Bouterse praat met vakbeweging en bedrijfsleven

25

PARAMARIBO, 22 jun – De komende dagen is het de beurt van vakbeweging en bedrijfsleven om op de koffie te gaan bij Desi Bouterse. De leider van de Nationale Democratische Partij, NDP, wil de inzichten weten van het ‘maatschappelijk middenveld’. De NDP heeft alle tijd.

“De nieuwe president en vicepresident moeten op twaalf augustus worden benoemd volgens de grondwet. Dus ruimte om te praten is er”, zegt NDP-woordvoerder Winston Lackin tegenover de Times of Suriname. Ook andere organisaties worden verwacht. Jongerenorganisaties en het bankwezen zullen eveneens hun opwachting maken. Ook naar de opvattingen van deze groepen moet gevraagd worden.

Het betreft dan meer maatschappelijke vraagstukken. Eerder is al gesproken met de politieke partijen met zetels in het parlement. De NDP wil het niet houden op de politieke inzichten. De meningen van de grotere sociale organisaties gelden minstens even zeer. Intussen wordt nog verder gesproken met de aankomende coalitiepartners DOE, PALU en BEP. Ook de dissidenten van Pertjajah Luhur worden betrokken.

25 REACTIES

 1. in ’82 werden vakbondsmensen door diezelfde hypocriete meervoudig moordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE zgn. op de vlucht neergeschoten. In de praktijk zijn ze gewoon gemarteld, verminkt en standrechtelijk vermoord.


  Maak melding

 2. Zoals het een echte leider betaamd, vader des vaderlands. Hij in zijn eentje zorgt ervoor dat alle neuzen naar een richting zullen wijzen nl. Duurzame ontwikkeling van Suriname.

  Zelff de kuikens van V7 die zichzelf buitenspel hebben gezet in het grote schaakspel, kunnen nu niet anders, volgens chan is de tijd van de amandelboom verleden tijd, hij zou beleidspunten hebben waren zijn letterlijke woorden.


  Maak melding

 3. Wat een show geeft hij weg.Iedereen weet dat het om gaat dat hij niet de gevangenis in wil.Maar nu doet hij voorkomen alsof hij in belang van de bevolking handelt.
  Intussen schieten de zwarte markt koersen mooi omhoog.


  Maak melding

 4. Voor augustus heeft de nationale demonen partij zeker nog twee sprinkhanen binnen dus tijd zat om de partij te versterken. Ben benieuwd.


  Maak melding

 5. deze show wordt gewoon opgevoerd,om hem benoemd te krijgen en daarna kunnen de spelers weer naar huis..

  dat is enkel en alleen zijn bedoeling en verder geen donder mee te maken..

  dus boer pas op je kippen..

  no go inie á trepie..


  Maak melding

 6. Begint de NDP nu te twijfelen aan haar programma? Had dan VOOR de verkiezingen overlegd met al die groepen en dan je partijprogramma bepaald. Nu lijkt het op kiezersbedrog. Lijkt? Het IS kiezersbedrog!!


  Maak melding

 7. @Sabidirie,

  VOLGENS MIJ WEET JE ECHT NIET WAT `VADER DES VADERLANDS`BETEKENT: Deze man is een regelrechte MURDERER: Jij met je Vader des hupeldepup;

  Hara Dang yere Mang!!!


  Maak melding

 8. Sabidirie
  Wanneer kan een president alles alleen.
  Bouterse is er niet eens in geslaagd in zijn eigen partij de neuzen een kant laatstaan 1 kant uit te laten wijzen.
  Weet u nog Sital, Koornfeld, Phalad, Doekhi.

  Nu gaan er al weer verhalen dat heel veel eigen Mensen weg gezet worden of niet naar de DNA gaan.

  Het is vrij logisch dat mensen als Parmerssar ergens in het buitenland geparkeerd wordt. Dan hoeft of kan hij geen verantwoording af te leggen voor OW 2010 – 2015.

  Het is vrij logisch dat Doekhi opgeborgen wordt in de bezemkast van het kabinet van de president want hij heeft niet gebracht wat hij belooft heeft.

  Er was geen team en er is geen team.

  Hoeveel kiezers bedrog (BEP/Sapoen/DOE/Chitan/Kensenhuis) gaat Suriname nog door de vingers zien.
  Hoeveel opportunisme om bij de winnaars te horen gaat men nog aanvaarden.


  Maak melding

 9. Op de koffie ? Whahaaaaaa…. je bedoelt dat Bouterse op een vriendelijke manier kenbaar “dont fu..k with me”… ik weet je anders te vinden. Ach Desi toch …. 1 grote poppenkast.


  Maak melding

 10. Nog 5 jaar, nog 5jaar,………nog 5jaar…….Nu moet Bouta met jan en alleman gaan praten als Brugman.

  Hoe gaat hij die zware schuld oplossen/aflossen???!!!!

  Hoe gaat hij die A-sociale stelsel van zijn regering aan zijn makke lammetje verkopen????? MORO É DOROOOOO……..

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 11. @marcel,

  De boeren zijn allemaal gehypnotiseerd door duivel dé sósa dibrie bouterse en zijn in diepe slaap, als zij waker worden is het te laat.


  Maak melding

 12. Komop jongeren ! Nu is het de kans om jullie idiote leider te vragen wat hij jullie beloofd heeft! Ik hoop dat jullie wensen in vervulling gaat. Met een been zijn jullie al in zijn beloftes getrapt en nu is het de gelegenheid om te realiseren wat voor een ellende jullie hebben gekozen. Denken jullie goed na!


  Maak melding

 13. Een bevolking die in morele staat van ontbinding verkeerd adoreert deze lafhartige en meedogenloze massamoordenaar. dDe volgende generatie zal met deze problemen opgezadeld worden.


  Maak melding

 14. marcel ,flyer,jojo,mies koosje,henry ,jullie zijn mannen maar volgens mij zijn jullie loops ,oeng mofo e tak san lik te ding tai wiesmang na tete .v7 is ten grave gedragen wees mans genoeg om te accepteren dat bouterse de sterke man is van dit land .gaan jullie je klauwen uit de mouwen steken en doe wat voor su .ik vraag mij af of jullie produktief bezig zijn in nederland of dat deze dombos van een uitkering afhankelijk zijn .volgens mij zijn jullie meer een last voor rutte en wilders .oeng go zoek wang wrokoooooooo ,v7 is opgedoekt .lik fa vene wiesatie zo zijn ook de gehele nps jaloers ,jullie leiders heeft geen goed voorbeeld gegeven en daarom van vier naar twee en in 2020 wordt het nul zetels . de ndp heeft de nps niet nodig het volk wil geen haatdragers die vooruitgang in de weg staan .jullie zijn van de oude stempel tijd om in asiana te gaan en overlaten aan jongeren die niet haatdragend zijn maar vooruit kijken en een bijdrage leveren .volgens mij moeten deze boven genoemde namen een krasie wierie bad nemen om tot inkeer te komen .15 jaar hebben jullie de kans gehad om een rechtzaak te beginnen tegen bouterse ,vraag het aan toki toki en gilds wat ze hebben gedaan . ze waren bezig met wit was praktijken en segebai en somo was bezig met el vene om die te chanteren ,het volk gaat niet achter jullie staan het heeft bewezen dat jullie geen kaas van visie hebben gegeten .vooruitgang is er niet onder v7 front .hoe lang hebben ze geregeerd en wat hebben ze gedaan in vergelijk met 5 jaar bouterse .als er geld is gespendeerd prima zolang het maar in de ontwikkeling van het land gebeurt is er geen vuiltje aan de lucht.
  geld moet rollen .de deviezen zijn geslonken tot op zekere hoogte ,goud en olie zijn gedaald dan gaan wij toch bezuinigen ,nederland bezuinigt toch ook ,zie de grieken , wij hebben het beter dan de grieken hoor .om wat te bereiken zul je moeten offeren ,je kan niet alles in een keer hebben anders jo voevoeroe .bouta doe je werk naar eer en geweten en wij weten dat je een geweten hebt ,wie zonder zonde is leg maar de eerste steen misschien kunnen deze redimusus de eerste steen leggen ,a no spot dikatie ding moe habie voe potie na eerste stong,mik ding loekoe gado dang ding pot na eerste stong .


  Maak melding

 15. er komt zeker een aanval van OAS / VN in sme..

  de druk is te groot voor deze opa..,hij kan niks weet niks heeft geen middelen geen kader hoe nu verder..

  verkiezing winnen met list en bedrog en nu al geen raad weten,dan kan je niet 5 jaar volhouden..

  de omringende kabinets leden,zijn allen bejaarde figuren van dik boven de 60 over de zeventig,die al uit geleefd zijn..

  de jee jeee ja knikkers die zijn allen ongeschoold ongeletterd werkloze domboos die de hele dag in makkas hangen en wachten op een stuk casaba roti of dosie,daarmee bouw je geen land op..

  de harde werkers zijn de hindoestanen,chinezen,javanen die zorgen voor de landbouw,veeteelt,rijst,groeten,vis,vlees..,draaien de winkels levensmiddelen,,bouwmaterialen,sloten ophalen enz enz ..,,maar de gemiddelde blakaas zitten in de overheids apparaat wachten op een lantie money en na twee weken skeer..

  moro é kong eté..


  Maak melding

 16. iedereen met zen grote mond maar wie durf bouta weg te halen niemand alleen bla bla bla van uit je stoel kan je niks doen dan alleen opmerking geven over suriname president en veel meer ondrschat de chinees niet voor al hun goede orginisatie en maffia wie weet word bouta wel onder drukt want als je een deal sluit met china dan kan je niet terug trekken na een paar jaar zal suriname in de handen van china zijn groetjes


  Maak melding

 17. Henry mi o weri wang mung duku jji yu mofo, ye tak tak wang lo dong sani leki wang uma wedje.

  Jojo je bent veels te dom voor woorden, hou mij aub ver weg van je roddelpraat, is dit echt alles wat jullie v7 aanhangers in jullie mars hebben, het is wel bitter weinig hoor, eigenlijk schandalig en schaamteloos dom zijn jullie soort.


  Maak melding

 18. @Marcel,
  Je hebt het over mensen die in hangmatten liggen? Wist je dat dit al eeuwen zo gaat? HET IS HUN LAND!!!!!!! De andere mensen kwamen er om te werken!!! En als het ze niet meer bevalt in Suriname kunnen ze altijd rechtsomkeert maken.

  Waarom blijf je schelden op een volk die je asiel heeft verleend? Wat gebeurt hier eigenlijk? Waarom gaat men niet terug naar India i.p.v. schelden op de inheemsen?

  Je treft hier alleen scheldkanonnades. Niet van de indianen en creolen maar van de Hindostanen. Je mag niet alles over een kam scheren maar die feiten liggen er!

  Ga dan terug naar India als je toch zoveel kritiek hebt op Suriname.


  Maak melding

 19. @Afriloonda,

  Heel scherp opgemerkt: Roberto en Pero hebben in dezelfde klas gezeten. Je had een SLIMME RIJ en een DOMME RIJ. In welke RIJ hebben Roberto en Pero gezeten???

  Ze zaten ook naast elkaar en bij REPETITIES werd er volop AFGEKEKEN van elkaar door deze gasten. Vandaar dezelfde SCHRIJFWIJZE.


  Maak melding

 20. @Sabidieri,

  Ik moet echt lachen om je SILLY opmerking; Yu o go weri wang mung duku djie mie mofo:

  IK ZEG GLASHARD DAT DDB EEN REGELRECHTE MOORDENAAR IS.

  JIJ ONTKENT DIT, OMDAT JOUW HOOFD IN HET ACHTERWERK VAN DDB ZIT VANDAAR DAT JE BLIND BENT VOOR DIT GEGEVEN.

  Voor jou is DDB: DESI DE HEILIGE die NOOIT heeft GEMOORD. Welterusten, vriend!!

  SLAAP LEKKER MET JOUW HOOFD IN DESI`S REET, Mijnheer Sabiso: Je DOET MIJ DENKEN AAN PARAMAN.


  Maak melding

 21. Hallo bezoekers van deze site,

  Zoals u kunt lezen zijn hier een aantal gasten die andere bezoekers intimideren zodat ze niet evengoed hier hun mening kunnen opschrijven.

  Om dit in te dammen door deze terroristen de wind uit de zeilen te nemen VERZOEK IK U ALLEN OM BERICHTEN VOORTAAN OP TE SCHRIJVEN ZOALS JE HET ZEGT!!!!!

  Dus ik vraag@Pero, @Roberto en alle anderen die zich SOLIDAIR willen tonen om hetzelfde te doen!

  Gasten die letten op HOE de ander iets schrijft zijn mensen met stinkverbeeldingen. Je kunt zien dat ze niet echt ingeburgerd zijn in Holland want een echte Hollander spendeert geen tijd in zulke dingen.

  Ook een Hollander schrijft niet foutloos Nederlands. Zelfs in de kranten en op teletekst kun je fouten vinden. Maar dat maakt helemaal niet uit zou je de Hollander horen zeggen, want het gaat erom dat de boodschap over komt. En na dati mi lobi fu wan patata! Na fu yu si now fa wan koeli tang. Van een Hollander zal je zelden direct erachter komen hoeveel scholing die heeft gehad maar een hindostaan schreeuwt het van de daken!

  Brada nanga sisa, ung hari go sa yu wani TAKI!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.