Benefietavond in A’dam voor vermisten helikopter in Suriname

4

Op 23 mei 2015 waren Donavan van Embricqs (40) en technicus Ryatno Kertodikromo (38), medewerkers van het bedrijf Hi-Jet Helicopter Services onderweg van het dorpje Sipaliwini in het uiterste zuiden van Suriname naar Paramaribo maar ze verdwenen spoorloos. Tot op heden zijn ze niet gevonden en wordt er met het blote oog gezocht in een dicht begroeid gebied dat net zo groot is al heel Nederland. Echter zonder resultaat.

Er is nu internationale hulp en speciaal materieel en manschappen nodig voor de zoektocht in Suriname. Maar het inzetten van een onafhankelijk particulier onderzoeksteam kost veel geld. Vandaar dat er komende dinsdagavond, 30 juni 2015, een benefietconcertavond op het programma staat. Hiermee moet geld ingezameld worden om de zoekactie uit te breiden aldus de stichting ‘Red Don en Rytano’.

De Benefietavond vindt plaats in de bekende Club Panama in Amsterdam. Inmiddels heeft de stichting bekend gemaakt dat aan het evenement in ieder geval zullen meewerken Jörgen Raymann, Replay, Partysquad, Kenny B, Lloyd de Meza en een paar super ‘mysterie acts’, die, aldus de organisatie, nog niet met naam mogen worden vermeld vanwege lopende shows en voorbereidingen van nieuwe shows.

Volg dit ook op de Facebook pagina van de stichting en help mee!

UPDATE 9 Juli 2015:
Mede dankzij de donaties en de benefietavond zijn vanochtend twee specialisten vanuit Schiphol vertrokken naar Suriname.

We zijn al zo lang op zoek naar oplossingen en een manier te vinden van progressie. We kunnen mededelen dat ons werk…

Posted by Hulp voor Don en Ryatno in Suriname on donderdag 9 juli 2015

4 REACTIES

 1. Tjoerie, leuk idee maar zulke zoekacties kosten miljoenen. Dat gaat niet lukken met een benefiet avond. Je haalt geen geld op voor slachtoffers van een natuurramp. Suriname moet gewoon Nederland of Amerika om hulp vragen. Toen die 2 Nederlandse broertjes uit Zeist werden vermist heeft Nederland ook een F16 ingezet om ze te zoeken. Toen ik kwam met mn Blackhawk theorie verklaarde iedereen me voor gek. Maar nu zie je het. Ik vrees helaas het ergste. Best kwalijk dat je niet op je eigen regering kan rekenen.


  Maak melding

 2. Zelfs dat kunnen de Surinamers niet. Ja, roep het buitenland maar weer te hulp voor zoiets kleinschalig. En maar de mensen voorliegen dat het land zo vooruit komt en maar blijven geloven in sprookjes.


  Maak melding

 3. Er wordt een Benefietavond in A’dam gehouden voor vermisten van de Hi-Jet helikopter in Suriname.

  Dus vanaf 23-05-2015 tot heden heeft men niets kunnen traceren in het binnenland van Suriname.

  Ik heb in deze wel een vraag.
  Waarom heeft Suriname niet onmiddellijk een beroep gedaan op de Franse autoriteiten in (Frans-Guyana)?
  Want deze hebben de middelen om met hun moderne (Luchtmobiele eenheid) direct in zo’n nood situatie te helpen zoeken. En vooral in het binnenland.
  Vanaf 24-04-2015 tot heden heb ik dit niet kunnen lezen of horen in de Surinaamse media.

  Enkele dagen geleden hebben de Fransen nog een Arianeraket
  vanuit Kourou gelanceerd.
  zie http://www.arianespace.tv/


  Maak melding

 4. De autoriteiten willen niet dat buitenlanders vanuit de lucht gaan snoopen wat er allemaal in het oerwoud van Suriname staat. Want wie weet welke geheimen er ontdekt gaan worden dan. Vandaar dus geen hulpvraag aan het buitenland en zeker niet aan landen met een sterke anti-narcotica beleid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.