zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameNPS-voorzitter Rusland: veel beloofd, weinig gedaan

NPS-voorzitter Rusland: veel beloofd, weinig gedaan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 mei – De afgelopen vijf jaar is veel beloofd, maar weinig gedaan. Dit zegt voorzitter Gregory Rusland van de Nationale Partij Suriname, NPS. Onder leiding van president Desiré Bouterse is weinig tot niets gepresteerd wat betreft onder meer de sociale woningbouw.

Naar sociaal zwakkere groepen is nauwelijks gekeken. “Wij beseffen dat veel afhangt van goede werkgelegenheid. De duurzame ontwikkeling van natuurlijke hulpbronnen krijgt alle aandacht als V7 de regeermacht overneemt”, zei Rusland tijdens een massameeting van V7 in Wanica. Ook de landbouw krijgt een lift. Maar de strijd moet nog gestreden worden. “Onze politieke tegenstanders zijn op dit moment behoorlijk in de war.”

Massameetings van Bouterse’s NDP zijn afgelast en nog meer fraais. “Mensen beschuldigen elkaar binnen de regering. We weten dat er hoop is met V7 als alternatief. V7 garandeert verantwoord financieel beheer en politieke rust. Maar we mogen niet overmoedig raken. We hebben te maken met een tegenstander die niet eenvoudig is en alles zal doen om zaken niet te laten lopen zoals het moet”, aldus Rusland.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. Wij gaan nog voor vijf,nog voor vijf en nog voor vijf!
  Soso lobie,soso lobie en soso lobie.
  Wij schelden niemand uit,iedereen is welkom bij paars.


  Maak melding
 2. De afgelopen vijf was zeker niet genoeg om te graaien uit de staatskas. Er valt nu niks meer te graaien.
  Deze staatskas aangevuld met een plotseling uit de lucht vallende 100 miljoen U$.
  Amzad en Desi willen ook niet uitleggen vanwaar dit bedrag vandaan komt. Mijn vraag is, of je een lening als deviezenreserve mag onderbrengen want je zal het.uiteindelijk moeten terugbetalen.
  Of is er gewoon een fictief bedrag aangegeven?


  Maak melding
 3. @Kruwa,

  Een lening mag never, nooit als Reserve worden ondergebracht. Je geeft zelf het antwoord dat deze lening immers terug betaald moet worden.
  Deze gasten proberen de Reserves op deze manier op te krikken, maar BOEKHOUDKUNDIG is dit ONJUIST.

  Deze Reserves geven zo een VERTEKEND BEELD, maar dat zal deze Gasten een Worst wezen..


  Maak melding
 4. Gregory kan jij mij uitleggen waarom de vhp en de pl de beschikking hebben over zoveel domein gronden terwijl de nps spa en da91 bijna niets hebben. Vhp en de pl kunnen vrij campagne voeren omdat ze zoveel landbouwgrond hebben verkaveld en verkocht terwijl grun djari zo verpauperd eruit ziet ga die vrg eerst beantwoorden. laat jouw ves econoom waddy j daarmee helpen.jullie huisnegers.


  Maak melding
 5. -Wie het nog niet gelezen heeft, zie waar het fout gaat bij de NDP. Ze doen geen onderzoek en leren het ook niet. Pas als het fout gaat willen ze mond opendoen om kritiek te geven.

  Wat een opvoeding krijgen de jongeren:::::::::nu al corruptie ondersteunen en als je gekozen wordt ga je handelen!!!!

  “NDP geeft jongeren eerlijke kans”

  =PARAMARIBO – Het is volgens Derryl Boetoe, NDP DNA-kandidaat, duidelijk bewezen dat de NDP voorstaander is om jongeren actief te betrekken in de politiek. Op de DNA-kandidatenlijst is namens de NDP een aantal jongeren gekandideerd. De partij heeft bij het kandideren van de jongeren serieus gekeken naar de capaciteiten waar ze over beschikken, zegt Boetoe. De huidige …

  regering heeft volgens Boetoe op vele gebieden een stevige basis gelegd. Echter moet nog heel veel werk verzet worden op het gebied van onderwijs en werkgelegenheid.

  Volgens Boetoe is de NDP fel tegen corruptie. Indien gekozen, zal ik corruptie dan ook helemaal niet ondersteunen, zegt de NDP DNA kandidaat.


  Maak melding
 6. Ik vraag me af waarom mensen (ministers) die een gegarandeerde levenslange uitkering krijgen dat heel hoog is nog de noodzaak voelen om te stelen. Zo zie je maar dat het niet gaat om het hebben van financiele zekerheid, maar dat de verleiding om te stelen gewoon te groot is. Bovendien zien die mensen elke Srd van hun loon dat ze moeten uitgeven als een uitholling van hun vermogen, wat hen weer angstig maakt en weer aanzet om dat illegaal aan te vullen.
  Was er maar een deugdelijke controle-mechanisme in Suriname dan zou er minder geld verdwijnen. Eignlijk hoort de president die taak op zich te nemen, maar hij geeft geen goede voorbeeld.


  Maak melding
 7. Rusland mag dat aan zijn broer vragen. Dan is het altijd meer dan de de NPS ooit gedaan heeft, namelijk NIETS. De achterstand van de Creoolse bevolking van het tevens etnische NPS, komt door niemand anders dan zijzelf, de NPS dus. Wat hebben ze gedaan voor hun achterban toen in het binnenland? NIETS maar dan ook NIETS. De achterstand van met name de Binnenlandbewoners was BEDROEVEND., BAR en BOOS.

  Weet deze Rusland niet dat zijn BLOEDEIGEN vader de NPS onder Jopie Pengel naar huis heeft moeten sturen middels een staking in het gehele onderwijs in Suriname in het jaar 1969.

  Rusland vraag aan je vader als je in zo’n ROTZOOI als de NPS is, thuis hoort.

  Als jouw eigen broer kiest voor VOORUITGANG, volg hem zal ik zeggen.


  Maak melding
 8. @Freedom2u, je schrijft:::::::Wat hebben ze gedaan voor hun achterban toen in het binnenland? NIETS maar dan ook NIETS. De achterstand van met name de Binnenlandbewoners was BEDROEVEND., BAR en BOOS.

  =Zo te zien ken je de geschiedenis niet. Onderzoek eerst wat er gedaan is en door wie voordat je met kritiek komt.

  -Broers hoeven elkaar niet te volgen. Als mijn vader een moordenaar is hoef ik hem niet te verbergen en op te hemelen, hij mag gerust naar de gevangenis. De rest van de familie zou ik dan moeten beschermen.


  Maak melding
 9. @Freedom4You
  gaat u aub naar de NDP website en opend u de sheets van de heer Caldeira die hij gebruikt heeft voor het Economie debat van de VES en u zult zelf kunnen zien dat volgens de Heer Caldeira de reele welvaartsstijging onder de regeringen Venetiaan aanzienlijk groter was dan onder de regering Bouterse

  2001 – 2005 plus 8%/jaar gemiddeld.
  2005 – 2010 plus 5%/jaar gemiddeld
  2010 – 2014 plus 1%/jaar gemiddeld.

  neemt u dan ook in ogenschouw dat deze regering miljarden echte dollars extra voordeel had door de gestegen goud en olie prijzen.
  Vergeet u vooral niet dat door dat de goud en olie prijzen nu extreem gekelderd zijn en de regering het verspillende beleid niet gewijzigd heeft de groei weg valt.
  Vergeet u aub vooral niet dat Staatsolie volgeladen is met Schulden om de voorschotten aan de staat te kunnen financieren.
  Vergeet u vooral niet dat de komende jaren staatsolie, oa, door de verplichtingen jegens de goud industrie, het hoofd nauwelijks boven water zal kunnen houden en dat de staat daar door jaarlijks minimaal 15% van haar inkomsten mis loopt.

  freedom 4 you Suriname staat voor de afgrond en dat beweren heel veel goed willende mensen al 3 jaar.


  Maak melding
 10. Ira, jij spreekt alles tegen wat niet met Santhoki te maken heeft. Het enige wat jij niet tegenspreekt, is dat Santhoki een Hindostaan is.

  Vind jij trouwens V 7 trouwens een combinatie waard die na vijf (5) jaren uit de hoge (cowboy) hoed van Santhoki is getoverd. Waar is die zogenaamde “Vision 2030” van Santhoki en zijn (RACISTISCHE) VHP gebleven? Betekende die “Vision 2030” om met elke willekeurige BOEF, BEDRIEGER en ga zo maar door, in zee te gaan.

  V 7 is een SAMENRAAPSEL en PURE toeval. Zo voert men geen politiek op NIVEAU.

  V 7 (moet in feite zijn V 6), is een OVERLEVINGSSTRATEGIE en heeft niets met politiek van doen. De VHP heeft met haar ZOGENAAMDE BROEDER, de NPS, wederom vijf (5) jaren liggen slapen. Dan zeggen deze RACISTEN dat de CREOLEN lui zijn. Zie daar wie VIJF (5) JAREN heeft liggen niksen. Het zijn niet alleen de Creolen van de NPS geweest. De VHP mogen ze allemaal in Santo Boma plaatsen. Daar kunnen ze hun ROEST uit SLAPEN!

  In SANTO BOMA, daar horen deze BOEVEN en GELDDIENAREN thuis. Niet in de politiek. ALSTUBLIEFT, zeg!!!!


  Maak melding
 11. Jezus wat een achterlijk gezwam van Freedom2U,
  In Santo Boma daar horen deze boeven en Gelddienaren
  En massamoordenaars, cokedealers en bankrovers zitten in de politiek en lopen vrij op straat, verder wel in orde mafkees


  Maak melding
 12. OOk chavez en Maduro hadden zo,n die hard aanhang ,vandaag de dag zit venuzuela ah infuus helemaal failliet ondanks hun olie.
  oen opo oen ai .


  Maak melding
 13. De Nationale Democratische Partij (NDP) schat dat de uitvoering van het actieprogramma 2015-2025 jaarlijks gemiddeld US$ 904 miljoen zal kosten. Het doel is om een economische groei van gemiddeld 5% per jaar te behalen en de gewenste sociale programma’s uit te voeren. Het nationale inkomen kan hierdoor toenemen van US$ 5,693 miljoen in 2015 naar US$ 9,809 miljoen in 2025. Na soso paarse ka. Veel geld zal verdwijnen in de paarse corrupte zakken voor zgn lobbywerk.

  Dit staat in het ruim 60 pagina’s tellende verkiezingsprogramma 2015-2025 van de paarse partij. NDP-voorzitter Desi Bouterse zei tijdens een massameeting in Coronie dinsdagavond dat zijn partij de enige is die het verkiezingsprogramma ook in cijfers heeft vertaald. Na soso paarse ka sa Coronmang no e verstang.

  Alsof ze weer gaan winnen? De dommer dan oliedomme aanhangers onder de Coronianen lachen wrijvend in hun klauwen. Baas no fergiti a paarse corrupte lekkers if you winnie bakka gi mi hool. De paars ontnuchtere Coronianen die in 2010 krijsend paars stemden soso lobi didibri weten een ding met volle zekerheid. Laat hem maar praten,beloven en vertellen wat hij hierboven geschreven bedoeld, oe ne begrijp neks foe a paars corrupte beleid foe baas en oe nafoe sabi of begrijp neks ooktoe sa ai beloof efoe a denk a go winni bakka. Wie datie woortoe ne taki moro ma na sa baas doe en dat wi o lering af voorkut te wi de na stemhokje. Nog vijf jare ie wannie no baas? te wojo jagi na 25 mei da ie sa sjie if werkelijk Coronmang dong. Soso paarse ka der corrupte misdadigers sma e go tjiesi, leking egi boi, sa stroto bikasi paarse ka der misdaad a beng tjies foe njang. No boi, oe no wanie trong gedwongen misdadigers. Zo lijders zo volk, zo vader zo zoon? We stem voor recht en wet voor elk mens tapoe, ooktoe didibri?


  Maak melding
 14. Wat een achterlijke kwabbes , bouta heeft veel beloofd en wijnig gedaa.
  jij had niks beloofd en ook niks gedaan , wat een afgang voor jou russje iem sjing .


  Maak melding
 15. ER is minder geld in staadskas omdat er gewerkt wordt door deze regering , maar de voorige regering die zat maar het volk te onderdrukken en valutta geven aan VHPers om suriname vol te importeren .
  deze mensen hadden gedacht dat het zo zou blijven , maar nee hoor surinamers zijn niet blind .


  Maak melding
 16. Beste ROBG
  na dat men een jaar nagedacht had presenteerde de regering het ontwikkelingsplan 2011 – 2016.
  Door gerekend zijn de investeringen nog groter dan in dit plan. Wat is er van waar gemaakt. Waar zijn alle investeerders en de miljardenleningen. Er is mondjes maat geïnvesteerd.

  nu neemt men ruim $ 300.000.000 directe investeringen, van buitenlandse partijen, op in Goud, Oliepalm etc.

  De enige die Investeert is SURGOLD LLC en dan moet Suriname zelf nog met de bulk van de cash inkomen.
  Staatolie moet zich voor Olie exploratie ook inkopen in projecten anders komt men niet.
  In Oliepalm wordt niet geïnvesteerd door buitenlanders. Als ze Oliepalm gaan ontwikkelen gaan ze eerst geld verdienen met de houtkap om daarna pakweg 20% van de opbrengsten terug te investeren.

  ter illustratie:
  Deze regering stinkt in elk mooi buitenlands verhaal. Daarwaar Venetiaan Rosebel als een Surunaamse NV heeft laten oprichten en de Surinaamse wetgeving van Toepassing is, Blijkt deze regering een optie te hebben om zich voor 25% in te verdienen in een Surgold LLC (LLC staat voor een Amerikaanse rechtspersoonsform Limited Liablity Company). Volgens de actuele informatie is Suriname geen member en is Newmont nog steeds 100% eigenaar en kan Suriname zich tegen betaling van 25% van de investeringen inkopen als 25% member. De allerdomste deal die men heeft kunnen maken omdat Newmont nu geen cent meer hoeft in te brengen en alles extern kan financieren en de kosten door de onderneming kan laten dragen. Newmont maakt ergens in de wereld waar het gunstigst voor haar is de jaar rekening op en Suriname kan akkoord verklaren.
  Waar Venetiaan 36% winstbelasting kon invorderen kan Bouterse zeer waarschijnlijk 0% winst belasting invorderen.


  Maak melding
 17. Rusland: kijk goed naar NPS, dan moet jij zien dat NPS duidelijk achteruitgang voor de blakaman is….gewoon hond om karavaan voor anderen voort te trekken….je bent toch geen slaaf !


  Maak melding
 18. Rusland moet zich niet met Suriname bemoeien. Laat Putin naar zijn eigen land kijken. Russen moeten Ukraine verlaten een eis van de EU. Maar Putin is eigenwijs, Hij respecteert geen wetten en regels.


  Maak melding
 19. Sorry Grego.jullie hebben samen met de vhp. de Verenigde Haat Partij en pl. de Pik Landsgrond partij 15jaaaren de kans gehad om Suriname op te bouwenen te onderhouden maar inplaats daarvan hebben jullie Suriname vijftig jaar of langer opgehouden.
  Allllllllsss de NPS. 1…een zetel haalt mogen jullie een gat in de lucht springen van geluk. Ja Toch!
  Na deze verkiezing zal er nog maar 1…een man in het partijgebouw
  van de nps. aanwezig zijn ……..JIJ…GREGO.


  Maak melding
 20. Grego, verwacht wonderen; voor alle duidelijkheid Grego Amerika is
  het niet gelukt, Nederland is het niet gelukt waarom zou het in Suriname wel lukken dat een stevige pot moksi alesie gaar is voordat het gekookt is.
  De rijst die jouw partij en de anderen hebben achtergelaten moet toch eerst uitgelezen en daarna goed schoongewassen worden.
  Jij Grego lijkt mij een man die voordat het eten opgediend is jij al een volle bord op de tafel ziet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES