Brunswijk steunt kandidatuur Bouterse niet

54

PARAMARIBO, 25 jun – De vijf parlementariërs van de politieke partij Abop gaan niet stemmen op Desi Bouterse. Dit zegt Abop-leider Ronnie Brunswijk. Bouterse heeft duidelijk gemaakt dat hij Abop niet in de nieuwe coalitie wil. Dat heeft gevolgen.

De NDP van Bouterse hoeft niet op steun te rekenen van de Abop. Dit is ook te kennen gegeven tijdens een onderhoud tussen de twee leiders. “De president heeft ons duidelijk gezegd dat de NDP geen samenwerking ziet zitten met Abop”, zei Brunswijk na afloop. De reden die Bouterse opgaf, is dat de Abop heeft gefaald de afgelopen vijf jaar. De ministeries die ze onder haar hoede had, heeft ze niet goed geleid.

Brunswijk vindt het maar een slap argument. Als Bouterse kritiek had op de wijze van managen, had hij als president alle gelegenheid om die te spuien. “Geen enkele minister van Abop is vervangen”, aldus Brunswijk. De Abop heeft zich al berust in de nieuwe rol als oppositiepartij. “We zitten al in de oppositie. Als ik niet tot de club behoor, gaan we niet op je stemmen om president te worden.”

54 REACTIES

 1. Brunswijk,weet niet waar het om gaat,snapt er geen sikkepit van hij en zijn partij hebben een grote mond strooien met geld en vernederen zo hun onnozele achterban als leider van deze partij,past hij niet meer in de politieke infra structuur van Suriname waar een serieuze koers verandering gaat komen om het land beter te leiden.,daar hebben wij zulke omhoog gevallen idioten niet nodig !


  Maak melding

 2. Het ziet er naar uit dat het geen uitgemaakte zaak is dat Bouterse zomaar de 34 stemmen krijgt om president te worden. Heel vreemd dat de oppositie daarom niet met een tegenkandidaat komt, want dan worden de echte verhoudingen in het parlement pas goed duidelijk. De V7 heeft zich veels te makkelijk overgegeven, vandaar dat BEP ook is overgestapt. Had men een strijdbare houding ingenomen, dan was het maar de vraag of BEP zomaar overstag zou zijn gegaan.


  Maak melding

 3. nu kunnen we zien wie de onkundiggemensen waren in het vorige kabinet ,alleen de opstelling en de uitlatingen van de gele partij bewezen al welke richting bouterse zou gaan .
  Kan het wel begrijpen van ndp , wanneer een coalitiepartner van twee wallen wil eten dan krijg je dit .
  de opstelling van ndp heel goed , want vele varkens maken de spoeling dun .


  Maak melding

 4. En nu wil je niet steunen , wat een shanteur die bala brunsie .
  je moet je schamen .
  neem een voorbeeld bij de rest die niet in de regering ziting gaat nemen , foei blacky .


  Maak melding

 5. Dat deze domme verrader Brunswijk gedumpt is vind ik heel goed voor hem. Brunswijk vergat dat D Bouterse hem tot 3 keer toe geprobeerd heeft hem te liquideren. Brunswijk is heel snel zijn vermoorde broeders, vrouwen en kinderen in Moi Wana vergeten en de opdrachtgever van deze slachting geholpen tegen betaling presdent te worden. Daarna heeft verrader Brunswijk moordenaar Bouterse nog meer geholpen door hersenloos te stemmen voor de amnestie wet. Nu de moordenaar gekregen heeft wat hij van verrader Brunswijk wou ging hij ABOP valselijk van alles beschuldigen.

  Brunswijk hopelijk trek je hieruit lering maar vergeet niet dat je leven op het spel is. Nu is de weg vrij voor de moordenaar om Brunswijk alsnog te laten liquideren.


  Maak melding

 6. Bouterse heeft Brunswijk niet meer nodig voor zijn nepamnestie wet en om quorum te verlenen, zoals Phalad dat zei; “Net als toiletpapier”.
  Dit staat ook Sapoen, Breeveld en Waterberg te wachten.


