Yoga Week in Suriname

11

Een yogasessie afgelopen week op een kantoor van de afdeling Cultuurstudies van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in Paramaribo. De Yoga Week werd maandag jl. gelanceerd.
i.v.m. de eerste internationale dag van de yoga op zondag 21 juni.

De Indiase ambassade in Suriname werkt in dat kader samen met onder andere Art of Living Suriname en Brahma Kumaris Suriname aan de uitvoering van verschillende activiteiten. De hele week vinden er lezingen, workshops en yoga sessies plaats.

UPDATE 21/6:
De eerste internationale dag van de yoga op zondag 21 juni, is met name in India een groot succes geworden. Onder leiding van premier Narendra Modi deden zo’n 37.000 Indiërs mee aan een 35 minuten durende sessie op de Rajpath, de grote boulevard in de hoofdstad New Delhi.Premier Modi zorgde er vorig jaar voor dat de Verenigde Naties 21 juni uitriepen tot internationale dag van de yoga.(Via: De Telegraaf)

11 REACTIES

 1. Wat is yoga ,als ik het goed begrepen heb is yoga zitten en mediteren verder niets meer,ik heb liever dat ik in beweging ben door te gaan joggen dan ben ik tenminste in beweging en dat is goed voor het lichaam .met joga wordt je een dik motoe en dat lijkt mij niet gezond .ik jog zes km om de twee dagen en dat doe ik al drie jaren en ik voel mij als herboren ,mensen doe het je gaat je honderd procent fit voelen .bewegen is de moeite waard .eten drinken en joggen ,geen stress geen lusteloosheid,geen bierbuik.na long oeng moe long .zie de amerikaanse presidenten b.v bush ,obama het zijn mannen die je vaak ziet joggen ,bouta is mijn president ,toki is ook mijn volks vertegen woordiger tijd om wat aan die buik te gaan doen ,joggen geef het volk een goed voorbeeld .


  Maak melding

 2. Vijay kan je uitleggen waar joga dag door de vn is uigeroepen.de president of premier van india modi had een verzoek bij de vn gevraagt , maar volgens mij droom je dat dit indiase joga dag een vrije dag is. Je zou het graag willen een joga dag uitroepen omdat joga uit india komt.typisch dat hokjes gedachte .vijay ga joggen ,ik zie heel veel mensen joggen ,creolen blanken,javanen,chinesen maar ik zie nooit hindoestanen joggen , het is niet alleen mij opgevallen hoor .de ggd heeft de mensen van jou soort gewaarschuwd dat ze moeten bewegen .het is echt niet denigrerend bedoeld hoor ,zie toki met zijn roti buik,en bouta met zijn jogo bier buik .een grapje moet kunnen toch toki is ook mijn volks vertegen woordiger zoals bouta mijn pres is .je ziet ik ben transparant eerlijk .

  Dag vijay.


  Maak melding

 3. @pero,

  Het is duidelijk dat jij Yoga verwart met Meditatie. Meditatie is slechts een enkele vorm van Yoga. Alleen al de Bhagvad Gita heeft het over 18 Yogas. Karma Yoga, Bhakti Yoga, Hatha Yoga en Rajya Yoga zijn slechts enkele vormen van Yoga.

  FYI, zowat alle oefeningen die je heden ten dage in de diverse sporten vindt komen rechtstreeks uit de Yoga of zijn er van afgeleid en zijn variaties op de yoga-oefeningen.

  Studies hebben aangetoond dat joggen voor veel slijtage van de gewrichten zorgt en soms ook tot de dood (hartaanval) kan leiden. Het is niet gezonder dan Yoga. Yoga zorgt voor o.a. soepele spieren en gewrichten, iets wat je van joggen niet hoeft te krijgen. Eerder loop je een hamstring of iets anders op met joggen. Ga eens kijken bij Art of Living Suriname, zou ik zeggen. Of bij Brahma Kumaris.


  Maak melding

 4. @Pero!

  Sporten is ook goed voor je lichaam.
  Maar in deze heeft @Vijay ook gelijk.

  Neem maar een voorbeeld van Tante Jennifer van Dijk – Silos.
  Die zit ook de gehele dag te ‘mediteren’.
  En je moet die andere volksvertegenwoordiger Bravo Ronnie Brunsie niet vergeten.

  Afgelopen vrijdag 19-06-2015 heeft onze @Pero, ook extra genoten van zijn gratis verkregen Cassave pap.
  Ook de schoolkinderen waren bijzonder blij.
  Dus ik hoop dat je alsnog een bedankbriefje hebt gestuurd aan de Melkcentrale.


  Maak melding

 5. je zou kunnen zeggen,dat de aanhangers van de grote partij of beweging goed zouden kunnen gebruikt maken van een joga lering om het verstand te gebruiken..


  Maak melding

 6. met joga wordt je een dik motoe en dat lijkt mij niet gezond.
  Aldus onze @Pero op zaterdag 20 juni 2015 om 07:53 uur

  @Pero, bedoel je de volgende mensen?
  Raadpleeg zelf het volgende artikel en neem natuurlijk even de tijd om het volledig verslag te lezen.
  ‛Why you’re so fat?’
  http://www.nrc.nl/apps/fufu/


  Maak melding

 7. Je moet altijd weten wat je aan t doen bent. Want je bent toch geen robot, Fer.
  Ik zou zeggen, ga eerst onderzoeken wat yoga eigenlijk is/inhoudt. Want het is meer dan gymnastiek. Het kan gevaarlijk zijn.


  Maak melding

 8. @Bewust op zondag 21 juni 2015 om 00:03 uur.
  Nog bedankt voor je reactie.
  Maar ik hoef geen onderzoek te doen over ‘Yoga’.

  Tot slot nog even een kleine aanvulling op bovengenoemd artikel.
  Raadpleeg de volgende beelden.
  http://nos.nl/artikel/2042589-in-beeld-internationale-yoga-dag.html

  En lees eventueel ook een reactie in het volgende bericht.
  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/india-viert-massaal-eerste-internationale-yoga-dag

  Nog een prettige en gezonde Yoga-dag toegewenst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.