Bouterse: belangrijk geschiedenis vast te leggen

81

PARAMARIBO, 13 mei – “Het is belangrijk om onze geschiedenis vast te leggen.” Dit zei president Desiré Bouterse bij de opening van Suriname’s eerste legermuseum. De greep in het verleden is een ‘verrijking’ van Suriname’s militaire verleden.

Een verleden dat ver terug gaat, tot aan de eerste koloniale stappen op Surinaamse bodem. “Het is nodig om vast te stellen waar je staat om van daaruit door te gaan. Laten we doorgaan met het bouwen van een solide basis waar jongeren op kunnen voortbouwen”, zei Bouterse. Het museum in de Memre Boekoe kazerne bevat artefacten en tuig uit de periode van de Tris, de Troepenmacht in Suriname.

Ook de periode van de ‘revolutie’, de roemruchte jaren tachtig, heeft een plek. Volgens Bouterse is het ook een eerbetoon aan het leger zelf. Dat zou in afgelopen regeerperiodes sterk zijn verwaarloosd. “Het gaat niet om een vingerwijzing, maar het is onze taak om de opdracht uit te voeren, ons gegeven door het Surinaamse Volk. We hebben met zijn allen het beste van gemaakt, maar we zijn er nog lang niet.”


81 REACTIES

 1. Met jou aan de macht zal het een puinhoop blijven. Welke jongeren? Die heb jij al gemaakt tot respectloze en criminele idioten net zoals jij zelf. De oude van dagen in su die heb je al in je macht want je hebt hun aow tje met een tientje verhoogd en voor derest zoeken ze het maar uit . Die wachten nu creperend op hun dood. Ik hoop niet dat deze deze noncense uitkraamt als hij gesnoven heeft . Schaam je diep idioot. Het is een bewezen feit dat sinds de militairen revolutie suriname vernietigd is .


  Maak melding

 2. De Schaamteloze moordenaar die hoofdpersoonlijk debet is geweest aan het faillissement van ons geliefde land en het veel -vuldig importeren en het distribueren van coke waaraan de jeugd kapot gaat. hij die het land leeg rooft en geschied vervalsing pleegt (in de schoolboeken mag oa niet gepubliceerd worden dat hy veelvuldig moorden heeft gepleegd).
  Een veelvuldige moordenaar tevens drugshandelaar en als zijn zoon…
  Normen en waarden hebben plaatsgemaakt voor moreel verval…
  Zij die deze duivel aanbidden zijn honden die ziekelijk gedrag vertonen die niet te genezen is…


  Maak melding

 3. Bouterse de greep was een verkeerde want het land is onder jouw niet vooruit gegaan in tegendeel is het alleen maar erger geworden met als uitschieter de december moorden.Voor het land is het een schande geweest en dat je president bent geworden is ook onbegrijpelijk.De mensen die op jouw hebben gestemd hebben geen verstand van de mensheid.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 4. Bouterse heeft niet alleen een staatsgreep gepleegd, hij heeft ook succesvol een greep in de staaatskas gepleegd. Manie De toch? Als je maar weet hoe het te bemachtigen.


  Maak melding

 5. Suriname = Noord Korea

  Bouterse is echt knetterstoned.

  Laat hij voor de rechtbank met zijn hand op de bijbel verklaren wat er is gebeurt op 8 december.

  Dan kan dat voor het nageslacht worden vastgelegd.

  Bouterse is een laffe hond,.


  Maak melding

 6. Het is de hoogste tijd om Desi Bouterse onder curatele te stellen. Ik ben van mening dat hij in verre staat van dementie verkeert. Hij weet niet waarover hij praat. Om nog steeds te pochen over zijn eigen militaire verleden, blijkt dat hij nimmer genezen is van zijn eigen misdadige karakter. Desi denkt dat hij jongeren kan inspireren om te bouwen aan een solide toekomst. Welke toekomst vraag ik mijzelf af! Onder zijn presidentschap heeft de staat Suriname meer geld uitgegeven dan ooit. Vriendjes-politiek is aan de orde van de dag. Al met al dient zijn éénmanspartij (NDP) weggestemd te worden bij de komende verkiezingen.


  Maak melding

 7. De leiders van V7 hebben beloofd te komen op 25 mei, ja” waar? in hun broek te komen!!! hahahahaha

  Ja, want die man met die grote lip dach dat het leger van Bouta was.
  dus vandaar dat jij een houding had tegen over het leger< maar die rode lip was vergeten van het leger van surinaame van het surinaamse volk is.
  grote eer aan het Surinaamse leger en ook de politie.


  Maak melding

 8. @Henk Molenaar: Suriname = Noord Korea
  ————
  Helaas niet. Die Kim Un de dictator weet dat elke dag van z’n leven de laatste kan zijn wanneer de legercommandant het op z’n heupen krijgt. In Suriname weet de legercommandant dat elke dag z’n laatste kan zijn wanneer de heupen van Bouterse gaan wiegen.


  Maak melding

 9. Johny Janardhan, de astroloog, zegt dat elke gebeurtenis in je leven vast staat vanaf het moment dat je geboren wordt. Want alles wordt bepaald door de stand van de planeten en de planeten veranderen nooit plots van koers, dus is te voorspellen hoe een mensenleven eruit gaat zien qua financiën, gezondheid, liefde enz.
  Is er ooit een horoscoop getrokken van Bouterse en wat gaf het aan? Tot welke leeftijd zou hij macht hebben?


  Maak melding

 10. Bouterse denkt dat zijn persoonlijke revolutie tegen Arron ook de revolutie van het volk was. Die man beseft niet dat een revolutie altijd uit en van het volk komt en niet van militairen. In dat laatste geval spreken we over een staatsgreep.
  Suriname heeft nooit een revolutie gehad. Ja, toch wel een, toen mensen massaal naar Nederland vertrokken uit onzekerheid over een toekomst in Suriname. Dit was zeker een revolutie: het volk dat aangaf niks te zien in onafhankelijk op dat moment. Degenen die geen ticket konden betalen bleven achterwege in Suriname en hebben nu een grote mond.
  Maar zegt Manie, Manie Dei. Je moet weten waar het ligt en hoe het te halen.


  Maak melding

 11. Nog even geduld en de Seals zullen jou liquideren Bouterse. Kom vooral niet in de buurt van Domburg want daar zijn ze ‘opgenomen’. Zonder dat je het weet word je 24 uur per dag in de gaten gehouden.


  Maak melding

 12. Allen,
  (vooral Henk Molenaar)
  Bouterse is niet goed bezig dat weet iedereen.
  Maar heb jij ooit stil gestaan bij het feit dat “het Dossier” hier in Ned is bevroren voor 75 jaar, totdat het verjaard is ?
  Ik denk dat DDB het zwijgen is opgelegd door Ned.
  Ik zeg kijk eerst in je eigen huis.
  Laat vooral de Surinamers in Suriname zelf bepalen wie President wordt van SU.
  Succes.


  Maak melding

 13. Beste Manie Dei

  Dat oerlelijke Revo monument moet zo snel mogelijk worden afgebroken.

  Het staat symbool voor: dictatuur, onderdrukking, censuur, moord en corruptie.


  Maak melding

 14. waardeloze landgenoten
  dan moeten de schoolboeken weer terug in het onderwijs want daarin staat het zwart op wit wat een figuur de huidige wannabe pres is, dan wilt hij een legermuseum pffff
  en breaking nieuws, broer van die andere schreeuwerd uit het paarse kamp, onderwijs, is nu de baas van sail, sis, en zusje lief heeft 6500 hectare mijnbouw conscessie.
  rest te zeggen kis oen mooi
  ba soekoe ba fini ba tjarie
  en ik stuur geen paracetamol meer


  Maak melding

 15. @eerlijk,

  De dossiers zijn zestig jr opgeborgen dat klopt, heeft de US ook gedaan.
  Dit doen ze ter bescherming van de militairen die meededen.

  Voor het geval jij het niet wist, vele jonge militairen zijn (voor en na de coup) gevlucht naar Nederland; sommigen omdat ze het Surinaamse volk niet wilden afslachten, en anderen juist omdat ze mee hadden gedaan met de coup en/of Moiwana.
  Dat konden ze zich veroorloven omdat het leger op de loonstrook stond van de ex-kolonist.

  Gaat het nu een beetje dagen…..
  -Het hoofd van het suri-leger zegt dat het leger jarenlang is verwaarloosd, wat klopt niet?
  -Deze man zegt dat het leger suri bevrijd heeft van de kolonist, dezelfde kolonist die het salaris uitbetaalde, wat klopt niet…

  Zoek en gij zult vinden op het Internet! Lees eens een keer een goed boek.
  Of vraag aan de old soldiers; paramang, milton, african lier, sempa, etc.


  Maak melding

 16. Laat geschiedenis vastleggen door onafhankelijke onbevooroordeelde mensen die de zaken willen weergeven zoals ze waren en het niet mooier of lelijker willen maken: door mensen zonder eigenbelang dus.


  Maak melding

 17. Wij zijn trots op onze president en we gaan op 25 mei massaal op hem stemmen. We blijven lachen om Suriname-hater en p e d o Henk Molenaar en om housek o e l i e Esmeraldom. Wij gaan van deze redimoesoe en haar familie onze gronden gestolen onder de frontregering terugvorderen en dit oranjetuig voor eens en voor altijd buitenspel zetten.


  Maak melding

 18. Hier is een deel van onze MOORDGESCHIEDENIS :
  ik, DDB heb persoonlijk met enkele politieke water-
  dragers de 8 December-MOORDLIJST samengesteld !

  Ik regisseerde dus de GROOTSTE MOORDPARTIJ in
  de gehele Sranan geschiedenis !

  Zelfs de slavenhouders hebben nooit TEGELIJK ZESTIEN
  en meer ongewapende SLAVEN vermoord !

  IK EIS mijn RECORD op in de geschienisboeken !

  PS : CREOLEN, neem mij aub niet kwalijk dat ik eigen WEERLOZE ONGEWAPENDE BLAKAMANS heb
  vermoord. Ik ben namelijk deels ZEEUWS en een
  dienaar van ORANJE !


  Maak melding

 19. “Het is belangrijk om onze geschiedenis vast te leggen.” Dit zei president Desiré Bouterse bij de opening van Suriname’s eerste legermuseum. De greep in het verleden is een ‘verrijking’ van Suriname’s militaire verleden.

  Is dit zo hypocriet als ik weet niet wat.
  De geschiedenisboeken die zouden worden uitgebracht zijn door deze zelfde president vernietigd omdat die niet de waarheid zou zijn.
  En nu propageert hij her vastleggen van de geschiedenis vn Suriname????????????????
  Boi te joe moes ka wan djeep dan soms na soso watra e komopo.


  Maak melding

 20. 13 mei 2015

  Nog maar 11 dagen te gaan en dat krijgt de bevolking in Suriname haar gelijk.
  En straks, nog met 5 dagen te gaan, valt er een grote verrassing !!

  Opmerking: Henk Molenaar blijkt uitgeplast te zijn. Wij mogen binnenkort alleen nog van Henk veel waterige schijt verwachten. Maar Henk, geen paniek ! Esmerald helpt je wel met het verschonen van die vuile en stinkende broeken. En Esmerald, welke symptomen zijn al bij jou merkbaar?
  Srika


  Maak melding

 21. @Srafu,

  De grootste grap is dat het juist die blakamangs zijn die het opnemen voor de bouta-bende, terwijl geen enkel lid van de bouta-clan met een zwarte vrouw is getrouwd en of kindjes heeft. Ze vallen allen op witjes, het liefst buitenlands, whahahahahahaha

  Echt…dit wilde ik een keer kwijt, sorry no offence.

  Fijn Hemelvaartsweekend!


