woensdag, mei 22, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Surinamers hoeven niet bang te zijn voor de Sheriff’

‘Surinamers hoeven niet bang te zijn voor de Sheriff’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/BROKOPONDO, 22 mei – ‘Mensen hoeven niet bang te zijn voor de Sheriff.’ Dit zei VHP- en V7-leider Chandrikapersad ‘Sheriff’ Santokhi tijdens een massabijeenkomst in Brokopondo. Anderen beweren dat Santokhi niets goeds in de zin heeft met vooral de mensen in het binnenland. Met name de Marrons hebben het ergste te vrezen.

Het is niet anders dan enge kletspraat. “Ze zeggen dat als Santokhi president wordt, hij mensen gaat onderdrukken. Maar kijk naar de twee leiders die nu de regering leiden, zij hebben dood en verderf gezaaid in het binnenland. Nu komen ze met allerlei haatprogramma’s”, zei Santokhi. Intussen zijn ‘zij’ het die wel te vrezen hebben. “Want zij zijn het die roven en de staatskas leeg dragen. Zij mogen wel bang zijn.”

Het roer wordt drastisch omgegooid als V7 het voor het zeggen krijgt in Suriname. Districten als Brokopondo hebben natuurlijke hulpbronnen en menselijke krachten genoeg om vooruit te komen. Wat nodig is, is een duw in de rug. “De verkiezingen gaan om de toekomst van het land. Kiezers overal moeten hun stem wijs gebruiken. Het gaat om vertrouwen,”, aldus Santokhi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

25 REACTIES
 1. Het is goed dat Santokhi en anderen in verweer komt tegen de haatcampagne die vooral door de zwarte bevolking en politici gelanceerd is. Als een vertegenwoordiger uit een andere bevolkingsgroep president wordt, zal de zwarte bevolkingsgroep onderdrukt worden. Dit lees ik ook in vele reacties terug. Toch de wereld op zijn kop want de zwarte leiders in Suriname doen niet anders dan de eigen bevolkingsgroep voortrekker ten voordele van de anderen. Mensen uit de eigen bevolkingsgroepen (de zwartjes) worden op hoge positie benoemd, worden voorgetrokken, krijgen hun zakken gevuld zonder tegenprestatie te leveren etc. etc. Santokhi maakt op velen een integere indruk en laten wij eerlijk zijn, moet de massa een crimineel, moordenaar en oorlogsmisdadiger als Bouterse geloven ? Ja, het labiele deel van de Surinaamse bevolking gelooft Bouterse.


  Maak melding
 2. Suriname zal blij zijn als deze verkiezingen achter de rug zijn. wij worden kotsmisselijk van al die kolder die wordt verkondigd. De track record van de politici die dingen naar de gunsten van het volk is daar. Schaamteloos, respectloos en met geen drupje trots en eigenwaarde zijn deze huichelachtigen bezig vergift in deze samenleving te spuwen. God behoede en zij met ons Suriname


  Maak melding
 3. Surinamers hebben de keuze uit Bouta, Brunsie en Santhoki

  Als je dan toch kiest voor 2 criminelen dan behoren Surinamers tot het domste volk op aarde.


  Maak melding
 4. Henk Molenaar, de suri’s doen een moord voor een gratis bordje bruine bonen met rijst. Mark my words, Bouterse wordt herkozen en binnen 2 jaar eindigt Suriname net als Venezuela.


  Maak melding
 5. @Henk Molenaar

  ze kunnen ook kiezen voor het redelijk alternatief DOE/Breeveld.
  Deze partij heeft allicht een bredere basis aan stemmers dan Brunswijk en zeker heel veel meer hersenen.


  Maak melding
 6. Ik heb 2 verzoekjes aan de heer Chandrika Santokhie: 1) Alle Corruptie Zaken dienen onderzocht en voor de rechter worden gebracht.

  Het vermogen dat op corrupte wijze is verkregen, MOET terug naar de Staat en moeten deze SCHURKEN achter SLOT EN GRENDEL.
  2) WEG MET DE AMNESTIE WET


  Maak melding
 7. Je moet juist bang zijn vooor de sheriff. Bang dat je een fikse straf krijgt wanneer je de wet overtreedt.
  Overigens, domme zet van Santokhi om zich te identificeren als sheriff. Wil hij president worden of minister van politie?


  Maak melding
 8. Het gaat om ‘vertrouwen’, aldus Santokhi.
  ‘Vertrouwen’ en Santhoki kunnen nooit samen gaan. Iemand die een RACISTISCHE partij (lees:JANBOEL) LIJDT, kan zich anno 2015 nimmer presenteren als presidentskandidaat van welk land dan ook. En, dan nog wordt om ‘vertrouwen’ gevraagd, door deze HYPOCRIET.

  Bij de VHP heeft Santhoki een RACISTISCHE BENDE en ROTZOOI aangetroffen. Had deze RACIST in die afgelopen vijf (5) jaren niet volop de tijd om orde op zaken te stellen. Maar nee! Zich profileren als RACIST en opeens het ‘vertrouwen’ van het volk vragen is meer dan KOMISCH. Een grotere grap hebben wij in tijden niet van gehoord.

  Santhoki denkt, door ZOGENAAMD hand in hand te gaan met iets mindere RACISTISCHE vriendjes als de NPS en Pertaja Luhur, zijn RACISTISCHE gezicht danwel tekortkomingen te kunnen maskeren (zorgen dat iets niet opvalt). Nog steeds niet beseffende dat elke Surinamer vandaag de dag ooit naar school is geweest.

  Als LIJDER van de VHP voelt de RACIST Santhoki zich daar als een vis in het water. Om vervolgens het volk om het ‘vertrouwen’ te verzoeken, is een onvoorstelbare GROTE GRAP.

  Santhoki als LIJDER van zijn eveneens RACISTISCHE VHP, verdient niet het vertrouwen maar het antoniem daarvan, namelijk: het volledige WANTROUWEN van de Surinaamse bevolking te verkrijgen, uiteraard exclusief de RACISTISCHE DIEHARDS binnen zijn VHP – BENDE/ROTZOOI.

  Deze ESCAPADE (rare ontoelaatbare streek) van deze VHP LIJDER, getuigt van zijn een zeer ONDERSCHATTENDE kijk naar de Surinaamse kiezer anno 2015 toe.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding
 9. Freedom2u,

  Jij had nooit vrijheid moeten krijgen, komt alleen maar onzin uit je muil vandaan. Beter zou zijn als je geketend zou werken want op een eigen initatief werken zit er bij u niet bij. Het is genetisch bepaald kijk maar naar het andere continent als je in een rechte lijn oostelijk richting zou varen. Komt u uit in een bekend land.


  Maak melding
 10. Geen enkele Surinamer die het beste voorover heeft met het land en zijn naaste medemens hoeft bang te zijn voor deze grote zoon van Hermandad. Terecht zegt hij wie degenen zijn die bang zijn en een hetze tegen alles wat VHP en V7 zijn begonnen. Onberechte mensenrechten schenders,Bij verstek veroordeelde drugsbonzen, moordenaars,bankrovers en corrupte gang. Maar ieder koe weet, op de paarse dommer dan oliedomme bezeten sekteleden, die paars krijsen soso lobie didibri, dat 25 mei stem paars bakka na soso paars drollen ka der misdaad do go tjiesie opgedrongen, leki amnestiewet. No boi, mek ndp bari fa bigi deng di. Peiling sorie do go winnie. No boi foeroe paarse didibrigangers ai naga jesi kong opo. Lokoe noh oe stem 2010 egte egte tapoe baas, egte egt oe beng bribi baas didibri, egte egte oenoe beng verwagte dat baas bo doe werkelijk sa a beloof, ai boi a sisa, zelfs toen amnestiewet beng kong oe beng bribi dat baas beng mening werkelijk nanga a volk a kondre, deng libisma sa stem ndp. Ma na sa deng zgn bigi paarse dagoes doe, corrupt, legi staatskas,reise op en neer, takki soso paarse ka ten eigen voordele, zoon Dino opgesloten, roof/misdaad stijgende. Vernietig heri binnenland olv foe Dom PIGGy ai boi ai sisa na werkelijk dong moro buriki wi moes de foe stem bakka na tapoe didibribasi. A mang lee no ka djie oenoe potiwang sa a beng beloof 18.000 pikien oso, wroko de, soso paarse bigi taki, sa oenoe tjiesi na soso gratis njang,dringi paarse drollen der misdaad.Ooktoe oenoe jongboi go trong misdadiger leki eng egi boi. No boi no sisa..baas loebing srefi nanga deng tingi goedoe mati sa poti ing en wanie oro ing bakka na president stoeroe vandaar a wet I’m Nastee. Na 25 mei wo go lee gi baas te we krijse ndp na mang. Na stem hokje wi e go poro soso ka gi baas. Wi e stem antipaars Hihihi


  Maak melding
 11. Surinamers zijn bang voor iedereen die op eerlijke wijze iets wil doen. De bevolking gaat straks de nieuwe regering(sploeg) dwingen om corrupt te handelen.


  Maak melding
 12. Die man( tjander) komt om bigi bredi (geld bigi moni )over de ruggen van domoren te maken….En nog erbij zijn eigen mensen partij….dus din sma fu Brokopondo din don moro don of din no sabi neks.


  Maak melding
 13. Santoki is voor de beste op dit moment, Bouterse hoort in de gevangenis en niet anders. Santoki brengt respect voor Suriname en aanzien in de wereld terug, Bouterse is de moordenaar/drugsbaron en niet anders.


  Maak melding
 14. Een (1) wc worm is van nature veel slimmer dan alle ndp aanhangers samen. Ook zo een mier, en vele andere insecten,bacterien,virussen en zelfs eencellige diertjes. Ze hebben geen verstand en toch handelen ze van nature veel wijzer. Ook aas etende roofvolgels, zelfs varkens, eigenlijk het onnutigste diertje op deze Aarde is zelfs nuttiger in het maken van keuzes om te overleven. Zelfs slangen en het ergste roofdier, als ook het lam zijn van nature wijzer dan ndp zombies. Ma kut, ze zijn nog te genezen als ze op 25 mei stemmen met hun eeehhh..verstand. Hihi


  Maak melding
 15. Pierrifie ,
  Neem de moeite om je eigen posting terug te lezen , wat lees je dan ? een hoop gebrabbel en dat hinderlijke hihi en haha waar jij en nog meer van die v7 poepvliegen zich bedienen.


  Maak melding
 16. @ Weet !

  Ik weet niet hoeveel mensen Tjander vermoord er zijn daarvan geen enkele bewijzen en hij is geen verdachte of medeplichtige in welk rechtzaak dan ook.
  Wat ik wel weet is dat de huidige president, enfin dat verhaal kennen we……..
  Maar daar willen we niks van horen en weten, de geschiedenis wordt verdoezeld en schoolboeken met de ware toedracht worden vernietigd.


  Maak melding
 17. Santokhi heeft 15 jaren met het NieuwFront de kans gehad om het district Brokopondo een duw inde rug te geven. Ze hebben in die periode niets gedaan terwijl ze over grote hoeveelheden Nederlandse ontwikkelingsgelden konden beschikken. Het was alleen maar partij- en vriendjespolitiek wat de klok sloeg.

  Wie neemt nou de woorden van Santokhi serieus. Hij denkt nog steeds dat zijn kralen spiegeltjes politiek indruk maakt op de marrons. Binnen zijn eigen politieke partij zijn er mensen die over BLAUWKOP schreven op VHP websites als ze het hadden over de binnenlandse bewoners. Ze haalden dit artikel snel van het net toen er beroering ontstond in de samenleving. Santokhi moet zijn mond houden en hij moet niet denken dat hij de mensen blij komt maken met zijn sprookjes.


  Maak melding
 18. Wordt het niet eens Tijd dat de Surinaamse bevolking de persoon kiest die voor haar of zijn belang op komt. Dus geen stem geven aan een politicus die van mijn zijde komt, dus een creool niet stemmen op een kandidaat van creoolse afkomt en hetzelfde is dan ook betreffende Hindoestaan, Javaan, Marron, Indiaan of wat dan ook. Kies de politicus die uw belang vertegenwoordigd, maar helaas ik denk dat dit niet zal gebeuren dus de komende vijf jaar nog meer Chinees geld lenen en het wordt er voor de bevolking niet beter op. Helaas denk ik als Nederlander, die vaak jaarlijks in Suriname is, dat het vechten is tegen beter weten in.


  Maak melding
 19. mac

  Pierrifie ,
  Neem de moeite om je eigen posting terug te lezen , wat lees je dan ? een hoop gebrabbel en dat hinderlijke hihi en haha waar jij en nog meer van die v7 poepvliegen

  Ieja, mac, hihi,hahaha ,7 miljard keer, hih,i haha, wanneer dommer dan oliedomme paars/gele aanhangers van onberechte moordenaars, drugsbonzen, mensenrechten schenders, warlord en bende paars/gele rijke corruptelingen wederom diehard krijsen, soso lobi didibri en sijn knecht, onze egte en enige lijdsmannen…..WANTED BY INTERPOL ook nog gezochte misdadigers. Hihi, haha, de hele wereld zal meelachen, vol spot, samen met Piertifie. De vele dommer dan oliedomme paarse zombies zullen krijsen en dansen op didibri’s bevelen en onredelijke decreten. Na soso lobi paarse didibri ka vol van misdaad. Hihi Hahahahahaahahaha, soso lafoe. Suribabawe is dan een feit.


  Maak melding
 20. Chandrika was minister van justitie toen er 15 zwervers in Su.op wrede, beestachtige wijze werden vermoord. Is er ooit iemand berecht? Neen; terwijl er wel drie verdachten uit Den haag waren aangehouden, leden van die radikale groep uit Den haag waar Chandrika zijn vergaderingen houdt bij zijn bezoeken in Den Haag.
  Bij de mislukte coup van Santoki in 2007 was een wapen- smokkelaar aangehouden in Suri.zeven zware automatische wapens waren reeds in Su.deze man was ook een lid van die radikale groep uit Den Haag wat was zijn veroordeling?; JUIST, Drie weken voorwaardelijk, een proeftijd van acht maanden en een boete van 800 SRD. Zo kan ik verder doorgaan over de periode dat Chan. en Punwa. het voor het zeggen hadden bij de Justitie zij waren toen de rechtelijke macht in Su.Over die COCA handelingen van toen Chan de dienst uitmaakte heb ik het niet eens gehad.


  Maak melding
 21. Jullie die hier gal uitspuwen over de NDP en zijn achterban zijn hokjes denkers. NDP heeft zich bewezen naar het surinaamse volk toe. Ze hebben arbeid verricht. Jullie referentie kader richt alleen maar op haat en rassen scheiding. Tenslotte verdiend een ieder die een hoge positie heeft verworfen zijn plek. Er zijn eeuwen geleden offers gebracht door onze voorouders. Hun bloed zweet en tranen zijn vergiet. Jaren hoor ik bouta dit bouta dat maar hij heeft ontwikkeling gebracht in Swity Sranang. Dat is altijd al zijn visie geweest maar Nederland heeft een vieze rol gespeeld. Allemaal politiek omdat Nederland spijt heeft dat ze Suriname hebben laten gaan niet wetende denk ik dat Suriname zo rijk is aan grondstoffen. A plunder kba. Mensen met koloniale denken het is reeds lang voorbij. En dat jullie zo praten is de talk from the witte man die haat en verdeeldheid onder ons heeft gezaaid. Ano 2015 laat de jeugd van Suriname zien dat ze daar geen boodschap aan hebben. I said so bey felicia


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES