Geen salarisverhoging voor V7-regering

17

PARAMARIBO, 21 mei – Als V7 regeernacht verwerft, worden de salarissen van ministers, de vicepresident en de president niet aangepast. Dit zegt oppositieleider Chandrikapersad Santokhi. Het is één van de maatregelen die het leven in Suriname moeten vergemakkelijken.

Met de huidige regeerders wordt het nog meer kommer en kwel. Tijdens het recente economisch debat is het al aangekondigd. “Onmiddellijk na het aantreden van de nieuwe NDP-regering worden subsidies afgeschaft. Dit betekent dat stroom en drinkwater duurder worden”, zei Santokhi in Wanica. Ook nieuwe krachten die nu worden aangetrokken bij de overheid zijn dan hun baan kwijt.

Burgers worden geplaagd door armoede en onveiligheid. “Terwijl dit zich afspeelt zijn er een paar personen in de regering die zich schaamteloos verrijken. V7 gaat de problemen aanpakken. We zijn al begonnen met gesprekken met sociale partners om de problemen aan te pakken. We gaan het land terug geven aan het volk”, aldus Santokhi. Met sociale partners en ondernemers wordt nu al gesproken over betere tijden.

17 REACTIES

 1. santhoki is de grootste leugenaar in de politiek. BOuterse staat better in zijn laarsen. geef oñs liever de paarse dan de oranje. leeman nanga foefoeroeman no mang draai wan kondre. mek Santo him Wang big I brik


  Maak melding

 2. En niemand mag meer verdienen dan een minister. Ook in de parastatale en particuliere sector. Afdwingbaar maken met forse inkomsten belasting.
  Zo komt meer geld vrij om de ondernemerschap te bevorderen.


  Maak melding

 3. @Pipo

  Een echte clown ben jij !
  Niet Santokhi maar LEUGENAAR bouta bedelt om een waarheidscommissie waar hij leugens en nogmaals leugens kan vertellen aan de rechter.
  Hahahaaaaaa…wat zal hij vragen aan de rechter dan ?
  Misschien dit,
  Bouta; wat wilt U horen edelachtbare?
  De hele waarheid,de halve waarheid of niks anders dan de waarheid?
  Misschien ook dit,
  Bouta;
  wat wilt U horen edelachtbare,
  de halve leugen , de hele leugen of niks anders dan de leugen?
  Hahahahahaaaaa……..


  Maak melding

 4. De belasting dienst laten onderzoeken hoe al die paars stinkende corrupte parasieten en poepvliegen aan hun vermogen zijn gekomen. Wat niet door hard werken of eerlijkheid is verdiend, moet terug in de boezem van de staat. Ook hulp van buiten vragen bij het onderzoek, want paarse besmette verrader zullen overwerk doen en letterlijk en figuurlijk alles ondernemen om dwars te zitten. Doodsbedreigingen blijven niet uit. De amnestie wet per onmiddelijke ingang opheffen, want het is die wet die voor stijging moord/misdaad zorgt en een duistere vloek is over het land. Wie er ook wint, het zal niet gemakkelijk worden om al die paars duistere troep en bende op te ruimen, zonder opheffing van die vervloekte amnestiewet.


  Maak melding

 5. Santokhi zegt dat de salarissen de president en andere poppenkstspelers niet worden aangepast als V7 regeermacht verwerft, d.w.z. dat ze even hoog blijven als nu, pas als hij zegt dat men de absurd hoge salarissen terugbrengt naar een, voor Surinaamse begrippen, normaal niveau, heeft Santokhi iets gezegd waar het volk wat aan zal hebben. Als men de salarissen met de helft zou verminderen, was het nog te veel. Bovendien vergeet hij de tegemoetkomingen van de assembleeleden mee te nemen. De uitspraak die Santokhi doet, dat hij de salarissen niet zal aanpassen/verhogen, kun je plaatsen in dezelfde categorie als de uitspraak van Bouterse dat hij zijn AOV van Srd 500,- in de maand zal laten liggen, terwijl hij zijn vrouw tegelijkertijd een tegemoetkoming van Srd 6000,- in de maand geeft.


  Maak melding

 6. het is heel erg verwonderlijk dat Santokhi het ENKEL heeft over het niet aanpassen van het salaris van de regering bij het verkrijgen van staatsmacht wat al een onmogelijkheid lijkt /schijnt te worden. Wat ik bij deze uitspraak mis is dat hij aangeeft de vergoeding van de DNA leden niet te laten bevriezen en tegelijkertijd het tot een fulltime baan verheft onder dezelfde condities las die van de ministers en de president. Tevens zou het hem ook sieren alle bestuurders en ambtenaren vanaf een bepaald (gezamenlijk) inkomen grond aan te vragen wegens conflict of interest. Dan ben je goed bezig. Deze zelfde voorwaarden gelden wat mij betreft natuurlijk OOK voor de huidige president.
  Het meest vreemde trouwens bij uitspraak van Santokhi is dat hij tot dit moment van schrijven een dubbel inkomen geniet. Als DNA lid en als beleidsambtenaar op het kabinet van de president. Maar daar zal hij natuurlijk helemaal NOOIT wat over zeggen. En dan zijn mond vol hebben over
  INTEGRITEIT. DAT BEGINT NATUURLIJK BIJ JEZELF.


  Maak melding

 7. santo heeft al genoeg gestolen in zijn vorige regeer periode , dus hij heeft niet meer nodig .
  ga maar op hun buitenlandse rekeningen kijken dan zal je zien hoeveel miljoenen de leden van het nieuwfrond hebben gestolen , deze mensen zijn een duivels creatie .


  Maak melding

 8. @Rufus: niemand mag meer verdienen dan een minister.

  Wat als God het iemand wel gunt om heel rijk te zijn? Of juist om heel arm te zijn? Wat als iemand tientallen miljoenen wint met de loterij? Moet de staat het dan afpakken?


  Maak melding

 9. Heb de vele reacties gelezen ik ben zelf een Economische vluchteling net als alle Surinamers die hier zij en denken het beter te weten.Ten eerste ben ik niet voor Bouta of Santokhi.Welvaart is er in Su dankzij Bouta de wegen die verhard zijn en Suriname is een welvarend land geworden.Aow,Pensioen,Kinderbijslag Minimum loon ga zo maar door het enig wat beter zal worden tijdens Santokhi zal criminaliteit zijn.Je kan niet op straat lopen zonder dat je beroofd wordt.Geef mij de tijd terug v/d Coup militairen op alle hoeken en patrouille v/d Politie.Ik denk niet in hokjes Politiek.Maar wil een regering hebben die de Criminaliteit bestrijdt.Een Surinamer die in Nl woont lees economische vluchteling zoals alle Surinamers die hier wonen en terug willen


  Maak melding

 10. ik zou meer respect hebben voor een uitspraak als zijnde,,dat de salarissen met 50 % gehalveerd worden van alle let wel alle lantie-mangs-oemas in het hele land..

  ten tweede,niemand mag meer dan één salaris krijgen bij pa lantie,wat voor werk hij/zij ook doet…

  schaf alle bas-jas, kapitein,opperhoofden en al die duistere figuren af,ze hebben in deze tijd-perk geen enkele rol van betekenis..

  trouwens,,wat is de rol van de rr,dr, leden in sme..

  waarom moet de pres. zich verplicht beschermen met een veiligheidsdienst van meer dan 100 personen,,terwijl hij aankondigt,dat het land veilig is..

  waarvoor is hij bang,die oude zak..

  en die bellie bellie,wordt dag en nacht omringd door vele vele djoekas die hem beveiligen..

  waarvoor..

  vetrouwen zij hun eigen schaduw niet meer..


  Maak melding

 11. Een idioot zal dit soort van figuren geloven…….er zitten te veel Grijpers/Graaiers in V5.5….rotzooi verhaal van oud bekende schurken.


  Maak melding

 12. @ Pipo de Clown,

  Ik wed dat je niet eens weet waar Galibi ligt. In Nederland geldt de zogenaamde Balkenende-norm, in Suriname de Bouterse-norm. Het verschil is dat Nederland rijk is en Suriname straatarm. Gaat er een lichtje bij je branden?


  Maak melding

 13. Ja chan , en kom met een wet over de dubbele nationaliteit die mensen hebbeb. Zij zijn namelijk een doorn in het oog. Oook zij zijn mede verantwoordelijk voor de situatie zoals nu in su. Een grote bek hebben ze maar als het heet wordt onder hun voeten dan zijn weer terug . Het bewijs is er dat ook velen die in de politiek zitten in su een nederlandse nationaliteit hebben. Ik kan het bewijzen!


  Maak melding

 14. Nationale Dieven Partij elite zijn gewoon ordinaire rovers en boeven. Hun aanhangers volgen hun slechte voorbeelden, krijsend efoe a fout na neks neks sa basie doe fout. Alles is paarse kut. hihi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.