Feestelijke bijeenkomst Surinaamsche Bank in Den Haag

16

In verband met de viering van 150 jaar De Surinaamsche Bank in Suriname, was er gisteravond ook een feestelijke bijeenkomst in Den Haag. Directeur Sigmund Proeve gaf in een uitgebreide presentatie aan hoe de jarige bank inspeelt op de economisch ontwikkelingen in Suriname.

Daarbij werd duidelijk dat er op jaarbasis meer dan 200 miljoen euro van Nederland naar Suriname wordt overgemaakt. De Surinaamsche Bank(DSB) ziet daar brood in en heeft plannen om een bankvestiging te openen in Nederland. De aanvraag voor een vergunning loopt momenteel.

De vestiging in Nederland moet Europa ontsluiten voor het Surinaamse bedrijfsleven maar ook voor het Caribisch gebied aldus Proeve. Hij gaf aan dat er anno 2015 geen enkele Europese bank in Suriname meer actief is en ziet een belangrijke rol weggelegd voor De Surinaamsche Bank die een (financiële) brug kan vormen tussen Suriname en/of de Caricom en Europa.

16 REACTIES

 1. Geen klein bedrag. En dan willen veel Surinamers in Suriname, die een hartgrondige hekel hebben aan Nederland / Nederlanders, liever vandaag dan morgen alle betrekkingen met Nederland verbreken.


  Maak melding

 2. @Adriaan Rodenburg

  Ze hebben een hekel aan ons maar het geld van ons willen ze wel hebben…

  bij aankomst van families in SU (vakantie) worden deze familieleden niet meer aangezien als familie maar als inkomstenbron….


  Maak melding

 3. We zullen zien in hoeverre Desi’s Skeere Bank voldoet aan de Nederlandse eisen. Ordinaire witwas praktijken en lekker op en neer voor de snoepreisjes. En mocht het genoemde bedrag op waarheid berusten dan is het nog maar een fractie van wat het had kunnen zijn. Het ondernemingsklimaat in suri is niet geschikt, zolang die criminele bejaarde Desi de scepter daar zwaait. Suriname had kunnen bulken van het geld.


  Maak melding

 4. -Directeur Sigmund Proeve, Tot 3x toe op korte termijn zijn enorme bedragen gestolen van de DSB, maar tot heden heeft niemand de durf genomen om aangifte te doen bij de politie.
  Het gaat om miljoenen Amerikaanse dollars en jij als directeur treed niets eens hard op.

  Ik vraag mij dan af wie er allemaal hier achter zit en als jou baas Bouterse hiervan ook op de hoogte is. Schandalig dat bijna alles in Suriname in de doofpot wordt gegooid.
  Ik zou geen cent van mij op de bank bij jullie willen zetten.

  =Directeur Sigmund Proeve van de DSB
  =Directeur van EBS
  =Toenmalige minister van OWV Abrahams en nog veel meer::::

  -Allen frauderen en blijven op hun posten zo niet een ander baan waar ze meer kunnen verdienen.


  Maak melding

 5. Beste Adriaan,
  Ter uwer informatie, gaat om geld die door surinamers zelfs naar Suriname wordt over gemaakt.maak je dus niet druk, zit geen cent van jou bij .


  Maak melding

 6. Dit wil dus zo goed als het is zeggen dat de Surinaamsche Bank zal mee moeten werken aan het uitwisselen van gegevens.
  De fiscus klapt in haar handje want de DSB is nu de springplan


  Maak melding

 7. Dit wil dus zo goed als het is zeggen dat de Surinaamsche Bank zal mee moeten werken aan het uitwisselen van gegevens.
  De fiscus klapt in haar handje want de DSB is nu de springplank om in de keuken van bankrekeninghouders mee te kijken.
  Een vergunning krijgt de DSB binnen de kortste keren.


  Maak melding

 8. @Adriaan Rodenburg
  Denk het niet Adriaan. Een kleine vocale groep is blijven steken in de jaren 80. Controversieel; maar ik denk dat het beter is dat er een (financiële) schikking met de “nabestaanden van de slachtoffers” van de revolutie wordt getroffen. Een die iedereen op een waardige manier en zonder gezichtsverlies uit de boom laat klimmen. Dus geen excuses van de President, maar wel een substantiële monetaire genoegdoening aan nabestaanden.
  Zand erover. We moeten verder. Ook Nederland.


  Maak melding

 9. Suriname redt het niet zonder zelfbewustzijn, zonder durf.

  Nederland is een optie en niets meer en minder. Wat heeft Nederland als land Suriname te bieden wat Brazilië, China, India, Zuid Afrika, Ghana, Z Korea en anderen niet hebben?

