Vakbondsleider wordt teleurgestelde parlementariër

21

PARAMARIBO, 9 jun – Vakbondleider Ronald Hooghart wordt binnenkort parlementariër. Goed nieuws eigenlijk, het is niet voor een ieder weg gelegd. Toch is de voorzitter van ambtenarenvakcentrale CLO een teleurgesteld man.

De verkiezingsgang is niet wat er van verwacht werd. De oogst was maar ongeveer vierhonderd stemmen. “Als men zoveel werk en zoveel strijd heeft geleverd voor dit volk, is dit zeker ondankbaarheid. De mensen moesten me op zijn minst tienduizend stemmen hebben gegeven”, zegt Hooghart tegenover de Ware Tijd. Het werden niet meer dan vierhonderd dus op de lijst van de NDP.

Hooghart komt dan ook niet meteen binnen. Enkele kandidaten op de lijst, zoals Desi Bouterse, schuiven door voor een bestuurlijke post. Hooghart wordt uiteindelijk dan toch parlementariër. Die ambities sleept hij al jaren met zich. Als lid van de Nationale Partij Suriname werd hij afgehouden. Enkele maanden terug richtte hij een eigen politieke partij op. Die nam via de NDP deel aan de verkiezingen.

21 REACTIES

 1. Niet zo verwonderlijk als je dit figuur met zijn onsamenhangend gewauwel hoort klagen, uit zijn praatjes is geen touw aan vast te knopen, en wordt hij overal uitgekotst.


  Maak melding

 2. als,ja als ik hogie was,,,had ik hogie bedank voor de,,,,, EER,,,, en zou mij terug trekken uit de politiek..

  op deze lijftijd zou ik gewoon casaba gaan planten..

  dat verdient meer respect,, dan een volk aanhangen,en je letterlijk negeert..

  dus no wachtie..


  Maak melding

 3. -Vakbondleider Ronald Hooghart die Bouterse toen heeft uitgemaakt voor moordenaar. Deze man zit nu onder de paraplu van de NDP!!!!

  Zie maar hoe hypocriet sommige NDPérs zijn.


  Maak melding

 4. Dus Hoogie zonder Hart is niet tevreden met die 400 personen die een stem op hem hebben uitgebracht.

  Maar als Baas Bouta iemand anders in zijn plaats met meer stemmen zal doorschuiven, dan wordt het straks ‘Hoogie in het Zwart’.
  Dus wij wachten rustig af, welke persoon de plaats van Baas Desi Bouta zal innemen.


  Maak melding

 5. RONALD HOOGHART.. Jij krijgt nog jouw verdiende loon. Je wordt misbruikt om het ambtenaren korps rustig te houden. Vergeet niet dat je de man DDB moordenaar hebt genoemd. Je krijgt je straf nog. Die zal nog zwaarder zijn dan deze nederlaag. Maak je borst maar nat. DDB vergeet niet. Hij heeft je nu nodig.


  Maak melding

 6. @Srika,
  “Bouterse heeft met Ronald Hooghart een miscalculatie gemaakt.
  Wordt hij straks binnen de NDP de nieuwe Somo?”

  Het hangt er van af hoe goed Ropie kan likken.
  Ropie kennende; die zal zich tot in de dikke darmen vastlikken voor behoud van – voor het leven – verworven privileges.
  En dat noemt zich vakbondsleider?


  Maak melding

 7. Onze (ontevreden) & (ongeloofwaardige) ‘Hoogie zonder Hart’.

  Er zijn ook meer kandidaten in diverse politieke partijen w.o. de NDP die meer stemmen hebben behaald, maar jammer genoeg niet zijn gekozen in het (parlement) DNA.

  B.V: Winston Jessurun van DA91 heeft ongeveer 850 stemmen gehaald en Guno Castelen, voorzitter van de SPA, slechts 470. De NPS had geadviseerd om op Wayne Telgt te stemmen, die op plek nummer 17 was gekandideerd. Telgt heeft ongeveer 4900 stemmen gehaald. Veel NPS’ers (ongeveer 4500) hebben toch op partijvoorzitter Gregory Rusland gestemd.
  Hierdoor is Telgt niet op basis van voorkeursstemmen gekozen. Zijn verkiezing zou overigens ten koste gaan van Patricia Etnel, die op basis van lijstvolgorde wel is gekozen tot Assembleelid. John van Coblijn, die campagne voor zichzelf voerde, ondersteund door een team heeft nog geen 450 stemmen gehaald.
  De NPS heeft bijkans 7000 stemmen minder gekregen in Paramaribo in vergelijking met vijf jaar geleden. De groene partij is verder gehalveerd naar twee zetels.

  Maar het volgende had dezelfde (Hoogie zonder Hart) ook naar voren gebracht over ‘Schijndood Somo’.
  http://www.de-surinaamse-krant.com/2015/01/pbo-van-ronald-hooghart-gaat-in-zee-met.html
  Hooghart ziet ook in Pertjajah Luhur goede partner voor samenwerking met NDP!
  Zal hij straks weer een draai hieraan geven t.o. Baas Bouta?

  Tot slot:
  Jammer dat er geen leuke CARTOONS meer worden gemaakt in de Surinaamse kranten.
  Want een zelfportret van deze (opportunist) zou echt niet slecht zijn.
  http://www.jamaicaobserver.com/tools/cartoons/ed-cartoon-May-29-2015


  Maak melding

 8. hooghart je deugt niet ze moeten je eruit trappen dat is mijn antwoord aan jou .deze man wooit met alle winden mee .dat was mijn antwoord aan hooghart .eerst bouterse als moordenaar uitmaken en weer 99 graden rechts omkeer maken foei .


  Maak melding

 9. Net als Adhin ook weer een overloper. Z’n collega vakbondsleider werd alleen gespaard in 1982 omdat hij bereid was de spuug van de schoenen van de paarse leider te af te likken en in te slikken. Toch laat deze man z’n ex-collega als ook z’n eigen wijsheid in de steek voor een carriere in de politiek. Maakt de NDP dan zoveel demonische ambitie wakker in vele mensen? In de opportunisten?


  Maak melding

 10. Ook zo een hypocriet die geen principes heeft maar gaat voor money. Zelfs heeft hij bouta voor alles uitgemaakt en nu is hij de schoenenpoetser van bouta.


  Maak melding

 11. De Surinaamse politiek was altijd al een lachertje, maar het wordt steeds erger. Het is gewoon poppenkast.
  Het land lijkt wel een vergrootte versie van een plantage waar iedereen zijn uiterste best doet om zo dicht mogelijk bij de basja te zijn. Lekker profiteren van alle gemakken. Er zijn geen uitzonderingen, check de politici die heden nog actief zijn. Stelletje opa’s die stelen en ze lossen elkaar al bijna 8 decennia af om dichtbij de snoeppot te zijn.

  Ik heb te doen met de mensen die dit zooitje adoreren, en ook met degenen die ook nog serieus overwegen op welke partij ze gaan stemmen. Het kiesstelsel klopt niet, organisatie van de verkiezing is amateuristisch, onbetrouwbaar, en uiteindelijk heb je toch gekozen voor de meest vriendelijke boef die het beste is in manipuleren.

  Ik zou rustig op mijn balkon of hangmat blijven liggen en genieten van het mooie weer. Met de wetenschap dat mijn stem niets uitmaakt en niets beslist.

  Sorry maar dat is toevallig mijn mening.


  Maak melding

 12. De samenleving is niet echt gebrand op vakbondsleiders in de politiek. Sinds mensenheugenis laat de vakbond zich ruimhartig paaien door daarvoor in aanmerking komende bedrijfseigenaren om hen ervan te weerhouden, dat zij voor de werkers het onderste uit de kan komen opeisen. De vakbond dient naar omstandigheden de meest haalbare CAO’s af te dwingen, niets meer en niets minder!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.