Bouterse wil ‘sfeer van samenwerking en begrip’ voortzetten

21

PARAMARIBO, 12 aug – De sfeer van samenwerking, onderling begrip en kritische begeleiding hebben mij goed gestemd en moet worden voortgezet de komende vijf jaar. Dit zei president Desiré Bouterse na zijn tweede ambtsaanvaarding als staatshoofd. Hij ziet kansen te midden van beroering.

De wereld is op zijn kop en er zijn veranderingen. “Voor het eerst kunnen we de kans grijpen deze natie te brengen tot ongekende welvaart. Maar wij zijn niet alleen op de wereld. De internationale omgeving vertoont een ongekende intensiteit wat betreft verschuiving van machtsblokken. We moeten gebruik maken van positieve veranderingen”, zei Bouterse. Economisch moet het worden benut.

Het vergt samenwerken tussen belangengroepen en het benutten van economische mogelijkheden. Het natuurlijke milieu mag niet worden vergeten. “De tijd is aangebroken om in Suriname sectoren te ontwikkelen die de duurzaamheid van economische groei garanderen”, aldus Bouterse. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons zei dat het parlement de regering zal ondersteunen en kritisch begeleiden.

21 REACTIES

 1. wij hebben altijd geweten dat je samen wilt werken bouta ,dat zien of beter gezegd ,dat zagen wij in de samen stelling van de ndp .samen doen samen werken ,suriname gaat vooruit het is in opbouw en het is een kwestie van doen en geloof .de ndp denkt breed en dat is de kracht van de ndp waar anderen jaloers op zijn .pero is geen racist pero slaat de spijker op zijn kop en dat komt hard aan maar het is niet anders ,iemand moet de waarheid zeggen.maar een ding weet ik ,er is geen weg terug de ndp heeft de toon gezet en anderen volgen en dat geeft hoop op een beter suriname .een ieder zijn of haar cultuur waar je respect voor moet hebben maar om een land te regeren heb je meer dan een ras nodig in dit land en daar heb ik diepe respect voor de ndp .zij zijn de trendzetters .hoop gloort voor een beter suriname .


  Maak melding

 2. De president heeft zijn wijze woorden nog maar vers uitgesproken of bepaalde low life NieuwFronters zitten al plannen te bedenken om de economisch ontwikkeling te torpederen. Dat noemt men oppositie voeren van het NieuwFront in Suriname. Het NieuwFront heeft geen kader. Het beschikbare kader is minimaal en heeft twee linkerhanden. Ze kunnen gewoon niets. Ze hebben geen lange termijn ontwikkelingsvisie visie voor de toekomst van Suriname.


  Maak melding

 3. Het wordt internationaal nog moeilijker straks want volgens deskundigen komt er een kleine ijstijd aan. Surinamers moeten straks ook een jas aanschaffen.


  Maak melding

 4. ““Voor het eerst kunnen we de kans grijpen deze natie te brengen tot ongekende welvaart”

  Daar gaan we weer met loze belofte en holle kreten.

  “Ongekende armoede” lijkt mij een meer realistisch toekomstbeeld dan deze corrupte Paarse Amateurs te bieden hebben.


  Maak melding

 5. Al te goed mens of schapenkop kon deze Gast t sfeer van samenwerking en begrip niet in de jaren 82 voortzetten?Neen da ie bing a bing druk no dati na a tra kanti fu a story!!!Geen God bestaat om t te vergeven voor de wreedaddige handelingen van 8 dec1982.

  V.H.P. soso lobi nanga deugdzaam…


  Maak melding

 6. De president loopt een paar jaar achter en zit vol met rancune. Zodra hij wat gaat zeggen gaat het fout.

  Neem eens als voorbeeld. Suriname is 1 van de 9 meest bedreigde landen qua klimaat veranderingen en gaat dus met de wetenschappelijke centra in Gyuana, Brazilie, Cuba en Frankrijk onderzoek doen. Laten die landen gezien hun omvang en hoge gebieden weinig tot geen belangstelling en kennis hebben op het gebied van Waterbouw en allerlei kennis omtrent stroming. Nederland en Belgie zijn de wereldmarkt leiders op het gebied van baggeren en waterloop en waterbouwkundige werken edoch de president krijgt het woord niet over zijn lippen.

  Het is meer dan zielig de man zich te zien verslikken in de teksten op de teleprompter.


  Maak melding

 7. samen doen, samen werken moet zijn gezamenlijk liegen, bedriegen, roven, stelen en zelfverrijken. Wij hebben altijd geweten dat Bouta dat al 35 jaar doet met goedvinden van een stelletje hersenloze, kansloze, ongeschoolde, geindoctrineerde slaafse meelopers.


  Maak melding

 8. De lange termijn ontwikkelingsvisie Tram van Rob G is uit de bocht gevlogen en tegen een aantal van de 18000 woningen tot stilstandgekomen. Zijn halfgod de moordenaar tovert ieder oppertunist tot ndp mini-ster.


  Maak melding

 9. Volgens DDB moet er BREED DRAAGVLAK zijn binnen de Vakbeweging om het Ministerie van Arbeid te runnen. RAVAKSUR wil geen Regeringsverantwoordelijkheid, waarom wordt niet iemand van Hoogie zijn partij tot minister benoemd?

  In mijn ogen is het duidelijk wat DDB beoogt met zijn zogenaamde samenwerking.

  Ik vind dat Robby Berenstein DDB moet duidelijk moet maken dat de Vakbeweging in het leven is geroepen om de belangen van de Arbeider te behartigen en niet om regeringsverantwoordelijkheid te dragen.

  Door Wanbeleid van dezelfde DDB wordt een IEDER erbij gehaald om ZOGENAAMD te helpen.

  DDB IS ZICH AAN HET INDEKKEN: DIT IS HEEL ERG DOORZICHTIG VAN JOU WAT JE PROBEERT TE DOEN met jouw zogenaamde Samenwerking.

  Hooghart heeft voorgesteld iemand van zijn Partij tot minister te benoemen: DOE DAT DAN!!!


  Maak melding

 10. Niet te vergeten de corruptie die door moet gaan! Zonder corruptie kan de regering niet functioneren.Ik vind dat ook de first lady recht heeft op een megasalaris voor alle onbelangrijke werkzaamheden die zij verricht.
  Als Hoefdraad SRD80.000 per maand zal verdienen moet zij minimaal SRD70.000 per maand verdienen.Geld mag nooit een probleem zijn.Het volk is bereid offers te brengen.


  Maak melding

 11. Blabla, blabla, blabla. Het grote bombastische gelul is weer begonnen. Broeken aan waarvan het kruis tot de knieen reikt. Suriname het tweede Dubai. Niet nog 5 jaar, maar kijk eens terug naar de afgelopen 5 jaar. Niets gerealiseerd, staatskas leeg, het leningenplafond is bereikt en het volk pienaart!


  Maak melding

 12. Desi zoekt samenwerking en begrip, nu de
  prijsverhogingen en de belastingverhogingen
  moeten worden opgelegd aan de arme bevolking !

  Desi denkt nog steeds dat de MEGA-
  staatsschuld is verdwenen omdat er een
  nieuw kabinet zit !

  Desi denkt nog steeds dat onze verkwanselde
  reserves terug zijn in kas, omdat er een nieuwe
  regering start !

  Desi begrijpt niet dat de DEVALUATIE al gaande is !

  Eenheid en samenwerking komen terug als alle
  strafzaken door de Onafhankelijke OM en de
  Rechterlijke Macht worden AFGEHANDELD !

  ZONDER inmenging van WIE DAN OOK , dus
  ook ZONDER INMENGING van Desi en van DNA !
  (Zie de GRONDWET !!!)

  PS : DESI, zet de verkwanselde ZES MILJARD
  (staatsschuld) terug,

  zet de verspeelde monetaire reserves groot 500
  MILJOEN terug en zet de Rechtsstaat terug !

  Corruptie-bestrijding START bij oppakken van prof Abracadamsky,
  en met het oppakken van de corruptelingen bij de EBS !
  DUSSSSSSSSS… no takki, ma DOE !


  Maak melding

 13. Het is nu te hopen dat de paarsen aan de Noordzee, als de sodemieter hun psa aanvragen en hun geliefde suri gaan helpen opbouwen.

  Persoonsverheerlijking vanaf de Noordzee zet geen zoden aan de dijk.

  Hupsakee aan de (paarse) slag!


  Maak melding

 14. Bouterse is het beste wat Suriname is overkomen. Weg met de graaiers van Front, weg met loze beloftes van de groene / oranje partij. Bouterse is een verbinding met de verschillende bevolkingsgroepen. Het land voldoet aan alle criteria om een welvaart staat van te maken en ik wet zeker dat Bouterse daar in zal slagen. Met of hulp van de redimusus. Wat deze gasten doen is ziekelijke bangmakerij. Als of Nederland of de VS geen schulden hebben. Er zit nog rek in de Surinaamse economie en voor het uitvoeren van de plannen heeft deze regering geld nodig, dus zal geleend moeten worden. Helaas begrijpen de eencelligen dat niet. Mi gado verga van het lachen. Minkukels als Henkie Molenaar, Flyer, Henry, Koosje, Strafu, Ray, Esmerald, JoJo zullen wederom de komende 5 jaar vuurspugen op wkn. Kan jullie allemaal verzekeren dat Bouterse geen seconde wakker ligt wal jullie ervan vinden. Lang leve Su, Sranang voorwaarts


  Maak melding

 15. “De sfeer van samenwerking, onderling begrip en kritische begeleiding hebben mij goed gestemd en moet worden voortgezet.”

  De sfeer van andersdenkenden betitelen als volksvijanden, politieke vrienden accomoderen ten koste van goede werkers met als smoes gewijzigde beleidsinzichten zal men de komende 5 jaar zeker voortzetten.
  Wat zeker ook nog zal worden voortgezet is de corruptie op grote schaal, het zich verrijken met s’landsgelden, de ondergang van onze economie en de verdere verarming van de bevolking.


  Maak melding

 16. =NDPérs, alles wat ten goede komt voor Suriname zal ik toe juichen, maar onder deze Bouterse moet ik tien keer goed gaan nadenken.

  -Vorige Carifesta die georganiseerd was hebben velen tot heden hun geld nog NIET ontvangen.
  Vele arbeiders wachten ook nog op hun geld en vandaag vraagt Bouterse hulp van een ieder. Slim is deze man.

  Lees het volgende stukje tekst maar::::::jammer voor Suriname…::::::::
  =PARAMARIBO – Voor het eerst sinds Suriname deel uitmaakt van Carifesta, dreigt het land niet aanwezig te zijn op het festival. “Dat zou historisch betreurenswaardig zijn, vooral omdat Suriname portfoliohouder is van Cultuur binnen de Caricom”, zegt Lucien Dubois, voorzitter van de Nationale voorbereidingscommissie Carifesta XII. Organisatorisch en financieel zitten de voorbereidingen voor deelname aan de twaalfde editie doodstil.


  Maak melding

 17. “Parlementsvoorzitter Jennifer Simons zei dat het parlement de regering zal ondersteunen en kritisch begeleiden.”

  Wie houdt wie voor de gek…. Heeft zei dat de afgelopen 5 jaar gedaan?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.