Roué Verveer hekelt misbruik show voor politieke doeleinden

14

De Surinaams-Nederlandse Cabaretier Roué Verveer is niet te spreken over de actie van een politieke partij in Suriname. Een stuk uit zijn comedyshow “Typisch Surinaams” is door die partij zodanig geknipt en bewerkt waardoor het lijkt alsof hij hun verkiezingscampagne ondersteunt. Ook is er een foto van hem, met een quote uit zijn show verschenen in een Surinaamse krant, op een manier alsof hij een bepaalde verkiezingscampagne ondersteunt. “Ik ben niet om toestemming gevraagd en dit is zonder mijn weten om gebeurd! Ik behoor tot geen enkele politieke partij en ik ben ook geen deel van geen enkele verkiezingscampagne” aldus Verveer deze week op zijn Facebook pagina.

“Ik ben een comedian en ik maak grappen in mijn shows. In mijn show ‘Typisch Surinaams’ uit 2013 heb ik diverse onderwerpen behandeld. Ik heb ook wat actuele grappen gemaakt. Mensen die mijn shows bezoeken weten dat er bij mij nooit kwade bedoelingen zijn. Zo ook heb ik een paar grappen gemaakt over de Surinaamse politiek. Iedereen weet dat het bij mij altijd met een knipoog is en altijd met respect. Zelfs als het over bepaalde politici gaat is het nooit respectloos. Het is altijd een beetje plagen. “W’e har’ un srefi” zoals we dat in Suriname zeggen. Ik heb er helemaal geen politiek voordeel door” schrijft hij.

Verveer vindt het jammer dat er mensen zijn die zijn shows op deze manier misbruiken om zo hun campagne te willen voeren. “Mensen die mijn shows hebben gezien weten dat ik mijn liefde voor Suriname en voor Surinamers hoog heb zitten en dat mijn grappen nooit bedoeld zijn om verdeeldheid te zaaien. Integendeel wil ik, door met elkaar te lachen om ‘onze’ typische dingen, mensen bij elkaar brengen! Laat mij in het theater mensen laten lachen en laat mij buiten de politiek” aldus Verveer.

De 42-jarige in Amsterdam woonachtige comedian is eind juli in Suriname voor zijn eigen show genaamd ‘Tjar A Lobi’ (FOTO). De kaartverkoop voor deze show is gisteren van start gegaan.

UPDATE – één van de uitingen waarin een foto en uitspraak van Verveer wordt gebruikt zonder diens toestemming:
ver

14 REACTIES

 1. Ik zou als zichzelf respecterende cabaratier niet eens meer optreden in Suriname. Alles afzeggen! Als men zo respectloos met jouw materiaal omgaat, zou ik zeggen: Bekijk het maar.


  Maak melding

 2. Blaka Bakra,

  Kan jouw posting alleen maar onderschrijven.
  In wat voor land leven we in hemelsnaam.
  Alles en iedereen wordt hier misbruikt.


  Maak melding

 3. In zijn show zegt Roue dat mensen nergens zo functioneel zijn als in Suriname. Een kapper schiet ook oorgaatjes en een hoofdverdachte is ook president. Dat is door een politieke partij gebruikt om af te geven op de partij van Bouterse. Ook haalt Roue Alibux aan die veroordeeld is en toch voor de regering werkt en ook dat voorbeeld wordt gebruikt als propaganda heb ik begrepen


  Maak melding

 4. Roué, we hebben erg hard moeten lachen om de multifunctionaliteit van de Surinamers als kapper/oorgaatjes schieter’,’onderwijzer/taxichauffeur’ en ‘hoofdverdachte/president’, het was op de schoen en het heeft volgens jou dus niets en dan ook totaal niets met politiek te maken. Dat anderen dit stukje uit je show gebruiken om de ‘politieke tegenstander/hoofdverdachte’ belachelijk te maken, snap ik, in tegenstelling tot jou, wel. Surinamers gebruiken hun hersenen, dat blijkt uit het bovenstaande, ook multifunctioneel; soms maken ze slim gebruik van hun hersenen (de politieke tegenstanders van de hoofdverdachte) en soms zijn ze dom en naïef (Roué Verveer). Hoe Roué Verveer zulke grapjes denkt te maken, zonder dat de tegenstanders van Bouterse daar geen gebruik van zullen maken, begrijp ik eerlijk gezegd niet.


  Maak melding

 5. Wat is hier zo vreemd aan?
  President tevens hoofdverdachte van moorden en drugs veroordeelde, president’s zoon in de bajes!
  In Suriname is dat een heel normale zaak, dit kan echter niet in een beschaafde samenleving.
  In het buitenland kan men nog veel leren van Suriname, hier kan en mag een ieder kan president worden.


  Maak melding

 6. 22 mei 2015

  Roue Verveer heeft vaker tijdens zijn shows in Nederland de Surinaamse politieke situatie ten eigen voordele gebruikt. Soms in een negatieve context, waardoor zijn politieke voorkeur te voorspellen is geweest.

  Nu schreeuwt hij het uit, wat een stress !!!!!

  Dus de bal mag hij nu terug verwachten.

  Nog 3 dagen te gaan en dan krijgt het volk van Suriname haar gelijk. Stress, stress, stress !!!!!!!!
  Srika


  Maak melding

 7. hier zijn ernsitge strafbare feiten gepleegd. mijn advies aan Verveer is om de dader(s)/ politieke partij voor het gerecht te slepen, strafvervolging te eisen en schadeloosstelling.
  Dit artikel schrijven zonder de partij bij naam te noemen is een teken van zwakte. Toon ballen en ga je recht zoeken.


  Maak melding

 8. Kinderen kopieeren vaak hun ouders…….dien als goed voorbeeld voor hen.

  De Universele boodschappen voor Bewustwording……Waarheid en Rechtvaardigheid worden uitgedragen…..en gaan zich vanzelf leiden…tot Inzicht en Zuivering.

  Message from the Spirit of Light!


  Maak melding

 9. Laat hij gaan vrekke, grappen over surinamers of suriname moet hier en niet in een ander land alleen om ons belachelijk te maken, rot op man


  Maak melding

 10. Typisch het gedeag van Surinamers die elders wonen. Ik kan hier echt niet tegen. Net hoe hij Su heeft gebruikt om zijn geld te maken, zo ook heeft de partij zijn product gebruik om mensen achter zich te krijgen. Je moest het hebben geweten. Nu geen tijd meer om te jammeren. Joe broko joe nep kiek keba.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.