  Mensen die blijven steken in die Nederlandse plaat zijn ziende blind. Het enige dat ik deze nieuwe regering aanraad is werk te maken van remigratie van Surinamers waar ook ter wereld in het algemeen en die in Nederland in het bijzonder. Vooral de jongere generatie daar. Die dynamiek heeft Suriname nodig. De exponenten van de oude garde die je met name hier op het forum vindt mogen daar blijven

  Kennis die Surinamers hebben opgedaan, netwerken die ze hebben opgezet daar op inzetten en verder kijken en werken naar ten eerste de regio.

  Lokale productie faciliteren en stimuleren Men is al op weg maar er moeten nog wat stappen worden gezet.

  Veel investeren in Nieuw onderwijs en ontwikkelaars. experimenteer daarmee.

  Ik heb geloof in Suriname en Surinamers en allen die de afgelopen tijd de Surinamers voor van alles en wat hebben uitgemaakt, a die zgn democraten die spugen op de meerderheid van de bevolking, ga lekker iets anders doen.

  Het is amusant hoe jullie hier op dit forum bezig zijn hoor. Als ik even wil bijkomen van een harde dag werken en hard wil lachen kom ik altijd op dit forum om weer die staaltjes te lezen van frustraties en achterlijkheid.

  Koloniale boeren en vastgeroeste gasten met een serieus minderwaardigheidscomplex waar iedere psycholoog spontaan van zou klaarkomen, je vindt het hier op dit forum. Heerlijk.

  Wat de topic betreft, de DSB in Nederland, een beetje mosterd na de maaltijd. Het zou de eerste Surinaamse bank zijn sinds er Surinamers in Nederland zitten. Alle andere bevolkingsgroepen in Nederland hebben hun eigen banken.

  Dat zou de enige mijlpaal zijn en een symbool van in ieder geval een klein zaadje bewustzijn. De neven effecten zijn er natuurlijk ook. Als je naar alle aspecten kijkt zou je als Surinamers een afweging moeten maken. Ook gezien de globale ontwikkelingen in de financiële wereld. Het is vooruit kijken en je strategie bepalen.


  Maak melding

 10. Kijk eens aan.Daar begint eentje te begrijpen waar er geld te halen is.En dan loopt opa D met het idee een brug te bouwen naar Guyana.Fu du san?
  De brug moet over de Marowijne komen.Dat wordt een verbinding met de euro in dat land.


  Maak melding

 11. @doordenker zegt: Wat heeft Nederland als land Suriname te bieden wat Brazilië, China, India, Zuid Afrika, Ghana, Z Korea en anderen niet hebben?

  Doordenker, hetzelfde wat al deze landen zelf in Nederland zoeken en van Nederland willen en dat is vrij veel hoor.


  Maak melding

 12. Zegt @morenito: ik denk dat het beter is dat er een (financiële) schikking met de “nabestaanden van de slachtoffers” van de revolutie wordt getroffen.

  Denk je echt dat de nabestaanden in financiele nood verkeren? Wat zij ten eerste willen is geen financiele genoegdoening, maar erkenning dat hun geliefden barbaars zijn vermoord. Zelfs excuses hoeven ze niet, want dat zou toch niet gemeend zijn.


  Maak melding

 13. We moeten oppassen met schikkingen en vergoedingen vragen voor zogenaamd leed wat geleden is. Wekt indruk dat je ergens munt uit wilt slaan. Van de andere kant is er heel veel onrecht geleden in de loop der tijd. Je zal altijd een groep vergeten en er zullen altijd mensen zijn die zich al te graag in een slachtoffer rol willen manoeuvreren terwijl ze al overal de krenten uit de pap hebben gehaald. Je hebt slachtoffers die in een fractie van tijd hebben geleden maar je hebt er die eeuwen onder leed gebukt zijn gegaan. Eeuwen ja. EEUWEN! Geen vergelijking met ’40-’45 of 1980. Nee, eeuwen! En de uitwerking heb je nog steeds. In plaats dat de inheemse vergoed werden kwamen ging vergoeding naar Britsindiërs die overigens vrijwillig de oversteek maakten en nu met krokodillentranen zich in een slachtofferol plaatsen. Dus oppassen met genoegdoening vragen!


  Maak melding

 14. Ja maar er is geen geld on groenten te kopen op de markt last aan geld op de DSB te sparen de arme bevolking en ik als Nederlander moet er niet aan denken is de kat aan de spek binden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.