  Maak melding

 7. Ik heb al eerder aangegeven dat DDB, Bravo als TOILETPAPIER heeft gebruikt. Bravo en Somo waren goed voor de AMNESTIEWET en nu DDB met anderen een regering kan vormen zijn de ministers van Bravo als ONGESCHIKT weggezet door KONING BOUTA.

  DDB KIES BIGIE BRAVO MOOOI: DDB BERING BOENG DIEPIE DJIE BRUNSIE!!!


  Maak melding

 8. Dit was te verwagten van mij, ike hebbe een bba diploma meer dan baas maar geef niet en ik ben nu opositie.

  vrindlek groed

  bba.bravo.
  viesienair.


  Maak melding

 9. Lonnie heeft het pas na de goedkeuring van de sociale doorgekregen dat hij zijn eigen ruiten daarmee heeft ingegooid.Door het verdelen van de sociale zaken kaart[GH]nam de aanhang van de ABOP toe.Vooral in Commewijne.
  Om die kaarten uit handen van de ABOP te halen,kwam opa D met algemene ziekte kosten regeling.
  Vol ijver stortte Lonnie zich om het goed te keuren.Pas daarna kwam hij tot de ontdekking dat hij geen kaarten meer had om te verdelen.
  Nu mag hij in de oppositie als straf voor zijn domheid om tot ’s morgens te willen vergaderen.En hij liet nog eens een assemblee lid uit Nickerie halen om quorum te hebben.


  Maak melding

 10. De enige minister van Abop waarvan je zou kunnen zeggen, dat die een technocraat is, is Belfort. De andere hebben inderdaad gefaald, sorry. Evenals de vice president die steeds weer ahdoc maatregelen nam om problemen op te lossen. Ook het in dienst nemen van ongeveer 5000 mensen bij de overheid door Abop voor de verkiezingen is af te keuren.


  Maak melding

 11. Bravo heeft aangegeven dat ALLEEN hij en Marinus Bee niet zijn benaderd door de NDP. Bravo vindt dit een hele VUILE STREEK van de NDP.

  DIT IS DE SMERIGE WERKWIJZE VAN DEZE SCHURKEN-PARTIJ. De BOUTISTAS KWALIFICEREN dit als VOLKSBELANG.

  VOOR DEZE SMEERLAPPEN GELDT: DESI`S BELANG= VOLKSBELANG.

  Het maakt niet uit wat voor VISTIE WILLIE SPEL wordt gespeeld door DDB en consorten, dit wordt IN KOOR GOEDGEPRAAT door de BOUTISTAS.

  Deze gasten zullen mij ALTIJD op hun pad vinden met hun SMERIGHEDEN.

  De mensen worden weggezet door DDB als FUNCTIEONGESCHIKT terwijl ze via de ACHTERDEUR worden benaderd om OVER TE LOPEN.

  Ik heb hier geen woorden voor dit SCHAAMTELOZE GEDRAG van deze ELLENDELINGEN, DIE HET LAND GAAN BESTUREN.

  DIES NA JOE amnestie PAI, BRAVO; OOM DESI E SRIBIE SAMEN NANGA YU TAPU WANG BEDI, YU NO SABI.


  Maak melding

 12. Duidelijk voor iedereen.

  1) een slechte president omdat hij niet optreed binnen de eigen regering en schijnbaar slechte ministers laat zitten omdat Brunswijk duidelijk gemaakt had blijf af van mijn ministers.
  2) het is schijnbaar in de ABOP moeilijk ministers te vinden met enig niveau.

  met deze beslissing wordt het weer interessanter in Suriname.

  Geld is op waardoor partij loyaliteit binnen de NDP met zoveel nieuw stemvee in de DNA nog moeilijker zal worden.
  DOE en BEP zullen om zich zelf serieus te kunnen nemen weer woord moeten geven met betrekking tot zaken die zij belangrijk vinden. Baas is niet gewend aan weerwoord.
  Als Sapoen en Chitan echt terug geroepen worden zit de regering er niet florisant bij. Uit het vonnis omtrent het terug roepen van Jesserun concludeer ik dat indien men de procedure correct ingezet wordt Beide heren terug geroepen gaan worden. Als de oppositie partijen daan aardig zijn laten ze de zetel aan PL .

  De NDP zal haar eigen probleem creeren op het moment dat het echt spannend wordt en men geen oplossingen meer heeft.
  Het geld is op en iedereen weet het.


  Maak melding

 13. @Saruman
  Het is verstandig nu geen tweede nederlaag uit te loken. Het is ook niet verstandig te proberen president te worden terwijl de NDP 26 zetels in het Parlement heeft.

  Laat de NDP haar eigen rotzooi opruimen. Wees wakker en waarschuw duidelijk zonder te veel gescheld. Zodra het echt mis gaat is er slechts 1 verantwoordelijk en dat is Baas.


  Maak melding

 14. Óóóóóóóóhhhhh, wat lief hé, wat honneponnig,wat snoezepoesig !!!??? Dat zou je ongetwijfeld als vreemdeling in Jeruzalem geneigd zijn te roepen bij het zien van
  DIT plaatje; …..

  http://www.waterkant.net/suriname/newspictures/index.php?showimage=2374

  Het lied ” passion ” van Rod Stewart is wellicht de gepaste achtergrondmuziek bij dit plaatje.

  De ene ( Brunswijck ) belooft plechtig trouw te blijven aan zijn partner tenminste tot aan 2030….!!!
  2030 !!!!???? Het is toch pas 2015 ?????

  37 maanden en 18 dagen verder is de ” HITTE DES HEEREN TOORN OVER HEN ” !!!

  Sov gott! CHAVÉZ


  Maak melding

 15. Waarom dacht Brunswijk er vijf jaar geleden ook niet aan om Bouterse niet te steunen? Vijf jaar geleden was het volgens Steve Meye Gods wil dat Bouterse en Brunswijk gingen samenwerken. Wiens wil is het nu dat ze niet meer samenwerken? Suriname is, volgens veel Surinamers, een gezegend land, maar gelet op onze politici, ben ik eerder geneigd te denken dat Suriname vervloekt is.


  Maak melding

 16. @JoJo,

  Ik ben het volkomen met je eens dat de NDP lees DDB zijn eigen rotzooi moet opruimen. DDB zal blijken niet de DRIEKWART GOD te zijn voor deze BOUTISTAS die letterlijk voor hem DOODGAAN.


  Maak melding

 17. Brunsie kies eng PAI voor het Landverraad, het
  verraad van de Grondwet !
  Bedankt voor je steun aan de NEP-amnestiewet die
  100 % strijdig is met de Grondwet, dus NIETIG !

  Nu zal de dictator nog roepen dat de ABOP
  verantwoordelijk is voor de MEGA-staatsschuld !

  Jouw ministers zijn zwak volgens Desi, welke
  ministers zijn volgens Desi verantwoordelijk voor de
  MEGA-staatsschuld van ZES MILJARD !
  Of wie is de HOOFDVERANTWOORDEIJKE voor dit
  FAILLIET !

  Zijn die ministers van NDP en DeSI dan zo goed bezig,
  en wat is de verantwoordelijkheid van de Leiding van
  de Centrale Bank v Suriname, waarom is er ondanks
  de door Desi veroorzaakte financiele bende, GELD
  BIJGEDRUKT ???

  De denkwijze van opa DESI laat zien dat hij ongeschikt
  is om het land te leiden en ongeschikt is om de verantwoordelijkheid te nemen voor Forse Bezuinigingen
  en voor de Sanering van de Staatsfinancien !

  PS : pres en clan wachten rustig de MEGA-devaluatie af !

  Zij hebben hun prive-belangen al lang veilig gesteld !

  Hoeveel MILJOEN is er deze maand aan steun voor de
  zwakke SRD uitgegeven ??? Las’monnie !
  Een SRD die zwak is omdat er geen strikte begrotings-
  politiek is, waarbij nog komt dat er MEGA-uitgaven
  worden gedaan om ONPRODUCTIEVE zaken te
  bekostigen.

