Bouterse en Adhin president en vicepresident van Suriname

28

PARAMARIBO, 12 aug – Ashwin Michael Adhin (34) is beëdigd tot vicepresident van Suriname. Hij legde de eed af in handen van parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Dit gebeurde tijdens een bijzondere openbare vergadering van het parlement.

Ceremonieel ging de beëdiging van de vicepresident aan die van president Desiré Bouterse vooraf. Direct na de beëdiging van Adhin tekende vertrekkend vicepresident Robert Ameerali de proclamatie van overdracht. Bouterse legde daarna de presidentiële eed af. Onder meer werd trouw gezworen aan de Republiek. “Zo ware helpe mij God almachtig”, zei Bouterse ter afsluiting.

“Wees voorspoedig en tegenspoed zal uw pad nooit kunnen betreden”, zei Bouterses geestelijk leider, Steve Meye, onder meer. Bouterse tekende daarop de proclamatie van overdracht en aanvaarding. Hij kreeg daarop de presidentiële sjerp afgenomen en weer omgedaan door Simons. De ceremonie wordt bijgewoond door leider uit Equatoriaal Guinee, Cuba, Venezuela, Nicaragua en Guyana.

28 REACTIES

 1. We hebben nu een democratisch gekozen dictator en corrut VP .
  Adhin heeft een puinhoop achtergelaten op Minov en hij wil dat zijn beleid gecontinueerd wordt.Wat voor grootheidswaanzin heeft deze jongen? Wat denkt hij dat van het volk? Zijn er alleen maar idioten in dit land ,die zijn praatjes zullen geloven?
  Krijgen we straks een minister op Financiën die SRD 80.000 per maand zal verdienen?
  Behoudt de directeur van AZP zijn salaris van SRD65.000 per maand? Wat voor waanzin is dit alles?
  Gaat men grote offers van het volk eisen?
  Regering begin zelf met het brengen van offers en verlaag de salarissen van de ministers met minimaal 50%.


  Maak melding

 2. Wat een zielig en armzalig inauguratie van de president, aan de buitenlandse gasten kan je zien wat het niveau van Suriname is, het zijn de armste en corrupte landen van het wereld.


  Maak melding

 3. Nou moeten wij als Surinamers trots zijn met deze 2 figuren, die de leiding krijgen over dit land, of slaan we Internationaal niet een belachelijk figuur?
  Nationaal maakt het allemaal niks uit, want dankzij 1 crimineel figuur die al 35 jaar vrij rond loopt en de hoofdrol heeft kunnen spelen in de stilstand van de economie van Suriname, maar aangezien er hele volksstammen hier rondlopen met oogkleppen op, kon het weer gebeuren dat deze crimineel weer aan de macht kon komen. en Suriname weer gebukt gaat de komende 5 jaar in een onzekere toekomst.


  Maak melding

 4. Ook Noorman was daarbij. Nederland gaat uiteindelijk zwichten en ze zullen Bouterse accepteren als president. Om te beginnen moeten ze die veroordeling intrekken en verstrek die man een visa als hij de surineds wilt gaan bezoeken. Bouta go go go !


  Maak melding

 5. Beiden kunnen zich nu niet meer verschuilen achter een gebrek aan ervaring, dus men wil nu wel oplossingen en vooruitgang zien en wel zo snel mogelijk.
  Bovendien jammer dat geen ene Chinees als minister is benoemd.


  Maak melding

 6. jullie allemaal hier die uithalen naar de regering bouterse ,het is tijd verlies een teken dat jullie wanhopig zijn ,een teken dat het paniek voetbal is onder deze losers deze poorlais .
  uiten jullie je frustratie het is jou democratisch recht alleen hebben jullie o,o inbreng gelukkig maar .
  bouta ,adhin so so lobie


  Maak melding

 7. als je de houding van de twee heren observeert,dan lijkt het als of zij zitten te wachten een op een LIJK die voorbij komt..

  er zit totaal geen vrolijkheid in het lichaam taal..

  dus zonde van je tijd,ga iets anders doen..


  Maak melding

 8. Die puntschoenen van DDB voorspellen even als zijn ingevette dikke buik, ingevette ronde hoofd en ingevette dikke nek niet veel goeds. Hoog bejaard, oerlelijk, zware crimineel, moordenaar, ziek en rijp voor het slachthuis als hij niet wordt afgekeurd. Een indiaan op sterk water.

  Hij zit bijna in de soep.

  Niets meer of minder dan een wormvormige aanhangsel, Paria/Dalit, in de wereldpolitiek. Vele Surinamers willen fladder/beré eten, door de politiek die hij al 35 jaar in Suriname tot stand laat komen, ja toch?


  Maak melding

 9. Hansje en Grietje zitten naast elkaar om te bedenken hoe ze het land kunnen dienen met de weinige middelen die ze hebben.Het volk slaapt nog en weten niet meer wat ze moeten doen.Jammer voor het land.


  Maak melding

 10. Het domme volk van su heeft gekozen! Ze krijgen waaf ze om gevraagd hebben. Ze waren al gewaarschuwd! We gaan het zien dn ik kan je dat ook de nederlandse surinanerz un su gaan moeten brommen! Met hangende pootjes zullen ze terug keren terug keren naar nederland


  Maak melding

 11. @onze hersenloze, kansloze paarse paupers op dit forum………de prijzen worden bij de finish uitgereikt. Dus we gaan de balans over 5 jaar opmaken. Het zal net zo succesvol zijn als de afgelopen 5 jaar paars.

  * 8-baanswegen,
  * fly-overs,
  * nieuwe zeehaven,
  * snelwegen naar Brazilie,
  * gouden kerst 2012,
  * 20% devaluatie van de SRD in 2011,
  * na-schoolse opvang,
  * corruptie met wortel en tak uitroeien,
  * treinproject,
  * buitenlandse investeerders in rijen voor de deur,
  * gouddeal,
  * precaire financieel-economische toestand van het land,.
  * mega-ziekenhuis in Wanica,
  * 20 reshuffles van ministers,

  Een korte samenvatting van de loze beloftes en mislukkingen gedaan en veroorzaakt door de criminele, corrupte drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE.

  En onze kansloze paarse meelopers op dit forum leven verder met de valse hoop dat het allemaal wel goed zal komen.

  KEEP ON DREAMING…..SUKKELS !!!!!!!


  Maak melding

 12. Als WAARHEID en RECHTVAARDIGHEID zich vanuit de MACHT VAN HET LICHT OPENBAREN verzwakt de macht van het Duistere totaal.

  Ze kunnen blind en doof gemaakt zijn……en hebben dit niet door en hierdoor blijven ze hun ogen en oren gesloten voor de WAARHEID.
  Ze zullen door de bewerking en verdoving van de duistere wereld ook niet helder meer kunnen denken en helder kunnen horen…en ook niet scherp meer kunnen zien! En mede hierdoor zullen ze vaak ook niet meer in staat zijn vanuit eigen Wilskracht en Vrijheid te leven. Ze zullen in een afhankelijke positie blijven…..en zich door vele misleidingen ( en mooie praatjes) laten meevoeren……

  Totdat de Kracht van LICHT EN WAARHEID zich in hen OPENBAART en zij ONTWAKEN.
  Zij de kracht beschikken zich te verzetten tegen de beinvloeding van de duistere demonische krachten en deze voorgoed verzwakken!
  En vanuit een EERLIJK- en ZUIVER innerlijk echt VRIJ kunnen gaan leven!

  De ‘WETENDEN’ mogen mede met de Kracht van Het LICHT,….ZUIVERING en RECHTVAARDIGHEID teweeg brengen in de wereld.

  IMPORTANT Message from the GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 13. Moge DE KRACHT VAN WAARHEID EN GERECHTIGHEID het gaan overnemen in SURINAME.

  Als WAARHEID en RECHTVAARDIGHEID zich vanuit de MACHT VAN HET LICHT OPENBAREN verzwakt de macht van het Duistere totaal.

