Nationale Partij Suriname boycot verkiezing Bouterse niet

6

PARAMARIBO, 13 jul – De Nationale Partij Suriname, NPS, zal de verkiezing in het parlement van Desi Bouterse tot president niet boycotten. Volgens NPS-voorzitter Gregory Rusland is het een standpunt dat al in een vroeg stadium is ingenomen.

Het was al kort na de recente algemene verkiezingen. “Wij hebben vanaf het begin gezegd dat de NPS de verkiezing van de president en de vicepresident niet zou boycotten. Als vier en dertig mensen in de zaal moeten zitten, zou de NPS mee werken. Dit wil niet zeggen dat we op de NDP-kandidaten zullen stemmen”, zei Rusland tijdens een partijcongres. Zoals de kaarten nu liggen, zal Bouterse worden gekozen.

Het zal bij acclamatie gebeuren, omdat er geen tegenkandidaten zijn. Als er vier en dertig parlementariërs de verkiezingsvergadering bijwonen, is Bouterse automatisch president. Het geldt ook Ashwin Adhin, die kandidaat is voor het vicepresidentschap. Het enige dat de oppositie kan doen om het tegen te houden, is wegblijven. Kennelijk zal het niet gebeuren.

6 REACTIES

 1. He,he, ze worden wijs. Dit is een eerste stap om te gaan samenwerken met de NDP.Dit zal niet zonder slag of stoot gaan, maar read my words, de samenwerking gaat komen. De negatieve rol van het kleine groepje tegenstanders in de NPS raakt uitgespeeld.


  Maak melding

 2. Time wasters. Ben bang dat de GROENE in 2020 er niet meer zullen zijn. Deze gasten leven nog in het verleden leven; no time to cry over spilt milk.
  Soso Lobi
  ReddFoxx


  Maak melding

 3. Het zou goed zijn als de presidentskandidaat met 36 stemmen gekozen werd en vicepresidentskandidaat met 51, dan laat de oppositie zien dat ze de wil van het volk eerbiedigen (weinig Surinamers hebben principiële bezwaren tegen NDP kandidaten) maar het ER TOTAAL NIET MEE EENS ZIJN dat een van ernstige misdrijven verdachte persoon president wordt.


  Maak melding

 4. Goed,laat bouta zijn Eigen puin opruimen die hij sinds 1980 aan het creeren is en met ‘godswil’ zal hij dat nog 5 Jaren lang doen ..enne….hoeveel kansen nog zullen de surinamers hem geven om zijn puin op te ruimen?!
  Na papa komen de anderen op de zwarte lijstvan de ndp aan de beurt zoals dino,brunsie etc…..
  Gecondoleerd surinamers met jullie walgelijke keuze.


  Maak melding

 5. je kunt lullen wat je wil,,de mannen vrouwen zitten de komende jaren lekker op de pluche..

  dat de mofina pinaren zal hun een dikke wordt wezen..

  al staat heel parbo onder water en barst van de krokodillen,snekies,bouta heeft na van-avond schijt aan..

  kijk wat je zelf kan doen met je leven in surbo..

  hij rookt zijn djoint en drinkt zijn bor-goe en gaat lekker slapen..

  jij bekijkt het maar..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.