‘De president weet niet meer wat hij zegt’

64

PARAMARIBO, 21 mei – President Desiré Bouterse vertoont op zijn zachtst gezegd vreemd aandoende symptomen. “Je vraagt je af of de president nog weet wat hij zegt”, zegt arts en DA 91 politicus Winston Jessurun (FOTO). Er hebben zich meerdere momenten voorgedaan de afgelopen jaren.

Tijdens een bijeenkomst met ouderen enkele jaren terug beloofde Bouterse dat de algemene ouderdomsvoorziening verhoogd zou worden. Enkele weken later zei hij doodleuk dat hij dit nooit gezegd had. En dan is er nog de recente onterechte uithaal naar een minister. “De president, de voorzitter van de NDP, is niet meer in staat dit land te besturen”, zei Jessurun tijdens een publieke bijeenkomst van oppositieblok V7.

De vraag nu is hoe verantwoord het is dat Bouterse aan het roer blijft. “Ik begrijp dat de president aan de macht moet blijven, omdat het acht december strafproces op hem wacht. Wat hij moet doen is het volk vergiffenis vragen voor vijf en dertig jaar verdeeldheid en het ophouden van Suriname’s ontwikkeling”, aldus Jessurun. Ook voor de decembermoorden kan Bouterse vergiffenis krijgen. “Maar er moet eerst een vonnis komen.”


64 REACTIES

 1. Leuk da Jesserun dit zegt.
  Maar als arts heeft hij veel patienten hun portemonnee leeggeroofd .
  Zijn hele familie is door corruptie en gesjoemel op hoge plaatsen geplaatst. Heeft familie overal zodat hij straffen van omkoping etc.. Kan wegkopen. Jesserun is een schande voor Suriname eveneens voor de gezondheidszorg.
  Volgens mij heeft Jesserun ook dementie symptomen.
  Die bejaarde man moet zijn plek afstaan, het word tijd dat jongeren het land moeten komen besturen.


  Maak melding

 2. Het hele Surinaams politiek apparaat, beginnend bij de massamoordenaar en oorlogsmisdadiger Bouterse, is een schande voor Suriname. Schandalig is het ook dat een deel van de Surinaamse bevolking achter Bouterse staat. In ieder ander land had men al lang een aanslag op deze corrupte leider gepleegd, behalve in Suriname. De Surinamer heeft een grote mond maar geen ballen om iets voor het land te betekenen. Daarom zal Suriname ook altijd een onderontwikkeld land blijven dat het buitenland miljoenen kost.


  Maak melding

 3. Natuurlijk weet bouta nooit wat hij zegt. Hij is lijder geworden gewoon om zijn straf te ontlopen. Hij weet meer over drugszaken en het vermoorden van burgers van wie hij vreest dat zij hem zullen berechten.Zoveel grootspraat en tofheid van hem(zogenaamd) op Eigen bodem,maar voor zoonlief dino heeft hij geen ene MOER kunnen doen !


  Maak melding

 4. Het is een schande dat Winston Jessurun nog steeds gelooft in het BEDRIEGLIJKE FRONT gedoe, nu onder het mom van V 7. Als Front zo goed was, waarom zijn ze opgehouden om te bestaan?

  Een intellectueel als de heer Winston Jessurun, moest toch beter weten. Om haast 25 jaar, zijn politieke partij in de ZEIK te zetten voor de GROTE BOEVEN van het Front, nu V 7.

  Dat is nou een vorm van BEDRIEGERIJ, het zijn zes partijen, maar je blijft het V 7 noemen. Stel er waren maar twee partijen in deze combinatie overgebleven, dan zou je het toch ook niet V 7 blijven noemen.

  INTEGRITEIT, begint bij jezelf, binnen jou eigen gelederen.

  Winston Jessurun heeft in de politiek er niets van gebakken en moet derhalve zijn grote MOND houden. Je gaat toch niet de NPS verlaten (wat Winston Jessurun toen deed), om met dezelfde NPS in een combinatie (Front) door te blijven SUKKELEN. Wat voor PRINCIPE heb je als politicus, wat voor kijk heb je in de politiek? Ik zou zeggen NIETS, maar dan ook NIETS.

  Ik zou Winston Jessurun willen zeggen: begin te letten op SOMO. Die zit immers wederom vlak voor jou neus. Als je bereid bent met dergelijke figuren als SOMO in zee te gaan, dan mag men bitter de concluderen, dat het Winston Jessurun LOUTER te doen is om het GELD. The LOVE of the MONEY!!!


  Maak melding

 5. Jan Willem, waarom pleeg jij niet een aanslag op jezelf. Dan is een ieder van jou IDIOTERIE verlost. EUTHANASIE mag in bepaalde gevallen. Gevallen zoals jij.


  Maak melding

 6. Winston Vegas, doet ook een duit in het zakje !
  Mr Vegas moet z’n grote mond houden want met de kleine aanhang van enkele familie leden, vrienden en kennissen moet hij niet denken dat hij en z’n clubje deze verkiezingen al hebben gewonnen.

  Gelukkig heeft hij meer verstand van gokken (in Las Vegas) !


  Maak melding

 7. Stof tot nadenken!

  DDB heeft vele misdaden op zijn kerfstok en hoewel feiten/bewijzen duidelijk aangeven dat hij hiervoor verantwoordelijk is of gedaan heeft, blijft hij dit om lijfsbehoud, te overleven, enz volhouden dat hij er niets mee te maken heeft. DDB wil bij mensen/families, rechtbank/krijgsraad, DNA, gezin, familie, familie van slachtoffer, zijn achterban, Surinamrs enz aangeven dat hij heiliger is dan de Paus.

  Zie hoe ver hij gaat, met zijn lijfspreuk: Neks No Fout. Dit zegt wel meer dan genoeg over wie DDB is. Waarom deze schreeuw van DDB. Ga maar na als deze man slaapt en wat hij allemaal meemaakt in zijn dromen, als al de misdaden in zijn onderbewuste dan naar boven komen in zijn dromen. Het zal mij niet verwonderen, dat slapen niet gemakkelijk is en ‘s avonds in zweet en doodsangst wakker worden om na te gaan wat hij allemaal over gedroomd heeft en proberen tot jezelf te komen en verder met je leven te gaan. Ook overdag als hij wakker is en met zijn leven verder moet. Deze man moet wel door een hel gaan, gelet op die misdrijven die hij allemaal heeft begaan.

  Zo iemand kan onmogelijk een land leiden en het Surinaamse volk moet uitkijken dat iemand die psychisch dit meemaakt, wel hele rare dingen kan doen en het land in nog grotere problemen kan brengen, dan hij sinds 25 februari 1980, 8 december 1982, Moiwana86, financieel-economische crisis, armoede, vervaging van normen en waarden, criminaliteit, drugsdoorvoerland,3 termijnen van hem was Suriname skeer, enz, enz heeft gebracht. Hoe serieus kan je zo iemand nemen, gelet op zijn psyche, verstand, ouderdom, kwalen, lichamelijke gesteldheid. DDB moet tegen zichzelf beschermt worden. Hij moet zijn pyjama aandoen en tomaten gaan planten.

  Raar dat psychologen, psychiaters en sociologen nog niets over zeggen, hoe misdadigers zijn en mensen die al de misdaden die ze gepleegd hebben ontkennen of verdrukken op hun geweten hebben en wat de gevolgen ervan kunnen zijn voor zo’n persoon, zijn omgeving, het land Suriname en de toekomst van Suriname, de veiligheid, enz. Is zo iemand geschikt om de republiek Suriname te besturen en de hoogste functie van de republiek Suriname toe te vertrouwen?

  Dink a (s)torie. In een normale werksituatie, zijn er pschygologen, die deze persoon of de werkgever een advies geven, dat zo’n werknemer een groot gevaar is voor zichzelf, omgeving, het land en zijn collega’s en psychiaters zouden een advies geven, die u ook zou kunnen begrijpen. Hoe geschikt is DDB om President van Suriname te zijn gelet op zijn misdaden/misdrijven tegen de menselijkheid?
  Surinamers moeten heel goed opletten, waar ze naar toe willen gaan, welvaart, welzijn, veiligheid en goed is voor hun, kinderen, kleinkinderen, de toekomst van de republiek Suriname. Met moet goed luisteren naar uitspraken van DDB, zie literatuur over de persoonlijke eigenschappen van deze man, luister wat anderen over hem gezegd hebben, zie zijn misdrijven, ontkenning, enz en zich afvragen of die niet zeer gevaarlijk/normaal zijn/is. Waarom doet hij deze uitspraken, zie zijn misdrijven tegen de menselijkheid, zie zijn gedrag en handelijgen, zie hoe hij met tegenstanders, anders denkenden, zie hoe die leiding geeft, enz. Is dit wel goed overwogen, evenwichtig en goed of is zo’n uitspraak/handeling, besluit enz om van te schrikken en niet ab/normaal? Surinamers moeten goed kijken wat ze willen en naar toe willen. Men moet ook goed kijken naar tirannen/dictators in moslimlanden, Noord-Korea met een rare kapsel, Venezuela, Cuba, Zimbabwe, vroegere dictator zoals Papa Doc en Baby doc, Idi Amin, Chavez, Fidel Castro, Sadam Hoessein, Gadaffie, Kim Jong-un, Hele rare figuren/snuiters, die allemaal op dezelfde manier aan hun einde komen.

  DDB en de gangsters hebben zich de afgelopen 5 jaar sterk verrijkt, zie de smeergelden van Ballast Nedam, zie meer dan 110 miljoen us-dollar van het ministerie van OW dat niet verantwoord is, zie domeingronden, zie EBS, zie Staatsolie, Ramon Abraham heeft voor vele us-dollars obligaties gekocht, betaald deze man wel vermogensbelasting, hoe komt hij aan zoveel geld? enz, enz
  Het Surinaamse volk is arm geworden, grote armoede neemt met de dag toe, prijzen in de winkels stijgen, devaluatie van de Surinaamse dollar, schaatste aan valuta, contractors die op hun geld wachten voor werkzaamheden gedaan voor de overheid, geen babyvoeding, criminaliteit stijgt, berovingen, de veiligheid neemt af, verruwing in de samenleving, zie hoe propagandamateriaal van tegenstanders worden vernietigd, enz, enz.
  DDB is een grote gevaar voor zichzelf, zijn omgeving, anderen en Suriname. Die man denkt alleen aan één ding, uit de gevangenis te blijven en maakt van zijn probleem een Surinaamse probleem. Alle macht berust bij een groot gedeelte van de verstandige kiezers en in een democratische rechtsstaat bepalen die wat goed of fout is.
  Reminder over DDB, 8 december 1982, Moiwana86, en drie termijnen heeft DDB en de gangsters aan de touwtjes in Suriname getrokken en telkens Sranan Skeer., grote armoede, a volk e pina. Zie hoe hij met andere politieke partijen in de coalitie omgaat, met ministers. Kiezers gebruikt u daarom uw verstand.

  Samen sterker, Wan Tra wini moes foe kon in Sranan, waarbij alle Surinamers nodig zijn en het samen moeten doen.

  Time4Change!
  Stemt u bewust voor een evenwichtig persoon, die geen misdaden op zijn geweten heeft.
  Time4Change
  Chan4Pres!

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  God Zij Met Ons Suriname(r)s!


  Maak melding

 8. Domme Surinamers… zoek het lekker zelf uit.

  De hele wereld staat stomverbaasd en hoofdschuddend te kijken dat een een coupepleger, crimineel, moordenaar, coke dealer waarschijnlijk voor de 2de keer wordt gekozen tot president en het land verder naar de kloten helpt.


  Maak melding

 9. @Freedom2u
  NDP staat voor Nationale Democratische Partij,waar zie je democratie in deze partij !?
  De lijder bouta staat op de opsporinglijsten van de Euro- en Interpol,bedelt in Suriname voo rvergiffenis ,al zegt hij dat hij zogenaamd niks heeft gedaan ! Sinds wanneer bedelen onschuldigen voor vergiffenis!
  Dit zijn zaken /feiten die je niet over Jessurun kan zeggen !


  Maak melding

 10. “Take your bundle and leave” was ook zo een uitglijder.
  Grote bek en je later verschuilen achter de rok van Lakkie.

  Suriname kies maar weer voor deze lafaard, veroordeeld en die ook nog eens gezocht wordt!!

  Wat een laag gevallen volk.


  Maak melding

 11. Ray, mensen die niets doen heeft men weinig over te zeggen. Zoals jou VHP die maar als UNDERCOVER in haar eigen land wilt fungeren voor een MASSAMOORDENAAR (land) als de VS (lees: VIEZE STATEN) en consorten.

  De VHP is een BELEDIGING voor ELKE RECHTGEAARDE SURINAMER. Vandaag de dag hebben zelfs heeeeeeeeeel veeeeeeeeeel Hindostanen dit gelukkig door.


  Maak melding

 12. @Freedom2u.
  De VS een massamoordenaar ? waar heb jij het in godsnaam het over ? Dankzij de VS lopen de negers niet meer als beesten aan de ketting en welke moorden heeft de VS in Suriname gepleegd ?
  Ik weet in ieder geval dat racisme en discriminatie in dat godsarm land Suriname erger is dan waar ook ter wereld.
  En neen, als ik zie wat ik Afrika gebeurt waar de zwarten elkaar afmaken hoop ik dat het binnenkort in Suriname ook gebeurt; zwartend ie elkaar afmaken.


  Maak melding

 13. Ook voor de decembermoorden kan Bouterse vergiffenis krijgen. “Maar er moet eerst een vonnis komen.” ???

  ————————————————————————————–

  Dus voor meervoudig moord krijg je gratie krijgen. Bullshit ! Een kippendief draait al een jaar de bak in. Hoe dan ook Bouterse moet veroordeeld worden en zijn straf onder gaan. Ook moeten de nabestaanden gecompenseerd worden. Niet meer niet minder.


  Maak melding

 14. @Freedom2u

  Je hebt het over een handjevol rijke hindostanen zoals D.Sardjoe die wij als de financ-ierders van de ndp kennen.
  Het Geven en Nemen politiek van de NDP is berucht over de gtehele wereld.
  Ter uwer iformatie…de VHP heeft nooit over Suriname geregeerd!
  De propaganda machine van de NDP heeft geen kennis van de surinaamse geschiedenis,zo te zien weten ze opzettelijk niks over 8Dec 1982 en de Revo 1980 !!! en het gaat over hun en jou lijder bouta!!


  Maak melding

 15. De arts Jesserun moet maar zijn grote en brede mond maar stil houden. Op zijn naam heeft hij een groot aantal illegale abortussen staan. De man is een notoire illegale aborteur.


  Maak melding

 16. NDP@overwinning2015.sr geeft koppijn aan hatersbouta. Maandag a.s. oe set oe srefi. Het is zover………. jullie gaan ng meer koppijn krijgen. Hoge bloed nanga suiker. begin afspraak te maken met je huisarts. Het is jullie aangeraden!!!! mi e bar oenoe!! nu al sidderen en wartaal praten.hahahaha ik waaarschuw jullie.


  Maak melding

 17. Dit had allemaal voorkomen kunnen worden, als de vorige regering waarvan Jesserun deel van uit maakte hun huiswerk goed gedaan hadden, dan had deze massamoordenaar nooit nog een kans gehad om aan de macht te komen en het land leeg te roven met zijn maatje Abrahams.


  Maak melding

 18. Wat verwacht je anders van een oude fossiele cokesnuiver, heeft in de afgelopen 5 jaar alleen maar onzin uitgekraamt.
  wanneer deze cokesnuiver weer voor 5 jaar aan de macht gaat komen, dan vrees ik het ergste voor dit land.


  Maak melding

 19. Didibri is van beginneaf aan een aartsleugenaar gebleken. De natie staat voor ondergang en verdoemenis sinds 1980 en dat allemaal door een man, feitelijk een dictator van Suribabawe die zich als een god want, een onberechte mensenrechten schendende moordenaar, een bij verstek veroordeelde drugsbons, wanted by Interpol. Men moet letterlijk en figuurlijk knettergek of dommer dan oliedom zijn om te geloven dat opa didibri waarheid spreekt. Neks no fout nanga baas krijsen vele knettergekke paarse delinquenten paars. We stemme baas en worde zijn lijfies.


  Maak melding

 20. -Bouterse was een tijdje uit beeld, omdat hij ziek was. Wel is niet bekend gemaakt wat die man scheelt.

  Als je richting de 70 gaat kan van alles aan de hand zijn, dus zou ik zeggen Bouterse trek jij nou die pyama aan en neem alle anderen met jou mee.
  Bouterse is nu echt aan het lijden vooral om zijn zoon die hij niet meer kan zien!!!


  Maak melding

 21. De uitspraak gisterenavond tijdens de massameeting in Wanica door ex Ndper Paladt sprak boekdelen, nl. Bouterse is geen volksleider maar een volksmisdadiger.


  Maak melding

 22. Opa D klarie!Hij heeft de energie niet meer voor de eind spurt.Afzegging op afzegging volgt van de vergaderingen.Maar misschien kan Misiekaba hem nog net vervangen in hun komedie show.Vooral als hij een aap nadoet.


  Maak melding

 23. @passant,

  stof tot nadenken kun je alleen maar toepassen wanneer je over hersencellen beschikt, en aangezien dit paarse volk die hersencellen niet beschikken, en ook niet over principes beschikken, is het niet verwonderlijk dat ze achter deze volksmisleiders blijven rennen.
  vond je reactie overigens goed en duidelijk omschreven.


  Maak melding

 24. Wat binnen 30 jaar niet gelukt is, gaat nu binnen 5 jaar volbracht worden. Binnen 5 jaar zal Suriname qua economie Nederland voorbij streven, en de status van Dubai hebben.

  Andre Misikaba: Suriname get ready for the next Dubai!
  (youtube)

  Het bovenstaande meen ik natuurlijk niet he, het is :
  Soso Banaba


  Maak melding

 25. “Mi mati, altijd mi ben sji yu lek wan volksleider, ma no mi sji yu leki wan volksmisdadiger”, zei Pahlad. Neks no fout krijsen dommer dan oliedomme aanhangers paars. Stree de foe stree, didibri na oenoe grootste waanzinnige lijder. Opa didibri owroe ma no kowroe leki de lijder der misdadigers.


  Maak melding

 26. Henk molenaar de wereld kijkt ook toe hoe putin de krimm heeft geanexeerd vooral het land waar je vandaan komt , het land van de judassen en joden .


  Maak melding

 27. Ach, de heer Jeserun weet als geen ander dat de NPS op sterven na dood is. Het mag ” het wonder van de eeuw ” genoemd worden als het de NPS lukt om drie zetels te halen. Veel NPS-ers zijn reeds overgestapt naar de NDP. Er volgen nog meer.

  Jeserun en zijn V7 vrienden weten dat de verdachtmakingen/beschuldigingen aan het adres van de heer Bouterse geen zin hebben, maar ze proberen het toch.. Ze hebben hem uitgemaakt voor moordenaar, misdadiger, enz maar hij won glansrijk de verkiezingen van 2005.


  Maak melding

 28. Banaba, ook ik moest hartelijk lachen om de domme opmerking van de zwarte Misikaba dat Suriname de volgende Dubai wordt.Lachen hoor met die Surinamers. Leven ze werkelijk in een andere wereld ? Er is een groot verschil tussen Arabieren en Surinamers. Arabieren zijn harde werkers en kunnen denken. Surinamers zijn alleen maar praatjesmakers en naaien elkaar de boel.


  Maak melding

 29. @RobG

  O PE verkiezing gewonnen.Lonnie stond al op het punt een samenwerkings- verband te tekenen met het Front.Maar door dubbelspel van Leo Bruinswijk ging dat niet door en liep Lonnie over naar de NDP.
  De NDP verlaagde zich tot een samen raapsel te behoren om maar te gaan regeren.
  En nu geeft Misiekaba Lonnie goed van langs als dank voor het verraad van toen.
  Kijk op Starnieuws naar de foto van opa D dan zie je een zieke, oude en uitgebluste man.


  Maak melding

 30. Hij heeft vaaak blackouts. Blijkbaar is er niemand die hem adviseert om afscheid te nemen, z’n diepe verontschuldigen aan te bieden aan de slachtoffers en hun families van de dec. moorden en in rust te gaan leven van z’n vermogen.
  Of misschien wil hij gewoonweg niet luisteren. Ego kan ook je ergste vijand zijn.


  Maak melding

 31. -De NDPérs die blij waren toen het water toevoer van Parlementslid Sheilendra Girjasing afgesloten was/is.

  Ik zou maar verder gaan lezen en nagaan hoe men tot een schikking wilt komen. Limbo begint nu ook anders te praten.

  Ik wacht het af, omdat dit echt iets is van de NDP. Mensen kapot maken en achteraf heb ik het niet gedaan. Dit is vaker voorgekomen.


  Maak melding

 32. Ai Baja….Er wordt door sommigen klakkeloos gezegd,dat de Arts Winston Jessurun zijn brede mond moet dicht houden. Wel, die arts leeft en werkt in een Democratische Staat,dus hij mag zeggen wat hij merkt bij mensen. Velen weten niet ,dat de Jessuruns alom bekend zijn met Psychiatrische Consulten in Suri. Dus die Winston zal toch iets bij de Pres gemerkt hebben. Dus beste mensen eerst goed nadenken, dan allerlei Koeterwaals uitkraaien!!!!


  Maak melding

 33. rob g ze hebben hem uitgemaakt voor moordenaar en crimineel?nee hij is een moordenaar en crimineel.met woorden kan je draaien maar de waarheid de geschiedenis is een feit.ddb een moordenaar een dief een crimineel en een slechte president.dit is hoe ddb in de toekomst herinnert zal worden en niet om zijn inspanningen voor suriname.


  Maak melding

 34. @Ira,

  Waar er rook is, is er vuur. Je wil me toch niet zeggen dat een onzichtbare hand de leidingen heeft aangelegd naar het perceel van Sheilandre Girjasing en dat hij zonder verantwoording af te leggen, tientallen miljoenen liters water heeft kunnen aftappen, terwijl zijn buren helemaal geen druppel water kregen.

  Deze man heeft met opzet dikke buizen aan laten leggen om extra water te stelen. Girjasing heeft tot 2003 vastrecht betaald voor het water. Ik neem dus aan dat hij vanaf 2003 begonnen is met het stelen van water. Dit soort mensen noemt zich een “oprechte “volksvertegenwoordiger terwijl men het volk besteelt………………

  Het is allemaal puur eigen belang van Sheilandre Girjasingh geweest omdat de buren klaagden over het wegblijven van de waterdruk.Al het water ging naar Girjasing zijn huis.De mensen konden stikken wat hem betreft.


  Maak melding

 35. @verbaast,

  Je ziet zelf ook dat de aantijgingen / beschuldigingen / verdachtmakingen aan het adres van de heer Bouterse geen effect hebben gehad. Bouterse werd president en zijn presidentschap heeft in vijf jaren meer voordeel gebracht dan 15 jaren NieuwFront regering.

  De tijden zijn voorbij dat als de ouders NPS of VHP stemden de kinderen automatisch NPS of VHP moeten stemmen. Nu heeft men een andere naam gekozen, men wil een nieuwe jas aantrekken en doen alsof men geen NPS/VHP is.


  Maak melding

 36. Onze president lijdt aan dementie en dat is allang geen geheim meer.
  Die ziekte wordt alleen maar erger naarmate iemand ouder wordt.
  Dat wordt dus nog wat als hij wordt herkozen.
  Los van zijn IQ, want dat schat ik niet hoog in, wordt het met deze man van kwaad tot erger.
  Om meerdere redenen is Bouta het presidentschap niet waard, maar eindigen als Reagan II is het ergste, wat Suriname kan overkomen.
  Laat dit aub niet gebeuren.


  Maak melding

 37. Te baas jeri a lasi, a mang e go kindsie moro snel. Sindsie a misdadige zoon tapoe foeroe foe deng verschijnselen sma e sjie. Na soso paars dresi e horie de opa der misdaad op been. Ma kut, de roofzuchtige jongeren leki Bouwfa en klene paarse zoon ga nog vo vijf………….stem ndp voor gratsi dinges no de moro a lee leus, ma stem voor achteruitgand,verdoemenis en Suribabawe.


  Maak melding

 38. Er is sprake van Alzheimer of DOMBO-heimer bij
  Desi Bouta, alleen een stel NDpers wenst dat niet
  in te zien.

  Als je een minister vals beschuldigd van ernstige
  financiele manipulaties en je kunt NIETS daarvan
  har makend MET BEWIJZEN, dan dien je als
  president GEWOON AF TE TREDEN !

  DESI is ongeschikt voor deze post en WAS al
  ongeschikt bij zijn aantreden. Hij is een man
  met criminele antecedenten die bovendien
  HOOFDVERDACHTE is voor TWEE MASSA-
  MOORDEN op Onze Bevolking !

  De NDP-CORRUPTIE is ZEER HOOG en Desi
  treedt bijvoorbeeld NIET op tegen de ons land
  VERNIETIGENDE Scalians. Ook hierover heeft
  BOUTA LEUGENS verkondigd !

  Zogenaamd wist de regering DESI eerst niet van
  WIE de scalians waren, nu vertelt DESI plotseling
  dat ALLE Scalians een VERGUNNING hebben
  verkregen van ZIJN REGERING !!

  Dan heb je 100 % kans dat je ALZHEIMER hebt of
  lijdt aan DOMBO-heimer ! Yu DONG !

  DESI denki deng Sranangman LAW,
  Desi heeft ONNODIGE-UITGAVEN-Alzheimer !

  Volk van Sranang, bij Desi kunt u rekenen op een
  VERDUBBELING van de Staatsschuld !”

  Nog VIJF JAAR DESI betekent een oplopende schuld
  tot DERTIEN MILJARD !!

  Economische/financiele wetmatigheden e YOKO Desi !

  SRD zal heel SNEL SNEUVELEN !!!

  PS : DESI gaat NOG STEEDS, tot op de dag van
  vandaag, ONGEREMD verder door met zijn
  waanzinnige onnodige en corruptieve uitgaven,
  Monnie De !

  Desi stelt Scalinans hebben vergunning, waar zijn
  dan hun AFDRACHTEN aan de staat ?
  Ope den opbrengste , den monnie disi de ???


  Maak melding

 39. rob g het verschil zit hem in jou woordkeuze en de mijne aantijgingen,beschuldigingen,verdachtmakingen.ik noem het de harde feiten.het gaat er niet om of hij ondanks dit alles president is geworden de feiten blijven bestaan en eens zal hij rekenschap moeten afleggen.of het nou boven is of aan het surinaamse volk eens zal die dag komen en dat is ook zijn grootste angst zeker weten .


  Maak melding

 40. Mensen, Let wel ik zeg Mensen en geen koeien of ezels.
  Gebruik je stemrecht op 25 Mei en stem.
  En ja, het was OK om te gaan eten en drinken met de NDP (njang dringi Prisiri) want achteraf was het jouw gestolen geld dat werd gebruikt om jouw te trakteren op een bier en een portie eten.
  Neks no fout, om met ze te feesten. Maar op 25 Mei is er ook neks fout als je in het paars gekleed op V7 stemt.
  En mensen let op jouw stembus.
  Ik ga met vakantie voor een paar dagen en hoor wel wat het resultaat is na 25 Mei.
  Good Luck, God is met Suriname


  Maak melding

 41. Ik kan het uitleggen.
  Het heeft te maken met oergedrag.
  Het heeft te maken met overleven.
  Zo oud als de mens is, is hij een volger.
  Hij volgt degene die zich groot, sterk en machtig voordoet, om te kunnen overleven. Kijk naar het alphamannetje bij de mensapen. Groot, imposant en allesoverheersend torent hij uit op zijn rots, letterlijk neerkijkend op de groep.
  De groep is volgzaam en laat zich leiden door het monsterachtige gedrag van een narcistisch manneke dat verder leeg van binnen is en zich daarom zo grandioos voordoet. Je kunt liever zijn vriend “spelen” dan zijn vijand zijn. Want deze alpha male grijpt gauw naar een uzi als hij zich enigszins bedreigd voelt. En als hij niet meer weet wat hij zegt….. Dan wordt hij echt heel gevaarlijk!


