Brunswijk prikkelt strijdbaarheid oppositie

30

PARAMARIBO, 28 jun – Oppositiepartijen komen toch met tegenkandidaten voor het president- en vicepresidentschap. Dit meldt de Ware Tijd online. De aanzet komt van Ronnie Brunswijk, voorzitter van de Algemene Bevrijdings- & Ontwikkelingspartij, Abop.

Hij heeft al twee keer officiële ontmoetingen gehad met de leiders van de VHP, Pertjajah Luhur en Nationale Partij Suriname. De ontmoetingen vonden plaats, nadat Brunswijk door de NDP was afgewezen als coalitiepartner. De vier politieke partijen zijn samen goed voor negentien zetels in het parlement. Het levert weliswaar lang niet genoeg op om de eigen kandidaten ook gekozen te krijgen.

Dat vergt minstens vier en dertig zetels. Maar ook de partij van Desi Bouterse kan niet bogen op voldoende zetels. Brunswijk heeft met zijn vijf Abop-zetels genoeg gewicht in de politieke schaal weten te leggen. Delen van de oppositie leken aanvankelijk geneigd mee te werken aan een verkiezing in het parlement. Nu wordt het kennelijk toch de Verenigde Volksvergadering. Daar heeft de NDP ook de meerderheid.

30 REACTIES

 1. Santokhi kon geen leiding geven aan de groep, dan zal Brunswijk het maar al te graag doen. Belachelijker kan t niet. En als het de staat enkele tientallen miljoenen kost kan deze figuren ook niets schelen. De noodzaak om het kiesstelsel te vereenvoudigen wordt alleen maar groter.


  Maak melding

 2. Ik hoop dat het Surinaamse volk in ziet dat ze te maken hebben met mensen die gaan voor eigen belang ze hebben hun mond vol het gaat de staat geld kosten. Maar het kan hun geen moer schelen met het land.


  Maak melding

 3. En er kwam beweging in …..wat moet leiden naar Zuiverheid en Gerechtigheid. Moed en Vertrouwen boven angst.

  Ook belangrijk de Eerste bewoners ( Wijze opperhoofden ) van het land ook inspraak te laten doen bij deze belangrijke nationaal transformatieproces. Multiculturele Samenwerking maakt Sterk en sluit niemand uit.

  Zij die voor Waarheid en Rechtvaardigheid gaan zullen zich allen aansluiten.

  Message from the Great Spirit of Light!


  Maak melding

 4. Minister Belfort:‘Slechte prestatie regardeert mij niet’

  PARAMARIBO – Justitieminister Edward ‘Tigri Barba’ Belfort stoort zich niet aan de uitlating van NDP-voorzitter Desi Bouterse dat de Abop-ministers slecht gepresteerd hebben. Hij is ervan overtuigd dat deze uitlating hem niet regardeert. “Tot driemaal toe heeft de president mij in een regeringsvergadering gecomplimenteerd voor de wijze waarop ik mijn werk doe. Hij heeft mij zelfs het rapportcijfer tien gegeven”, zegt Belfort.

  De president zou dit zelfs aangedikt hebben door te stellen dat hij graag nog meer ministers als Belfort in zijn kabinet zou willen. Bouterse heeft een samenwerking met Abop afgeketst met als reden dat de ministers van de partij slecht gepresteerd hebben. Belfort vindt het echter niet gepast om nu al te zeggen wat zijn antwoord zal zijn, indien hem gevraagd zou worden voor nog een termijn als minister. Bovendien zou dit niet aan hem, maar aan Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk gevraagd moeten worden, die het vervolgens met hem zou moeten bespreken. Anders dan wat Brunswijk heeft verklaard, ontkent Belfort concreet benaderd te zijn om het kabinet Bouterse-2 te steunen. Aanvankelijk wilde hij niet eens gekandideerd worden, “maar zij hebben mij verzocht”.

  De Justitieminister ontkent ook dat er een vertrouwenscrisis is tussen hem en de partijvoorzitter. Hij zegt dat zijn stemgedrag bij de verkiezing van de president en de vicepresident in het parlement, afhankelijk zal zijn van het besluit van de partij. “Politiek is zo dat je de leiding en de strategie van de partij moet volgen aan de hand van de politieke realiteit op dat moment.” Echter, hij onderstreept dat hij de partijdiscipline niet blindelings zal volgen

  Bron – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2015/06/27/minister-belfortslechte-prestatie-regardeert-mij-niet.

  Dit relaas van (“Remy, ikke, ikke, ikke, de rest kan stikke” Belfort geeft het intellectueel en diplomatieke niveau van deze onwaardige minister weer.
  Als je eigen partij, organisatie, familie etc wordt beledigd c.q. aangevallen, dan ga je niet jezelf verdedigen, maar dan verdedig je de partij, organisatie etc. Als ik tussen de regels door lees, kom ik tot te conclusie dat de partijloyaliteit van deze “mini ster” ver te zoeken is. Zijn integriteit en loyaliteit is om welke reden dan ook, behoorlijk aan het wankelen gebracht.

  Hij zit te schermen met het feit dat bouterse hem een 10 heeft gegeven voor zijn functioneren. In straatjargon en in Europa spreekt men in termen van 100 punten als je echt goed bent. Als we bovengenoemde schaalverdeling hanteren, dan zijn die 10 punten van Belfort gelijk aan de traditionele 1 punt.

  Brunswijk, ik ben geen fan van je, maar bij deze ben je gewaarschuwd. Er staan rare dingen te gebeuren op het Surinaamse politieke “toneel”


  Maak melding

 5. Ik vind dat de Oppositie deze CRIMINEEL in de gelegenheid moeten stellen om de PUINZOOI die hij zelf heeft gecreëerd op te ruimen.

  Ik stel al op voorhand vast dat hij hiertoe niet in staat zal blijken te zijn met als RESULTAAT dat DEGENEN die voor deze man hebben gekozen tot de Ontdekking zullen komen dat DDB SLECHTS een WAARDELOZE CRIMINEEL VOORSTELT.

  DIT ZAL BETEKENEN: EINDE TIJDPERK VAN DIE KLOOTZAK.

  De Oppositie moet wat Geduld betrachten!!!


  Maak melding

 6. RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…toch???????????????
  Met deze rioolratten in de Surinaamse politiek zullen jullie nooit vrij zijn. Suriname, land van list & bedrog. Slaap lekker verder allemaal, de rekening volgt over een aantal jaren, dan betalen jullie de prijs voor de graaicultuur van deze mega-criminelen.


  Maak melding

 7. Bouterse had gelijk om niet met Brunsie door te gaan.
  Zijn ministers deden het niet goed.
  Kijk naar die rasta.
  Toen de journalisten hem vroegen waarom al die helikopters boven de stad vlogen.
  Dat wist hij niet. Als hij nou gewoon had aangegeven: ik ga het uitzoeken?

  En die minister Amafo..
  Zei gaf ook geen duidelijke antwoorden toen Bouta haar beschuldigde. Hier ben ik eerder op ingegaan.
  En ze hebben Bouta, alle publiek, belachelijk gemaakt bij een partij meeting van de ABOB.

  Ik ben geen fan van Bouta maar ik geef hem 100% gelijk.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 8. De VERRADERS van de Grondwet met als
  leidinggevende, DESI, krijgen allen hun straf !

  Het ziet ernaar uit dat de debatten in de
  DNA lang zullen duren, hetgeen geld kost !

  Men noemt bedragen die deze poespas met zich
  mee zal brengen, echter deze valllen in het niet
  bij de MEGA-staatsschuld die Desi en de
  NDP hebben veroorzaakt !

  Wat de politici niet zien is dat er sprake is van
  een FINANCIELE NOODSITUATIE in Sranang !
  Men is steeds en meer bezig met EIGEN
  BELANGEN en Belangen van familieleden !

  Daarom vergeten president en politici NOOD-
  MAATREGELEN te treffen, waardoor Sranang
  jarenlang aan de bedelstaf zal geraken !

  De MAANDELIJKSE uitgaven van de staat zijn
  VEEL TE HOOG en er wordt NIETS bijverdiend !
  Extra PRODUCTIEVE ACTIVITEITEN, NO DE !

  STOP met de 18000 woningen, stop met een
  MEGA-sociaalstelsel dat ONBTETAALBAAR IS,
  stop de groei van het ambtenarenapparaat en saneer
  tenminste EEN DERDE van het ambtenaren weg,
  stop met het MEGA-aantal buitenlandse diploma-
  tieke posten waarvan meer dan de helft nutteloos is,
  stop met het zieke treinproject, stop en vernietig de geintroduceerde extra NDP-bestuurslaag en laat de
  ministeries hun werk goed doen !

  ZET de productie in gang, zet de werklozen aan
  het werk ! WANT : MONNIE NO DE !

  PS : DE SRD is aan het devalueren, stop met de
  zinloze maandelijkse miljoenensteun van de munt,
  indien president en regering niet bereid zijn tegelijkertijd
  DRASTISCH te bezuinigen !


  Maak melding

 9. Beste mensen.
  Somo is nu fungerend parlementsvoorzitter. er is geen constitutioneel hof.

  Zolang Somo de eerste zitting van de DNA weet te vertragen is de feitelijke president aangezien hij benoemd en beëdigd is als voorzitter. De vorige voorzitter heeft heel duidelijk gemaakt dat zij de agenda bepaalde en niet de DNA.
  Er is geen DNA op dit moment omdat de vorige voorzitter vergeten is door te vergaderen zolang dat nog kon.

  Voeg hier aan toe dat de president geen zitting kan nemen in de DNA en verraad schijnbaar normaal is in de Surinaamse politiek gaan er net als de vorige keer heel rare dingen gebeuren.
  Baas krijgt een koekje van eigen deeg. Wie heeft Somo verraden bij de vorige verkiezing voor het voorzitterschap van de DNA wordt nu een zaak die afgerekend gaat worden.

  Wie durft er nu nog te beweren dat Suriname geen bananen republiek is.


  Maak melding

 10. ik wil bij deze even zeg ewardt belfort is echt een goede minister hij heeft een goede job gedaan als juspol minister en alles wat hij daar naast ook nog deed voor surinaame sport dagen organiseren naar scholen gaan om leerlingen toe te spreeken goede mensen steunen en geven met het hart hij heeft veel gedaan voor stichting 1 voor 12 en meer meer deze minister heeft voor zijn land een hele goede job gedaan met hart en ziel heeft hij zijn land gedien en inderdaad er zouden meer mensen zo als hij moeten op staan en werken voor surinaame ik hoop en met gods wil dat deze man weer een goede job zal krijgen want hij heeft het verdiendt en verder wil ik even zeg ronnie het is goed wat je nu doet maar ik denk te laat je had voor de verkiesing het juiste moeten doen maar ja je blijft strijdtbaar en dat is goed wat er ook gaat komen als belfort is gevraagt door de ndp laat hem gaan want hij is goed bezig voor het land laat hem zijn job doen met gods wil please gado bless surinaame


  Maak melding

 11. Brunswijk is een verrader die D Bouterse heeft geholpen president te worden en mede verantwoordelijk voor de amnestiewet. Dat Brunswijk nu pleit voor een tegen kandidaat voor de te kiezen president is ook heel goed. Geld moet geen rol spelen bij het verkiezen van een president, wat stelt dat bedrag voor ten opzichte van de astronomische bedragen die de moordenaar Bouterse heeft verbrast en in zijn zak heeft gestopt. Al die reizen die Bouterse heeft gemaakt naar waardeloze landen kosten meer dan het verkiezen van een president. Let maar op Brunswijk weet zoveel van Bouterse af dat hij (Brunswijk) de man zou kunnen zijn die Bouterse ten val kan brengen. In die zin zie ik Brunswijk de komende tijd met onthullingen naar buiten komen die Bouterse zullen dwingen te vertrekken en voor goed ook.
  Brunswijk denkt nu oke je hebt mij dit geflikt na al mijn diensten aan je wel ik zal de beerput nu openen en gaan samen werken met de CIA want die willen Bouterse maar al te graag.
  Brunswijk is nu al de enige politieke leider die publiekelijk zegt dat de NDP iedereen omkoopt, net wat ik zeg er komen meer onthullingen. Verder kan Brunswijk vanaf nu zijn broeders binnen de NDP duidelijker maken dat Bouterse er niet voor is om hun woon omgeving te ontwikkelen en gelijke kansen te bieden. Hij zal hen tot grote ergernis van Bouterse openlijk overhalen de NDP te verlaten. Mind my words.
  Suriname is beteraf zonder Bouterse en zijn clan.


  Maak melding

 12. Wie is en blijft de BAAAASS in su ……D.D.B
  ……….DESS为2015年PRES …….
  I LOVE SU WOON EN WERK..
  Su is lekker mang…………………………….


  Maak melding

 13. To Afro,

  Denk je dat Bouterse geen zaken weet waarmee Brunswijk in de problemen kan komen ? Vergeet niet dat ook die internationaal staat gesignaleerd.

  Kan jij mij vertellen welke voordelen onze marron broeders en zusters hebben gehad van de deelname van ABOP aan de coalitie ? Ik heb geen woonomgevingen zien ontwikkelen en er zijn hun tijdens deze regeerperiode ook geen gelijke kansengeboden. Texas en Sunny point zijn daar o.a goede voorbeelden van.

  Wat heeft Brunswijk in die vijf jaren voor zijn achterban gedaan ? Niks, want hij zat alleen maar in de regering om zijn eigen belangen veilig te stellen. Op gepaste tijden ( tijdens verkiezing) heeft hij zijn achterban even tevreden gesteld met het uitdelen van een paar briefjes van 50 SRD of een paar banen weave van zeer slechte Chinese kwaliteit want ai klit no moer. Dus kom hier niet doen alsof de ene betere is dan de andere.


