Verkiezingsautoriteit Suriname: slechts één partij legaal ingeschreven

18

PARAMARIBO, 20 jun – Slechts één politieke partij blijkt zich legaal te hebben ingeschreven voor de laats gehouden verkiezingen. Dit zegt voorzitter Jennifer van Dijk – Silos van het Onafhankelijk Kiesbureau, OKB. Zelfs de grootste politieke partijen hadden geweerd moeten worden.

Partijenblok V7, de NDP van Desi Bouterse en AC van Ronnie Brunswijk gingen allemaal in de fout. Het had vergaande gevolgen kunnen hebben. Het bleek dat er geblunderd is bij de inschrijving. Volgens Van Dijk – Silos moeten politieke partijen zich voor deelname aan de verkiezingen in laten schrijven door het partijbestuur. Gebleken is dat haast alle partijen zich lieten inschrijven door hun dagelijks bestuur.

Het OKB zou de inschrijvingen niet bindend moeten verklaren. Daarmee zou ook het resultaat van het moment te niet worden gedaan. Van Dijk – Silos kijkt door de vingers. Het argument is dat de foute manier van inschrijven niet de schuld is van de politici. Er is gehandeld op ‘instructies’ van de instantie waar ingeschreven moet worden. De foute inschrijving mag dus niet de politieke partijen worden aangerekend.

18 REACTIES

 1. Gaan er consequenties volgen voor de medewerkers van de ‘instanties waar ingeschreven moet worden’ wegens gebrek aan kennis en kunde en wegens het misleiden van de politieke partijen?
  Technisch gezien kan Somohardjo naar de rechter stappen om de verkiezingen ongeldig te laten verklaren want er is niet voldaan aan de gestelde regels!!! Dan had het OKB maar beter moeten opletten. Was mevr. Silos aan het slapen? Of gaat het het OKB alleen maar om het geldig verklaren van de uitslag? Bovendien is nog steeds niet verteld wat die EU-waarnemer precies misdaan heeft. Mag het volk dat niet weten?


  Maak melding

 2. Wat een kolderiek verhaal van Jennifer van Dijk – Silos van het OKB.
  Dat ze nu na de verkiezing met het bovenstaande verhaal naar buiten komt, blijkt wederom dat ze vooraf ook haar huiswerk niet goed heeft gedaan.
  Als dit bij de eerste inschrijving heeft plaatsgevonden, dan moest men toen onmiddellijk hebben ingegrepen en deze ook direct hebben recht gezet.

  Was dezelfde J. van Dijk-Silos vooraf ook op de hoogte van de ‘instructies’ van de instantie waar ingeschreven moest worden?
  Of wil ze thans in beeld verschijnen middels publicatie van bovenstaand verhaal?
  Want alles is ook mogelijk bij Tante Jennifer van Dijk-Silos.


  Maak melding

 3. 20 juni 2015

  Uit het item: “Slechts één politieke partij blijkt zich legaal te hebben ingeschreven voor de laats gehouden verkiezingen. Dit zegt voorzitter Jennifer van Dijk – Silos van het Onafhankelijk Kiesbureau, OKB. Zelfs de grootste politieke partijen hadden geweerd moeten worden.”

  Zwak argument van Jennifer van Dijk – Silos !!

  Het Onafhankelijk Kiesbureau,OKB, heeft na het inleveren van de lijst met kandidaten een controleplicht en een plicht om bedoelde politieke partij binnen een bepaalde tijd de mogelijkheid te bieden de tekortkomingen op de kandidaten lijst te herstellen.

  Bij deze proeft Srika dat de bij wet verplichte controle en mogelijkheid tot herstel/correctie niet gebeurd is. Jennifer van Dijk-Silos, als voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau, heeft zich bij deze bezwaard. Zij heeft haar rol, in deze, niet kunnen waarmaken. Anders gezegd: zij, als voorzitter, heeft gefaald !!!

  Maar wat voor bijdrage levert de uitspraak van Jennifer van Dijk-Silos aan de resultaten/uitslag van de recente verkiezingen ?
  Volgens Srika geen !!!

  Neem dit alleen maar mee als leerles !!

  Opm.: Niet alle reacties van Srika verschijnen op dit forum !! Wat is er aan de hand??
  Srika


  Maak melding

 4. Reactie van deze mevrouw is om alle corrupte handelingen in de afgelopen verkiezingen te verdraaien, de buit is al binnen en zogenaamd doen of er iets mis was.
  Volgens sommigen heeft zij last van overgewicht en heeft hard hulp nodig.
  Een dieet met agoe ede zou haar goed doen maar dan voorgeschreven door Dr.D.Bouterse.


  Maak melding

 5. Sorry, dit is een internationale schande. Surinamers zijn wel verdraagzaam hoor, want indien dit zich had voorgedaan in ieder ander land, had je de poppen reeds lang aan het dansen hoor.


  Maak melding

 6. Die tjaw min en roti en nassy zijn op.
  Nu nog een slokje dawet.
  Veeg dat bami vet van jouw gezicht voorzitter okb.
  Ze heeft dit aan de media laten weten terwijl ze op toilet zat na al dat gesmul.


  Maak melding

 7. Voor de juristen onder ons.
  Met de kennis van nu stapt Doe naar de President en/of naar de rechter. Wat zou er kunnen gebeuren?
  Bij de President zal hij bot vangen. Maar bij de rechter?


  Maak melding

 8. Met alle DOODZONDEN op zijn naam mag Baas al jarenlang met de verkiezingen meedoen, hij kon zelfs tot president gekozen worden en zichzelf buiten alle regels om amnestie verlenen. Silos zal, voor een kleine nalatigheid bij het inschrijven van de partijen, de zetelwinst van vooral de NDP toch niet ongeldig laten verklaren? Silos wil zo te zien, nog lang van het leven en het lekker Surinaams eten blijven genieten.


  Maak melding

 9. Alleen DOE heeft zijn kandidatenlijsten correct en ondertekend door het organisatiebestuur ingediend. De andere partijen niet. Waarom wordt dit met de mantel der liefde bedekt? Schandalig gewoon!


  Maak melding

 10. Nee mevrouw u zit verkeerd!

  Als bij de inschrijving een politieke partij verkeert handelt dan dient men deze politieke dit erop te wijzen.
  Ik denk zelf dat niemand fout zit,10 politieke partijen kunnen toch niet zo’n grote fout maken?
  De fout zit zelf bij Van Dijk – Silos.


  Maak melding

 11. die hele bende moet opgedoekt worden en vervangen door mofinas..

  die weten beter en kunnen goed liegen bedriegen..

  al die bijrijders die nu dringen om op de eerste rij te zitten naast de vaste leden van het poppenkast,zijn allen voor tijdelijk als bij-rijders.

  na de instalatie van de grote lijder,zullen ze linearecta gedumpt worden althans verdwijnen als intressesanten voor de grote njang.,daarna kunnen ze zelf het paard berijden..

  vhp heeft groot gelijk om achteraf niet de schuld te krijgen..


  Maak melding

 12. Breaking News: Abop wantrouwt ‘Tigri Barba’. Grote onrust, onvrede en chaos zijn komende nog voor december. Suribabwaanse wantoestanden liggen in op de loer. Geloof het of niet, de wereld zal het weten op degenen na die hand-en spandiensten verlenen en hebben verleend aan didibri, als ook de bekrompen ndp sekte. Suriname zoals men dat kent, bestaat sinds 2010 niet meer. Het is een verworden misdaadstaat waar misdadigers de macht is gegeven door oliedomme stommelingen, die het paarse misdadig gevolg zullen verdienen.


  Maak melding

 13. Voor een grote portie een soft en een dikke enveloppe onder de tafel kijkt juf Jennie graag naar de andere kant als partijen komen inschrijven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.