Santokhi maakt weg vrij voor verkiezing Bouterse

77

PARAMARIBO, 19 jun – Chandrikapersad Santokhi bedankt als presidentskandidaat van de politieke combinatie V7. Dit meldt de Times of Suriname. Santokhi’s politieke partij VHP zal geen kandidaat naar voren schuiven bij de presidentsverkiezing in het parlement.

Daarmee ligt de weg open voor Desi Bouterse om weer gekozen te worden tot staatshoofd. De leider van de NDP is dan de enige kandidaat. “Wij erkennen dat de NDP gewonnen heeft en dat ze ook in de Verenigde Volksvergadering (van parlement en regionale raden, red.) met honderd stemmen meer de overmacht heeft. Het heeft dus geen zin dat het land in een bestuursvacuüm terecht komt”, zegt Santokhi.

Het organiseren van de VVV kan veel tijd in beslag nemen. Dat kan op den duur staatkundige gevolgen hebben. Bouterse mag maar tot augustus aanzitten als staatshoofd. “Dus laten we de zaken kortsluiten en overgaan tot het zo snel mogelijk kiezen van een president en vicepresident”, aldus Santokhi. De VHP wil met zijn negen parlementszetels ook op de kandidaten stemmen als het nodig mocht zijn.

77 REACTIES

 1. Toki heeft geen enkele andere keus dan afzien om zich kandidaat te stellen ,hij weet dat het een verloren zaak is.geldt netzo goed voor de gehele v7.ze hebben geen draagvlak.dat somo komt zeggen dat het geld gaat kosten om naar de vvv te gaan slaat nergens op .deze mensen deze neppe parlementariers willen het volk doen geloven dat ze bouterse gunnen om het president schap te ambieren ,boi oeng draai drie lees salto toki somo en rusland dang smeer oeng go.nu ben ik kwaad omdat jullie geen schijn van kans hebben om in anmerking te komen voor het president schap. Te kauw njang a moesoe gie assie passie .weg wezen in de oppositie tijd voor de ndp en anderen die een serieuse bijdrage willen leveren om dit land zijn waardigheid te geven om niet te gaan bedelen maar elke hulp is mee genomen .wij gaan het zelf moeten doen en het lukt aardig .wij moeten gaan bezuinigen prima ,het is niet fijn maar gaan ervoor .het zou fijn zijn als de oppositie mee werkt en niet steeds dwars gaat zitten en dat ze gaan inzien dat wij de schouders onder moeten gaan zetten , maar niet steeds saboteren ,hopelijk hebben ze hun les geleert,natuurlijk moet ook de regering bouterse water bij de wijn doen ,de liefde moet van twee kanten komen .
  strde strde wie no sa vrede .


  Maak melding

 2. Mijn condoleance aan het waarde loze volk aan Suriname met nog 5 Jaren crimineel boutaatje als lijder.
  Amusant te zien hoe boutaatje zijn Eigen puin gaat opruimen dank zij hem zelf.
  Santokhi en de V7 hebben niks te verliezen en houden daarom het land ook niet gegijzeld waaren tegen boutaatje alles te verliezen had…zijn vrijheid , zijn zogenaamde eer en van alles.
  Maar dan, heeft boutaatje dank je wel meneer Santokhi gezegd voor deze schenking?


  Maak melding

 3. -Nu begrijp ik al dat gedoe van de Combe markt. Voor wat hoort wat.
  -Van de markt uit:::::Kalipdewsing de eigenaar zegt aan de krant dat hij de NDP had aangegeven dat hij met hen in zee zou gaan als Ashwin Adhin minister zou worden.

  -Van Bouterse uit :::De Combe Markt-eigenaar zegt dat zijn hele familie, kinderen en kleinkinderen, elke 2 weken donaties aan kerken en arme mensen doen namens de NDP en de directie en het personeel van Combe Markt.


  Maak melding

 4. ja,,,, wat kun je anders doen hé..

  als je makkers jou in de steek laten,heb je weinig keus..

  alleen hoop ik,dat deze makkers geen spijt hebben in hun verdere leven,maar optimisten zijn en een welvarende leven hebben in sme..,,niet komen klagen,roven,zeuren,anderen benadelen..bestelen enz enz..

  ik hoop ook dat de gevangenis in santo boma,vanaf nu leeg wordt en de mensen aldaar beter gaan na denken over hun toekomst..

  want je hele leven langs de kant lijn staan en niks hebben is ook geen optie..

  dus werk hart,,voor een beter toekomst..


  Maak melding

 5. Juist.Laten ze met hun 100 dagen plan komen.Ben nieuwsgierig naar hoe ze de schulden gaan betalen.Nog eens devalueren lijkt voorlopig de enigste optie en de gouvernement take verhogen.


  Maak melding

 6. Respect, rust, discipline, autoriteit en orde in politiek Suriname!

  Eindelijk, zal er respect, rust, discipline, autoriteit en orde geschieden tijdens de regering Bouterse 2 in het Surinaamse Parlement/De Nationale Assemblee.

  Het Surinaams electoraat heeft m.n. onder de jongeren president Bouterse het politiek mandaat gegeven om te regeren casu quo respect af te dwingen c.q. respect te verdienen van (van vriend en vijand) politieke opponenten.

  Dankzij het Surinaams electoraat i.h.b. de Surinaamse jongeren zal er voor het eerst in het Surinaamse parlementaire (geschiedenis) democratie met wederzijds respect naar elkaar toe gedebatteerd worden.

  De parlementariërs coalitie versus oppositie zullen elkaar in de toekomst met het respect bejegenen middels het respect dat president Bouterse heeft afgedwongen/verworven c.q. bewerkstelligd tijdens zijn kordaat optreden/opstelling als regeringsinformateur.

  De volksvertegenwoordigers zullen tijdens de debatten niet meer op de man spelen, maar op de bal.
  Er zal tijdens de regeringsvorm Bouterse 2 orde, rust, wederzijds respect, discipline en autoriteit zegevieren in De Nationale Assemblee.

  Het staatshoofd zijne excellentie president D.D. Bouterse van de Republiek Suriname heeft het voor elkaar gekregen om respect af te dwingen c.q. te verdienen van zijn politieke opponenten. Dat zal de president geen windeieren leggen.

  Hij zal vanaf heden tijdens de DNA -vergaderingen met respect bejegend worden door de (oppositie) verschillende parlementariërs.

  Het verworven respect is begonnen bij de aftastende wederzijdse respectvolle constructieve oriëntatiegesprekken tussen de charismatische volksleider president Desire Delano Bouterse, voorzitter van de grootste politieke partij de NDP in de hoedanigheid van informateur versus de voorzitters van de andere politieke partijen.

  http://gfcnieuws.org/bouterse-vindt-het-belangrijk-om-andere-partijen-te-horen/

  http://gfcnieuws.org/santokhi-vond-gesprek-met-bouterse-constructief/

  Roy Frit Lansdorf


  Maak melding

 7. Een wijs besluit van de lichtgewicht Santokhi de man die zijn mond vol had over faciliteren van Hezbollah,enz,enz. Zij hadden voorspeld met de backing vn een valse opinibureau dat V7 heel veel stemmen meer dan de NDP zou binnenhalen.

  Nu zie je maar weer dat V7 vanaf het begin gedoemd was een verliespost te worden voor de deelnemende politieke partijen van avonturiers, politieke gelukzoekers,volksmenners, oplichters,bedriegers,politieke profiteurs en politieke souteneurs.


  Maak melding

 8. Wanneer gaat die oude zak Bouterse plaatsmaken voor jonge bestuurders. Die man is al ruim 30 jaar op het toneel zonder enige suc6. Zelfde geld ook voor Abrahams, Alibux, Boerenveen, Naarendorp en Henkie Herrenberg. Zum kotsen


  Maak melding

 9. Goed zo, eindelijk komt er eenheid in Suriname, God zij dank, ik bedank, Allah, bedank God dat gij achter de krachten staat in Suriname en dat god Surinamers de kacht geeft om eindelijk na jaren van haat, geschreeuwd, gescholden, valsheid, liegen en leugens, te stoppen en nu de koppen inrichting te plaatsen en samen van Surinam een prachtig land van maken.

  van nu zal Suriname helemaal gaan bloeien, er is nu meer tijd en eenheid voor opositie en coalitie om dingens samen aan te pakken.

  So so lobi aan alle surinamers ongeacht kleur, ras, geloof, politieke overtuiging en afkomst.

  wij hopen dat er niet meer geschreeuwd zal worden in DNA.
  Wij hopen dat zei nu gewoon kunnen knuffelen hahahahahaa en elkaars brassa geven.


  Maak melding

 10. Als Bouterse in dezelfde positie zou zitten als Santhokie nu, zou hij al zijn geld in het spel zetten om kandidaten van de tegenpartij om te kopen en bij verlies in de DNA toch nog van alles proberen in de VVV.


  Maak melding

 11. =Mensen, weet iemand waarom Bouterse Hooghart gevraagd heeft mee te werken en hem een plaats gaat geven in de DNA?????

  -Antwoord::: Als het financieel echt mis zal gaan en de arbeiders hun geld niet zullen ontvangen, kan Hooghart de boel gaan zussen.
  Hooghart kan dan gaan vertellen dat het Surinaamse volk geduld moet hebben en hun Surinaamse mentaliteit moeten gaan gebruiken, omdat het staken van de koloniale tijd is.

  We zullen het maar afwachten, omdat men vrees voor escalaties. Ik hoop het niet, maar tot nu toe ziet het somber uit.


  Maak melding

 12. @pero, een helikopter is gestort in het binnenland en Suriname heeft zijn poot stijf gehouden om Nederland geen hulp te vragen.
  Suriname had toen de mensen uit Venezuela gevraagd. Een maand geleden en nog steeds niets gevonden.

  -Vandaag wordt bekend gemaakt dat Suriname toch nog op de knieën gaat voor hulp van Nederland. Hoe ziek moet men nou niet zijn in het land, terwijl het om mensen levens gaat?????

  -Er is ook zo iets als samenwerken…


  Maak melding

 13. @Roy Frits Lansdorf

  om al je wensen in vervulling te zien gaan,is het te hopen dat je leider zijn smoel in het parlement laat zien en het debat niet mijdt.
  Vorig keer was het dat hij liever met de aftredende president Calderon ging praten dan naar Randjietsingh luisteren.


  Maak melding

 14. Somo wil rechzaak maken hij gaat bestuderen .deze vuile riool rat krijgt koekje van eigen deeg voor wat hij anderen heeft aan gedaan .somo heeft heel veel gesjoemelt met jongtjinvat .a mang somo na voe voermang ,onder bouterse kreeg hij de kans niet om te sjoemelen ,dit soort figuren willen blijven chanteren maar somo de rat niet bij bouta .bouta a no vene en het doet somo zeker pijn dat hij zich verraden voelt .wat je zaait zal je oogsten ,dit moest je verwachten somo ,mensen hebben gehuilt om wat deze pedofiel ze heeft aangedaan .gods molen maalt langzaam maar zeker.somo au hang ing srif na wang tomatie bong .
  hopelijk wordt somo stongvoetoe in de oppositie hij dacht dat hij de leider van de javanen was ,wat een verbeelding van somo.


  Maak melding

 15. en nu maar afwachten wanneer ddb in het poppenkast verschijnt om zijn preek te houden hoe het land eruit zal zien..

  ik hoop dat jenny dan gelijk heeft,dat ddb niet percee in het poppenkast aanwezig zou moeten zijn z.a. ook misie-kaba altijd in het afgelopen 5 jaar gezegd heeft..

  dat zij dan altijd aanwezig zullen zijn en niet afhankelijk van de opositie zijn wat het korum vraag stuk betreft..

  nu kunnen ze eindelijk alle wetten aannemen zonder staknatie..

  ,ook de amnestie wet wijzigen,de corruptie wet aan nemen,de investerings wet…, vergeet niet de grond-wet te wijzigen voor de
  o zo begeerde ..kies stelsel..

  n.l. de landelijk evenredigheids-stelsel denk ook aan de leeftijd van z.a. voor gesteld op 16 jarig leeftijd zich verkies baar te stellen..

  het beloofd wat de komende tijd..

  we benne benieuwd..


  Maak melding

 16. @ Roy Frits Lansdorf.
  Mooie woorden heeft u geschreven en het is te hopen dat het gaat uitkomen. Toch enkele vragen.
  Gaat DDB naar het parlemnt komen wanneer hij zal worden geroepen?
  Gaat de bevolking als het parlementairsysteem gaat functioneren te eten krijgen. Bent u bekend met de armoede aan de onderkant van de samenleving.
  Gaat respect ineens haar intrede doen in het Surinaamse parlement.
  Gaat Limbo ineens tekenen van neutraliteit tonen.
  Heel interessante case om te bezien of het gedrag van bepaalde mensen en groepen in eens gaat veranderen.
  Ik zie niet dat we ineens een hoge moraliteit gaan tonen in een samenleving waar mensen die zich door goede opvoeding en scholing hebben ontwikkeld zijn weg gezet door mensen die dat niet hebben. u begrijpt wel wat ik bedoel want het is allemaal gebeurt de afgelopen maanden.
  95% van onze leiders zijn opportunisten die zogenaamd in landsbelang bezig zijn en aan het einde van de dag vooral goed voor zich zelve hebben gezorgd.
  En als de eerlijke mensen die DDB zocht nu gevonden zijn weet ik wel hoelaat het is.


  Maak melding

 17. Arm suriname, en zo volgen er meer zwarte dagen: stuwdam verkopen aan een vriendje salarissen betalen met de opbrengst. Treintje kopen geld lenen in China. Kopen kopen kopen lenen lenen lenen. Land kus wacht veeteelt wa ht. En gelukkig niets gezegd over huizen dat is allemaal in orde gekomen de afgelopen weken.
  Het mooiste vind ik het als brunswijk er inderdaad uit ligt. Je zou denken dat anderen daarvan zouden leren, maar nee iedereen doet een gooi naar een makkelijk leven.


  Maak melding

 18. @printa,

  Santhoki MOET niks!!
  Hij KIEST voor wat hij denkt dat het beste is op dit moment.
  Bouterse …….MOET president blijven…..
  Anders….. je weet wel…..houd je niet voor de domme!
  Het zou je sieren de realiteit onder ogen te zien ipv wishfull thinking hier te spuien. Dat hebben wij de afgelopen jaren genoeg te horen gekregen van je amnestie-president.


  Maak melding

 19. Ray je praat koeterwaals,je bent in de war je praat poep .die coup die toki,somo,rusland ,dachten te plegen door met zeven partijen een blok te vormen tegen de ndp is deze v7 duur komen te staan .front v7 is lood om oud ijzer ,die gehele coup is een afstraffing geworden voor jullie allemaal.deze partijen hebben nooit gedeugt.ray jullie horen thuis in de oppositie .koekje van eigen deeg hebben deze gasten gehad.ik hoor jullie vaak praten over puin ruimen ,welke puin ruimen ,het volk leefd er wordt gewerkt gefeest gedanst ,van alles wordt gedaan in su ,er wordt lief en leed gedeelt maar v7 kent alleen maar ellende ,zie bep zie sapen allemaal stappen over naar de ndp .de vhp heeft haar langste tijd gehad,wat hebben ze in die 60 jaar voor land en volk gedaan ,hun eigen soort verrijken en in hokjes denken dat hebben ze gedaan ,bewijs de projecten die ze hebben uitgevoerd sinds hun bestaan en laten wij een vergelijk maken wat voor projecten de ndp heeft uitgevoerd zijn de partij regeermacht kreeg .vhp moet de oppositie in ze zijn niet van deze tijd .kallo e heeft al gezegd dat die naam verandert moet worden en dat de partij niet alleen mensen die op ray en toki moeten lijken .jullie lopen achter je woont in een multicultureel land mie mang wikie wordt wakker .
  oppositie nomo oeng sa tang nanga na hokjes denken .nemen jullie een voorbeeld van de ndp en dat is zeer belangrijk en daarom is bouterse een volks president en daar kan toki een voorbeeld van nemen.


  Maak melding

 20. Jammer om te constateren dat sommige leden van dit forum kleuters zijn en niet het verstand hebben om nuchter en eerlijk hun mening te geven. Afgeven op Bouterse is geen kunst en zeker niet geweldig als je anoniem je gal spuugt die jonger is dan 30 jaar dus nadat er een nieuwe fase in de geschiedenis van SU wordt geschreven. Kleuters gaan jullie spelen.


  Maak melding

 21. @..MANU,..je stelt me teleur man,met jou NOORDZEE manier van denken moet jij toch van democratie gehoord hebben.of het kan zijn dat jij,…de voetoeboi,..en pajongwaaier van de kolonisator niks heb meegekregen van jou MEESTER wat dat betreft…mr zielig.


  Maak melding

 22. BOKASSA,@,..Jij bent als ik je hoor ,net zo`n idioot als je Afrikaanse naamgenoot van destijds “BOKASSA” die was een murder soort zoek soort,


  Maak melding

 23. @ Roy Frits Lansdorf

  “Er zal tijdens de regeringsvorm Bouterse 2 orde, rust, wederzijds respect, discipline en autoriteit zegevieren in De Nationale Assemblee.”

  Een mooi toekomst beeld. Ik ben bang dat er weinig zal veranderen omdat de mensen, gezien hun leeftijd, niet meer echt zullen veranderen:

  1) Zal de president nu wel naar de DNA komen indien hij daar toe uitgenodigd wordt.
  2) Gaat de president nu de poppenkast plotseling anders noemen.
  3) Worden vragen van de DNA (coalitie en oppositie) in de toekomst wel beantwoord. Zoals de vragen van Henk Ramnanlandal omtrent het inboeken van leningen als inkomsten.
  4) Wordt men van een rancuneuze president die genuanceerde reacties/ inhoudelijk reacties op de Amnestie wet afstraft met weg zetten van BEP en NS.
  5) Gaat de President nu plotseling niet met 2 maten meten zoals de beschuldiging aan Amafo over prive gebruik Kinderbijslag mag wel. Je verweren tegen de beschuldiging mag niet.

  Helaas heeft de President niet de brainpower zich inhoudelijk in de DNA te verdedigen op de inhoud. Dat wordt met de dag duidelijker. Dus ook in de toekomst komt de president slechts naar de DNA om monologen voor te lezen en niet om het gevoerde beleid inhoudelijk met de DNA te bespreken. Iets bespreken doet de President slechts op zijn veranda zodat hij in eigen huis de gesprekspartner kan laten horen wat de gevolgen van tegenspraak zal zijn.

  Geachte heer Lansdrof in uw analyse in GFC stelde u heel scherp, geheel aan mijn beeld ontgaan, dat de heer Bouterse de ABOP afgeserveerd heeft vanwege Monorath. Een heel sterke conclusie omdat indien Belfort en Amofo weer in de regering komen Monorath weer in de DNA komt. De heer Bouterse geeft aan een rancuneus mens te zijn.

  We zullen zien welke ellende een rancuneuze President van Suriname en een rancuneuze koning van Marowijne voor het land gaan betekenen.
  Het kan ook nog maar zo zijn dat Brunswijk voor de buhne zijn eigen poep op eet en als nog op het allerlaatste moment mee doet.

  Een land krijgt de regering die het verdiend. Het wordt voor de onafhankelijke waarnemer een heel interessante tijd. De DNA wordt een treurig theater van de lach en potsierlijke optredens van een rariteiten kabinet


  Maak melding

 24. Was hij dan toch stiekem de presidentskandidaat voor het stelletje ongeregeld dat V7 heette? Zelfs daarin waren die gasten dus onbetrouwbaar. Maar ja, zoals Jenny Simons het al zei was V7 maar voor even. Overigens heeft Chan geen andere keus, want samen met zijn trawanten is hij door het Surinaamse volk resoluut afgewezen. Nu moet de PL achterban Somo nog tot erevoorzitter maken en de VHP een geheel nieuwe leider want Chan en zijn racistisch clubje hebben gefaald. Hun leugens, bedrog en etnische politiek hebben de VHP meer slecht dan goed gedaan.