  Jammer tak a volk o abbi fu njang broodje staatsschuld !


  Maak melding

 18. Lonnie boto boro ,lonnie kan geen geld meer verdelen .lonnie ga voetballen ,moreel weten wij dat je bangkroet bent maar toch ,gedraag je ,wees een voorbeeld voor je maron broeders je hebt je master gehaalt , het volk let op je. Joe kang poeroe na agoe uit na boesie,maar joe no kang poeroe na boesie uit na agoe..
  lonnie jou maron broeders letten op je.


  Maak melding

 19. Domme Brunswijk met zijn zogenaamde bull, had de kans gehad om Bouterse een oor aan te naaien nadat zijn maat Somo eruit gezet werd, was hij in de gelegenheid er uit te stappen, zodat dat het einde van regering Bouterse zou betekenen, en nu blijkt achteraf dat juist hij en Somo misbruikt zijn door deze moordenaar, die hun gezamelijke vijand was, en daarbij ook nog voor amnestie hebben gezorgd, wat een spijt zullen deze twee nu hebben, en die moordenaar vervloeken.


  Maak melding

 20. De nieuwe regering zal zich aandienen dankzij de omgekochte parlementariers.
  Blijkt wederom dat moraal en principe heel ver te zoeken is bij Bouterse.
  Maar ja, dat is geen nieuws meer, wat kan je van een moordverdachte drugsdealer verwachten.


  Maak melding

 21. @saruman,
  Je denkt dat je nog in de jungle zit nog? Lees jouw eigen tekst terug met de onzin die je uitkraamt. Politiek op dit moment is een serieuze zaak. Het gaat om de ontwikkeling van Suriname. Kortom het gaat om stands belang. Dat betekent dat er geen oppositie om het oppositie gevoerd moet worden. Alle assemblee leden hebben de plicht te werken aan de opbouw van Suriname. Dat hebben ze het volk steeds beloofd. Doe dus je job in stands belang.


  Maak melding

 22. De arrogantie van bravo himself heeft hem de das omgedaan.
  Volgens dagblad Suriname worden zijn eigen parlementariërs nu door Bravo himself bedreigt!
  Letter staat vermeld; ze moeten durven om over te lopen.

  OK, hiermee is wederom de toon van onsportiviteit/rancune tentoongesteld. Bravo is dus niets anders dan de dezelfde ordinaire onbeschaafde bosi nengre in pak.


  Maak melding

 23. Vriend DDB, als ik niet mee mag eten, dan ben jij geen vriend van mij.
  Mijn ministers waren allemaal integer.We hebben heel veel bus vergunningen ( gratis, zonder tjoekoe) uitgedeeld).En het geld voor die kinderen ( Kinderbijslag), die hebben wij aan de volwassenen gegeven (Volwassenbijslag). Hoe durft DDB te zeggen dat mijn ministers het niet goed gedaan hebben?


  Maak melding

 24. Meneer Bravo. Je hebt helemaal gelijk. Waarom heeft hij niets gedaan toen hij achter kwam dat jou ministers niet goed functioneerde. Daar ligt het juist in. Die meneer DDB heeft jou misbruikt om aan de macht te komen en te consolideren. Daar heb je hem ruimhartig in gesteund. Je weet als geen ander dat deze man geen vrienden heeft. Jammer dat BEP zijn ondergang heeft ingeleid om samen met de NDP te gaan werken. Time will tell.

  Jou uitlating dat niemand zal durven om overstappen doet mij wel even schrikken. Dat is jou democratie. hmmm Gaan wij terug naar de jaren 80. Ik hoop van niet…


  Maak melding

 25. Brunswijk ik herhaal u eigen woorden voor u, te yu e nyang nanga didibri yu forku musu langa. bouterse is een onbetrouwbare duivel, denk maar aan Roy Horp en A. Haakmat, J. Wijdenbosch weet ook hoe onbetrouwbaar bouterse is.


