Vraagtekens bij drugsrapport over Suriname

28

PARAMARIBO, 13 jul – Er kunnen vraagtekens geplaatst worden bij het jongste drugsrapport over Suriname van de Raad van Europa. Volgens het rapport is in de laatste drie jaar bijna veertienhonderd kilo cocaïne onderschept. Suriname is bijna kampioen.

Alleen Brazilië exporteerde iets meer, ruim vijftienhonderd kilo. Maar of het ook de werkelijkheid weergeeft? “De focus van de Nederlandse drugsbestrijdingsdiensten is gericht op Suriname. Andere landen worden verwaarloosd, wat betreft controle”, zegt de Nederlandse advocaat Gerald Roethof tegenover de Ware Tijd. De honderdprocentcontrole is op de Nederlandse luchthaven Schiphol spreekt voor zich.

De controle geldt vrijwel uitsluitend vluchten uit Suriname. “Niet vreemd dat je dan relatief veel drugs vanuit Suriname tegenkomt”, aldus Roethof. De werkelijkheid geeft een ander beeld. In 2012 werd in de haven van Antwerpen achtduizend kilo coke ontdekt op een transport uit Ecuador. Dat is ruim meer dan al de drie jaren aan cokevondsten uit Suriname. Roethof ziet de aanvoer pas stoppen als in Europa de consumptie afneemt.

28 REACTIES

 1. Suriname is momenteel ėėn groot vraagteken, met een moordenaar en veroordeelde drugsdealer als president, is dit rapport geen verrassing, maar natuurlijk blijven er altijd mensen zeggen zoals Roethof, dat het zwaar overtrokken is, terwijl wereldwijd bekend is dat Suriname een doorvoerland is van drugs, en degene die hier nu de president is, kontakten onderhoud met de Farc uit Columbia, en die kontakten gaan echt niet over rijst.


  Maak melding

 2. Wie Suriname bezoekt kan zijn ogen niet sluiten voor het verval dat in het land plaatsvindt. Eens was Suriname het meest geavanceerde land van de Caribische regio met de beste medische zorg, de hoogste kwaliteit onderwijs, de beste infrastructuur etc. Helaas is daar na de revo niets meer van over. Een slechtere voorbeeld met een massamoordenaar aan het hoofd kun je niet hebben. Suriname is 1 grote bananenrepubliek en die 100% controles zijn gerechtvaardigd.


  Maak melding

 3. Hahaahahaaaa…Suriname drugskampioen…
  Waarom deze “eervol ’titel; ?
  Niet moeilijk toch ?
  Kampioenen papa en zoon bouterse ,kijk eentje zit netjes opgeborgen in Amerika en de andere vecht voor de titel LIJDER om een plaats naast zoonlief in Amerika te voorkomen.
  Hahahahahaaaaaaa………


  Maak melding

 4. “De controle geldt vrijwel uitsluitend vluchten
  uit Suriname. “Niet vreemd dat je dan relatief
  veel drugs vanuit Suriname tegenkomt”,
  aldus Roethof.”

  Jaja Gerald, omdat er relatief veel controle is op de
  vluchten uit Sranang, zorgen heel veel KABOUTERS
  ervoor dat er grote hoeveelheden drugs worden
  aangetroffen !

  Volgens Gerald, heeft Sranang veel grote plantages
  met MEGA-hoeveelheden cocaplanten !

  PS : Wat Gerald NIET WEET is dat Dino, de zoon
  van de Surinaamse-KIM-Jong-Un ,momenteel een
  langdurige straf uitzit in USA-jail, wegens oa
  harddrugshandel !

  Toevallig heeft ook Sranang-KIM-Jong-UN zelf, een
  onherroepelijk Nederlands harddrugsvonnis op zijn
  naam staan (ELF JAAR!) !

  VREEMDE TORI , NEKS NO FOUT !!


  Maak melding

 5. Wat voor soort advocaat is Roethof? Zijn redenering klopt van geen kant; Als we alle grote voetballanden met spelers als Messi, Pele en Cruiff uitsluiten van het wereldkampioenschap, wordt Suriname ook semikampioen zelfs met spelers als Brunswijk, maar dat wil nog niet zeggen dat het voetbal in Suriname slechter of beter is dan het nu is.
  Roethof zegt niet dat Suriname minder drugs heeft geëxporteerd of dat er veel minder drugs vanuit Suriname onderschept zijn, hij zegt dat omdat men vooral het land Suriname met zijn kleine drugsbaronnen controleert en andere landen met grote drugsbaronnen als Escobar, Roger Khan en El Chapo als het ware uitsluit voor controle, men natuurlijk meer drugs vanuit Suriname onderschept, als men dat niet zou doen, zou Suriname geen semikampioen zijn na Brazilië.
  De 1400 kilogram uit Suriname zijn echter nog steeds waar.

  Overigens zou het geen slecht idee zijn als de mensen die drugs willen bestrijden de twee volgende TED TALKS bekeken.

  https://www.ted.com/talks/johann_hari_everything_you_think_you_know_about_addiction_is_wrong

  https://www.ted.com/talks/ethan_nadelmann_why_we_need_to_end_the_war_on_drugs


  Maak melding

 6. Waarschijnlijk wil deze Roethof toch nog in aanmerking komen voor de grote lap grond dat zijn vader vroeg en niet kreeg.
  Al woon en werk je in Ned.is een paar duizend HA in Sur.altijd welkom.Kost maar een beetje mensen naar de mond praten.


  Maak melding

 7. Een nogal merkwaardige reactie…..
  Is het probleem pas erg in vergelijking met wat er uit andere landen wordt onderschept?
  Bijna 1400 kg drugs in 3 jaar onderschept vanuit Suriname, betekent ruim 400 kg per jaar, en dat is gemiddeld meer dan 1 kg per dag. Dat is de werkelijkheid waar beleidsmakers mee te maken hebben. En dat houdt in dat Nederland daarin terecht een rechtvaardiging ziet om de 100% controle voort te zetten.
  Omdat het verboden is, is elke gram uit Suriname er één teveel! Ook al worden er in vergelijking honderden tonnen uit andere landen onderschept.

  Nog bonter maakt de advocaat het als hij zegt dat het door de controle komt dat er relatief veel drugs uit Suriname wordt gevonden…. “Edelachtbare, dat mijn cliënt hiervoor u staat komt niet omdat hij drugs het land probeerde binnen te smokkelen, maar omdat de douane zo goed controleert…”

  En de rechters komen weer niet meer bij van het lachen, evenals de douane-ambtenaren….en de gevangenbewaarders!


  Maak melding

 8. Dat is excl. dat is voor de goede orde nog excl. dat wat in Suriname ontdekt wordt.

  Ofwel de 100% controle is geheel te recht. Jammer voor de goedwillenden. Dak komt er van als je de ogen sluit voor misstanden.


  Maak melding

 9. Men zou eerst MAJUSCULE vraagtekens moeten plaatsen bij ” DESIDERIUS “, de DEUGNIET, als President als ook bij het MORAAL van de HEDENDAAGSE Surinaamse jeugd !!!!!!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 10. nederland en de nederlandse justitie zijn de mekka van de drugs .
  zie hier hoeveel criminelen elkaar afmaken op jaar basis .
  nederland wie houdt europa in de gaten als het om drugs gaat .
  maken jullie je eigen niet belachelijk .
  die aantal drugs moorden die zich afspelen in nederland ,komt suriname verre weg niet in aanmerking .nederland pas op je tellen .


  Maak melding

 11. problemen moet je bij de wortel aanpakken….Suriname is eenmaal de narco-wortel van de wereld met een drugsveroordeelde president. Dus alles rechtvaardigt een meer dan 100% controle op vluchten vanuit Suriname naar Nederland.


  Maak melding

 12. @Roman!
  Heel duidelijk met jouw reactie.
  En dat is typisch Gerald Roethof.

  Zijn cliënt wist niet dat hij witte heroïne in plaats van cocaïne aan toeristen in Amsterdam verkocht.
  Raadpleeg eventueel de volgende link.

  http://www.dichtbij.nl/amsterdam/112/artikel/4072630/verdachte-coke-dealer-langer-vast.aspx
  Raadsman van de verdachte in deze zaak is dezelfde advocaat Gerald Roethof.
  Zijn cliënt verkocht “drugs”. Het verderfelijk spul.

  En nu heeft hij weer vraagtekens bij drugsrapport over Suriname.

  Hij zou in de periode vanaf september vorig jaar tot februari van dit jaar witte heroïne hebben verkocht in plaats van cocaïne, meent de officier justitie. Zij vond dan ook dat er nog voldoende redenen zijn om S. vast te houden.


  Maak melding

 13. Hij heeft gelijk als hij zegt dat de extra scherpe controle ertoe geleid heeft dat er relatief veel Surinaamse smokkelwaar worden ontdekt en dat dit de werkelijke cijfers kan vertekenen.
  Dat neemt echter niet weg dat er veel Surinaamse smokkelwaar gevonden wordt!
  Overigens ben ik een voorstander van legalisatie.
  Laat mij zelf bepalen of ik cocaïne gebruik of niet.


  Maak melding

 14. @pero…

  jouw internationaal gezochte en drugsveroordeelde Surinaamse president martelt, verminkt en vermoord standrechtelijk in 1 nacht 15 onschuldige landgenoten en vervolgens nog eens 39 onschuldige vrouwen en kinderen in Moiwana. Dus jij bent wel de laatste die een oordeel over Nederland moet hebben….ongeletterde, geindoctrineerde paarse rioolrat.


  Maak melding

 15. Legaliseren die hap en wel wereldwijd, en dan is het afgelopen met dat gedoe. Drank en sigaretten werken toch ook verslavend, maar dat wordt toegelaten en gedoogd !!
  Ik heb medelijden met de verslaafden, ze betalen zo duur voor om hun gezondheid naar de klote te helpen.
  Sari tori mang, ai baja !!


  Maak melding

 16. Behalve drugstransporten is er een verschijnsel in Suriname dat wordt benoemd “brandstofsmokkelaars”.
  Terwijl de regering zoekt naar liquide middelen ontglipt haar heel veel SRD’s aan invoerrechten en government take op brandstof en inkomstenbelasting op winsten.
  Het is publieksgeheim wie deze bekende smokkelaars zijn en er wordt openlijk gesmokkeld (lees met toestemming van de regering) terwijl de overheid / belastingdienst / douane / politie weet wie dat zijn en waar dit plaatsvind.
  Misschien kan in de branding hier eens een bijdrage kan leveren en niet alleen ellende laten zien maar ook de kant van het mislopen van overheidsinkomsten aan de kaak stelt.
  Dit heb ik van een vriend die zijn perceel kwijt wilt maar dat niet kan omdat
  “De ontwikkelingen en interesse in jouw perceel hebben zeker niet stil gelegen, er zijn veel bezichtigingen geweest en belangstellende.
  De enigste reden waarom ik het niet verkocht krijg tot op heden komt door de brandstof smokkelaars die achterop te werk gaan.
  De lopende aggregaat, brandstof lucht en voorrijdende trucks zijn voor alle kopers de reden geweest tot op heden af te haken.
  Iedereen is bang dat ze straks te maken krijgen met vervuiling of andere zaken voortkomende daaruit.”

  Dit is de note van de makelaar.
  En iedereen weet het en niemand doet er wat aan. Klagen bij de plaatselijke commandant van politie heeft geen zin want zegt hij “wij hebben hier geen tijd voor. Je moet in de stad zijn met je klachten.”


  Maak melding

 17. Pero baja, je paarse preek raakt kant nog wal. Je ziet niet eens het verschil tussen goed en slecht. Iedereen gaat verantwoording moeten afleggen, ook jij. Ik heb het al eerder tegen je gezegd zelfs een straathond heeft nog eigen waarde maar jij verkoopt je ziel en zaligheid aan Bouterse voor een broodje Pom en een Djogo.


  Maak melding

 18. Na baas e drai kondre dus sande sma e verbaas? Neks no fout met onberechte drugsbonzen aan de macht dankzij het domme paarse volk. A fot na echt neks, want…..misdaad loont no ka in Suribabawe met een moordenAAR ALS PRES, Na soso ka.


  Maak melding

 19. mies koosje ,hans ,pero is geen mee loper ,pero is recht door zee .ander maal ,president desi delano bouterse is en blijft voor nog vijf jaar de sterke man van dit land .wij het volk hebben hem deze mandaat gegeven en daar zullen jullie het mee moeten doen als je het leuk vindt of niet .wat nederland ook zegt als het om drugs gaat neem ik met een korreltje zout .wij weten inmiddels dat je die berichten uit nederland aan je laars moet lappen het stelt niets voor .
  zie die drugs moorden in nederland ,het is altijd raak wat drugs moorden betreft in nederland .in su hebben wij dit probleem niet .het lijkt wel een epidemie met al die drugs moorden in nederland .zelfs justitie maakt zich zorgen waar er op klaarlichte dag dicht bij school pleinen wordt geschoten en waar kogels in huizen terecht komen .dit maken wij niet mee in su mang .zelf de nederlandse justitie doet zaken met drugs criminelen tot ze hun eigen tegen komen en waar men nu terug houdend is geworden omdat de kroon getuigen niet altijd betrouwbaar is .belachelijk met deze gasten .koos ,hans er is werk aan de winkel .


  Maak melding

 20. de waarheid komt hard aan voor deze redimusus .jullie hoeven het niet op te nemen voor suriname ,ik weergeeft de realiteit het is niet gelogen .de waarheid is wat pero vertelt ,nederland mekka van de drugs ,de afzet makt van europa is nederland en daarom hier in nederland die drugs moorden elke week .zie die junks in nederland .
  kinderen gaan met angst en beven naar school omdat er wordt geschoten op drugs dealers als het op een schoolplein is of woonerf ,ook worden verkeerde mensen vermoord die niets met drugs te maken hebben .politie en marechaussee kon je lezen zijn aangehouden op schiphol en waarvan bij een van deze ambtenaren 1,2 miljoen euro werd gevonden .kijken jullie in eigen huis kijk niet naar su .wij lossen onze problemen op doen jullie de jouwe .die balk in eigen oog zien jullie niet wel die splinter in een ander zijn oog oeng njang keka boi koos en flyer .


  Maak melding

 21. Pero wat heb jij in godsnaam gedronken, geslikt of gesnoven, lees je eigen laatste postings er eens op na, als je weer uit je roes bent bijgekomen, wat een wartaal braak je uit, niet in staat twee regels zonder taal- of spelfouten op het beeldscherm te krijgen.
  Ga daar eerst aan werken meneer de criticaster en analiticus, als je weer bij je positieven gekomen bent en weer helder van geest, voor jou doen dan, i.p.v. dat koeterwaals wat we van jou gewend zijn


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.