  Maak melding

 25. ik vraag me af of jullie allemaal Surinamers zijn die hun reactie plaatsen. als echte suri´s kan je niet zeggen dat het Surinaamse volk waardeloos is, schande wie dit allemaal schrijft


  Maak melding

 26. De breuk tussen ndp en abop vind ik heel goed omdat ik met 16/18 stemmen in de oppositie zit + 5 stemmen van de abop hoe groter de oppositie hoe beter en met de wetenschap dat er een paar zich niet zullen kunnen handhaven in de coalitie dan word de verhouding coalitie,oppositie weer kleiner.de ndp heeft nog 2 stemmen nodig voor het kiezen van de pres in de dna en waar zijn die 2 stemmen ja, bij de abop de ndp heeft abop nodig dus een lijm en slijm poging van de ndp.Hoe voorkom ik dat abop naar de ndp gaat door als oppositie mee te werken om de pres in de dna te kiezen dus ndp heeft abop niet meer nodig,die blijft buiten de boot,abop is een lage straathond zonder tanden die zit te wachten op een kluif kan je het eten zonder tanden en een grote bek hou de eer aan jezelf 5 jaar geleden hebben pl+abop hun achterban ook al verraden door ze mee te nemen naar de ndp en wat heeft de achterban nu gedaan rechtstreeks op de ndp gestemd zonder omweg eigen schuld dikke bult.

  laat me


  Maak melding

 27. Domme Ray, ik feliciteer het Surinaamse volk met haar bewuste keus tegen de racistische schurken van de VHP. Nu is de weg vrij om al deze VHP-cocaïnedealers op te pakken. De VHP is haar macht kwijt in het OM, straks ook in de rechterlijke macht en kan deze criminelen dus niet meer de hand boven het hoofd houden. Laat Pani-Choor een fikse boete betalen voor zijn criminele waterdaden in Commewijne. Laat Jogie en Somo alle geroofde grond teruggeven, althans laat er een gedegen onderzoek hiernaar volgen. De NPS moet zich ontdoen van de oude garde en gaan voor verjonging. Dit geldt niet zozeer voor de VHP, die moeten zich ontdoen van de dieven in het bestuur, of eigenlijk de partij ontbinden, want ze komen toch nooit meer aan de macht.


  Maak melding

 28. Kalloe, deze ka heeft in vorige regeringen van het front vhp gezeten wat heeft deze ka van gebakken .de vhp bestaat 60 jaar deze gasten hebben jaren regeer macht van het volk gekregen maar ze kunnen tot op heden niet aangeven wat hun verdiensten aan projecten waren ,in vergelijk met de ndp die nog geen 30 jaren bestaan .kalloe jou soort van vriendjes politiek hebben zich verrijkt.ik zeg niet dat er geen corruptie in de ndp is,het mag niet ,maar deze kalloe doet voorkomen alsof de vhp nooit regeermacht heeft gehad .de vhp in kampioen wat corruptie betreft ,geen enkele politieke partij kan ze inhalen .in is in deze vhp ingebakken ze zijn meester in het manipuleren van zaken ,echt geraffineerd als je het door hebt ben je telaat maar pero en de ndp weten wel beter.ik generaliseer niet maar velen in de top van de vhp zijn onbetrouwbaar kalloe zakka joe skafoe bedaar je bent sluw maar wij houden je in de gaten .blijf propaganda maken voor je vhp ,het belangrijkste is ,jullie gaan de oppositie daar horen jullie thuis .jullie krijgen voorlopig de kans niet in de komende vijf jaar om ongure praktijken uit te voeren die het zonlicht in suriname niet verdragen kan .wij van de ndp laten het volk profiteren van de welvaart, en als er bezuinigt moet worden prima ,dan hebben wij begrip voor als er offers gedragen moeten worden .maar joe kalloe met jou kliek ,blijf rustig zitten waar je bent .


  Maak melding

 29. Aan allen.
  Toch zie je dat de achterban van NDP waardigheid iets hoger in het vaandel heeft. Daarentegen weet het gespuis van de VHP niet van ophouden door te erkennen dat het volk van Suriname zijn keuze heeft gemaakt. De VHP is bezig in hun missie en kruistocht iemand publiekelijk met modder te gooien naar iemand die dat publiekelijk niet terug kan doen omdat dat zijn WAARDIGHEID ALS STAATSHOOFD aantast. Maar: wie bij BOUTA komt, komt ook bij zijn achterban! Zal toch niet waar zijn dat deze mensen van SURINAME een tweede India willen maken? Want van India weet ik dat het erg daar erg bloedig aan toe kan gaan tijdens verkiezingen. Bah!

  Verder heb ik diep respect voor de toespraak van heer Roy Frits Landsdorf. Na zijn toespraak hoorde ik denkbeeldig het SURINAAMS VOLKSLIED rijzen!

  En Pero, die sloeg ook de spijker op zijn kop met het benoemen van: SABOTAGE. Inderdaad = sabotage! En sabotage is een terreuractie. Hier gaat het dus om terreurbeweging VHP. De VHP die pressie uitoefent op mensen om in de clan te blijven, het ronselen van stemmen, samenzweringen, het in de wereld helpen van een negatieve beeldvorming van de tegenstander met als doel zelf beter uit de verf te komen.

  Maar, Toki moest wel een stap terug doen want hij is het presidentschap niet waardig.
  Bouta, ja, die is een geboren leider. Dat zie toch? EN DAT HEEFT RESPECT AFGEDWONGEN BIJ DE WITTE MANNEN IN DEN HAAG!!!!!


  Maak melding

 30. waardeloze volk noem jij je vroegere buren, schoolvrienden en land genoten jij ben de grootste verrader van suriname om ons zo te typeren . je kan het niet hebben dat we eindelijk vooruit komen . ray bedank voor je opmerking


  Maak melding

 31. Roy geen enkel woord besteden aan die ezel jojo. Zijn nieuwe stopwoord is rancuneus, wedden dat hij niet eens weet wat het woordje betekend. Jojo is een typische v7 aanhanger die zich nogsteeds bezighoud met achterbakse zaken, terwijl de NDP nogmaals heeft bewezen daar mijlen ver boven dit soort zaken te staan.

  Kijk naar zijn denkwijze als belfort en amofo in de regering komen, wordt monorath DNA lid, jojo als je een beetje hersenen had zou je niet zo dom lullen. Wie zegt dat Brunswijk Amofo en Belfort in de regering zou willen zodat Monorath in de DNA zou komen?

  Laat maar wasting time.