  Ze kunnen blind en doof gemaakt zijn……en hebben dit niet door en hierdoor blijven ze hun ogen en oren gesloten voor de WAARHEID en RECHTVAARDIGHEID.
  Ze zullen door bewerking en verdoving, maar soms ook mede door eigen belang en welvaartsdrang ook niet helder meer kunnen denken en goed willen luisteren… en ook niet meer scherp kunnen zien! En mede hierdoor zullen ze vaak ook niet meer in staat zijn vanuit eigen Wilskracht en Vrijheid te leven. Ze zullen in een afhankelijke positie blijven…..en zich door vele misleidingen ( en mooie praatjes) laten meevoeren…door de duistere wereld.

  Totdat de Kracht van LICHT EN WAARHEID zich in hen OPENBAART en zij ONTWAKEN!
  Zij de kracht beschikken zich te verzetten tegen de beinvloeding van de duistere machten en deze voorgoed ontkrachten!
  En vanuit een EERLIJK- en ZUIVER innerlijk VRIJ kunnen gaan leven!

  De ‘WETENDEN’ mogen mede met de Kracht van Het LICHT,….ZUIVERING en RECHTVAARDIGHEID teweeg brengen in de wereld.

  IMPORTANT Message from the GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 14. kolebrie ,je denkt zeker dat het volk die ka zakas als de vhp nps willen hebben en lelekoes die bekrompen zijn als jou .
  het volk heeft gekozen voor vooruitgang en niet voor hokjes denkenden zoals koelibries als jou .
  de tijd van hokjes denken is voorbij jullie vhpers moeten en zullen lering daaruit moeten trekken .weg met deze antieke partijen weg met die boitie gedachten , weg met verbroederings politiek weg met de vhp nps ,zij hebben jaren in het macht centrum gezeten wat hebben zij voor dit land gedaan .de vhp heeft zijn mensen verrijkt ten koste van het volk ,en de nps keek toe .de nps vhp mogen nooit meer aan de macht komen dat heeft het volk goed gezien .de ndp voor transparant eerlijkheid rechtvaardigheid en vooral inzicht hebben ,corruptie bestrijden gaat honderd procent gebeuren ,abop weg prima ,pl weg geen chantage ,nu gaan wij echt regeren zonder te hoeven twijfelen aan de komende ministers
  wij zijn allert ,en reken maar dat als er corruptie is bij de ebs er koppen gaan rollen zonder twijfel .v7 is verleden tijd de ndp aan het roer ,geen tijd te verliezen de ndp gaat geen chantage onder vinden al die dwars liggers zijn er uit , dus bouta jullie hebben nu open goal .so so lobie !!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 15. molenaar en trawanten ,wij willen geen president die niet door dit surinaamse volk gedragen wordt .er is gekozen voor een president die klaar staat voor de gehele natie ,een president die niet kijkt naar ras of religie ,suriname heeft een president die het volk wil hebben .
  als jullie toki niet geliefd is ,als toki v7 niet geliefd is bij het volk kan de ndp of bouterse niets aan doen .wij willen geen verdeeldheid in dat land en dat heeft het volk goed ingezien ,ik ben erkentelijk blij en dankbaar dat bouterse deze regering tot stand heeft gebracht .deze regering straalt vertrouwen uit ,en ik heb er geloof in zoals de nederlanders geloof hadden toen ze nederland na de tweede wereld oorlog hebben opgebouwd ,ze hebben de schouders eronder gezet en ja hoor en toen kwamen de surinamers naar nederland iets voor de onafhankelijkheid en ook iets na de onafhankelijkheid ,allemaal door die regeringen van de oude garde
  tot de dag van vandaag zeg ik pero ,de staats greep was nodig en het heeft velen de ogen geopend ,het heeft suriname positief en negatief wakker geschut ,negatief dat er doden zijn gevallen positief dat dankzij de militairen veel etnische gedachten terug gedrongen is alhoewel je nog partijen hebt die met de gedachten rond liepen dat ze op etnische basis de verkiezingen van 2015 zouden gaan winnen ,mooi niet het volk is wakker geschud .molenaar, ira , ray , koelibrie en anderen jullie denkwijze na poorlai vergeet de vhp ze zijn dood ze komen nooit meer aan de macht die vhp ,ze kunnen komen maar onder een nationale partij de ndp heeft de natie wakker geschud .jullie kunnen negatief uithalen naar bouterse of de ndp wij zijn standvastig .
  niets en niemand houdt ons tegen er moet en zal bezuinigt worden.wij hebben elke surinamer nodig ongeacht ras of kleur dat zijn de wijze woorden van bouterse die vanaf de oprichting van de ndp die woorden heeft verkondigt en het in praktijk uit brengt .wat die achterlijke ira naar voren brengt dat bouterse hindoestanen nodig heeft is een teken dat dit soort figuren heel veel tekort komen. ze hebben geleerd om in hokjes te denken dus moet je dit soort figuren gaar laten koken .wel moet ik zeggen dat toki wakker wordt hij treed niet in de voet sporen van lachmon met zijn zogenaamde verbroederings politiek van apartheid .

  ira , molenaar ,te kauw njang a moesoe gie asie pasie .
  de vhp nps hebben hun langste tijd gehad dat geldt straks ook voor pl somo .

  bouta so so lobie kraktie mie mang .


  Maak melding

 16. Gefeliciteerd SURINAME.
  Surinaams Volk heeft toch voor ontwikkeling gekozen.
  Heel verstandig.
  Terwijl het volk blij was bij de beediging zag je tranen in de ogen van de racistische vhp-ers ( DNA leden en anderen). Gelukkig kon men live meemaken. Vhp accepteer het wil van het Volk. De corruptive verhalen is de bottleneck voor jullie geworden, want het volk is geschoold en verstandiger en niet racistisch.

  Suriname LEEFT.


  Maak melding

 17. Ongelooflijk knap van hem om als hoofdverdachte van tenminste 15 moorden en met behulp van de DNA je zo te profileren ” zie mij eens niemand maakt mij wat”.


  Maak melding

 18. @Ilona,

  Schijn bedriegt. Z’n hart klopt tot in z’n kont.

  Die andere kneus zit erbij van, die njang die ik straks ga maken, gaat groter zijn dan de njang van Abrahams.


  Maak melding

 19. beste mensen ashwin michal adhin kan veel doen voor suriname ook al is hij 34 jaar bouta weet dit ook deze ashwin zal eenheid in het volk brengen en er zal nieuwe jongeren ook in de regering komen hoog opgeleiden van universiteit waneer word het volk wakker dan elkaar schuld te geven en elkaar af te kraken suriname heb een mooi mix cultier daar mogen we trots op zijn en door eenheid kun we heel sterk worden nog ndp vhp en anderen partij in suriname ze hebben allemaal wel fouten begaan van fouten leer er van is de discriminatie en haad tussen rassen nog steeds niet op gehouden de haad word veroorzakt door de ouderen generatie die nog leef in suriname maar de jongeren hebben geen haad tegen over elkaar gaan goed om met elkaar want suriname is voor ons allemaal ons thuis land ook al zit we in nederland maar is ons thuis land ook nederland is ons thuis land in nederland gaan surinamers heel goed met elkaar om javanen criools hindustanen en indianen en veel meer je ziet ze in feesten in milaan kwakoe en de inheems feest als dit in nederland kan waarom niet in suriname we leef in 2015 en deze ashwin had een heel mooi spreek gedaan in palmertuin in phakwa feest in suriname de kleur van de poeder van alle kleur wil zeggen wij alle mensen zijn 1 volk en god zeg dit ook en dat zag je ook in palmer tuin in suriname iedereen kwam bij elkaar en feest en omhels elkaar zoo kan suriname ook een mooi nieuwe partij openen en nieuw naam eenheid en ashwin zal ook alle mensen van alle ras zeker bij zich nemen om een goede suriname neer te zetten want dit heb de jeugd nodig en niet dat anderen landen suriname uit buiten met goud en wit was crimineels of maffia van welk land dan ook die nu makkelijk in suriname casino neer zet en wit was geld en ontvoer ook vrouwen om te laten werken in de hoeren in europa zoo als de turks maffia in suriname word wakker mensen tjauw


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.