Minister Ashwin Adhin van Onderwijs jarig

24

Minister Ashwin Adhin van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in Suriname wordt geblinddoekt begeleidt naar zijn werkplek, waar zijn medewerkers woensdag een feestje hadden gebouwd in verband met zijn 35ste jaardag. Adhin bereidt zich dezer dagen voor op zijn nieuwe uitdaging, vicepresident van Suriname. President Desire Bouterse verraste vriend en vijand toen hij de onderwijsminister de hoge post beloofde als de partij zou winnen. De NDP won de verkiezingen.

Adhin-2

24 REACTIES

 1. Alsof dit broekie daarvoor geschikt is, in een normale democratie wordt een vice president gekozen, maar hier word hij door een dictator benoemd, het is zeker een goedmakertje vanwege famillie van Adhin die vermoord is.
  wat posities niet allemaal kan doen met een mens, weer eens een bewijs hoe karakterloos deze Adhin is.


  Maak melding

 2. Adhin is een persoon die corruptie en nepotisme verheerlijkt. Via de achterkamertjes is besloten een broer van hem te benoemen tot directeur van een dochterbedrijf van SAIL. Dit zonder een transparante procedure en zonder dat duidelijk is over welke kwalificaties het familielid precies beschikt om het bedrijf te leiden.

  Verder heeft de familie van de toekomstige Vice President concessies verkregen, met een totale grootte van ongeveer 11.500 ha, voor het uitoefenen van mijnbouwactiviteiten en dat deze concessies binnen zeer korte tijd weer doorverkocht zijn. Naar verluidt naar een goede kennis van hem, die ook bij hem op het ministerie werkt. Betreft twee concessies. Eén voor het ontginnen van steenslag en de andere voor het mijnen van goud.

  Overduidelijk is hier sprake van een ongehoorde voorkeursbehandeling voor directe familieleden van een lid van de regering. Wederom worden alle vooroordelen over de paarse partij weer bevestigd. In een fatsoenlijke democratie zijn dit zaken die niet de beugel kunnen. Sterker nog de president zou eigenlijk opdracht moeten geven tot nader onderzoek door justitie. Deze zaken waren al bekend voor de verkiezingen.


  Maak melding

 3. De NDP ziet in de heer Adhin een capabel mannetje voor de post van VP. Hij doet zeker zijn werk goed als Minister van OW & C. We moeten trots zijn ,dat hij een van de jonge generatie is, die op zo,n leeftijd van 35 jaar een hoge functie gaat bekleden Bravo!!!


  Maak melding

 4. @manu
  Oneens. De Surinaamse grondwet geeft de president de bevoegdheid om een VP te benoemen. Dat het je dwars zit is jou probleem. Wat je een goedmakertje noemt is in feite een manier om zonder gezichtsverlies te laten zien dat wat destijds is gebeurd geen enkele invloed heeft op vandaag en de toekomst. Overigens heeft dit “broekie” alles wat een toekomstige president nodig heeft in huis. Jij?


  Maak melding

 5. suri. is een gekozen dictatuur onder het mom van democratie..

  alle ministeries zijn uit gehold leeg gezogen die kerels.vrouwen die al daar zullen zitten,zitten voor spek en bonen voor brood en spelen..

  ze hebben geen bal te zeggen laat staan te vertellen wel maandelijks 25 000 srd als beloning krijgen voor niks doen.

  .dus bank vulling en het mofina stemvee wordt niet eens bedank voor deze diensten..

  die blijven door sudderen tot over een tijdje..

  in de sfeer van skeer..

  in bijna alle communisten landen,zijn de lijders allen bejaarde figuranten die zitten te wachten tot dat zij en bij neervallen en niks kunnen verrichten voor land en volk,,zo ook in suri..

  mofina,het jullie eigen schuld om arm te blijven..


  Maak melding

 6. HIEP HIEP HOERA VOOR ASHWIN!
  Manu, waarom moet er nou kritiek geleverd worden op Ashwin Adhin?
  Hij maakt tenminste van zijn hart geen moordkuil. Deze man lijkt nu al ‘verlicht’. Hij past voor mij nu al in het rijtje van: Jezus, Mahatma Ghandi, Maarten Luther King en Nelson Mandela. Mandela heeft zijn volk vermoord zien worden. Niet 15 personen maar mega aantallen. Zelf werd hij onschuldig gevangen gezet. Maar hij heeft nooit een zwarte opgehitst tegen blanken.
  Over zijn leeftijd: Wiegel was hier ook een jonge hond en zo waren et nog meer.
  Ashwin Adhin is echt een symbool vsn oprechtheid. Hij houdt van zijn land. Als het land naar de knoppen gaat heb je alleenmaal verliezers.