  Maak melding

 32. -Mensen toch, wie ook het land zal regeren het land suriname zit volledig in de schulden. Ik mag geen reclame maken dus maar een deel van de tekst::::::::::

  ==Vele banken uit de Verenigde Staten van Amerika willen vrij plotseling geen rechtstreeks corresponderende bank voor Surinaamse banken meer zijn. Ze staan echter nog wel open voor correspondentie met de Canadese bank RBC. De meeste bancaire transacties vanuit Surinaamse banken naar Amerika moeten nu via Europese banken geschieden. Waddy Sowma, voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname, zegt dat hij weet dat een aantal buitenlandse banken de samenwerking heeft opgezegd met Surinaamse banken. De reden hiervoor is volgens hem dat men Suriname als een risicoland ziet. ‘Dit risico houdt onder meer verband met financiële handelingen die te maken hebben met money laundering en andere financiële zaken die te maken hebben met witwassen’, legt Sowma uit. ‘Dit is het grootste risico dat men ziet en men wil zijn vingers niet branden aan Suriname.’


  Maak melding

 33. @Van 1502 tot 1863

  Forbus Burnham sloot de hindoestanen uit van hoge positie’s in Guyana.Het volk was uiteindelijk gedoemd om ratten te vangen voor het vlees.
  Pas toen de hindoestanen wat te vertellen hadden,ging Guyana vooruit en nu streeft het zelfs Suriname voorbij.
  Blijf jij maar in je racisme geloven.Minimaal levert het je een hartinfarct op.


  Maak melding

 34. @Jacobus,
  Ik weet niks over de hindustanen van Guyana. Ik heb het over Suriname. Onze ervaring is dat het sluwe mensen zijn. Als een hindustaan ergens is geweest, hoef je als andere bevolkingsgroep niet meer heen want dan hebben ze je door en door zwart gemaakt hoewel ze zelf zwart zijn. Soms zwarter dan dr creool. Is omdat ze je dat niet nog eens kunnen naroepen. En dat zwart maken van een ander( njang trawang na ondro) is hun TACTIEK, je zou bijna zeggen stereotyp voor een hindustaan. (Je mag mensen natuurlijk niet over een kam scheren. En ik ben echt geen racist hoor). Maar die tactiek heeft als doel dat: Door jou van een andere groep zwart te maken, hopen ze beter uit de verf te komen. Gelukkig is de Hollander van nu wat doortastender en nemen ze zwartmakerij niet meer voor zoete koek. (Laatst was zelfs op nieuws dat Marokkanen en hindostanen van Surinaamse afkomst minder makkelijk aan de slag komen. Kijk: ze hadden het niet eens over de Surinamer of creool). Soms kunnen bepaalde dingen TEGEN je gaan werken.


  Maak melding

 35. Waarom wil Bouterse eigenlijk niet meer samenwerken met Brunswijk? Is het vanwege Belfort of Amafo? Of vanwege Brunswijk zelf? Waar wringt de schoen?


  Maak melding

 36. Sabidieri
  Rancuneus betekend haatdragend, Ik moest het wel opzoeken voor alle zekerheid geef ik eerlijk toe.

  Er zijn geen achterbakse zaken naar voren gebracht maar slechts de analyse van Roy Frits Lansberg en die in de context van de gedragingen van de President gedurende de laatste regeer periode heb geplaatst.
  Dat is niet achterbaks maar met open vizier laten zien wat er gebeurd is. Men zou lering kunnen trekken uit het verleden.

  Indien Brunswijk in de regering zou kunnen deelnemen wie kan hij anders sturen dan Amafo en Belfort. Jozefzoon van de trein van nergens naar nergens.


  Maak melding

 37. ik denk dat iedereen hier op dit forum het allerbeste wil en wenst voor Suriname. We zijn allemaal blij wanneer Suriname internationaal het goed doet. Het zei door sport of iets anders. Wat wij niet willen is dat Suriname gezien wordt als een land waar witwas praktijken aan de orde van de dag is. Dat Suriname een Hub is als het gaat om cocaïne transporten naar het Buitenland.
  Of het waar is of niet maar ondernemer Bidjai of hoe hij mag heten moet voor het gerecht omdat hij 89mil zou hebben wit gewassen. Dat doet mij niet goed. Wanneer aan een President bloed kleeft of hij het gedaan heeft of niet of hij populaire is of niet het gaat erom Suriname heeft geld nodig en niemand wil met het land zaken doen. Suriname moet zich zelf internationaal verkopen. Om geld binnen te halen.
  De dollar is hard dat heeft een land nodig om beleid te maken.
  Alleen het uitdelen van gronden papieren en kinderbijslag is onvoldoende. Zonder geld kan je niets. Want als je kinderbijslag verhoogd gaan de prijzen ook omhoog dat heet inflatie.
  Als u dat niet weet en alleen kijk naar de populariteit van een persoon dan heeft u het niet begrepen. Wij hebben alle Surinamers nodig waar dan ook ter wereld om het land te helpen op te bouwen. Wij willen allen hier dat het goed gaat en geen crimineel aan het bewind die alleen met zich zelf bezig is en een handje vol vrienden. Volk zie toch wat er fout gaat in dit land het moment wij dit nog steeds anno 2015 toe staan dat een crimineel president wordt dan is het totaal mis in dit land en jammer zullen wij een achterlijke land blijven.


  Maak melding

 38. Leuk dat Bouterse weer mag regeren.
  Of de bevolking er beter van wordt is natuurlijk de vraag?
  Ik vind het leuk en zal uitleggen waarom dat is.
  Onder Front was het saai.Bij Desi gebeurt er iedere week wel iets waarbij je lachend van je stoel glijd.
  Veel beloften die hij natuurlijk nooit waar kan maken.
  De heren en dames politici doen er alles aan om een stoeltje te bemachtigen.Is het niet linksom dan wel rechtsom.Wat voor de verkiezingen not done is na de uitslag vergeten.Stemvee met gezond verstand zou natuurlijk anders kiezen.Hier heeft Desi zijn slag geslagen.Hij weet immers dat groot gedeelte van bevolking laaggeschoold is en alles voor geld doet.
  Geef ze iets in het vooruitzicht (al is het maar tijdelijk)
  en je zit weer voor 5 jaar gebakken.
  Komende 5 jaar ben ik weer voorzien van komedie.


  Maak melding

 39. Barabas
  Baas heeft niets tegen Brunswijk, Amofo of Belfort. Het zijn goede bliksem afleiders. Als je bij hun gaat staan ben je snel de slimste van de groep.
  Allen als Baas nu alleen met ABOP zou samenwerken als eenheid zijn zij te machtig. Hij werkt liever samen met kleintjes die hij tegen elkaar kan uit spelen en als hij ze weg stuurt de anderen banger worden en er nog steeds weinig aan de hand is. Nu moet hij 4 mini ministers in leveren voor de samenwerking met 4 mini partners.

  Als hij ruzie zou maken met de ABOP komt direct de meerderheid in de DNA in het geding. Baas is een echte strateeg binnen het Surinaamse politieke spel.
  Dat het land er aan ten gronde gaat vindt hij niet erg. Men heeft er voor gekozen om hem zijn gang te laten gaan. Voor Baas is het belang van Bouterse het belang van Suriname geworden.
  Heel knap van hem dat er heel veel Surinamers zijn die dat geloven en ook nog eens geloven dat de verkiezingen democratisch en eerlijk waren.

  Het is een heel interessant spel als je het van afstand kunt bekijken en de gevolgen kunt negeren.


  Maak melding

 40. peroo je hebt groot gelijk,,,jullie denk vermogen zit letterlijk achterin..
  jullie kunnen niks ja niks herinneren wat er gisteren gebeurt is,behalve de slavernij die 150 jaar gelden geweest is..,maar van al die coupe,,schaarste,één op duizend voor de gulden,avond verbod ,geen samenscholingen van meer dan twee personen….

  dat bouta 15 jaren in de opositie heeft gezeten kunnen jullie niet weten,omdat jullie verstand naar binnen is gedraaid..

  houdt je alvast warm wat er komen gaat de komende tijd..

  noney no dé,kas is leeg..,

  kijk of je einde deze maand je loon wel krijgt..

  er is geen criesis,,,maar de situatie is …. precair…..

  en jij nu..


  Maak melding

 41. hallo peroo, luciën,,jullie hebben het over corruptie coke enz enz ..

  jou verstand zit zeker in je billen..

  wie is veroordeeld voor 11 jaren in Nederland..
  wie is veroordeeld in Amerika en in de gevangenis zit..

  en waarvoor..

  zijn jullie zo hersenloos,dat je dat nu al niet weet,vraag maar aan die ex. boeroe van o.w. wat hij met die 110 miljoen US$ heeft gedaan..uit de staats kas..

  hoe komt hij aan die twee helikopters..

  moro é doro..


  Maak melding

 42. hallo peroo, luciën,,jullie hebben het over corruptie coke enz enz ..

  jou verstand zit zeker in je billen..

  wie is veroordeeld voor 11 jaren in Nederland.
  .
  wie is veroordeeld in Amerika en in de gevangenis zit..

  en waarvoor..

  zijn jullie zo hersenloos,dat je dat nu al niet weet,vraag maar aan die ex. boeroe abrahams van o.w. wat hij met die 110 miljoen US$ heeft gedaan..uit de staats kas..

  hoe komt hij aan die twee helikopters..

  moro é doro..


  Maak melding

 43. Ik heb een donkerbruin vermoeden dat ook Edward ” de hagedis ” Belfort also known as ” Poes’ poesi barba “, PAARSE VLINDERS ” in de buik heeft.

  Meneertje was vandaag de GROTE AFWEZIGE ( belde wel netjes om zijn afwezigheid te melden ) tijdens het bezoek te Moengo tapoe van ” Lonnie “, de zwaar teleurgestelde Sinterklaas, uit Marowijne.

  Ra ra, waarom was ” Edje ” afwezig ????

  a. zat heel knus thuis (alvast ) in PAARSE pyjama met het vrouwtje op de bank .

  b. was samen met het vrouwtje gezellig op de koffie thuis bij ” Desiderius ”

  c. zat zonder vrouwtje in de saloon ( kabinet van de Pres ) van ” Desiderius ” om de overstap en de beloning te bespreken onder het genot van een Blue label.

  Bron: starnieuws.com

  Hälsningar! CHAVÉZ


  Maak melding

 44. Reggie als je dan niet waardeloos bent, wat ben je dan als je je in grote getale achter een massamoordenaar, en veroordeelde drugscrimineel schaard? Iemand met gevoel voor waarden en normen?


  Maak melding

 45. Je leest hier veel over het stigmatiseren van Bouta als crimineel en moordenaar. Het probleem alleen is dat hij niet op camera is gepakt maar op basis van verklaringen van mensen die als drijveer hebben jaloezie omdat SUCCES van de ander belemmerend werkt in de VOORUITSTREVENDE doelen die ze voor zichzelf en hun achterban hebben uitgestippeld. Helaas zie je maar al te vaak dat mensen die de ander ten offer brengt en een stigma opplakt voor eigen gewin vaak gewetenloos zijn.

  Je hoort veel roepen om Bouta te veroordelen maar…..maar er zijn veel maren! Als we kiezen voor EERLIJKHEID, dan heb je medewerking van een ieder nodig om ook zijn eigen CLAN die de dans ontsprong aan te geven. En dan is die Tokiclan ERBIJ!!!!

  En die PREED BAHARA waar Toki bijval is gaan zoeken om Bouta op te sluiten zou geen echte crime bestrijder zijn als hij niet ÓÓK op zijn minst een onderzoek laat verrichten naar Toki en zijn WITWASCLAN. Een simpele analyse van de persoon Toki brengt je al op een verlopige balans van SCHULD van deze man.
  Want wat doe je met een valse adder?!


  Maak melding

 46. Ira>>>>????
  Ira
  =Mensen, weet iemand waarom Bouterse Hooghart gevraagd heeft mee te werken en hem een plaats gaat geven in de DNA?????

  -Antwoord::: Als het financieel echt mis zal gaan en de arbeiders hun geld niet zullen ontvangen, kan Hooghart de boel gaan zussen.
  Hooghart kan dan gaan vertellen dat het Surinaamse volk geduld moet hebben en hun Surinaamse mentaliteit moeten gaan gebruiken, omdat het staken van de koloniale tijd is.

  staken is van de Koloniale Tijd !!!!!
  ja ja, je hebet gelijk, en dan stakers koolbloedig neer schieten op straat die opkwamen voor hun rechten??? midden op straat, ?? doden liggen op straat mensen rennen voor hun leven!!! gebouwen in brandgestoken en mensen opgepakt en in de gevangenis gepropt!!!
  ja ja, met je staken is van de Koloniale tijd, , echt een mooie tijd waar jij trots op mag zijn.

  Abaisa en de onafhankelijkheid”.
  Dit deel behandelt de sociale onrust in Suriname vanaf de jaren 60. op 28 februari van 1973 ontstaat de grootste stakingsgolf, wanneer 13 vakbondsleiders, die hadden opgeroepen tot staking tegen het beleid van het kabinet Sedney, worden gearresteerd. Bij de straatrellen die daarop volgden werd de Boslandcreool Abaisa gedood. Nederland werkte versneld toe naar de onafhankelijkheid van Suriname, om een militair ingrijpen te voorkomen.
  Aan het woord komen:
  -voormalig stakingsleider Arthur ten Berge (leraar);
  -mr. dr. Jnan Adhin, in 1973 minister van justitie, thans regeringsadviseur;
  -Rudi Kross, vakbondsbestuurder, in een fragment uit een radio-uitzending van de KRO uit 1973;
  -vakbondsbestuurder Jhawnie, toentertijd voorzitter van de bond bij Bruynzeel.
  Op 25 november 1975 wordt Suriname onafhankelijk. Tenslotte een fragment uit een verslag van deze gebeurtenis.

  Daarna de ellende na 1975…………….. tot dat je 1980 heb gekregen.

  met je staking is van Koloniale tijden


  Maak melding

 47. @ Van 1502 naar 1863 en tot en met HEDEN Slaaf
  babbelt verder : “je leest hier veel over het stigma-
  tiseren van Bouterse”

  Als slaaf heb je VALSE info ! Desi is VEROORDEELD
  Harddrugsdealer, 11 jaar straf ! Dat is een FEIT,
  begrijp je !!

  Verder heeft de Legerleider, de bevelhebber opdracht
  gegeven om de 8 December-massamoord te plegen !

  Ook heeft dezelfde bevelhebber opdracht gegeven om
  de dorpelingen van Moiwana neer te maaien en te
  doorzeven met kogels !

  Of heeft HIJ, de bevelhebber/legerleider onmiddellijk
  na de Verschrikkelijke Massamoorden een Krijgsraad
  Te Velde samengesteld en heeft die de
  moordenaars van 8 december en van Moiwana ter
  plekke gestraft/geliquideerd wegens verregaande
  ontrouw en ongehoorzaamheid aan aan wet en aan de bevelhebber, in elk geval handelen tegen de instructies
  in van de bevelhebber, hetgeen in een leger totaal nooit
  is toegestaan. Laat staan het plegen van Massamoorden !

  Dat zijn ook FEITEN !!

  Dusss… kom niet met zinnen als “er zijn alleen maar
  verklaringen van getuigen tegen Bouta”,

  ALLE verklaringen en ander bewijs worden in een
  NORMAAL LAND getoetst door de RECHTER, en niet
  door anderen of door de DADER zelf !
  Daarna komt die rechter met het eindoordeel en vonnis !

  Dat noemt men RECHTSSTAAT, geen criminele staat
  die amnestiewet maakt die 100 % indruist tegen de
  GRONDWET !!


  Maak melding

 48. Een keer Sabibasie, altijd tang fasi.

  VHP moet nieuwe voorzitter voor 2020 kiezen want met Chan zal het nooit lukken. He got no issues for election. There`s too much fraction of friction.

  Te veel nederlagen voor Santokhi.


  Maak melding

 49. Ik heb de meeste onzinnige reacties hier niet gelezen. Het zijn mensen die maar niet kunnen opgeven en erkennen dat het spelletje “Bouterse verkettteren” afgelopen is en dat men nu een andere hobby moet gaan zoeken.

  Allerlei analyses en mooie kromdenkbeelden ten spijt. De VHP is nu wakker geworden en overstag gegaan. Het rest nu de schizofrene en narcistische volgelingen in Nederland zonder stemrecht.


  Maak melding

 50. Tokie jouw gesprek met Baas was poepen in jouw broek ,nu maak je de weg vrij voor press…kandidaat,,,,ik zij al een voor de verkiezing dat ik pampes zou verkopen tena lady,,nu is het tokie lady…wie is de Baas in su Dess.
  DESS对2015年新闻,
  I love su woon en werk………….


  Maak melding

 51. Hans, daar heb je die pedofiel weer,hou jij je bezig met nederland waar de ellende nog groter is ,zie wat nederland heeft gedaan met die zaak sebrenicia ,atje waar die dossier met nabestanden van de moorden op burgers 70 jaar bewaard moest blijven ,zie die dossier van die coup van 80 dossier 60 jaar moet blijven tot die generatie er niet meer is ,zie waar mensen met hun 67ste tot 70 jaar moeten werken voor die armzalige pensioen ,zie een rijk land met duizenden voetsel banken ,zie wat er gebeurt in die bejaarde tehuizen , mens onterende toestanden ,zie die vluchtelingen die jullie in de kou laten staan ,zie hoe die mensen hun huis uit worden gezet omdat ze de huur niet kunnen betalen terwijl het een rijk land is .die stress die ze in nederland hebben ,hebben ze niet in su ondanks dat mensen het niet breed hebben .het materiele is nog niet alles in het leven ,er zijn nog vele ellende in nederland ,wat ik hier heb neer gezet is nog maar het topje.doe niet alsof je perfect ben ,hoeveel mensen verlaten nederland op dit moment weg van de ellende van geld geld geld ,niets anders dan geld ,geld is belangrijk maar geld is nog niet alles in het leven.
  nederland dacht ook dat ze het surinaamse volk onder druk zou zetten door te stellen dat als bouterse de verkiezingen zou winnen ,ze de ontwikkelings hulp zouden stoppen ,wel nu,bouterse won in 2010 en jullie hebben het gestopt,maar wij hebben onze trots wij hebben nederland bewezen dat wij bouterse willen hou je geld ,wij leven nog steeds ,wij laten ons niet de les voorlezen ,nederland trok zijn ambassade terug ,wat hebben jullie toen bereikt ,geen moer ,met hangende poten kwamen jullie terug om het verzoek de ambassade weer te heropenen.het volk hesft weer voor desi delano bouterse gekozen dat zegt heel wat .toki laat zich vernederen niet bouterse,toki kwam steeds naar nederland om verslag uit te brengen aan zijn achterban van adviseurs in denhaag zoals makka en gassie ,en ook nederlandse journalisten .maar die nederlandse jiurnalisten hadden toki mooi in de tang toen toki zei dat bouta een aanslag op hem wilde plegen waarna de journalist zei maar meneer toki u bent minister van justitie waarom pak je bouterse niet op als je weet dat hij een aanslag op je wil plegen ,toen was toki het antwoord bijster.deze toki liegt dat hij zich vast loopt.het volk heeft ze allemaal door deze redimusus
  zie de grote baas van de aivd jennink die jongens heeft misbruikt in turkye allemaal harde bewijzen en opstelten die zaak stiekem in de doofpot,allemaal smeerlappen ,ook nog drie hooggeplaatste aivders zijn daarbij betrokken ,zie brazile zie tailand ,phillipijnen nederland staat er bekent om kinder misbruik en deze hans dent dat hij mensen uit derde wereld landen de les gaat komen voorlezen ,die mensen hebben ook hun trots vuile smeerlappen .
  jullie doen alsof je beter bent dan een ander de goede nederlander na gesproken .


  Maak melding

 52. Santhoki zal dus met andere woorden de weg vrij maken voor de machtstaat zoals hij dat kenmerkte tijdens zijn verkiezingspropaganda.


  Maak melding

 53. Beste mensen,

  Jullie hebben allemaal een beetje gelijk en ook niet.

  VHP met Santhoki heeft het goed gezien. Bouta &corneuten hebben het financieel in SURINAME één GROOT potje van gemaakt. LET OP: 5jaar geleden had de toenmalige regering een lening uitstaan van $190.000.000.000,00…….Weten jullie hoeveel zij (NDP REGRING) aan lening heeft uitstaan???? Wie? Wie???????????………EEN lening van: $1000.000.000.000……..wie kan rekenen ziet het verschil wel. En de inkomsten zijn aanzienlijk gaan dalen.

  HOE GAAN ZIJ DIT OP EEN NORMALE MANIER TERUG KUNNEN BETALEN??????

  Yes, Yes Bouta jij bent dé Baas!!!!! Doe je best! Succes paarse blinde makke lammetjes!!!!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Véél Wijsheid!!!)


  Maak melding

 54. Pero wat heb je weer achterlijk veel woorden nodig om de wandaden van een moordnaar en drugscrimineel door niets met dit topic uit te staande wel of niet juiste zaken te verdoezelen, overgens wel vrij normaal gedrag voor een kennelijk in de bovenkamer aangetaste kontkruiper van DDB, kunje niets aan doen hoor, je bent blijkbaar niet wijzer


  Maak melding

 55. Het is ronduit schandalig dat V7 zich zonder slag of stoot zichzelf zo snel gewonnen heeft gegeven.De uitslag was nauwelijks bekend,en ’t zaakje begon aan van kanten te rammelen.Na het gesprek met Bouterse werden ze compleet makke lammetjes.Jammer.jammer jammer!


  Maak melding

 56. De meerderheid van de surinaamse kiezers hebben de weg voor Bouterse vrij gemaakt , c.q tweede ambtstermijn en niemand anders !!!
  Santi zeker niet !!!
  Het zou hem sieren , indien hij de weg vrij zou maken voor de VHP – jongeren , de eer aan zichzelf houden middels het aftreden als voorzitter van de VHP
  Santi heeft veels te weinig gepresteerd als voorzitter / coordinator
  In de DNA zal Bouterse gepresenteerd worden als ‘ enkelvoudig president – kandidaat ‘ en ‘ bij acclamatie benoemd ‘ .
  Rede ligt in het feit dat er geen tegenstanders te bespeuren zijn .
  Wat hoor ik daar ?
  Wie gaat komen ? Wieeeeeeee ?
  KOMEN , FU DU SAN ???
  President , yu klaar mi .
  ME , MYSELF & I LOVE SU


  Maak melding

 57. @hans,
  pero heeft niet achterlijk veel woorden nodig. Tenminste niet voor 1 issue. Hij zet duizend en één afzonderlijke dingen tegen het licht om aan te tonen dat met vele maten gemeten worden.
  Pero is een wandelende encyclopedie!!
  Jij nu weer beste Hans!


  Maak melding

 58. @ Van 1502 tot 1863

  “Pero is een wandelende encyclopedie!!”

  Pero is een fantast met een heel grote fantasie. laat ik een voorbeeld aan halen van wat hij met zij diarree aan woorden uit kraamt:

  “zie een rijk land met duizenden voetsel banken”

  Nederland had eind 2014 maar liefst 154 voedselbanken en geen duizenden zoals Pero beweerd.

  Zo valt vrijwel elke kreet van Pero met een beetje uitzoeken tot onzin te reduceren. Hij is een dwaallicht en zeker geen encyclopedie.


  Maak melding

 59. @ Van 1502 tot 1863

  “Pero is een wandelende encyclopedie!!”

  laat ik er nog een punt aan toevoegen over het niet houdbare pensioen systeem.

  In Nederland is de levensverwachting ongeveer 81 jaar, in Suriname ongeveer 70. Als men 65 wordt is de leeft men gemiddeld nog 18,5 jaar. Omdat men later gaat werken en vroeger met pensioen wil werd het Pensioen systeem onbetaalbaar.
  Het Surinaamse Pensioensysteem is nu reeds onbetaalbaar alleen is men daar niet eerlijk over en speelt de regering mooi weer door geleend geld te besteden aan consumptie.


  Maak melding

 60. @pero voordat jij je paranoide oordeel over Nederland hier uitbraakt, zou het zinvol zijn om jezelf ervan te overtuigen dat jij een totaal verkeerd beeld hebt van iets wat je nooit van nabij gezien hebt. Jouw kleine, corrupte, criminele drugswereldje reikt niet verder dan de bosjebrug. Voor een kansloze, werkeloze paarse DDB-kontneuker zou het ook een optie zijn om jezelf te gaan scholen. Dat onsamenhangende foutenfestival duidt erop, dat je een ongeschoolde en ongeletterde sukkel bent.


  Maak melding

 61. @jojo

  Alleen het feit dat Nederland als westers land al één voedselbank kan hebben is al SCHANDALIG!!!!

  Ik zie al het leed om me heen. Ook bij mijn blanke vrienden waarop denk: nou dan mag ik als allochtone niet klagen.

  Dus wat wil je in Godsnaam aantonen beste Jojo?!


  Maak melding

 62. Van 1502 tot 1863

  “Dus wat wil je in Godsnaam aantonen beste Jojo?!”

  Ik wil aantonen dat men bij een oordeel de context moet kennen en begrijpen en niet maar zo in het wilde weg dingen die je verzint gaan roepen als fiet.

  Pero de encyclopedie roept duizenden terwijl het slechts 154 zijn.
  Pero de encyclopedie roept iets over pensioen leeftijd verhoging als soort bewijs van achteruitgang terwijl in Nederland de mensen met een vorstelijke oudedagvoorziening, goede woningen en gezondheidszorg van de hoogste niveau na hun pensioen leeftijd gemiddeld nog 16 jaar leven terwijl het in Suriname met veel gedoe slechts 10 jaar is.

  Pero verzint van alles wil ik aantonen en verliest daardoor de kracht van zijn argument.

  154 voedselbanken is geen schandaal het is een teken van beschaving en enige solidariteit. Het aantal mensen dat door welke reden dan ook. ook veel eigen schuld, heeft een hierdoor een extraatje.

  Weet u wat een echt schandaal is dat er heel veel Surinamers nog denken dat er in Nederland geldboompjes groeien en schaamteloos bedelen om financiële steun etc.
  Wat denkt u van de euro 200.000.000 die er nog steeds jaarlijks als giften naar Suriname gaat. Dat is wel jaar in jaar uit ongeveer 5% van het Bruto Nationaal Product dat zonder werken de economie in vloeit. Dat en het geld vanuit Nederlandse bezoeken en Pensioenen houd Suriname drijvende.


  Maak melding

 63. @Jojo,
  Eigenlijk hoef ik niet te reageren want dat is ONBEGONNEN WERK 🙂

  Maar in algemeenheid wil ik stellen dat Suriname geen uitzonderingspositie inneemt met wat jij allemaal aanvoer: vanuit ALLE westerse landen worden er giften naar de ontwikkelingslanden gestuurd.

  India heeft nu eigen ATOOMBOM, (dankzij de gestolen kennis die Khan die men hier vertrouwd had heeft meegenomen) maar India leeft nog steeds van mega giften.

  En zo hebben we allemaal wat om aan te dragen om ons gelijk te halen mi brada! Want ik zie ook weer hier dat @Fyer hier dingen roept die wel érg LAAG AAN DE GROND zijn. Als je geschoold bent, dan doe je het niet op zo’n manier!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.