  Maak melding

 42. @verbaast,

  Ik maak gebruik van objectieve interpretatiekaders om de gebeurtenissen van de jaren 80 in Suriname te verklaren. Het zijn eenmaal de ontwikkelingen van de geschiedenis, en elk land wordt met dit soort ontwikkelingen geconfronteerd.

  Noem een land in de wereld voor me op waar de route tot natievorming zonder bloedvergieten is verlopen. Van Rusland tot Amerika, Duitsland, Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Indonesië, enz. zijn er revoltes geweest waarbij duizenden mensen het leven hebben moeten laten. Natuurlijk zijn er fouten in Suriname gemaakt,maar deze fouten vallen in het niet in vergelijking met Nederland.


  Maak melding

 43. Deze gast kan nooit 1 intrinsieke Leider van Sranang kondre zijn met nog zoveel feiten op 1 rijtje over t algemeen bekend!Misschien wel waar bemoediging van basale primaten bekomen!

  V.H.P. soso lobie nanga power!!!


  Maak melding

 44. RobG

  “Noem een land in de wereld voor me op waar de route tot natievorming zonder bloedvergieten is verlopen.”

  Het laatste is geen enkel excuus om het in deze tijd ongestraft de laten passeren. Zuid Afrika was het goede voorbeeld. Iedereen is aan de beurt gekomen qua rol zodat men in het reine kon komen.

  De bloedbaden in Indonesië (van 2 zijden) worden niet verzwegen, beoordeeld en afgehandeld indien mogelijk en noodzakelijk. Ook de Indonesiers hebben tegen de eigen bevolking grote wreedheden begaan.

  Beste RobG uit het verleden moeten we iets leren en geen rechtvaardiging zoeken.

  Lees aub het verkiezingsprogramma van de NDP met een openmind en u zult gaan begrijpen dat het alleen maar wensdenken is.


  Maak melding

 45. RobG.
  Jij durft de term “objectief” te gebruiken? Hoe misplaatst klinkt dit uit jouw mond! Bagatelliseren is wat je doet. Als er iets in het “buitenland” gebeurd dan wordt daar met de vinger naar gewezen en uitvergroot, als het een “minder florissante” opmerking richting Suriname (lees Bouterse) betreft dan doe jij dat af met een soort van, “foutjes worden gemaakt” maarrrrr, “kijk eens naar het buitenland, want daar is het erger”!
  Als je de term objectief juist wil gebruiken, kijk dan met open vizier (en dus zonder oogkleppen) naar alle niet nagekomen beloftes, en de onhaalbaarheid van bijna alles wat er nu weer in het vooruitzicht wordt gesteld door een heerschap die dit alles alleen doet tot eer en meerder glorie (lees: verrijking) van hemzelf.


  Maak melding

 46. Programma Opa Desi : Wij gaan NA VIJF JAAR
  MEGA-uitgaven starten met Bezuinigen !

  De bezuinigingen hebben wij ECHTER NOG NIET
  INGEVULD !

  Wij gaan de GOUD-SECTOR ordenen om meer
  OPBRENGSTEN binnen te krijgen ! Komt er dan
  een nieuwe Goud Ordenings Commissie Opa DESI ??

  Binnen TWEE JAAR krijgt Sranang Opbrengsten uit
  de Gouddeals, jaja ik DESI doe de boekhouding van
  de multinationals en zit in de bedrijfsleiding!!

  GEEN WOORD in Programma van Opa Desi, hoe
  het BEDRAG van de NDP-Staatsschuld
  (Ruim ZES MILJARD) terug komt in ONZE
  STAATSKAS !

  GEEN letter hoe de VERKWANSELDE Goud- en Deviezenreserve-gelden (RUIM 625 MILJOEN US
  Dollars) worden TERUGVERDIEND !

  OPA Desi wil zijn NDP-eerste-vijf-jaar vanwege de
  MISLUKKINGEN en de MEGA-SCHULDEN, zo snel
  mogelijk vergeten ! Maarrrrrr a Volk No Dong !!

  Opa Desi kondigt WEER (voor de TWEEDE KEER)
  aan dat hij de Grondenrechtenkwestie zal oplossen !

  Net zoals Opa D de SCALIANS zou aanpakken !

  Nog een GRAP van Opa Desi : Hij gaat het TEKORT
  aan arbeiders oplossen door gerichte IMMIGRATIE !!

  Is dit ALZHEIMER of COKE-HEIMER ???


  Maak melding

 47. @ROBBY-X : was Uw onschuldige familie “in de route
  van natievorming” DOODGEPLEURD door met cocaine
  gedrogeerde militairen, dan zou u anders ouwehoeren !!

  Als extraatje zou er dan in Onze Rechtsstaat Sranang
  GEEN STRAFPROCES volgen !

