zondag, maart 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameSomohardjo leidt eerste vergadering nieuw parlement

Somohardjo leidt eerste vergadering nieuw parlement

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 28 mei – De eerste bijeenkomst van het nieuwe parlement zal gekozen worden door oppositielid Paul Somohardjo. De tweeënzeventigjarige Somohardjo is het oudste gekozen lid van het parlement. Hij zal eerst de gang moeten maken naar president Desiré Bouterse.

De eed van ‘fungerend voorzitter’ zal bij het staatshoofd moeten worden afgelegd. “Om een dag voorzitter te zijn is niet moeilijk”, zegt Somohardjo tegenover Dagblad Suriname. Hij is tussen 2005 en 2010 parlementsvoorzitter geweest. Negen en veertig parlementariërs zullen hun eed afleggen bij Somohardjo. Hoewel Bouterse gekozen is in het parlement, zal hij waarschijnlijk afzien van de eedaflegging, vanwege zijn presidentschap.

Onder leiding van Somohardjo zal het parlement een nieuwe voorzitter en ondervoorzitter kiezen. Die komen naar alle waarschijnlijkheid uit het kamp van de Nationale Democratische Partij, NDP. Vaststaat dat de NDP Jenny Simons een twee termijn gunt als voorzitter. André Misiekaba wordt fractieleider. Het nieuwe parlement komt binnen dertig dagen bijeen nadat het bindend verklaren van de uitslag van de algemene verkiezingen.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

15 REACTIES
 1. Deze chekre checkre paje verkoopt zijn huid voor een habbekrats, Als Sandoppie zijn kans niet grijpt om met de duivel een pact te sluiten dan is het deze satan wel


  Maak melding
 2. Kortom de ellende en de ondergang van su zal zijn doorgang vinden. Ik hoop dat er nog een schip is in dat land als de jeugd mee willen vluchten met hun baarbaarse held. We houden het in de gaten.


  Maak melding
 3. Wat is dat voor tekst: De eerste bijeenkomst van het nieuwe parlement zal gekozen worden door oppositielid Paul Somohardjo…..


  Maak melding
 4. Wat is dat voor tekst: De eerste bijeenkomst van het nieuwe parlement zal gekozen worden door oppositielid Paul Somohardjo…..

  A Blaka Bakra,

  De Surinaamse media nemen het niet zo nauw met de teksten die ze plaatsen.
  Heb ik al eerder aangegeven. De media in Suriname verstrekt ook niet altijd de juiste info aan haar lezers, luisteraars.

  De VHP werd vertaald als Verenigde Hervormings Partij.
  Hoe kan in hemelsnaam een Hervormings partij zich verenigen.
  Nadat ik de betekenis van de afkorting VHP op deze nieuwssite heb gegeven, valt het mij op dat ze het nu wel hebben over de Vooruitstrevende Hervormings Partij, hetgeen de afkorting VHP ook betekent.

  Er zijn echter een paar verdwaalde sujetten zoals Paraman die het heeft over de Verenigde Hindustaanse Partij.
  En deze man beweert dat hij goed bij de tijd is.


  Maak melding
 5. 29 mei 2015

  Ay mi Gado !,

  Zelf bij het grote verlies van Pendawalima bewijst Somo dat hij, al is het maar voor een dag, de voorzitter van het Parlement in Suriname mag zijn.

  Maar wacht even: Die watrapompu, 14 duim, van Bouta werkt nog steeds. Wie/wat wordt straks nog aangezogen ????

  Somo met zijn sriba-uku is uitgespeelt : deng piere skeer.
  De vislijn (lieng) van Rusland is afgesneden, de tjasnet van Santokhi is vast blijven steken onder water, Brunswijk is door zijn neku heen. En die watrapompu van Bouta blijft maar zuigen..
  Srika


  Maak melding
 6. De vraag is niet wanneer Somohardjo Santhoki gaat naaien en naar de NDP gaat voor regeermacht , de vraag is hoe. Het zou mij niet verbazen als Somohardjo weer naar de NDP gaat dan weten we dat hij de trojanpaard was binnen V7 vol met GEESTEN!


  Maak melding
 7. De dag waarop somo de eerste bijeenkomst moet leiden zal hij op vakantie zijn zoals hij dat in het verleden altijd gedaan had denkende dat hij zo land en volk kan doen lijden. Doel! nog een (1) keer de boel saboteren .


  Maak melding
 8. @Srika,

  Diezelfde watrapompu zal op een dag de kont van Bevel vol pompen met water/lucht. Bevel wordt dan opgeblazen. Wat je zaait, zul je oogsten.


  Maak melding
 9. 30 mei 2015

  Beste @soigipopo en @ L.Bundy,

  Jullie moeten wel toegeven dat die ”watrapompu” van Bouta het werk zeer goed doet. Die zuigkracht blijkt voortreffelijk te werken.
  Srika


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES