Herziening Ambtenaren Pensioenwet in Suriname

3

Minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken, BiZa, (l) overhandigt een pak documenten met informatie over pensioenen in Suriname aan Zaria Eenig, voorzitter van de Commissie Herziening Ambtenaren Pensioenwet 1972. De overhandiging vond vorige week plaats nadat de minister de commissie had geïnstalleerd. De minister merkte op dat zowel naar organisatie als naar functionering, het huidige Ambtenaren Pensioenstelsel sedert de invoering van de Ambtenaren Pensioen Wet in 1972, in de tijd is blijven steken. De commissie bestaat naast Eenig uit: Robor Levens (Bond voor Belangenbehartiging van Gepensioneerden uit Overheidsdienst ), Ronald Hooghart (Centrale van Landsdienaren Organisaties, CLO), Dorothy Telting (CLO), Lesley Cronie (CLO), R. Linus (Confederatie voor Organisatie van Landsdienaren ), Andrew Lo A Njoe (Pensioenfonds), Ingrid van der Weerd (Onderwijs), Maya Srihar Doobe (BiZa), Shanti Kowlesar (BiZa).

3 REACTIES

 1. Dit is een nietszeggend artikel.
  Om welke informatie gaat het nu eigenlijk ?
  Daarover wordt helemaal niets vermeld.
  Of is het misschien zo, dat het leger aan ruim 50.000 ambtenaren er (nog meer) loon bij krijgt voor vaak weinig werkprestaties en mag dat niet worden gezegd.


  Maak melding

 2. Nou hoop ik dat de gepensioneerden een afgeleide pensioen krijgen van de schadeloosstelling welke de assemblee leden krijgen.
  De gepensioneerden hebben hun arbeidzame leeftijd besteed aan hun taken en dat is bewezen ook.Geef hun dan wat hun toekomt om hun laatste traject zonder financiele problemen door te brengen.Zou van beschaving getuigen.


  Maak melding

 3. Wet pensioen zal vernieuwd cq aangepast worden.Wat zal erin staan gaan de pensioenen van 60 jaar naar 62 ??
  Of krijgen wij minder Pensioen.
  Is het nu tijd om het waarde vast te leggen.
  Meer duidelijkheid naar de arme mensen die een pensioen hebben en in armoede leven.
  laat je ballen zien


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.