  Maak melding

 14. Dit is een echt domme Djoeka (Bravo), die wraak neemt.
  Ben zelfs heel trots op Tigri Barba en zou hem nog eens 5 gunnen.
  Soso Lobi
  ReddFoxx and Crew


  Maak melding

 15. Ik snap niet dat Surinamers die in NL wonen nog druk maken over de politieke gang van zaken in Suriname.
  Er zijn veel belangrijkere zaken die ons aandacht verdienen.


  Maak melding

 16. P.S. op 28-mei kon een klm vlucht uit ,nederland niet landen op zanderij omdat het verschrikkelijk waaide en hooste,het heefd zeker 7-a 9 rondje,s moeten vliegen ,omdat er dus nergens een andere lokatie is ,welke knappe kop gaat zich daarover buigen om dan toch nog een vliegveld ergens in nickerie,of coronie aan te leggen.


  Maak melding

 17. welke ka minister van ddb heeft het wel goed gedaan..

  waar zijn al die ratten die bij bouta minister waren nu..

  hoeveel die het goed gedaan hebben komen terug.. in de nieuwe vorm die ook al geen bal voorstelt..

  de Grane weg in wanica Lelydorp is een truck zand gegooid en zou geafvalteerd worden,nadat wat bier gedronken een schep zand gegooid zijn de mensen weggegaan en nooit terug gekomen,heeft miljoenen gekost ,die zelfde ka volk heeft als stem vee gestemt op de huidige boeven….

  26 zetels eerst had hij 36 zetels en niks kunnen doen geen enkele welvaart weelde gebracht in het land,,,.

  alles wat er gedaan is in sme de afgelopen 5 jaren is door het volk zelf opgebracht..

  geen enkele lantie project is geslaagd geweest,noem maar op..,,

  behalve die casaba project die tien tallen miljoenen heeft gekost en nu de laatste weken enig sinds draait op lage toeren.

  de rest is alles mislukt ,alleen de eerste steen is overal gelegd kisten bier gedronken vele honderden portie gegeten en alles is gebleven waar het was..

  tientallen openingen ,voor niks alleen show projecten..,,

  wat is trouwens gebeurt met al grond beschikkingen voor de verkiezing,de meeste hebben fouten en moeten de mensen wachten op correctie,die nimmer zal plaats vinden..

  de oplevering van de 18000 woningen gaat binnen kort geschieden..

  ik heb nog steeds geen labtop gehad ook geen ai-pet..en ook geen gratis mobilofoon..

  inmiddels is de verkiezing al 34 dagen voorbij en rest nog 66 voor de 100 dagen planning..


  Maak melding

 18. Ik vraag me af of deze “bachelor” de amnestiewet gaat afkeuren zoals zijn huidige partners in crime dat hebben gedaan. Wie A zegt moet ook B zeggen!


  Maak melding

 19. Met de wetenschap dat men bij verkiezingen in de VVV vergadering nooit en te nimmer een meerderheid zal kunnen behalen ,, vaart de oppositie ( die zich gesterkt voelt door de aanwezigheid van Brunswijk ) toch richting van het onmogelijke .
  Brunswijk loopt met het idee dat hij automatisch bij elk te vormen regering zitting mag en kan deelnemen .
  Nu start het begin van het einde van Bruinswijk – politiek carriere , want BEP / Asabena gaat in deze nieuwe regering zich profileren als de hoeder en gids van de Marrons en terecht !!!
  Het is passend en juist !!!


  Maak melding

 20. Baas maakt er een enorme puinhoop van.
  Het rare is dat niemand ziet dat er de afgelopen 5 jaar niet geïnvesteerd is en niets zelfstandig bereikt is ondanks de enorme extra inkomsten.

  Er zijn alleen front projecten door gegaan. zoals de raffinaderij uitbreiding (fysiek gestart in september 2009 met opspuiten terrein door Bos Kalis)
  Het pimpen van Waterkant is met Nederlands dijken geld uitgevoerd.

  Hoeveel haven, weggen, spoorbaan, echte bruggen, en woningen zijn er nu echt gebouwd.
  Wat is het effect van meer AOV, KB, of het opheven van het Schoolgeld, het invoeren van ziektekosten wet, minimumloon etc.
  Hoe hoog zijn de schulden opgestapeld.
  Welke echte vooruitgang is er gerealiseerd.

  De deviezen voorraad is nihil. het extra $ 1.000.000.000 inkomsten is verdwenen, Staatsolie zit onder de schulden (2 maal hoger dan gepland), de staatsschuld is verdubbelt, De Yuan /SRD swap gaat de resterende deviezen doen verdampen. Na devaluatie vliegt Suriname door haar schulden plafond en zakt het BNP in elkaar.

  Suriname heeft slechts 1 echte reddingsboei namelijk Calimerostan aan de Noordzee. Dat maakt jaarlijks loyaal euro 200.000.000 over aan familie. Dat brengt jaarlijks toeristen, dozen en pensioenen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.