  Leve JOUW Cocaine-Militairen met hun HOLLAND-
  Oranje-Staatsgreep tegen de Bevolking van Sranang !

  ROBBY-X, Uw liefde voor de massamoordenaars onder
  Leiding van opa Desi heeft u al voldoende geopenbaard !


  Maak melding

 48. Waar grote innerlijke ontkenning aanwezig is…zal zich vroeg of laat ook innerlijke verwarring voordoen dat zich ook naar buiten zal laten zien, en met het gevolg dat er wantrouwen en wanorde zal ontstaan.

  Het werk van het Universum is niet te onderschatten.

  De Universele boodschappen voor Bewustwording……Waarheid en Rechtvaardigheid worden uitgedragen…..en gaan zich vanzelf leiden…tot Inzicht en Zuivering.

  Message from the Spirit of Light!


  Maak melding

 49. Waar grote innerlijke ontkenning aanwezig is…zal zich vroeg of laat ook innerlijke verwarring voordoen dat zich ook naar buiten zal laten zien, en met het gevolg dat er wantrouwen en wanorde zal ontstaan.

  Het werk van het Universum is niet te onderschatten.

  De Universele boodschappen voor Bewustwording……Waarheid en Rechtvaardigheid worden uitgedragen…..en gaan zich vanzelf leiden…tot Inzicht en Zuivering.

  Message from the Spirit of Light!


  Maak melding

 50. @Recht en Waarheid,

  De leugen wordt goed beschermd hoor. In Nederland denken veel kinderen nog steeds dat Sinterklaas een goedheilige man uit Spanje is. Wel raar dat die Spanjaard geen last heeft van de crisis aldaar.
  Wat nog erger is, is dat volwassen autochtonen hun kinderen niet durven vertellen dat zij het zijn die de cadeautjes hebben gekocht. Waar schamen ze zich voor?


  Maak melding

 51. De Universele inzichtrijke boodschappen voor Bewustwording…..Waarheid en Rechtvaardigheid zijn Wereldwijd bedoeld…en ze worden geleid naar de plekken waar het op dat moment zeer noodzakelijk is….dus zeker ook in Nederland. Zelfreflectie voor elk land ook van groot belang.

  De Universele boodschappen voor Bewustwording……Waarheid en Rechtvaardigheid worden uitgedragen…..en gaan zich vanzelf leiden…tot Inzicht en Zuivering.

  Message from the Spirit of Light!


  Maak melding

 52. Deze man moet zich dood schamen wat voor arts is hij, als hij de gezondheid van mensen in het openbaar bespreekt …. …hij is een idioot of erger een wiesman ! fu kiri sma !


  Maak melding

 53. jojo en astaman ik had het niet beter kunnen verwoorden.rob g het vergelijken met anderen het vingertje wijzen daar hebben we weinig aan dat is afleiding van de werkelijke discussie,natuurlijk moet je kijken wat er in de wereld gebeurt maar je moet er van leren.niet het principe hij springt van de brug dus ik spring ook maar.


  Maak melding

 54. @Verbaast
  indien de peiling van Sesos enige waarde heeft kan ROBG op 26 mei van de brug springen samen met zijn vrienden.

  Peiling geeft voor V7 45% van de stemmen aan. Dat is gezien het kiesstelsel van Suriname de afgelopen 20 jaar genoeg voor de meerderheid.
  We zullen zien hoeveel NDpers dan proberen terug te kruipen naar andere partijen.


  Maak melding

 55. Schaamte loze jood die zich zo openbaartw na meer dan 300 jaar terreur van zijn joodse kliek op de slavernij zonder hun te vergoeden of zelf zijn ex uus aan te bieden waar vooral de afro afstamelingen hun uit Hitlers handen moesten bevrijden (Hitler was zelf een jood


  Maak melding

 56. Prof Abrakadamski (graaimatti van Opa Desi) is een
  Schaamteloze Joood, die Ons Volk nog steeds blijft
  oplichten !

  Nu via Affobakadam-Electriciteit tegen DILIP-Prijzen !!

  Het weggemoffelde Openb-Werken Jaarbudget is er
  niets bij !

  PS : LEVE opa Desi op naar een STAATSSCHULD
  van VIJFTIEN MILJARD !!!


  Maak melding

 57. Na decennia is het einde van Jessurun in wonderland. De president weet niet meer wat hij zegt en DA is uitgebabbeld.
  Aan het politiek ruggeklimmen is een dramatische einde gekomen.


  Maak melding

 58. meneer Jesserun het geklets van jou is opgehouden te bestaan.

  Je prognose is verkeert uitgepakt. is de vraag of de apothekers jou nu kunnen begrijpen.

  Je bent een uit de vele valse profeten, dat door de kiezers zijn afgewezen. Een harde werker wordt niet op deze manier naar huis gestuurd.
  probeer het over vijf jaar terug.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.