Pertjajah Luhur verliest kortgeding terugroeping

16

PARAMARIBO, 13 jul – De politieke partij Pertjajah Luhur, PL, heeft het kortgeding verloren tegen parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Volgens de rechter heeft Simons overeenkomstig de wet gehandeld bij het toelaten van twee PL-dissidenten.

De twee zijn terug geroepen door PL, omdat zij een zelfstandige fractie hebben opgezet in het parlement. Simons liet de twee, Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan, tot het parlement toe op dertig juni. Dat mocht niet, volgens PL, omdat ze al op vijf en twintig juni waren terug geroepen. Dit zou gebeurd zijn op grond van de Terugroepwet. Nu stelt de rechter dat het moment van terugroepen niet correct was.

Op vijf en twintig juni waren de twee nog geen parlementariër. Alleen personen die reeds lid zijn van het parlement, kunnen terug geroepen worden. Mr. Gerold Sewcharan, advocaat van PL, is niet ontevreden. “Ik ben ingenomen met de uitspraak, de rechter heeft haar licht laten schijnen over de Terugroepwet”, aldus Sewcharan. Sapoen en Chitan kunnen ongehinderd de vergadering bijwonen voor het verkiezen van de president.

16 REACTIES

 1. Paul Somohardjo is de man van principes, hij moet bedanken als parlementslid.
  Hou de eer aan jezelf en verdwijn van het toneel. Je hebt je tijd gehad.


  Maak melding

 2. Zelfs de rechterlijke macht is hier zo goed als uitgeschakeld, wanneer ze recht moeten spreken, zijn ze niet thuis, neem alleen maar de amnestwet, die moet zogenaamd getoetst worden door een constititioneelhof wat niet bestaat, terwijl de wet heel duidelijk is over inmenging tijdens een proces.


  Maak melding

 3. Volgens mij is Paul Somohardjo compleet doorgedraaid! morgen verschijnen de twee heren gewoon op de vergadering.
  En dan wil ik zien wie ze tegen houdt. Somohardjo klets gewoon uit z`n nek.


  Maak melding

 4. manu

  Zelfs de rechterlijke macht is hier zo goed als uitgeschakeld, wanneer ze recht moeten spreken, zijn ze niet thuis, neem alleen maar de amnestwet, die moet zogenaamd getoetst worden door een constititioneelhof wat niet bestaat, terwijl de wet heel duidelijk is over inmenging tijdens een proces.
  =====
  Jammer he, geschifte boomkool of te wel rare bonkorro!


  Maak melding

 5. De familie van een vermist persoon denkt dat ik haar vermoord heb omdat ik eens te kennen gegeven heb dat te zullen doen, ze laten me arresteren en voor het gerecht slepen. Wanneer het proces begint blijkt die vermiste persoon nog springlevend te zijn, tijdens het proces vermoord ik die persoon alsnog, maar toch spreekt de rechter mij vrij omdat de familie voorbarig is geweest bij het indienen van de (eerste) klacht. Als ik het goed begrepen heb, ben ik, omdat de familie voorbarig is geweest, voor eeuwig onschendbaar geworden en kan hij me nooit meer veroordelen voor moord op die specifieke persoon?

  Ik ben het met Altehe eens dat PL de klacht gewoon weer moet indienen, dan zullen we zien welke smoes deze lafaard dan gaat verzinnen om de NDP/Bouterse niet in de wielen te rijden.


  Maak melding

 6. Eerst een trap voor zijn kont van bouta , nu knock out geslagen door de deur van het gerechtsgebouw die hij pal voor z’n platte porem kreeg. Tijd nu zat voor trie en teloh…weg wezen nu jij pae…


  Maak melding

 7. mac.

  Terie en teloh verkopen is geen schande, is beter dan lopen roven en Moorden, en nu jij weer.
  Trouwens, het zijn wij Negers die gek zijn op Terie en Teloh, en dat soort lekkernijen van de maé en paé .
  Nu is het 2 nul voor mij, en nu jij weer voor de tweede keer !!!!
  Soso lafu dja, nanga bepaalde mang likie yu.
  Sari tori mang, nanga a etnische gedoe unu na Sranang mang
  Voorlopig Somo de na DNA pé yu dé ?????


  Maak melding

 8. deze tjekre tjekre somo blijft maar bezig ,ga je verder procederen somo .somo voelt aankomen dat zijn ondergang nadert .dit zelfde wat hier gebeurt heb jij gedaan in het verleden somo .ano na sem dee te na wiwierie vandong na watra ai porie , ai tik ting .wat je zaait zal je oogsten somo en nu is het tijd dat er geoogst gaat worden ten nadele van deze tjekre tjekre .ai ka no , tang tikie .bedenk die gronden van mensen die jij hebt ingepikt ,boef schurk bandiet .


  Maak melding

 9. @ SOMO,die is zo`n aangeschoten wild,hij zit vol kogelgaten..en blauwe plekken,Bouta heeft hem eruit GESCHOPT.hij is met V 7 gebost,zijn toko loopt langzaam leeg.en als klap op de vuurpijl nu een schop onder z`n reet van de rechterlijke macht…tijd om nu het kaarsje voor altijd uit te doen broer Somo. daaaag tot nooit meer.


  Maak melding

 10. @ MANU.
  Zelfs de rechterlijke macht is hier zo goed als uitgeschakeld, zeg jij.
  dus als de rechter een beslissing neemt die jou niet aanstaat dan zijn ze in jou ogen niet goed bezig,..en jij en jou kornuiten hebben altijd jullie smoelwerk vol over DEMOCRATIE….eee ga ff uit de weg man.


  Maak melding

 11. Zwart mans ,

  Jou “zwartgalligheid” intereseert mij geen ene reet..ga dan naast hem met bruine bonen staan.hopelijk kopen ze nog wat van je . Met je 2- 0 porem !!!…go sribi boi…vriendje .ga schoon ondergoed aan doen!!…


  Maak melding

 12. Somohardjo maakt zichzelf belachelijk.Kan je nog in de politiek arena verschijnen Paul?Treedt af is het beste voor de partij.Dat is mijn advies.


  Maak melding

 13. Mac fa waka, yé smerie mi ondro broekoe no je bent toch geen go- go mang, over zwartgalligheid gesproken !!!!
  Mi no é spang wat je van me denkt, want ik heb een olifanten huid, koskosi no é broko soro.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.