  Maak melding

 26. BRUNSWIJK,..alias SOMMO 2 …… Bouta heeft hem bij voorbaat samen met zijn domme clubje opgesodemieterd,,hij vertoonde al lichte tekenen van een chanteur.maar PRES had hem allang door.hij behoord nu tot het categorie SOMMO.eigen schuld dikke blauwe oog…en nu gaat hij z`n eigen mensen bedreigen als ze weg gaan Hallooooo.


  Maak melding

 27. Na afgerekend te hebben met de ene chanteur ( Somo) was de andere chanteur aan de beurt ( Brunsie).

  Brunsie ziet het bedrijven van politiek als het spelen van het spel Monopoly en is wegens een verkeerde zet ( Alice Amafo ) weer helemaal terug bij af. Aangezien hij slecht tegen zijn verlies kan en denkt vanuit gevoel inplaats van verstand kunnen wij de komende periode vuurwerk verwachten. Nu gaat het toetsmoment in om te kijken of Ronnie gaat werken voor landsbelang of voor zijn eigen njang patoe.


  Maak melding

 28. “De ministeries die ze onder haar hoede had, heeft ze niet goed geleid”.

  Daar valt ook het ministerie van Juspol onder, het ministerie dat de veiligheid van de burgers in het land dient te garanderen.
  De leiding voldoet niet naar de wensen van de president maar hij laat de minister zijn gang gaan.
  1) Of het is een drogreden van de president.
  2) Of de president doet zijn job niet goed.
  3) Beiden
  We nemen aan dat het de derde is.


  Maak melding

 29. Een ieder wordt gebruikt ook de NDP voor eigen belang van Bouterse. Hij heeft zijn nep amnestie binnen en is het zorgen om de president te blijven. Zodat hij nimmer vervolgd zal worden voor de moorden en foltering die hem strafrechtelijk ten lastten gelegd zijn. Bouterse weg, NDP verdampt. Dat is helaas de toekomst.
  Zie de ABOP en PL beiden zijn gebruikt en misbruikt en spelen geen rol meer van betekenis.


  Maak melding

 30. @seng-sang: je eigen naam schrijf je ook niet met een hoofdletter.

  en verder: het is goed om te zien hoe de vrienden elkaar verslinden. waar anders heb je vrienden voor nodig? en wie heeft er vijanden nodig, met zulke vrienden? dat is toch mooi zo?


  Maak melding

 31. Wat een ongelooflijke teringbende is het toch in dit land. Achterdocht, wantrouwen, liegen, bedriegen, bedelen, belazeren, bestelen, Dit zgn Switi Sranan….mi moi switi kondre, waar culturen zgn vreedzaam naast elkaar leven….. De dagelijkse praktijk geeft wel een totaal ander beeld. Kwestie van het nieuws volgen en de reakties hier op dit forum. Dan ontdek je meteen wat een minderwaardig volkje dit is.


  Maak melding

 32. Printa je heb groot gelijkt. aldus hij zich niet inzit hoe het land belangen heeft naar ontwikkeling, zou hij beter het verstrooide geld in kas houden. Hoe kan men zo dom betogen als politiek party.

  Overigens bedreigt hij zijn eigen koppigheid tegen zijn volk.
  En het stemming tegen de nieuwe President namens Abop is persoonlijk.

  Wij als Surinamers hebben de juiste keuze gemaakt, voor de juiste ontwikkeling regende politieke party NDP.


  Maak melding

 33. Brunswijk,…DONG NA ING MIK ING,..dat zie je nou weer.deze dommerik presteert het om een gat in zijn eigen boot te schieten,terwijl hij zelf erin zit.


  Maak melding

 34. wat een onzin wanneer komt dit land vooruit.

  Is tijd dat wij toch elkaar gaan ondersteunen inplaats van onderdrukken.

  Ik hoop niet dat dit weer in de jaren 80 zal geschiedden. Pay time will tell.

  Er moet een hoofdrechter of koning bekroond worden in suriname.


  Maak melding

 35. laat opa-desi zelf zijn rotzooi opruimen als hij dat kan..

  het moet niet te lang duren,anders komt hij heel zure appels te staan..

  die domboo volk gaat in opstand komen..


  Maak melding

 36. Zo ziet men hoe het getij kan verteren met dit soort van mensen. Zolang hij paarse vrat, zolang prijste hij zijn baas. Nu baas hem niet meer ziet zitten, krijst hij zich zwartgeel paars. Hahaha. Weg zijn waarden en normen in de Suribabawaanse politiek. Soso lobi magti,monie nanga lee. Alle aanhangers verdienen de komende neerwaartse ontwikkelingen.


  Maak melding

 37. Brunswijk gedraagt zich als de bedrogen (buiten)vrouw.
  Bouterse gedraagt zich als de door z’n vrouw betrapte cheater.
  Allemaal mensen met hormoon-problemen.
  We krijgen nu opnieuw een door de hormonen bestuurde land. De een loopt vootrdurend met een stijfie rond, de ander kan niks omhoog krijgen. Het wordt een oneerlijke verkrachting (van het land) zo.


  Maak melding

 38. Een moorddadige Ingi Didibri en een moorddadige Dyuka Didibri begroeven samen de strijdbijl, rookten samen een vredespijp en zaten vijf jaar lang samen flink te snoepen uit de Surinaamse staatskas, de DiDiBri met de langste vork heeft uiteindelijk alles naar zich toegetrokken en de verliezer zit nu te pruilen en loopt nu weer met moord en doodslag in gedachten rond.


  Maak melding

 39. Bouterse kan zijn wapens weer uit de kast halen dan krijgt hij al die stemmen om weer tot president gekozen te worden.In Suriname zijn ze bang voor wapens.Als ik al die gebeurtenissen van het verleden die in Suriname plaats heeft gevonden dan lacht ik mij rot.
  In welk beschaaft land gebeurt dat.


  Maak melding

 40. Het is toch zielig voor woorden als je kijk naar deze zogenaamde man die zich leider noemt, D.D.BOUTERSE is een ECHTE LEIDER, omdat hij weet waar hij over praat ,hij weet hoe hij argumenten moet aanhalen, hij weet hoe met mensen om te gaan ,ALS HIJ PRAAT WEET HIJ DEGELIJK WAAR HIJ HET OVER HEEFT, maaaaaaaaar deze LUL brunswikie kan nauwlijks een brief voor lezen ,kan niet eens communiseren met anderen, kijkken jullie maar naar dat filmpje die op internet is te vinden, niet eens nederlands kan hij lullen en dan wil je president worden, om president te worden NEEM BOUTERSE ALS VOORBEELD ,DAN PRAAT JE OVER EEN RESPECT VOLLE PRESIDENT,Brunswijk ga weer naar school on nederlands te leren praten en schrijven en hahahahahahaha brunswijk is geslaagd oh ja niet te vergeten ”ZOGENAAMD” geslaagd dat beeld is toch SCHANDALIG HOE EEN ONGESCHOOLDE JONGEN SURINAME ZO TE SCHANDE KAN ZETTEN, en meer nog ,voor dat die journalist een vraag wil stellen is brunswijk zn reactie het volgende “””STEL ME KEEN DOMME VRAKEN ANDERS KA IK WEER NAAR BINNEN” een en al een heeeel grote schande voor ONS GELIEFD SURINAME, en deze man had zich kandidaad gesteld voor het president schap voor WIE SWIETIE SRANANG,ik heb 1 voorstel voor brunswijk “”ka telug naar skool om nederlands te leren en schrijven.


  Maak melding

 41. Brunswijk je hebt je laten gebruiken de afgelopen 5 jaren en nu loop je te janken omdat je partij niet in de regering zal worden opgenomen door Bouterse.Je hebt ook ingestemd met die amnestie wet in Suriname.Je bent gewoon een domkop geweest.Zo iets moest je nooit hadden gedaan.Die schuldige heb je geholpen om een proces te verdoezelen in het land.Een schande voor het land.In het buitenland lachen ze Suriname uit.Het volk weet niet beter.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.