Curaçao wint oefeninterland tegen Suriname met 3-2

20

De oefenvoetbalwedstrijd tussen Suriname – Curaçao, die vanavond in Almere werd gespeeld, is gewonnen door Curaçao. Curaçao kwam na 20 minuten op voorsprong door Merencia. Vlak voor rust tekende Hesselbaink voor de gelijkmaker voor Suriname.

In de tweede helft kwam Curaçao op een 3-1 voorsprong in Almere. Rajcomar en Wall scoorden voor de ploeg van Patrick Kluivert. In de slotfase bepaalde Snijders de eindstand op 3-2. Volgens gastheer Almere City FC waren alle 2400 beschikbare kaarten weg en was de oefeninterland uitverkocht. De wedstrijd vond plaats in het kader van het project ‘Suriname op weg naar het WK’.

Met de officieuze interland van vanavond lopen de teams van Curaçao en Suriname alvast warm voor enkele WK-kwalificatieduels die volgende maand gespeeld worden. Curaçao staat dan twee maal tegenover Cuba, terwijl Suriname twee keer Nicaragua treft.

20 REACTIES

 1. Ik vind dit een grappige toestand. Er is geen dubbele nationaliteit geregeld voor Surinaamse sportlui. Hoe kunnen ze Suriname vertegenwoordigen tegen een ander land, in dit specifieke geval Nederland.

  Zo lang de dubbele nationaliteit niet geregeld is, mogen voetballers met de Nederlandse nationaliteit, Suriname niet vertegenwoordigen.

  Het betekent een sta-in-de-weg voor de voetballers die Suriname wel als Surinamer mogen vertegenwoordigen.

  Het lijkt me wel een krankzinnige toestand, gegeven het feit dat Suriname reeds de volgende maand moet spelen tegen Nicaragua.


  Maak melding

 2. Uitslag is logisch, Curaçao heeft een reeds ingespeeld team met daarom omheen een paar nieuwkomers gegroepeerd. Suriname speelt vooralsnog steeds met een bijeengeraapt gezelschap oftewel een gelegenheidsteam dat niet op elkaar ingespeeld is. Desbetreffende situatie was al merkbaar bij de confrontatie met de titelhouder van Trinidad & Tobago, W Connection Football Club. Het hele project Suriname op weg naar het WK moet gewoonweg nog gaan beginnen. Het is ook goed dat Suriname verloren heeft, hierdoor worden de gemoederen getemperd.


  Maak melding

 3. @ Baas Wim,

  En dat zullen ze dan moeten doen zonder de eredivisiespelers die nu met Natio speelden, dus met eigen Surinaamse voetballers. Nu staat Nicaragua maar één plaatsje boven Suriname op de wereldranglijst, dus het zou in theorie mogelijk moeten zijn daarvan te winnen. Ik hoop dat de volgende regering heel snel werk maakt van het toekennen van een dubbel paspoort aan voetballers en misschien, heel misschien is de volgende voorronde nog een mogelijkheid. Maar het behalen van het WK in 2018 is vooralsnog een utopie.


  Maak melding

 4. Waarom wordt Ronny Brunswijk van Moengotapoe niet als spits (nr.10) gevraagd voor het Surinaamse elftal? Heeft hij het misschien te druk met de politiek? Ik vind Ronny Brunswijk trouwens een veel betere voetballer dan Cristiano Ronaldo.


  Maak melding

 5. @Freedomu2,

  Ik ben het helemaal eens met u stelling.
  Brunswijk is een veelzijdige speler die overal inzetbaar is.
  Hij is heel erg technisch omdat hij op de technische school heeft gezeten. Hij is tot nu toe de beste speler van de wereld. Messi en Christiano die volgen zijn videobeelden elke dag om van hem te leren.
  Ik heb hem in moengo zien spelen, hij nam een hoekschop en rende als turbo aanjager naar het doel en kopte de bal zelf in het doel. Ondanks dat hij die dag ervoor zoveel sambal had gegeten.

