Conferentie: Arbeidsmarktdiscriminatie Afro-Caribische jongeren

9

Discriminatie op de arbeidsmarkt is inmiddels een bekend fenomeen. In de afgelopen jaren werd racisme en discriminatie binnen Nederland zichtbaarder en daardoor, na vele jaren, een onderwerp dat open staat voor discussie. Diverse organisaties trekken aan de bel en vinden dat er in Nederland nu echt iets moet veranderen, zo ook het NiNsee en IZI Solutions.

Het NiNsee en IZI Solutions slaan de handen ineen om de positie van Afro-Caribische jongeren zichtbaar en bespreekbaar te maken. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (h)erkent dat ook Afro-Caribische jongeren tegen discriminatie op de arbeidsmarkt aanlopen en dat zij zich vaak onvoldoende hier tegen weten te wapenen. Genoeg reden om dan ook voor deze groep jongeren een middag vullende conferentie te organiseren waar onder andere Minister Asscher aanwezig is en het gesprek aan gaat met jongeren.

Voor wie:
Ben jij tussen de 18 en 35 jaar met Afro-Caribische roots? Wil je kennis opdoen over in-/uitsluiting mechanismen en hoe hier mee om te gaan? Heb je ideeën over hoe discriminatie op de arbeidsmarkt aangepakt kan/moet worden? Kom, denk en praat mee op zaterdag 27 juni van 13.30 – 18.00 uur in NoLIMIT te Amsterdam.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: info@izi-solutions.com. Er zijn nog maar 10 plekken vrij dus wees er snel bij. Hier staat het volledige programma.

9 REACTIES

 1. belahh, belahh, belahh

  ik dacht dat NINSEE niet meer bestond?
  mijn voorstel is: zwarte mensen, steek de hand in eigen boezem en steek daarna de handen uit de mouwen en begin zelf je eigen imperium op te bouwen. het begint met een kiezelsteentje. wacht niet op anderen.

  en verwacht ook niet dat een gekozen schurk je gaat regelen, want de prijs daarvan wil je ook niet betalen. …..


  Maak melding

 2. Willen de organisatoren beweren dat alleen Afro-Caribische jongeren met arbeidsmarktdiscriminatie te maken hebben in Nederland? En ben je, wanneer je van Hindoestaans-Caribische, Javaans-Caribische, Chinees-Caribische, Indiaans-Caribische of Marokkaanse, Turkse, Ghanese, Poolse, Roemeense, Spaanse of Griekse afkomst bent, niet welkom op de conferentie?


  Maak melding

 3. 05-11-2005
  Door Harm Ede Botje & Sander Donkers (Leestijd: 35 minuten)
  ‘Er wordt gediscrimineerd. Punt uit.’

  Criminoloog Frank Bovenkerk doet al sinds de jaren zeventig onderzoek naar discriminatie op de arbeidsmarkt.

  In 1978 werd hij bekend met het geruchtmakende boekje Omdat zij anders zijn. Hierin werd voor de eerste maal de ‘methode-Bovenkerk’ toegepast:

  Nederlanders en allochtonen met gelijke kwalificaties reageerden op dezelfde advertenties. De resultaten van het onderzoek werden in dialoogvorm opgetekend en sloegen een flinke deuk in het zelfbeeld van de ‘tolerante’ Nederlander.
  Kees van Kooten en Wim de Bie speelden op de radio de schokkendste dialogen na.
  Er werden duizenden exemplaren van het boekje verkocht.
  In de jaren tachtig en negentig herhaalde hij zijn experiment, met min of meer dezelfde resultaten.
  Bovenkerks methode kreeg navolging in veel Europese landen.

  Gepubliceerd: 15 november 2007
  http://www.nu.nl/economie/1316554/discriminatie-belemmert-allochtonen-bij-vinden-werk.html

  En anno 2015
  Recente publicaties over:

  Allochtone studenten worden tijdens hun stage gediscrimineerd, zegt directeur Laurens Simonse van stagebemiddelingsorganisatie StudentenBureau.
  11-06-2015:
  http://destadutrecht.nl/politiek/gemeenteraadsleden-discriminatie-allochtonen-op-arbeidsmarkt-onacceptabel/

  NRC › SCP: Haagse werknemers discrimineren op afkomst
  Geplaatst op 17 juni, 2015 door admin.
  Werkzoekenden met een Marokkaanse of Surinaams-Hindoestaanse achtergrond hebben in en rond Den Haag minder kans op een baan dan autochtone Nederlanders met hetzelfde cv. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Reden voor minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken om met werkgevers en


  Maak melding

 4. Dre en henkes , helemaal mee eens! Laat deze afro caraibische jongeren eerst leren hoe het is om respect te tonen. Als je nu kijkt dan zijn de meesten bewapend met gouden tanden , tatoos van boven naar beneden en een houding van hier and what fu..k.
  Ze zijn lui en hebben ze een goede functie dan wordt er al fedacht hoe ga ik sjoemelen om er zelf beter van te worden. Ik discrimineer niet maar het is een feit. Dagelijks maak ik mee hoe deze , vooral jongeren , in aanraking komen net pplitie en justitie.
  Nogmaals het zijn ze niet allemaal maar de meeste doen het.


  Maak melding

 5. De overheid van NL discrimineert hard. Enerzijds krijgen allochtonen moeilijker een baan in blanke bedrijven, ook al zijn ze gekwalificeerd, anderzijds verplicht de overheid bedrijfjes van allochtonen om ook autochtonen in dienst te nemen. De allochtonen worden dus dubbel gepakt: zowel als werknemer als ook als werkgever.


  Maak melding

 6. 23 juni 2015

  Beste @Fer.E,

  Of worden tegenwoordig ook allochtone docenten, vaak Surineds, gevraagd, omdat Janneke moet zittenblijven, ook Jasmin, Amin en Mohammed ook moeten zittenblijven. Want, hoe kunnen zij overgaan, terwijl Janneke het niet kan halen?

  En als jij weigert hieraan mee re werken, dan pas je niet in het team en moet je als docent verdwijnen.

  Srika weet hiervan ‘heeeeel veeeel’ en kan nog feiten aandragen.

  En vertrouw die anti-discriminatie organisaties niet ! Klootzakken zijn dat !!!!
  Srika


  Maak melding

 7. 24 juni 2015

  Srika citeert uit het item: “Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: info@izi-solutions.com. Er zijn nog maar 10 plekken vrij dus wees er snel bij.”

  Dus er zijn (waren toen) nog 10 plekken ter beschikking. Waarom dan nog een uitnodiging voor afro-Surineds in geheel Nederland.

  Dit lijkt mij meer een besloten politieke bijeenkomst, zonder dat er concreet resultaat bereikt zal worden.

  En NiNsee? Uit ervaring weet Srika dat, nog enkele jaren terug, NINsee ook de eigen Surineds discrimineerde.

  Hoog opgeleide Sirineds die graag toen ook historisch onderzoek over Suriname wilden doen, kregen die kans niet terwijl de autochtoon dat wel kreeg.

  Wat voor hypocriete gedoe krijgen wij nu? Weer een vorm van bewust verdelen en daardoor gericht blijven overheersen?

  NiNsee, Srika zou er graag bij willen zijn, maar voldoet niet aan de gestelde voorwaarden. Jammer, en geluk voor jullie !
  Organiseer een open bijeenkomst voor alle Surineds !! Dat zou wijzer zijn !
  Srika


  Maak melding

 8. @Srika op dinsdag 23 juni 2015 om 21:05 uur en op woensdag
  24 juni 2015 om 11:28 uur.

  Ik ben het volkomen met je eens.
  En als ik mij niet vergist, zou het NiNsee geen subsidie meer ontvangen.
  Het bestuur van NiNsee is slechts een achterkamertje van politiek Den Haag geweest.

  Gisteren (24-06-2015) was een zekere Hans de Boer voorzitter van VNO-NCW ook bezig met een stomme uitspraak naar alle burgers in Nederland. Ze zijn ‘labbekakken’
  Vervolgens komt hij zich zogenaamd met zijn schijnheilig gezicht via de media verontschuldigen, terwijl hij dat nimmer meent.

  Deze man is zelf een ‘labbekak’.
  Maar ik zeg dat hij een echte N.O.Z.E.M. is.
  Dat is een Nederlands Onderdaan Zonder Enig Moraal.

  Jammer dat ze hem niet hebben uitgenodigd bij deze conferentie.
  Want dit zou een mooie gelegenheid zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.