ontbinding overgaat voor het geconsumeerd wordt.Of te wel bestorven vlees.


  Maak melding

 4. bellie ,joe mik moeitie maar a no bing sarie , van pero krijg je een 5 ik ga jou opvolger ook beoordelen op haar kwaliteiten maar je bent voor mij niet afgeschreven ,wel ben je aan het bengelen bellie .
  in elk geval bedankt voor je bewezen diensten .
  je kan niet zeggen dat ik als ndper ondankbaar ben ,je hebt een vijf gekregen .


  Maak melding

 5. ” Poes’ poesi barba ” zegt over Jiawan het volgende; ” toen hij zijn dienstwapen kwijtraakte in DRONKENSCHAP,…….. ”

  ” Chavéz ” kan het beamen dat men hier te maken heeft met een NOTOIRE ZUIPSCHUIT, DRANKORGEL, ZUIPLAP, DRINKEBROER en PIMPELAAR in dienst van de Srinaamse Politie !!!!

  In een bekend etablissement aan de Prinsessenstraat ben ik als tourist in 2010 tijdens de WK in ( voetbal ) gesprek geraakt met deze ” Sopi skowtu ” en zijn vrienden.
  De flessen ” black label ” werden door deze gasten als zijnde trofeeën op de bar verzameld. De lege flessen mochten pas na hun vertrek worden opgeruimd.

  Dat hij zijn DIENSTWAPEN eens kwijt is geraakt verbaast mij NIET !!! Wat kan je anders verwachten van een ” SOPI SKOWTU ”

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 6. Belfort heeft even aan het grote werk moeten ruiken en snuffelen maar is als de zwakste schakel binnen het Surinaams ambtenarenapparaat beoordeeld. Eentje die met alle winden meewaaide (of meewoei), man van weinig daadkracht die verkerend in een loyaliteitsdilemma, te vaak de verkeerde beslissingen nam. Bovendien een die binnen zijn (politieke) portefeuille met twee maten meet. Belfort komt op mij over als een jankerd van het allerlaagste allooi, getuige zijn verklaring “Toen hij zin dienstwapen kwijtraakte in dronkenschap, was ik wel goed om te bellen met bevende stem van ‘minister help me’”. Juist toen had hij daadkracht moeten tonen en een onderzoek naar dat incident moeten gelasten. Neen, hij heeft de kwestie in de doofpot gestopt en daarom zeg ik tegen de Surinaamse vuilnisman: ; vuilnisman, kan deze zak (Belfort) ook mee ‘ ?


  Maak melding

 7. In deze tijd van regerigswisseling zullen we mooie verhalen horen.Een typisch voorbeeld:
  Boef-A zegt tegen de jongeren: houden jullie je ver van corruptie! Corruptie is iets voor ouderen als Vader Abraham!
  Waarop Hoofdboef-B dat aanvulde door de nieuwe mini’s erop te wijzen dat ze op oude verbrassende en corruptieve manier moeten doorgaan.


  Maak melding

 8. om hogerop te komen, dus ook bij de politie, moet je NDP lid zijn.

  de strijd tegen corruptie is een verloren zaak want iedereen wil en wordt wel een keer’geregeld’


  Maak melding

 9. De man geeft aan dat hij zich schuldig gemaakt heeft aan malversaties. Hoeveel woorden moeten er nog besteed worden aan deze omhoog gevallen aap.

  Dat de president deze praatjes maker heeft laten zitten zegt genoeg.

  De komende tijd komt schandaal na schandaal in beeld.


  Maak melding

 10. Kan belle Belly alsnog aangeklaagd worden wegens het onprotocolair geven van een dienstwapen aan die dronken politieman? Immers, er hoorde toch eerst een onderzoek te komen hoe en waarom hij z’n wapen is kwijtgeraakt? Belly heeft dat onderzoek verdonkeremaand. Dat is tegen de regels en tegen z’n gelofte. Kan hij vervolgd worden om deze bekentenis?


  Maak melding

 11. Dit moet opgepakt worden. Belfort mag nooit meer het vertrouwen genieten in een overheidsfunctie. Hij hoorde zijn mannetje te staan om Robby Jiawan die eigenlijk 2 overtredingen begin OP STAANDE VOET te ontslaan.

  Nu mag Bellie op de blaren gaan zitten voor Robby Jiawan want alleen dat soort van Bellie weet zichzelf een pootje te lichten.

  @ Jacobus gooit het al direct op ras en zegt dat je heel wat van je rasgenoten hebt gecofferd.
  Ga bij het ras van @Jacobus in de leer voor slimspel want blijkbaar kom je pas uit Langa Tabbetje.

  Bellie doet denken aan het Javaans sprookje van een jongetje
  die vuur stal maar het vuur in zijn kleding wikkelde.

  Pak je biezen Bellie!


  Maak melding

 12. Hfd Insp Robby Ramjiawan en Vz Surinaamse Politiebond. Vindt ik een (respectloze idioot) lafaard, wetende dat niemand ( minister Belfort)hem op het matje kan roepen om zijn negatieve uitspraken ten opzichte van de ex minister.

  De rede dat deze man opgeeft ivm het zoekraken van zijn dienstwapen is onbegrijpelijk en onmogelijk. Hij maakt misbruikt van zijn voorzitterschap, dat is alles. De nieuw benoemde minister Mevr. van Dijk Silos mag dit niet zomaar laten.


  Maak melding

 13. Thank @interpol! Het is dus een ‘RAM’! Ramjiawan. U raad de etnische achtergrond van Robby Jiawan dus al. Wat zeggen de racisten op dit forum hiervan? Het is betreft dus géén
  Afro Surinamer die een dienstwapen achterover heeft gedrukt en bovendien stomdronken in overheidsfunctie verschijnt.

  Ik placht met bovenstaande te zeggen dat Hindostaanse racisten moeten ophouden met het steeds zwart proberen te maken van Afro Sranang mangs want onder Hindostanen even veel grote boeven! Ik vind het onfatsoenlijk om het hier steeds daarop te gooien. Uiteindelijk zijn het allemaal Sranag Mangs. Bovendien is corruptie, diefstal en dat soort verfoeilijke zaken niet aan ras gerelateerd. Wat we moeten bewerkstelligen is werken met waterdichte protocols etc. Om dit soort zaken te elimineren en geen katten op spek te binden. Ook niks mis mee om over de schouders van je collega’ s mee te kijken.

  Met een goed en veilig reilen en zeilen in Suriname zijn wij allen gediend. Het getuigd ook van kleinzieligheid om je als Hindostaanse etnische groep achter gesteld te voelen in Suriname terwijl die mening niet gedeeld wordt door de overige etnische groepen in Suriname!

  Kappen dus met van alles op etniciteit te gooien hier en op alle andere forums!


  Maak melding

 14. Broodje Kom for Zijn loontje. Nothing in life last forever. You can run but cannot hide. A men who can’t face responsibility and blame other is a wimp. But a man who looks for simpathy is a sad pathetic individual and less off a men. Face the music or disappear. Your finally exposed your self. An unjust to others is a curse to one self. Reape what you sole


  Maak melding

 15. Beste waterkant,

  Gelieve uw artikel te verwijderen of aan te passen. De persoon in kwestie is robby ramjiawan en geen Robby Jiawan want dat ben ik. Doe mijn naam aub geen kwaad aan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.