Actie voor verantwoordelijk borrelende Surinamer

6

PARAMARIBO, 13 mei – Een campagne voor verantwoordelijk borrelen. Suriname mag zich er schrap voor zetten de komende maanden. Drie producenten van alcoholdranken hebben de krachten gebundeld.

Behalve rumproducent SAB zijn het bierconcurrenten Parbo en Sranan Biri. Het sleutelwoord is zelfregulering. Het komt neer op verantwoordelijk genoeg zijn om anderen aan te zetten tot verantwoordelijk gedrag. De strijd wordt aangegaan tegen onder meer het rijden onder invloed. Ook het alcoholgebruik onder minderjarigen krijgt aandacht. Het trio bundelt zich in Stivasur, stichting Verantwoord Alcoholgebruik in Suriname.

Onderling zullen afspraken worden gemaakt over de uitvoering. Bij de lancering zei minister Edward Belfort dat het gebruik van alcohol een maatschappelijk probleem is. “Het begint met een slok en dan raak je uiteindelijk verslaafd.” De gevolgen, zoals verkeersongevallen en verkeerd gedrag, komen de samenleving duur te staan. Het initiatief wordt daarom toegejuicht.


6 REACTIES

 1. kansloze missie als de wetten niet verder worden aangescherpt en de rekening bij de dronkaard wordt geplaatst. Bij niet betalen worden zijn bezittingen in beslag genomen ten gunste van het slachtoffer.
  Ook de straffen bij het dronken besturen van een voertuig moet 10 keer verhoogd worden. En ontneming rijbevoegdheid moet minstens 2 jaar zijn.

  Dan pas zou het mogelijk kunnen helpen.


  Maak melding

 2. De hele wereldeconomie drijft op alcohol. Je zou eens moeten zien hoe zuur de mensen er zouden uitzien zonder hun dagelijkse wijntje, borreltje, biertje. Zelfs Jezus was verslaafd aan alcohol? In ieder geval had hij toekomst als wijnmaker want hij kon water verandere in wijn.


  Maak melding

 3. Het begint met een slok en dan raak je uiteindelijk verslaafd.
  Drie producenten van alcoholdranken hebben de krachten gebundeld. Stelletje hypocrieten.


  Maak melding

 4. Er is een actie voor de borrelende Surinamer. Maar komt er ook een actie voor de kokende Surinamer? Want bij veel Surinamers borrelt het niet alleen aan slechte gedachten, maar velen koken ook van woede. Een actie voor de kokende Surinamer lijkt mij dan ook terecht. Wie moet dat verzorgen? De Warungs?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.