  Ashwin laat zich tenminste niet indoctrineren door die koeliekampoe. Voor hun is hij natuurlijk een verrader. Hij verloochend zijn afkomst zeggen ze dan. Let wel: ze houden van het woord verloochening om hun soort schuld aan te praten. Het zou machtig mooi zijn als Ashwin onze nieuwe president wordt.
  Maar zo zie je. IS NOOIT GOED!


  Maak melding

 7. @Marcel
  Waar het hoofd van vol zit nietwaar? Hahahaha.

  ” zijn uit gehold leeg gezogen die kerels.vrouwen die al daar zullen zitten,zitten voor spek en bonen voor brood en spelen..”

  want er valt niks meer te zuigen niet? Hahahaha.


  Maak melding

 8. @manu, @vijay, @koos en de mensen die als jullie denken,

  Ik vraag me echt af of negatieve zeurpieten zoals jullie ooit de hemel zullen bereiken met jullie negativiteit.

  Beste Ashwin Adhin. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

  Zo kan het dus ook.


  Maak melding

 9. Goeie keus van Bouterse. Ik heb alle vertrouwen in deze jonge dynamische man. Eindelijk een hindoestaan die als president door iedere omarmd zal worden.wordt misschien de jongste president ooit..Ik hoop dat in elk geval..


  Maak melding

 10. @Van 1502 tot 1863,

  Wat weet jij niet? Dat in Suriname alleen marrons en creolen president worden. Adhin is geen van beide, dus pech voor hem.


  Maak melding

 11. Ai, Boutje komt vanavond langs met een bos bloemen. Kries Kalipso komt ook langs natuurlijk. Met gratis van alles. Het wordt groot feest vanavond in huize Adhin. Muziek en dans, kip met bami, Fernandes of toch maar die limonade van Sardjoe die ook Borgoe meeneemt. Echt een knalfeest vanavond. Het publiek, de kiezers zijn echter niet welkom. Die moeten zich tevreden stellen met BB met R i.p.v. bami met kip.


  Maak melding

 12. @aboikoni,

  Eerlijk gezegd, de hemel of de hel is hier op aarde. Wat na m’n dood gebeurt en waar m’n ziel naar toe gaat, Bhagvan jaane, ik weet het niet. Maar wat ik wel weet is dat Suriname op deze manier, met al de politieke omkoperij in ieder geval geen hemel op aarde zal worden. Dat wanneer goed opgeleide mensen als Adhin het verkiezen onder een van moorden verdachte persoon te werken, ze het niet nauw nemen met de regels van de grondwet. Geld, positie en macht zijn verleidelijk, erg verleidelijk. Zou ik in de schoenen van Adhin staan, ik weet niet of ik ook niet zou bezwijken. Maar je hebt toch familie die je raad en advies kan geven? En het zal nou zo zijn dat degene onder wie je werkt, verantwoordelijk is voor de dood van enkele familieleden en je kiest er toch er voor om onder en voor hem te werken. Hoe gevoelig/ongevoelig ben je dan voor al die mensen die niet eens familie zijn en voor wier heil je moet werken?
  As said earlier, wijsheid komt met de jaren. Adhin abhi kaccha baccha hai.


  Maak melding

 13. Zullen voortaan alle verjaardagen van belangrijke NDP politici als groot nieuws naar buiten worden gebracht?

  Waarom is het zo belangrijk de verjaardag van Ashwin Adhin als nieuws te brengen?
  Hoeveel mensen uit het gewone volk zijn vandaag ook niet samen met Adhin jarig? Die worden niet in het nieuws vermeld.
  Adhin is niets meer dan welk ander burger, hij is toevallig minister van Onderwijs en Cultuur en beoogd vice-president.
  Het laatste moet ik nog zien gebeuren.

  Suriname bewijst weer eens dat het een bananen republiek is.


  Maak melding

 14. Ik stel voor dat er een wet komt dat op de verjaardag van een minister het land een vrije dag krijgt. Ministers werken zich de longen uit het lijf voor ons, dan mogen ze ook eens verwend worden en in het zonnetje gezet worden.
  Op de verjaardag van de president moeten we 2 volle dagen vrij krijgen om te feesten.


  Maak melding

 15. @mac,

  Onder de markt zit tante Lotje. Tante Lotje verkoopt pindakaaas. Gedurende de staatsgreepperiode had ze die pindakaas wat aangelengd met je weet wel wat.
  Bij mij krijg je echte kwaliteitspindakaas: 99% pinda’s en 1% palmvet. Succes met je broodje pindakaas.


  Maak melding

 16. beste surinamers er zijn zelf beter mensen te vinden voor het presidentschap kijk naar apintie en zie daar edwardt belfort zeer goede nete en verstandige man


  Maak melding

 17. wat goed dat wij constant op de hoogte gehouden worden van de verjaardagen van alle ministers in suriname. is tenminste informatie, toch willen wij geinformeerd worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.