Aanmeersteiger moet meer Fransen naar Suriname trekken

8

PARAMARIBO, 21mei – De gemoderniseerde aanmeersteiger aan de Surinaamse oever van de Marowijnerivier moet de economische samenwerking met Frans Guyana stimuleren. Dit zegt minister Falisie Pinas van Transport Communicatie & Toerisme, TCT. Vooral toeristen moeten er heil in zien.

Nu al komen grote stromen toeristen uit het Franse overzeese gebied richting Suriname. “Maar er zijn wat haken en ogen aan de toelating. Verkopers klagen dat ze hun waar niet zo makkelijk kunnen verkopen, omdat de voorzieningen voor de toeristenkaart niet goed geregeld zijn”, zei Pinas bij de ingebruikname van de steiger. Hij vindt dat voor het ministerie van Buitenlandse Zaken nog het een en ander te verbeteren valt.

“De steiger heeft een brugfunctie, die het verkeer met Frans Guyana moet bevorderen. Toerisme en handel kunnen nu bloeien”, aldus Pinas. De aanleg is betaald door Suriname en de Franse overheid. Ook is geput uit een speciaal fonds van de Europese Unie. Het fonds stelt geld beschikbaar aan landen die grenzen aan Europa. Suriname wil meer projecten voorstellen voor ontwikkeling van de grens. Die is ruim vijfhonderd kilometer lang.

8 REACTIES

 1. Ha, ha, wordt het voor de Fransen gemakkelijker om Bouta en Brunswijk op te pakken, totdat de brug teveel risico oplevert voor beide heren, want dan wordt tie even gemakkelijk platgegooid.
  In meer Franse toeristen geloof ik niet.
  De meeste Frans-Guyanesen komen bij ons een weekendje schoppen, omdat in ons land alles veel goedkoper is. dan bij hen.
  Familie van mij runt een ressort en krijgt iedere keer hetzelfde verhaal te horen.
  Zij komen niet voor het echte toerisme, omdat Frans Guyana er precies hetzelfde uitziet als Suriname.
  Dat hier vooral nep-spullen worden verkocht, hebben ze pas later door als ze weer thuis zijn.
  Niet echt een reden om weer terug te komen.
  Het optimisme voor een toename van het toerisme in Suriname door de komsdt van de brug lijkt mij dan ook overdreven.


  Maak melding

 2. Dit zegt minister Falisie Pinas van Transport Communicatie & Toerisme, TCT. Vooral toeristen moeten er heil in zien. Hahahahahahaahahahhahahaha. Hij bedoeld na soso smokkelaars in drugs en allerlei verboden zaken, naast vele misdadigers o go meki gebruik. Tenzij er een politiepost komt. Plus a gevaar efoe baas winie bakka, dat allerlei soort paars/geel gespuis op rooftochten gaan. Weg barricaden om zo voertuigen dwingend te stoppen en hen dan te beroven. Zolang onberechte misdadiger,rover en allerlei paars/geel geboefte de macht in handen hebben zal de misdaad stijgen tot oneindige hoogte. Want redeneren vele paars/gele aanhangers..misdaad hebt gemaakt dat baas en lon zijn gerijkt en hebt magt gekrege, ook we wort misdadigers als hunne zonen. Seg nou niet Neks no fout want a fout a no neks. Hahahahahaahahahahahahahahahhahahahahahahaha..10×1 triljoen.


  Maak melding

 3. Wai pasi V7 e kon
  hiep, hiep, hiep hoeree!
  Wai pasi chan e kon
  hiep, hiep, hiep hoeree!
  Wai pasi Chan4Pres!
  hiep, hiep, hiep, hoeree!

  Stemt u massaal op V7

  Leve V7
  V7! djie wan boen liebie!
  V7! e kon foe wan changie!

  V7 brada nanga sisa
  Stemt u massaal op V7

  V7 e kon foe sit a kondre!
  Wai Pasi, V7 brada nanga sisa
  V7, V7, V7, sit kon, sit kon, V7 foe sit a kondre!
  Wai Pasi, V7 de kon!
  Hiep, Hiep, Hiep, Hiep, Hoeree!

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede!

  God Zij Met Ons Suriname(r)s!

  ps.

  Surinamers houden jullie DDB goed in de gaten. Die man mag niet de gelegenheid krijgen om met het SLM-vliegtuig naar Equatoriaal Guinee te gaan. Houden jullie DDB goed in de gaten.alle testmove van hem melden. A kil no mag ontsnap. A man no mag lowe!


  Maak melding

 4. De Frans-Guyanezen komen alleen naar Suriname aan het begin van het schooljaar om schoolspullen voor hun kinderen te kopen omdat die hier goedkoper zijn. Na een dag zijn ze weer vertrokken. Wat klet


  Maak melding

 5. Sorry, mijn pc begint een eigen leven te leiden.

  Wat kletst deze minister, waarvan ik 5 jaar lang geen zinnig woord heb gehoord. Buiten die periode zie ik geen enkele Frans-Guyanees in Suriname. Ze hebben het in hun eigen land 100x beter. Minister, wat heeft u gedaan ter bevordering van het toerisme in Suriname. Geen moer! Wegwezen!


  Maak melding

 6. Men zou de economie aan de grenzen van Suriname (Albina en Nw Nickerie) een boost moeten geven door meer activiteiten te gaan ontplooien.
  Ik dacht zelf aan een Zwarte Markt/Bazaar (a la Beverwijk) idee in beide grenssteden om zo de lokale economieën een enorme
  zet te geven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.