Relyveld en Burleson krijgen dubbele ministersposten

12

PARAMARIBO, 12 aug – President Desiré Bouterse heeft zijn nieuwe regeerteam beëdigd. Dit gebeurde tijdens een ceremonie in de Anthony Nesty sporthal. Twee ministers krijgen dubbele posten. “De vakbeweging heeft respijt gevraagd”, zei Bouterse.

Sieglien Burleson is behalve minister van Handel & Industrie ook belast met de waarneming op Sociale Zaken & Volksontwikkeling. Steven Relyveld is minister van Ruimtelijke Ordening, Grond & Bosbeheer en waarnemer op Arbeid. De overige ministers zijn Ronni Benschop (Defensie), Robert Peneux (Onderwijs Wetenschap & Cultuur), Patrick Pengel (Volksgezondheid) en Regillio Dodson (Natuurlijke Hulpbronnen).

Ook zitten in Bouterse II: Mohamed Noersaliem (Binnenlandse Zaken), Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling), Faizal Abdoelgafoer (Sport & Jeugdzaken), Jennifer van Dijk-Silos (Justitie & Politie), Gillmore Hoefdraad (Financiën), Andy Rusland (Transport Communicatie & Toerisme), Siegfried Wolf (Openbare Werken), Niermala Badrising (Buitenlandse Zaken) en Soeresh Algoe (Landbouw Veeteelt & Visserij).

12 REACTIES

 1. Die Ministerie van Defensie is een beetje overbodig. Waarom niet samengevoegd bij Politie? Je kunt dan de manschappen en middelen van beide combineren en hebt dan veel meer mogelijkheden om man en materieel in te zetten.


  Maak melding

 2. Nou Nou….De meeste frisse gezichten bij de ministeries aangesteld is een goed teken van Bigi Baas. Hopelijk,dat er intens gewerkt gaat worden voor ons geliefd Suri!!!!!


  Maak melding

 3. Wanneer zullen personen die zakelijke belangen hebben geen zitting meer nemen in de regering?
  Voor transparantie en tegen fraude zou dit veel beter zijn.
  Benschop heeft diverse bedrijven, in handen van stromannen (zijn broer / familie)
  Bouterse in scaliens en zandbedrijven en goudbedrijven en houtbedrijven en erts bedrijven.
  en zo vele anderen


  Maak melding

 4. Het blijft mij verbazen. Nederland 16 miljoen inwoners, 11 ministeries. Suriname 500.000 inwoners. 15 departementen. Bovendien zal het nog meer worden. Want Arbeid moet nog worden bemand.
  Iedereen moet tevreden worden gesteld.


  Maak melding

 5. Relyveld is een zeer harde werker met karakter en integriteit. Hij doet een goede job en ik heb er vertrouwen in dat Burleson haar verantwoordelijkheid zal nemen om het goede te doen voor het volk van Suriname.


  Maak melding

 6. Waar blijft Ronny Brunswijk als minister van financiën.Bouterse als President is weer 5 jaren achteruitgaan van Suriname.Die man heeft geen verstand van economie.Niemand durft wat te zeggen in het land anders worden ze weer afgemaakt.Het is een ramp voor Suriname.Sital lacht zichzelf rot wat er in Suriname gebeurt.


  Maak melding

 7. Ik hoop dat het beter gaat in Suriname de komende 5 jaren.Zo een mooie land wordt kapot gemaakt door politici die geen verstand hebben van economie en zichzelf verrijken ten kosten van alles.


  Maak melding

 8. @Smatje. Hoezo harde werker. Die man heeft een achterstand op zijn ministerie die nog steeds niet is weggewerkt. Men betaalt bij de aanschaf van onroerend goederen geen overdrachtsbelating omdat de administratie daar achterloopt. Soema no Sabie tap ing mofo. RBS waterleiding iedem. Infrastructuur di drape , joepie alla Sanne ma toch ding mang ne sluit Joe aan. Een kolere bende daar. Overheid heeft geen geld.?? Ze moeten de bezem door die organisaties halen. Top down. Stelletje grappenmakers daar. Ze spelen mooi weer, worden dik betaalt maar voeren geen klap uit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.