Bankiersvereniging Suriname ontmoet president

17

President Desire Bouterse verwelkomt voorzitter Sigmund Proeve van de Surinaamse Bankiers Vereniging (l), afgelopen week op het perscentrum van zijn kabinet. De bankiersvereniging is van plan het beleid van het Kabinet Bouterse II te ondersteunen. Het te voeren beleid moet, aldus Proeve, leiden tot rust, stabiliteit en groei voor de samenleving. Hij zei na afloop van de gesprekken aan journalisten dat de bankiers acute vraagstukken op tafel hebben gelegd. Een van de belangrijke vraagstukken betreft het schuldenvraagstuk aan Surinaamse bedrijven die vorderingen hebben op de Staat Suriname.

17 REACTIES

 1. 1 grote poppenkast voor de bühne, waarom zeggen ze niet dat Suriname dat blut is. De economie is ingestort, de staatskas is leeggeplunderd door de paarse roversbende, Suriname heeft nog nooit zo veel nutteloze ambtenaren in dienst gehad, de Srd persen draaien op volle toeren, goudvoorraad is op, de staatsschuld is 6 miljard en alle megaprojecten zijn mislukt. Bouterse is de wanhoop nabij en daarom mag Dhr Proeve op de koffie komen. Straks mag hij alle kastanjes uit het vuur halen. En mark my words straks is BEP ook de gebeten hond. Zij worden ook verantwoordelijk gehouden voor de chaos. De overige oppositie partijen hadden het goed gezien. Lekker ver weg blijven bij Bouterse. Ze hem hem gaar koken in zijn eigen sop.


  Maak melding

 2. Gekker kan het niet worden in dit land, dat je gaat praten met de veroorzaker van het schuldenvraagstuk aan Surinaamse bedrijven, en deze moordenaar gaat ondersteunen.


  Maak melding

 3. Kan de heer Proeve ook enig uitleg geven over miljoenen U$ fraude bij de DSB. Kan hij misschien gelijk aangeven hoe het mogelijk is dat de 8 december dossiers uit de kluizen verdwenen zijn.


  Maak melding

 4. “Het te voeren beleid moet, aldus Proeve, leiden tot rust, stabiliteit en groei voor de samenleving.”

  Laat dat maar over aan Bouta en zijn Paarse Roversbende.

  Ik pies in mijn broek van het lachen.


  Maak melding

 5. Henk Molenaar

  Wordt het nou niet eens tijd om jouw chronische incontinentie, te laten behandelen door een echte arts?
  Bijv. door Koos, Esmerald, Ray , Manu of andere gelijkgestemden?
  Het zal daar bij jouw niet bepaald een fris zootje zijn. Één troost, genoemde personen behoren tot het zelfde gajes c.q. onderkruipsel als jij.


  Maak melding

 6. Mies koosje , de naam zegt het al ,je hebt de bouterse syndroom mie boi jij niet alleen dus je staat niet alleen , alleen zullen jullie er mee met natruk moeten leren leven al ben je in holland of waar dan ook op deze aardbol .jij mag overal negatief reageren of denken over de surinamers die in armoe leven zoals jij al aangaf ,jou soort zie ik als uitschot .ik heb jou eerder al opgewezen dat jij in nederland bent ,maar het zijn die witte nederlanders hebben hun land opgebouwd ,jou bijdrage was 0,0 en dat geldt ook voor die andere redimusus.als je wil mee praten moet je in su zij. En niet 8000 km jou grote smoel en neus gaten openen en onzin uit kraaien .die nederlanders zien jullie liever gaan dan komen .wilders en rutte willen jullie niet ,ik vraag mij af mies koosje als je enige waardigheid hebt .bouterse heeft dat en hij is een voorbeeld voor de natie , men mag hem voor van alles beschuldigen,hij is en blijft de man die vertrouwen uit straalt naar het volk en daarom is hij weer gekozen tot president van alle surinamers,als jullie het leuk vinden of niet dat maakt geen indruk op ons .een echte democraat respecteert de uitslag ,en daarom zeg tegen het echte blanke nederlandse volk ,leren jullie die surinaamse redimusus als mies koosje,ray,laat me ,blaka bakra,molenaar en overigen wat democratie inhoud ,het nederlandse volk moet deze gasten leren dat wilders negen of tien zetels heeft verworven ,maar dat niet wil zeggen dat de mensen dom en achterlijk zijn die op wilders hebben gestemt .het is hun goed recht .deze redimusus die de ndp stemmers haten komen heel veel tekort.ze hebben veel heel veel scholing nodig om te leren wat democratie inhoud .ze leven in een welvarend land maar daar merk je echt niets van .de nps en de vhp heeft jullie achter gehouden in bepaalde opzichten en dat is funest voor deze mensen .suriname heeft zeker zijn of haar problemen zowel financieel,als normen en waarden ,maar deze redimus doen voorkomen alsof nederland gevrijwaard is van deze problemen.in nederland liggen mensen jaren dood in huis zonder dat buren het merken ,schietpartijen met dodelijke afloop midden in de stad of school pleinen ,drugs criminaliteit waarbij justie heel veel blundert ,voetsel banken ,werken voor een honger loon ,huis uitzettingen .discriminatie op alle fronten zowel op de werkvloer als werk zoekenden die te maken krijgen met dit soort ellende.
  jullie allemaal moeten je schamen dat dit rijke nederland de buitenlander op deze wijze behandelt waaronder deze redimusus.
  wat ik hier heb opgesomt is maar het topje van de ijsberg .
  die nederlander lacht jullie allemaal uit .men zegt wiens brood men eet diens woord jullie spreken ,maar je hebt surinamers in nederland die hun woorden zorgvuldig gebruiken ,wetende dat de nederlander of de nederlandse regering zowel oppositie als coalitie niet beter is dan een ander.leren jullie wat waardigheid is ,de nederlander gedenkt hun misdadigers daar in nederland waarom staan deze redimusus niet op dn gaan protesteren ,dat gaan jullie niet doen ,wetende dat het een verwijt wordt …dan gaan die nederlanders zeggen rot op naar je land en terecht moeten ze dat luid op roepen .en daarom zeg ik pero.
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang .
  laat die toki ,rusland,en somo jullie bevrijders zijn mijn bevrijders zullen ze nooit zij. .


  Maak melding

 7. Henk Molenaar dat jij zo vaak in je broek piest van het lachen, valt te betwijfelen. Of is het niet dat jij moet lachen om jou grote stommiteiten, uitlatingen en dergelijke hier op de site, die altijd het tegenovergestelde zijn, dan wat jij beweert. Daar lach je ongetwijfeld om.

  Sigmund Proeve van de Surinaamse Bankiers Vereniging stelt zich idem dito als Bouterse op als dja-dja Srananman om de problemen in het land zoals elk ander land die heeft op zijn eigen wijze (zie bijv. Griekenland) te lijf te gaan en daar heb jij als grote schijtluis de grootste moeite mee.

  Don’t ask what your country can do for you. Ask what you can do for your country.


  Maak melding

 8. Er is RUST noch GROEI hr Proeve !

  De SRD is een snel vallende ster door het
  MEGA-nutteloze-uitgavenbeleid van NDP-Desi !

  ZES MILJARD is de bevolking door de neus geboord
  en dan moet gewacht worden op groei, terwijl Desi
  NIET heeft geinvesteerd in productieve zaken die
  bij verkoop VALUTA zullen opleveren !

  Het is een SCHANDAAL dat een bankdirecteur zulke
  onzin uitkraamt ! Waarom durft Proeve geen
  lijst met MEGA-bezuinigingsvoorstellen te
  overhandigen aan Desi ??
  Of lijst met zaken die nutteloos zijn en die geschrapt
  kunnen worden (zoals een derde deel van de
  ambtenaren, de extra besturslaag die Desi heeft
  ingevoerd en die honderd procent inefficient is) !

  Ook kon Proeve een lijst inleveren van voorstellen
  met zijn VISIE, hoe de staatsschuld van ZES MILJARD
  kan worden terugverdiend-weggewerkt !

  PS Een beleid dien je pas te willen ondersteunen
  indien dat op papier staat en indien het is uitgewerkt
  in beleidsacties, die de Financiele chaos zullen
  tackelen en die vermelden hoe wij het MEGA bedrag
  van de Staatsschuld in korte tijd kunnen ophoesten-
  terugverdienen !

  Hr Proeve, Sranang kent steeds meer burgers die
  kunnen lezen en schrijven en ook nog kunnen tellen !


  Maak melding

 9. @pero,

  Je hebt redi musus en paarse musus. Jij behoort tot alle twee.
  Zoals de blanken alleen voor hun eigen belang vochten in Suriname en der edi musus in leven riepen, zo vecht Bouterse puur om eigen belang en zeker niet om het belang van Suriname, want dan was hij all lang uit de politiek getreden. De redi musus van Bouterse zijn de paarse musus zoals pero.


  Maak melding

 10. het aller beste voor het land sme is,,,,,

  weg met bouta,somo,brunsie,doekhie, en al oude garde bij elkaar..

  dus nieuw leven van hoop geloof en liefde ..

  een zaken kabinet is het beste op dit ogenblik voor land en volk..

  een nieuw grond-wet met nieuwe inesterings-wet,jus.-pol.onderwijd,corruptie-wet. algemeen kies wet evenredigheids stelsel..

  max. 11 ministeries,max. 39 parelemt leden

  geen enkel criminaal in het overheids-apparaat..


  Maak melding

 11. hahahaaaah paarse moesoe.s hahahahaaaa die is goed die moet ik onthouden hahahaaa PAARSE MOESOE Sid de raal ik hoop niet dat je sasur op me afstuurt omdat ik jou woodr paarse moesoe ga pikken dussssszzzzzz

  laat me


  Maak melding

 12. De Surinamse Ambassadeur in India I.Kanhai heeft Nederlandse Nationaliteit dus zij/hij geen Surinamer en wel Nedelandrer, tevens cemar.


  Maak melding

 13. VHP heeft 200.000 aanhangers.
  NPS heeft 35.000 aanhangers
  PL. heeft 40.000 aanhanger
  ABOP heeft 35.000 aanhangers
  In totaal 310.000 aanhangers
  ze zitten heel veel sleutel figuren in deze combinatie, Economen die het land kunnen goed besturen, met groot groet Robert Holland.


  Maak melding

 14. Koersen van Sur.dollar moet naar 20 voor een Amerikaanse Dollar en voor een Euro moeten naar 30 voor Sur.dollar tellen anders krigen de lening van de IMF niet.


  Maak melding

 15. CHS mag niet toetsen
  Wanneer er volgens de bestuurskundige gekeken wordt naar de huidige terugroepwet, is het duidelijk dat wanneer de mensen voldaan hebben aan alle gestelde verplichtingen, wat nu het geval is, het CHS invulling moet geven aan de terugroeping. Volgens Boldewijn heeft het CHS geen bevoegdheid om de terugroeping te toetsen. Het CHS is volgens hem inderdaad geen rechtspersoon, maar een staatsorgaan. Het CHS is een verkiezingsorgaan dat namens de staat moet handelen. Dit leidt volgens hem ertoe dat de staat in feite zou moeten worden veroordeeld tot het niet nakomen van een vonnis van de rechter. “Ik snap nu niet wat het probleem weer is. De eerste keer had de partij van Paul Somohardjo misgeslagen door de mensen terug te roepen, voordat zij zelf in het parlement waren toegelaten. De misstappen zijn rechtgetrokken en toen heeft de rechter de PL in het gelijk gesteld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.