woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname moet investeren in ‘prioriteitlanden’

Suriname moet investeren in ‘prioriteitlanden’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 jun – Suriname moet meer investeren in diplomatieke posten in prioriteitlanden. Dit zegt Winston Caldeira, directeur van het investeringsorgaan van de overheid, ICDS. Economische diplomatie kan alleen dan echt op gang komen. Het is maar pover tot nu toe.

De economische diplomatie was luid aangekondigd bij de aanvang van de regering Bouterse. Vanuit de Surinaamse ambassades zou ingewerkt worden op de investeringszin van buitenlanders. Maar er is niet veel van terecht gekomen, ook omdat geen ‘prioriteitlanden’ zijn vastgesteld. “ER zijn landen die van minder belang zijn en Zuid-Afrika is er één van”, zegt Caldeira tegenover de Ware Tijd.

Dus hoeft ook niet te worden geïnvesteerd in economische diplomatie in het Afrikaanse land. Anders is het met bijvoorbeeld China, Brazilië en de Verenigde Staten van Amerika. In Nederland moet vooral de economische potentie van de diaspora worden aangesproken. Ook het personeel moet worden aangepast. “We moeten handels- en economische attachés plaatsen, mensen die gespecialiseerd zijn”, aldus Caldeira.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
  1. N. V. ICDS beschikt over duizenden hectare grond.
    Laat ir. Caldeira eerst een rapport presenteren over gepleegde investeringen in de productieve sector.

    Lonen en kosten worden gesubsidieerd uit de de staatskas. Sorry belastingopbrengsten.

    Baas een welgemeend advies: ICDS opdoeken. Verdeel de hectares grond onder de paarse loyalisten. En verzeker zo de verkiezingsoverwinning 2020.

    Vergeet die miljoenen subsidie niet. Daarmee financiering 5000 werkplekken bij de overheid van de paarselingen die dan stemgerechtigd worden.


    Maak melding
  2. Caldeira van het ICDS komt na 5 jaar met aanbevelingen die niets meer of minder zijn dan open deuren intrappen.
    Deze verhalen worden elke keer weer gehouden bij de beëdiging van een nieuwe ambassadeur. Maar als de ambassades uitsluitend met loyale partijleden worden bemand dan is falen gegarandeerd en succes kansloos ook al creëer je een functie van economisch attaché op de ambassades.

    Overigens heeft het ICDS in de 5 jaren van haar bestaan niets gepresteerd. De duur betaalde zogenaamde economische specialisten van het ICDS hebben niets gerealiseerd en als ze zo af en toe in het nieuws komen is het uitsluitend obligate onzin en open deuren intrappen.
    Met Rufus eens. Opdoeken die club!!


    Maak melding
  3. Als je alleen naar kijkt waar de brug over de Sur.rivier uit komt in Par’bo is een aanfluiting voor de handel.
    Zelfs de zwerver kon verteld hebben dat daar je haven is en de omringende wegen bedoelt moet zijn voor ander soortig vervoer dan personen auto.Nu is het dat alleen s’nachts goederen gehaald en geleverd kan worden van en naar de haven.


    Maak melding
  4. In een afzetmarkt van slechts 550.000 zielen wil niemand investeren. Hooguit wil men investeren in de grondstoffen om ze goedkoop mee te nemen.


    Maak melding
  5. Daar gaan we weer….gebruikelijke, regelmatig terugkerende, populistische lulkoek. Geen land ter wereld is geinteresseerd in een criminele, corrupte narco-staat.


    Maak melding
  6. Winston Laffing heeft toe gegeven dat tijdens het gesprek met de Bankdirecteuren DEVALUATIE wel ter sprake is gekomen en NU KOMT HET: DIT IS NIET UIT BEZORGDHEID ter sprake gebracht.

    Dit doet mij denken aan de WOORDVOERDER van Sadam Hoessein die HELDHAFTIG verklaarde, dat de Amerikanen Irak aan het ontvluchten waren terwijl de Amerikanen al in Bagdad waren op zoek naar Sadam.

    Winston, jij doet je naam EER aan: Yu Na Laffing!!!


    Maak melding
  7. Daar komt Caldeira pas na vijf jaar achter? Bij het laatste T.V. debat waar Caldeira aan deelnam wist hij te vertellen dat het probleem was dat we niet genoeg Engels beheersen in Suriname. Als we de komende vijf jaar Sapoen en zijn vrouw uitzenden naar Indonesië, nadat hij Engels heeft geleerd natuurlijk, krijgt hij misschien meer voor elkaar dan Somohardjo.


    Maak melding
  8. Suriname moet meer investeren in landen als Venezuela en andere niet-belangrijke criminele mini-staatjes? Waar haalt Caldera de gore moed vandaan om dit te stellen? Suriname kan niet eens voor zijn eigen volk zorgen! Deze man moet onmiddelijk afgeserveerd worden.


    Maak melding
  9. Wat een geneuzel. Suriname heeft niets om mee te investeren.

    1) Olie is leuk voor eigen gebruik maar stelt internationaal niets voor. 17.000 barrels goedkope olie. De verwerking is namelijk kostbaar.
    2) Ook het goud raakt haar glans kwijt nu de marge tussen verkoop prijs en productie kosten heel snel kleiner wordt. deze marge was 3 jaar geleden nog $ 1.000/troy ounce en nadert nu $ 300/troy ounce. Het is dat Suriname Newmont financiert anders doet Newmont/Surgold voorlopig niets.
    3) Ook het hout wordt door China voor een habbekrats opgehaald.

    Suriname drijft op giften waarvan de Surineds de grootste gever zijn met ongeveer euro 200.000.000/ jaar.

    Als je geld de status van monopoly papier heeft. het land haar leen plafonds allang overschreden heeft (staatsschulden+ schatkistpapier + leningen staatsbedrijven + onbetaalde rekeningen + verwachte devaluatie) kun je investeren voorlopig wel vergeten.
    Men kan wel trots zijn op de credit rating BB- maar dat betekend wel dat men bij de onderst 20% behoort en dat men het plakkertje Specuatief op Suriname geplakt heeft. Net iets beter dan Venezuela.


    Maak melding
  10. Jammer dat Caldeira tot bepaalde conclusies komt als hij het heeft over prioriteitslanden.

    Ik zie juist wel mogelijkheden voor Suriname en een sterke vertegenwoordiging in Zuid Afrika. maar goed Suriname is een land zonder een denktank die dit soort zaken goed uitzoekt en met aanbevelingen komt voor overheden en ook het bedrijfsleven.

    Wat betreft de gezondheidssector heeft Suriname een wereld te winnen met Zuid Afrika. Wat betreft mijnbouw en aanverwante kennis, educatie etc, heeft Suriname een wereld te winnen met zuid Afrika. De wil om Suriname te empoweren is daar ( in zuid Afrika) ook aanwezig.

    Misschien moetende mensen op de ambassades en consulaten beter worden opgeleid, toegerust om het maximale te halen uit deze landen en de omgeving.

    Wat betreft de Geopolitieke situatie is het goed om een vertegenwoordiging te hebben in alle Briklanden, dus ook in Zuid Afrika.

    De algemene opinie hier wordt gevormd door de mainstream media en men heeft over het algemeen een totaal verkeerd beeld van de situatie in Afrika. Jammer maar het is wat het is.

    Suriname zou veel kunnen opsteken van landen als Zuid Afrika, Botswana,Angola.

    Angola overvleugeld Portugal en Angolezen kopen alles wat los en vast zit in Portugal. Angola is de reddingsboei voor Portugal.

    Nogmaals Suriname heeft behoefte aan een onafhankelijke denktank de gevraagd en ongevraagd adviezen geeft aan overheden, instellingen en bedrijfsleven.


    Maak melding
  11. Tijdens de mislukte revolutie waren het landen waar dictators aan de macht waren, waarmee diplomatieke banden werden aangegaan. Anno 2015 zal dat niet veranderen gezien de CV van de presitent en zijn paarse hofhouding. Men verdiend de komende neerwaartse ontwikkeling. De oude paarse karavaan helt langzaam maar zeker de afgrond in, tegengehouden door vele oliedomme aanhangers die beneveld paars stemden op opa de grootste lijder van Suribabawe voor nog vijf.


    Maak melding
  12. Het beste zou zijn om samen met Guyana de industrie te ontwikkelen. Maar dan moet het Tigrie geschil eerst opgelost worden.
    Wel vreemd dat de Fransen geen fabrieken in Frans Guyana neerzetten om de Zuid-Amerikaanse markt te veroveren. Na de VS kunnen de Fransen zowat alles maken wat er te maken is. Alleen zijn ze wat aan de dure kant.
    China gaat geen fabrieken bouwen in Suriname omdat de Chinezen alles door Chinese arbeiders willen laten produceren om zo hun kennis en werkwijze niet te hoeven delen met anderen. De Chinezen zijn groot geworden doordat het Westen heel veel kennis en productietechnieken naar hen heeft gebracht. Nu ze een grootmacht zijn en een directe concurrent zijn geworden van hun weldoeners weten ze ook dat ze zelf geen concurrenten moeten creeren, dus vooral geen kennis en kunde moeten delen. Hun aanpak is dan ook van, zeg maar wat je wil dan produceren wij het voor jullie in jullie land. Dus geen kennis en kunde delen, wel ter beschikking stellen.


    Maak melding
  13. Doordenker
    Als je met goede gedachten en business-case bij de regering Bouterse aanklopt wordt je niet beloond. integendeel je moet eerst afrekenen om er daarna achter te komen dat men al probeert jou plan aan anderen te verkopen met derden te implementeren.

    Dit is ook de reden waarom de de afgelopen 5 jaar maar ongeveer $ 100.000.000 door derden in Suriname is geïnvesteerd.
    Men wil beloont worden voor het leveren van een of de prestatie. Men heeft liever vooraf $ 1.000.000 eenmalig dan na presteren jaarlijks $ 2.000.000 met werken aan een goede oplossing.


    Maak melding
  14. Ir Caldera produceert al meer dan 30 jaren luchtkastelen met praten, laat hij eerst al zijn prestaties op papier zetten; met de volgende KPI
    Bedrijf; datum van oprichting, permanent personeel, cash flow, overheidssubsidies ontvangen, export, marktwaarde waarde van deze bedrijf.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES