Kasekoformatie Kankantrie op Antilliaanse Feesten België

0
Suriname Owru Yari Tour van Kankantrie in teken van 20-jarig bestaan
Archieffoto van Kankantrie

De kasekogroep Kankantrie maakt in augustus haar opwachting op het Caribische Muziekfestival ‘Antilliaanse Feesten’ in België. Het festival wordt dit jaar voor de 33ste keer georganiseerd. Het optreden van Kankantrie vindt plaats de laatste festivaldag: zaterdag 8 augustus.

Na het grote succes van de Kerst en Nieuwjaar tour 2014, doet de Amsterdamse kasekoformatie Kankantrie van 25 juni tot 4 juli thuisland Suriname weer aan voor het verzorgen van optredens. Het hoogtepunt is een optreden bij het 120 jarig jubileum feest van het Korps Politie Suriname (KPS) op 1 juli a.s.

Kankantrie scoorde grote hits met ‘Niks aan de hand’, ‘Soso Tu Sma’ en ‘Diembo Diembo Die’. ‘Soso tu sma’ stond zeven weken onafgebroken op de eerste plek van de wekelijkse hitparade, de Magic 10. In de jaar hitlijst Ultimate Magic 20 eindige de song op plek 2. De groep werd voor deze prestatie door het radiostation beloond met de Werner Duttenhofer Sranan Poku Award.

Bekijk ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.