  Het is geen enkele speler in de wereld dit hoogstandje gelukt.
  Er is zoveel interesse uit het buitenland voor hem. Hij is recent door Real Madrid en Inter Milaan uitgenodigd om zijn kunsten te laten zien, jammer dat hij de oversteek niet willen maken. Weet niet de echte reden???

  Zelfs in het DNA zijn, zijn kunsten te bewonderen in het abn Nederlands met zinnen zoals ka jullie skoppen.
  Recent is hij Universitair afgestudeerd als bachelor en zijn scriptie onderwerp Toerisme en vervoer van gevaarlijke stoffen inwendig als uitwending in vliegtuigen.


  Maak melding

 6. @blaka bakra,

  Dubbel paspoort kan niet. Spelers uit Nederland moeten hun Nederlandse paspoort inleveren en dan de Surinaamse nationaliteit aannemen. Je kan niet eerst Nederlander zijn en dan de Surinaamse nationaliteit erbij aannemen. Is het een of het ander. Maarja om het op die wedstrijd te houden, dit zegt genoeg. Ik heb altijd al gezegd dat het niet goed Is dat Suriname spelers in hun selectie moet opnemen die niet goed zijn voor Oranje. Dit zou niet zijn gebeurd als je spelers Had zoals Babel, Emanuelson, de Jong, Lens, Promes, Krishna en Wijnaldum. We willen gaan voor de goedkoopste weg.


  Maak melding

 7. @Pippa Lad, logisch omdat de Surinamer het in zijn broek doet voor de vrouw. In Suriname heeft de man de broek aan en danst de man naar de pijpen van de vrouw. Surinaamse mannen hebben wel ballen maar gebruiken die om klik klak te spelen.


  Maak melding

 8. mensen op sport gebied hebben de surinamers zich al bewezen op de hoogste niveau zich te meten in de sportwereld zo,als voetbal,atletiek,(kick) boksen,zwemmen enz en daar hoefen wij geen namen aan te plakken dat staat als een dijk het is nu alleen een kwestie van tijd met het national voetbal gebeuren dat er snel een dubbele paspoort regeling op gang gezet kan worden,als jullie eens wisten wat er hier in nederland voor potentie aan club opleidend jonge opkomende surinaamse top tallent jonge voetballers hier rondlopen is het zeer een kwestie van tijd dat we een degelijk top national eftal krijgen er is potentie zat.de antilianen zitten nu in een weelde,waar surinaamse ned/voetballers gretig zitten af te wachten om suriname op de kaart te zetten.ik ben er degelijk van overtuigd dat ze met suriname rekening gaan moeten houden daar in zuid amerka in de toekomst.ik wil nu al geen namen gaan noemen die er voor suriname gaan kiezen maar ik houd dat in het midden,laten we met ons allen de zaken goed voor elkaar krijgen (dubbele nationalitet)dat is het strefen nu,dan komt het goed met ons nationaal eftal das een feit.


  Maak melding

 9. @Jan Willem,

  Waarom? Zijn moeder komt toch uit Curacao. Als ik in zijn positie was zou ik ook voor Curacao gaan. Curacao heeft het dubbele nationaliteit probleem niet. Scheelt een heleboel hoofdpijn.


  Maak melding

 10. We gaan weer verzanden in oeverloze discussies over dubbele nationaliteit. Voorbeeld: Milano Koenders is geboren in Amsterdam, Gianni Zuiverloon is geboren in Rotterdam, Ronald Alberg is geboren in Hoorn, en zo zijn er nog een paar. Het zijn NEDERLANDSE voetballers van Surinaamse afkomst door hun vader en/of moeder. De Nederlandse en Surinaamse wet, evenals de reglementen van de FIFA, zul je dus moeten wijzigen. Dus wil je voor Suriname uitkomen, dan zul je het Nederlandse paspoort moeten inleveren en het Surinaamse moeten aannemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.