Keti Koti store binnenkort open in Rotterdam

3

Op woensdag 17 juni a.s. gaat de eerste Keti Koti store in Nederland open. Het gaat om een zogenaamde pop-up store met info, kunst en entertainment over zwarte emancipatie en slavernij. Locatie: het voormalige pand van Sacha Shoes in het centrum van Rotterdam.

Deze Keti Koti Store is een initiatief van stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijk Toekomst die zich inzet voor het erfgoed over de slavernij. Het wordt een kleurrijke galerie, creatieve werkplaats, ontmoetingsplek en een plaats voor performances, pitches en mooie producten.

Keti Koti Store
Oude Binnenweg 116-118, pand van de voormalige Sacha Shoes
> woensdag 17 juni t/m vrijdag 10 juli
> woensdag t/m vrijdag van 10:00 tot 18:00, zaterdag 10:00 tot 22:00,
> zondag van 10:00 tot 18:00, maandag en dinsdag gesloten

3 REACTIES

  1. Dit supermooie initiatief baant de weg naar een bredere dialoog in de samenleving, vooral binnen de Surinaamse gemeenschap in ruime zin. De tijd van feesten moet voorbij zijn en Kittie Kottie moet naar een hoger niveau getild worden waarbij vooral veel ruimte voor onderlinge communicatie c.q. discussie en bezinning moet worden gecreëerd. Er is niets mis met feest vieren in casu het feest der bevrijding vieren, echter de nadruk zou meer moeten worden gelegd op de onderlinge beleving en de actuele context waarbinnen Kittie Kottie geplaatst kan worden. Hoe gaan wij verder, waar leggen wij de focus op, wat beweegt de SMEse gemeenschap ten aanzien van Kittie Kottie etc. Er is voldoende stof tot een bredere invulling van dit festijn met vooral veel meer diepgang.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.