  Maak melding

 22. Ontwaak…Suriname Ontwaak.!
  De tijd voor Eerlijkheid……Waarheid en Gerechtigheid is nu daar.

  Velen gebruiken mooie misleidende woorden en beloftes voor superioriteit, aanzien en macht.
  En denken dat ze daar eeuwig mee kunnen doorgaan.
  Maar als de Kracht voor Gerechtigheid zich eenmaal openbaart… is er niemand die daar tegen in kan gaan.
  Want wat door het Universum wordt bepaald, is geen duistere kracht tegen bestand.

  De Universele boodschappen voor Bewustwording……Waarheid en Rechtvaardigheid worden uitgedragen…..en gaan leiden tot Zuivering en Gerechtigheid..

  Message from the Spirit of Light!


  Maak melding

 23. Wahahahahaaaa…
  Deze killer,slager en alsnog 1 serie angstwekkende of heel erg akelige,vies en lelijke Moordenaar en allemaal zonder enige gebrekkige fenomenale raadjes van de omgekochte adviseurs en daar ben j zeker vanzelfsprekend uiterst ontwikkeld in hahaahaaa..en dan nog de greep in het verleden is 1 Zelfverrijking van de aantal sommige vn d militanten in t verleden! Oenu ne srebi! en jullie hebben met zn allen 1 puinhoop vn gemaakt en we zijn er bijna!!!

  V.H.P. soso faya lobi en na fesi!!!


  Maak melding

 24. @Srika,

  Het is best mogelijk dat de verkiezingsuitslag zo teleurstellend is voor jou dat het water en gemaalde voedsel uit jouw broek gaat lopen. Heb je daar rekening mee gehouden? Ik raad je aan alvast voor 25 mei een paar luiers aan te schaffen. You may need it!
  Ik hoop dat je dan ook niet tot opstand tegen de nieuwe V7 regering gaat oproepen, want je weet, het volk heeft toch altijd gelijk?
  Neem een voorbeeld aan Bolle Willem, LaTina en de 3 bosjesbolletjes Ahalia, Abalia en Azalia. Ze laten zich nooit in stinkende woorden uit.


  Maak melding

 25. @Esmerald: Ze vallen allen op witjes, het liefst buitenlands

  Heeft die Herrenberg met z’n zeer grote mond ook een niet-marron vrouw getrouwd? Waw. Hij moet dan over bijzondere kwa liteiten bezitten. Misschien een vrouw met een zeer kleine mond, een krobia-mofo, om het nageslacht met een normaal sized mond voort te brengen? Hahaha.
  Volgens mij zit die Herrenberg achter het idee om in Suriname een Herrnvolk van rovers, kleptomanen en andere ziekelijke neigingen te stichten. Hij schijnt de kwade adviseur te zijn van een heleboel vieze zaken. Als je hem zou opsluiten met die 3 monstertjes Ahalia, Abalia en Azalia in een cel, zou hij ze binnen de kortste keer verslinden, deze reuzevaraan.


  Maak melding

 26. Het is belangrijk de geschiedenis vast te leggen volgens deze massamoordenaar, maar wel op de wijze zoals hij dat graag zou willen met zijn zogenaamde revolutie, en dat hij de geschiedenisboeken ingaat als massamoordenaar moet daarin helemaal niet aan de orde komen, vandaar de laatste keer de geschiedenisboekjes verboden zijn geworden , doordat er een afbeelding stond afgedrukt met een spandoek Bouterse moordenaar, en dan durft deze moordenaar te zeggen dat het belangrijk is voor Suriname de geschiedenis vast te leggen. wat een commediant is dit schepsel.


  Maak melding

 27. DDB en de gangsters hebben hun mond vol over koloniaal. Bedekken het wapen van de stad Amsterdam op het Presidentieelpaleis aan het Onafhankelijkheidsplein en zie nu wat deze redimoesoe doen in het Memreboekoekazerne. In het Membrekoekazerne, let op de naam Memreboekekazerne, Membreboekoe was het fort of dorp dat onder leiding stond van Boni. Het was versterkt door palissaden en gelegen in ontoegankelijke moerassen. Er was een onderwater pad dat er naar toe leidde. Aukaners hebben uiteindelijk Boni gedood, die door het koloniale bestuur in Paramaribo tegen de Boni’s waren opgezet.

  Vergeet één ding niet DDB, de redimoesoe heeft de staatsgreep op 25 februari 1980 op advies en het draaiboek van Kolonel Hans Valk gepleegd. Zie wie een Redimoesoe is en zijn mond vol heeft over koloniaal. DDB was op dat moment ook Nederlander. DDB had een Nederland paspoort toen hij kort voor de onafhankelijkheid van 25 november 1975 in Suriname aankwam. DDB kreeg geld van Nederland. DDB is koloniaal.

  Iedereen die een onderzoek wil instellen over de rol van Surinaamse militairen of DDB kan op het internet dit vinden. Suriname en de Surinaamse militairen hebben zeer belangrijke rol gehad en gespeeld in de eerste, tweede wereldoorlog, de oorlog met Indonesie en in Noord-korea, zie het monument van Noord-Korea aan de Waterkant in Suriname. De rol van DDB en de 16 sergeanten is nada, notie neks, fout en van de Tris is daarbij niets. De Tris was meer om de belangen van Nederlanders die in Nederland en in Suriname toen waren te beschermen en niet van mensen die afstammen van Europa/boeroes, uit Afrika, Azie, enz kwamen. DDB is een redimoesoe. Zie maar het Tigriegebied en vraag de Tris en Nederland, waar ze toen waren toen Guyana het had bezet? En zie wie sindsdien daar de baas over speelt. Dus Surinamers dit museum is gewoon waardeloos. Het is meer om DDB in een goed blaadje te plaatsen, van sergeant, couppleger, redimoesoe, hij schoot zijn eigen mensen, Surinamers dood op 8 december 1982 en erna, zie Moiwana 86, enz,
  Toen Poetin Oekraïne had bezet vond DDB en stuurde Poetin hiervoor zijn felicitatie/ hij vond het zelf goed! Zie hoe de wereld naar Suriname kijkt, die vindt dat het Tigrigebied door Guyana is bezet? Wie houdt, wie voor de gek? Ziet u dan niet dat DDB niet deugt.

  Vraag DDB waarom moet het wapen van de stad Amsterdam op het presidentieelpaleis worden bedekt op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo? Waarom moet er in het MemreboekoeKazerne, de belangrijkste militaire Kazerne van Suriname een Tris museum zijn? Waar was de Tris toen Burnham het Tigrigebied bezette? Wat heeft DDB gedaan om het Tigrigebied weer in Surinaamse handen te krijgen? Vindt hij het niet een schande om dit koloniaalmuseum op de belangrijkste kazerne van Suriname te zetten? Is dit niet om aan te geven hoe “belangrijk” hij wil zijn en dit door de kelen van de jeugd, de toekomst wil zijn? Alle Surinamers weten dat DDB een moordenaar is, een drugscrimineel, een lafaard, een dictator en van Suriname een land wil maken zoals Cuba, Venezuela, Zimbabwe, Equatoriaal Guinee, Noord-Korea. Zie wie zijn mond vol heeft over koloniaal en zie dan als wat hij doet niet koloniaal is. Zie hoe hij omgaat met Surinamers, bang maakt, angstige burgers maakt, monddood maakt van Surinamers, zij die zich journalisten en radioverslaggever noemen. zie hoe de kolonialen met slaven en contractanten om gingen en nu met jullie Surinamers omgaat, zie wie rijk is en wie arm, kijken jullie goed naar DDB, zijn rijkdom en zie jullie armoede en kijken jullie goed hoe DDB met jullie omgaat. Zie dan koloniaal en zie dan de slavernij en contractperiode, zie Cuba, zie Venezuela, zie Noord-Korea, Zie Zimbabwe, zie Equatoriaal Guinee, zie moslimlanden en zie ook wie koloniaal is.

  Suriname is momenteel skeer en zie waar deze man zich mee bezig houdt. Na 26 mei 2015 moet dit Museum per direct worden gesloten en al deze apen moeten uit het Surinaams leger worden weggejaagd.
  Het Surinaamse volk leeft in grote armoede en moet je zien dat DDB bezig is zichzelf schouderklopjes te geven.

  Surinamers/Kiezers
  Stemt u op 25 mei 2015 op V71
  V7, V7, V7, V7, V7, V7, V7
  V7 is de enige redding voor Suriname en de Surinamers
  uit Nickerie, Coronie, Saramacca, Wanica, Paramaribo, Commewijne, Marowijne, Para, Brokopondo, Sipaliwini
  Time4Change!
  Chan4Pres
  Stemt u op de kandidaten van V7 en de dr- en rr-leden van V7 de politieke partijencombinatie
  V7 djie wan betre Sranan
  V7 deé kon djie wan betre Sranan
  Fri, Fri, Fri! Sranankondre Fri! Sranansma Fri!
  Freedom, Freedom, Freedom, Freedom, Freedom De Kon!
  Stemt U daarom op V7! zeg het voort, zeg het voort, Stemt U op V7!

  Free At Last Thank God Mighty We Are Free AT Last

  Een volk dat voor de tiran DDB en de gangsters zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht…
  Moeders van kleine baby’s hebben geen geld om voedsel voor hun baby’s te kopen, Surinaamse ondernemers hebben geen geld om deze melkproducten, voor baby’s te kopen en zie dat DDB zich bezig houdt met een legermuseum van de Tris, een koloniale leger. Surinamers/kiezers, “ wie houdt wie voor de gek? “ U en uw kinderen lijden honger en leven in grote armoede en zie waarmee de clown zich bezig houdt.
  Time4Change/ zeg het aan alle Surinamers! Stemt u op V7!
  Chan4Pres!
  Stemt u massaal op V7!
  ,

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede!

  God Zij Met Ons Suriname/r/s!

  ps

  Laten mij woorden een waarschuwing zijn, voor zij die het licht nog niet gezien hebben. Sranansma oe bondroe. Alle politieke partijen die in de DNA-gekozen worden na 25 mei 2015 oe moes foe bondroe tegen NDP, anders wo ka!.


  Maak melding

 28. @Esmerald: Fijn Hemelvaartsweekend.

  Die Jezus toch ook. Waarom kon hij niet zijn zoals de Boeddha? De dag waarop de Boeddha werd geboren, op die dag bereikte hij ook verlichting en op diezelfde dag stierf hij. Dus op een dag kun je hem volledig herdenken.
  Jezus heeft z’n herdenking uitgesmeerd over meerdere dagen en over het hele jaar. Eerst geboren worden in een stal (als dat al waar is), dan voor 18 jaar verdwijnen naar niemandsland, want niemand weet waar hij heeft vertoefd en toch annbidden die blanken hem want ja, hij zou braaf geweest zijn in die 18 jaar, dat weten ze zeker, hoewel ze niet weten waar hij was en wat hij heeft uitgespookt, dan keert hij terug en begint te schoppen tegen de joodse priesters ipv tegen de bezettingsmacht van de romeinen, daarna ontkent hij niet dat hij de koning der joden is, wordt door het volk verworpen, het volk dat kiest voor ene Barabas, een crimineel, vervolgens wordt hij gekruisigd, in een grot gelegd, weet te ontsnappen en stijgt op naar de hemel, hoewel niemand hem heeft zien opstijgen. En dit wordt echt allemaal aangegrepen om vrije dagen te krijgen.
  Straks gaan we de daden en misdaden van Holleeder nog vieren. Kan Bolle Willem samen met LaTina en de 3 missjes piggie´s Ahalia, Akalia en Azalia opdraven voor de herdenking.
  De feestdagen noemen we dan Ooster, Wester en Zuider.
  Fijne Zuiderweekend iedereen.


  Maak melding

 29. Opa DESI, voordat jij start met geschiedenis,
  begeef je naar De KRIJGSRAAD vor jouw
  eerlijk verdiende MEGA-VONNIS voor een van jouw MASSAMOORDEN ! !

  Daarbij ook ALLE SCHADE vergoeden aan de familie
  en nabestaanden van ALLE slachtoffers,ook die van de
  Moiwana-massamoorden !

  DAARNA heb jij, DESI, tijd genoeg om in jouw
  bloedhete CEL, iets op papier tezetten over
  JOUW geschiedenis !

  DE geschiedenis van SRANAN is al redelijk goed
  vastgelegd !

  PS : OOk de door jouw GEVREESDE Krijgsraad heeft
  veel geschiedenisFEITEN voor je mbt de door jouw
  gepleegde VOLKSMOORDEN !


  Maak melding

 30. Moes Taas
  Bouterse heeft gedaan wat hij moest doen. Wij willen geen landverraders in Suriname.

  De mentaliteit van de gemiddelde Paarse Pauper.

  Om van te kotsen.


  Maak melding

 31. @Mie doro baka 1863,

  En wat zijn jouw uiterlijke kenmerken, misbaksel?
  Je innerlijk is duidelijk:
  Mensen afserveren op zaken waar ze niks aan kunnen doen, is een bod van zwakte en is respectloos!
  “Wat je zegt, ben je zelf”.


  Maak melding

 32. Restauranthouder Lin De Feng is vanochtend op de afdeling Intensive Care van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo overleden. De 39-jarige ondernemer was samen met zijn vrouw op 8 april overvallen door vier gewapende gemaskerde mannen.

  Dit bericht in de Ware Tijd markeert 3 hoofdstukken in de geschiedenis.
  1 – Hard werkenden worden door lui personen beroofd en bekaaid achtergelaten
  2 – Door hard te werken verdien je geld door overvallen te plegen neem je het geld
  3 – In 95% van de gevallen zijn de overvallers gerelateerd aan de Marrons die ons of de nakomelingen van de Marrons die willen leven en genieten zoals de stadsmensen.

  Er is maar 1 conclusie:
  Minister van Justitie en Politie is niet bij machte een deel van zijn soortgenoten over te halen om op eerlijke wijze hun brood te verdienen.

  Hoe verder?????????????????


  Maak melding

 33. Pokai Tongo

  3 – In 95% van de gevallen zijn de overvallers gerelateerd aan de Marrons die ons of de nakomelingen van de Marrons die willen leven en genieten zoals de stadsmensen.

  En laat deze criminelen nu massaal op de NDP stemmen.

  Ze voelen zich prima thuis in een partij van rovers en een leider die drugsdealer en moordenaar is en PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME

  Vertel je dit aan een buitenlander dan gelooft hij zijn oren niet,.


  Maak melding

 34. Ondertussen wordt het elke dag van kwaad tot erger met vele oliedomme jongeren die delinquent zijn geworden door de paarse misdaad demon. Roven,stelen,moorden bedriegen nemen dagelijks toe. neks no fout nanga oenoe liders, paars noch geel. Trawinti e waai sinds 2010, de wind der onberechte misdadigers en moordenaars.

  Restauranthouder Lin De Feng is vanochtend op de afdeling Intensive Care van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo overleden. De 39-jarige ondernemer was samen met zijn vrouw op 8 april overvallen door vier gewapende gemaskerde mannen.
  De criminelen hebben bij die roof in de vroege ochtend geld, sigaretten en flessen alcoholische dranken buit gemaakt. De rovers hebben tijdens hun misdrijf de restauranthouder mishandeld en in de buikstreek geschoten. Het eethuis van het slachtoffers is gevestigd achter de poli van Zanderij.

  De politie meldt dat het ontzielde lichaam van de Braziliaanse goudzoeker is aangetroffen gisteren in het Mamai Ini gebied in het district Brokopondo. Dit meldt de politie Public Relations.
  De man is door een schotverwonding om het leven gekomen. Er is nog weinig informatie bekend.

  Een wachter van het Dialyse Centrum Diapura te Tamansari kilometer 13 in het district Commewijne is overleden, nadat hij door vier gewapende mannen overvallen en mishandeld was. Het incident heeft zich iets na middernacht voorgedaan.

  Stree de foe stree, didibri na oenoe lijdsman, Ieja krijsen de valse pastoor Stef Anus en vals paarse profeet Mi Sjiesoso Ka. Nog vijf voor het Suribabawaanse paarse misdaad paradijs, vol onrecht en leugens. Hihihi. De toekomst ligt in het verleden, jare tachtig doro bakka, zevenmalen ergers als die oliedomme paarse stommelingen wederom gaan voor een paars misdadig corrupt wanbeleid. Hahahahahahahahahaahahhaahhaha


  Maak melding

 35. Las ergens dat de NDP 6000 Braziliaans koeien wil aanschaffen? Sinds er een tekort is aan geld (de staatskas is leeg) stel ik voor dat ze de 10000 NDP koeien goed kunnen gebruiken. Instussen worden sommige van die koeien ook slimmer dus dat nummer wordt met de dag minder.
  Instussen kijkt de NPD naar wat er in Guyana gebeurt met het publiceren van de uitslag. De regerende partij schijnt verloren te hebben wegens Nepotisme, Corruptie.
  Zullen de laatste NPD koeien ook slimmer worden voor 25 Mei?


  Maak melding

 36. Pies in mijn broek van het lachen, een leger museum ….. whahaaaaa Als je de heldendaden van de Surinaamse krijgsmacht op een rijtje zet kom je niet verder dan een halve A4tje. Intussen wordt Tigri bezet door Guyana en Bouterse gaat weer eens voor eigen roem. Deze museum is eigenlijk een middelvinger naar de nabestaanden van de decembermoorden en de slachting van Moiwana. Tot op de dag van vandaag is niemand gestraft voor deze gruwelheden. Je hoeft geen geleerde te zijn om te weten wie hier achter zit.

  Deze zeeuwse nakomeling is knettergek ! In ieder ander land hadden ze Bouterse met pek en veren het land uit getrapt, maar in Suribabwe hijsen ze deze malloot op een troon.


  Maak melding

 37. Wij moeten er voor waken dat figuren als Henk Molenaar de geschiedenis niet komen verdraaien dat de revo van 1980 alleen alleen staat decemberslachtoffers.

  De revo van 1980 was om de boeven en corruptebende en de parasieten die een z.g. elitegroep bij het societeit HET PARK nu volksassemblee gebouw vormden weg te schieten.

  Het feit dat Bouterse en progressieve surinamers weer aan de macht zijn is het bewijs dat de revo een zegen was voor Suriname om geen ontwikkelingsjunkie van Nederland te blijven maar zelf bruggen van ontwikkeling ging bouwen. Het geloof van eigen kunnen onder de surinamers bwust te maken en te ondersteunen.

  Was er in 1980 geen omwenteling gekomen dan was Suriname nu niet zo ver als het nu is want Henk Molenaar heeft ons altijd wijs willen maken dat surinamers laffe en apatische mensen zijn. Dat blijkt niet zo te zijn want onze economie is nooit zo goed op draai gekomen als nu en de toekomstperspectieven zijn helder en veelbelovend.

  In het begin van 2010 de democratische overname door NDP en Bouterse was door de Henk Molenaar en zijn trawanten de wens dat de NDP maar voor kort zou regeren. In 2012 keken zij uit naar 2015. Maar toen was al in 2012 duidelijk dat de NDP verkiezingen van 2015 al zou beheersen. Nu kijken ze ook al weer uit naar TWENTY-TWENTY. Maar de Henk Molenaars met dubbele nicknames zullen blijven nat dromen. Een grote verliezer op dit forum die bij overmaat van ramp surinamers laffe, apatische mensen noemt (Henk Molenaar/Koos/Determenist).


  Maak melding

 38. Varken Bouterse heeft als eerste daad in 2010 zijn wandaden, martelingen, verminkingen en standrechterlijke moorden op 15 onschuldige landgenoten uit de Surinaamse geschiedenisboeken laten halen. Wie geeft deze hypocriete mega-crimineel eindelijk eens de afstraffing die hij verdient.


  Maak melding

 39. Een hoofdstuk van de Surinaamse geschiedenis zou moeten beginnen met: De jaren 80 toen de militairen aan de macht kwamen werd geassocieerd met moord, roof, verval van normen en waarden, grondroof, het wegdragen van het goud van de Centrale Bank door de militairen, vernietiging van de fysieke – en geestelijke infrastructuur van Suriname, voor 1 Ned gulden kreeg je meer dan 1000 Surinaamse gulden, schaamteloze verrijking van enkelen in de Surinaamse samenleving, het gemeengoed worden van coke, leiders van weinig intellectuele capaciteiten aan de macht, etc. etc.


  Maak melding

 40. Die Bouterse werkt als een splijtzwam binnen Suriname. Zolang hij aan de macht is zullen de mensen verdeeld blijven en zal dat geen goed doen aan het land. Hij mag dan goede en slechte dingen gedaan hebben, maar mensen met elkaar verbinden lukt hem niet. Zo realistisch moet hij ook zelf zijn en z’n conclusies trekken.


  Maak melding

 41. Astrando

  “Wij moeten er voor waken dat figuren als Henk Molenaar de geschiedenis niet komen verdraaien dat de revo van 1980 alleen alleen staat decemberslachtoffers.

  De revo van 1980 was om de boeven en corruptebende en de parasieten die een z.g. elitegroep bij het societeit HET PARK nu volksassemblee gebouw vormden weg te schieten.

  Het feit dat Bouterse en progressieve surinamers weer aan de macht zijn is het bewijs dat de revo een zegen was voor Suriname om geen ontwikkelingsjunkie van Nederland te blijven ”

  En Hitler legde fraaie autowegen aan. Jammer van die 6 miljoen Joden die hij heeft vergast.

  Aldus de redenering van deze Paarse Kakkerlak Astrando die vindt dat “onze economie is nooit zo goed op draai gekomen als nu en de toekomstperspectieven zijn helder en veelbelovend”

  Helder en veelbelovend??????

  Wat een gek.

  Hij gaat door: “Was er in 1980 geen omwenteling gekomen dan was Suriname nu niet zo ver als het nu”

  Wat het nu is : een corrupte bananenrepubliek waarvan het grootste deel van de bevolking in armoede leeft en slecht Bouterse & Friends en Family baadt in weelde. Een staat die de grondwet verkracht en moordenaars zichzelf Amnesty kunnen geven

  Een land dat door de rest van de wereld wordt geminacht omdat drugsbaronnen de dienst in maken. Een land waarvan de zoon van de president die benoemd wat tot hoofd terrorisme bestrijding zijn macht misbruikte me medeweten van zijn pa om drugs en wapens te smokkelen en nu een gevangenisstraf uitzit van 15 jaar in de USA.

  Dat is het land waarop jij trots bent Astrado….

  j


  Maak melding

 42. In de loop der tijden is het altijd zo geweest dat de heersende groepen de geschiedenis willen bepalen. Deze heersende groepen zijn de opvolgers die het stokje van de kolonialen hebben overgenomen.Ik benader daarom de geschiedenis van Suriname vanuit een niet westerse invalshoek en dit geeft mij en de vele wijze mensen de mogelijkheid om de koloniale invloeden te elimineren.

  Ik ben van mening dat de moderne geschiedenis van Suriname in 1980 is begonnen met de bevrijdende militaire staatsgreep waarbij de nieuwe conservatief kolonialen uit hun machtspositie werden verbannen.De periode tot en met 1975 kan men beschouwen als de beëindiging van de conservatief koloniale periode van Suriname. De conservatief kolonialen gaven het land vrijwillig de onafhankelijkheid en dat is mijn inziens een schandvlek in de Surinaamse geschiedenis.

  De onafhankelijkheid moet je bevechten, zoals ze dat in Indonesië,Vietnam,Venezuela,enz. hebben gedaan. Ik ben daarom van mening dat wij door president Bouterse aan onze nieuwe en volwassen geschiedenis zijn begonnen.


  Maak melding

 43. @ Moes Taas

  Werelds veel besproken nog of no feelings sequense murder op 8 dec. 1980!!! in Fort zee landia in de vroege ochtend!
  Waar was U of j toen kwezelachtige sterveling en 1 ja knikker dat ook vast 1 oom,neef,broer of vader zult hebben en in 1 keer geliquideerd!En dan nog tot heden lijden aan gegeneraliseerde pijnen wat ongeneselijk is en nog op dit forum 1 grote bek open trekken!

  V.H.P. soso lobi and do not afraid 4 no1!!!


  Maak melding

 44. Astrando,

  De revo van 1980 was om de boeven en corruptebende en de parasieten die een z.g. elitegroep bij het societeit HET PARK nu volksassemblee gebouw vormden weg te schieten.

  ———————————-

  Graag jouw reactie op het feit dat Bouterse een half miljard us dollar op zijn bank rek. heeft staan en zijn halve vrieden en fam.kring een goed betaalde baan bij de overheid hebben.

  Hoezo elite ?


  Maak melding

 45. @RobG,

  Als je een koloniaal moet bevechten, dan had Bouterse het Nederlandse leger moeten aanvallen en niet z’n eigen burgers moeten neerknallen.
  Wacht eens, Bouterse heeft nooit z’n eigen burgers neergeknald, wanht hij was een Nederlandse paspoorthouder!!
  Hij heeft hetzelfde gedaan als z’n collega-kolonialen: Surinaamse burgers neergeknald. En daar ben jij dan zo trots op! Waarom?


  Maak melding

 46. Graag zou ik zien dat Surinamers en Surineds het verleden met en van Bouterse laten rusten. Maar dat gaat niet omdat Bouterse in de regering wil zitten en zelf dit verleden oprakelt en er ook trots op lijkt.


  Maak melding

 47. Deze museum is:
  – een belediging voor het totale Surinaamse volk,
  – de democratische rechtsstaat,
  – de trias politica;
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht,
  -internationale verdragen oa mensenrechten,
  – grondrechten,
  – ook gevangenen, krijgsgevangen hebben rechten,
  – een belediging tegen de vrijheid,
  – grondrechten van de mens,
  – een belediging van elk zich respecterende mens
  – normen en waarden,
  – een schande voor het boekoe fort/dorp van de marron Boni en
  zijn afstammelingen die nu nog leven,
  – de strijd die strijd die hij tegen de kolonisten heeft gevoerd
  voor respect, vrijheid, mensenrechten, erkenning om mens te
  zijn,
  – principes,
  .
  Hoe laag kan een mens zijn om voor al deze zaken geen enkele respect ,te hebben, respectloos te zijn, zie hoe de crimineel DDB het Surinaamse volk beledigt, en de spot men hen drijft

  DDB een militair???? Weet DDB wel wat de taak is van een militair. Welke militair schiet zijn eigen volk dood? Militair????!!!
  Wie houdt wie voor de gek?

  DDB hoort niet thuis in de rij van militairen die gevochten hebben voor vrijheid in de wereld, ook de Surinamers die hierin een bijdrage hebben geleverd,

  DDB is een drugshandelaar, een moordenaar die zijn eigen volk doodschiet, honger laat lijden, voor de gek houdt, zand in de ogen strooit, om uit de gevangenis te blijven voor misdaden tegen de menselijkheid en omstreden amnestie heeft. enz, enz

  De Surinamers moeten er gewoon in gaan poepen, na 26 mei
  2015.

  Wie is DDB?

  Schande voor alle Surinamers en Suriname in de hele wereld, met uitzondering van zijn familie en de gangsters, overlopers, reetlikkers, profiteurs, om hoog gevallen nietsnutten, domme massa, mensen die blij zijn met linzensoep en skeer zijn, enz, om hem heen.

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede!

  Stemt u op 25 mei 2015 op V7
  V7 voor een beter leven!

  God Zij Met Ons Surinamer(s)!


  Maak melding

 48. =Er staat geschreven::::::
  De greep in het verleden is een ‘verrijking’ van Suriname’s militaire verleden.
  Een verleden dat ver terug gaat, tot aan de eerste koloniale stappen op Surinaamse bodem. “Het is nodig om vast te stellen waar je staat om van daaruit door te gaan.

  -Ik weet of men naar de brandpunt heeft gekeken over een stukje geschiedenis van Bouterse toen hij in het leger heeft gediend in Nederland.
  Als ik nu leest wat Bouterse over de geschiedenis zegt dan hoeft men geen bewijzen meer uit Nederland te vragen, omdat het nu duidelijk is geworden wat Bouterse van plan was in Suriname met zijn eigen burgers.

  Bouterse heeft toen gedacht naast andere Zuid-Amerikaanse leiders te staan als hij aan de macht zou komen.
  Helaas zijn vele Zuid-Amerikaanse leiders niet eens met Bouterse als leider.

  Bouterse heeft toen zelfs opdracht gegeven om de geschiedenisboeken te verwijderen, omdat men te negatief over hem heeft geschreven. Voorbeeld is dat hij genoemd wordt als een moordenaar en dit mocht niet. Geld vergooien.

  Het kwaad is al geschied.


  Maak melding

 49. @Koos

  “Graag jouw reactie op het feit dat Bouterse een half miljard us dollar op zijn bank rek. heeft staan”

  Bewijs dat eens. Zoniet, hou dan je grote nazi scheur dicht.


  Maak melding

 50. @Esmerald

  “De grootste grap is dat het juist die blakamangs zijn die het opnemen voor de bouta-bende, terwijl geen enkel lid van de bouta-clan met een zwarte vrouw is getrouwd en of kindjes heeft. Ze vallen allen op witjes, het liefst buitenlands, whahahahahahaha”

  Laat me niet lachen. Jouw man is een blanke boer en jouw kinderen zijn bounties. Dat heb je meerdere malen op dit forum kenbaar gemaakt.


  Maak melding

 51. @jesse, ik ben er trots op om Surinaamse roots te hebben en ik wil ook een bijdrage leveren om de nieuwe Surinaamse geschiedenis bij een groter publiek bekendheid te geven.

  Vele Surinamers zijn trots op de daden van de slavendrijvers, moordenaars, verkrachters, zeerovers, enz. alsof het hun eigen geschiedenis is. Ze herkennen zich in Pieter Janszoon Coen die in Indonesie in naam van koning en vaderland duizenden mensen heeft afgeslacht.Ik vind dit verwerpelijk.En juist deze Surinamers praten de misdaden goed en geven af op onze helden.


  Maak melding

 52. 13 mei 2015

  Beste @ Popla,

  Het is niet anders met Esmerald. Je hebt gelijk !!

  Jammer dat zij nu ook haar werkelijke identiteit heeft prijsgegeven. Erg dom van haar of is het de eerste stap van haar om te vertrekken van dit Forum? Het doel, NDP steeds te bekritiseren, lijkt na 7 jaren geen enkel succes te hebben opgeleverd.
  Srika


  Maak melding

 53. wat een randmongolen zijn die Srika, RobG e.a. eigenlijk zitten lekker comfortabel in Nederland Bouterse de lucht in te prijzen, en lopen om het hardst te bleren hoe goed het wel niet gaat in Suriname, maar als straks daar de pleuris uitbreekt ben ik benieuwd of ze het allemaal nog zo goed weten, onze pseudo wetenschappers, gatverdamme wat een volk, net zo hoog in de bol als hun omhooggevallen sergeantje met hoogmoedswaanzin, die zichzelf gelijksteld met andere diktators van landen met miljoenen inwoners, terwijl hij de president speelt over een aantal mensen gelijk aan de inwoners van een middelgrote stad in Nederland


  Maak melding

 54. Sranan is TROTS op de Slaven die hebben gevochten
  voor de bevrijding ! Het zijn SRANAN HELDEN !

  Volk van Sranan dacht na 1863 dat er een eind was
  gekomen aan het martelen en moorden op ons Volk !

  Helaas kwam DESI (Redi Musu) met zijn coke-troepen
  die samen met de Hollanders (kolonel Valk ea) een
  staatsgreep pleegden en OPNIEUW begonnen
  met Ons Volk te MARTELEN en UIT TE MOORDEN !

  We weten ook het gevolg van de ONDERDRUK-
  KINGSPERIODE , de DICTATUUR van DESI,
  mega-diefstal van eigendommen en concessies !

  Eindstand een lege, zwaar NEGATIEVE staatskas !

  Nu Desi weer zegt te regeren zien wij WEDEROM
  de eindstand : Veel eigendommen van het Volk
  gestolen, goud- en deviezenreserves meer dan
  GEHALVEERD, Concessies gratis weggegeven aan
  vrienden/NDP-ers, en OPNIEUW een LEGE zwaar
  negatieve Staatskas, MIN ZES MILJARD !

  Dus reserveer enkele pagaina’s in onze geschiedenis
  voor onze Anti-helden, Saka Saka’ s zoals DESI, die
  Onze eigen Mensen, op meerdere tijdstippen zonder
  REDENEN heeft GEMARTELD en standrechtelijk heeft VERMOORD !

  De Vermoorde landgenoten van 8 DECEMBER en
  de Vermoorde landgenoten van het Dorp MOIWANA,
  Zijn SURINAAMSE HELDEN !

  Recht en waarheid zullen in Sranan toch overwinnen !


  Maak melding

 55. als ,,,,als het eerlijk gebeurt,totaal geen bezwaar zelf toe te juichen..

  maar dan moet ook alles vast gelegd worden..

  dus ook de moorden van 8 december 1982 door wie vermoord en niet op …de vlucht dood geschoten ..


  Maak melding

 56. @ Fall Gelb

  We zijn niet en never elitair op zo1 Serie Moordenaar President van jullie uit respect dat hij op 8 dec.1982 aantal onschuldige stervelingen vooraf gemarteld en daarna bewuste handelingen gepleegd basale Flapdrol!Dan komen jullie nog voor hem op,blijf maar lekker ontbinden in jullie Catacombe voor eeuwig en heb nog lef om t woord Koelie te neerkrabbelen op dit forum! Kent j wel t woord aanduiden?Ik d8 t niet Hufter en Aartsdeugniet!


  Maak melding

 57. @Hans, je doet me denken aan de papegaai Lorre. Lorre kon niets anders dan woorden en klanken herhalen die ze opving.Meer kon Lorre niet en dat merk ik bij jou. Je bent continu aan het herhalen. Er zit geen creativiteit in je oeverloos gezwets.Wordt je zelf niet moe van.Dringt het niet tot je door dat jouw gekakel geen effect heeft op mensen met een gezond verstand. Jij wil voor ons denken, je wil ons voorschrijven hoe wij moeten denken en moeten handelen. Doe dat maar bij je V7 aanhang.De aanhang van V7 bestaat immers uit hersenloze figuren die nooit het verschil zullen zien tussen +1 en -1. Op dit soort figuren maak je indruk.Laat je maar plaatsen op de V7 kandidatenlijst en mogelijk haal je wat hersenloze stemmen voor ze binnen.

  @Srafu, in 2010 hadden jullie voorspeld dat het met Suriname bergafwaarts zou gaan als de NDP zou winnen. Allerlei doemscenario’s werden door jullie aangehaald en het resultaat is dat Suriname een NDP regering kreeg met een uitstekende economische beleidsvoering.Jullie zijn en blijven ongeloofwaardig.


  Maak melding

 58. @passant

  Je lijkt wel een roepende in de woestijn met je V7 riedels. Niemand in Suriname stemt op dat stelletje ongeregeld met voornamelijk aziatische roots.


  Maak melding

 59. De reacties van de V7/front aanhangers klinken steeds paniekeriger en wanhopig. Er komt geen zinnig woord meer uit deze ronddolende dwazen. Het is alleen maar schelden, moddergooien en leugens wat de klok slaat. Daarentegen is de NDP aanhang een verademing en een studie in beschaving. Ik ben geen Surinamer maar dit moet ik toch even kwijt.


  Maak melding

 60. RobG,, dus volgens jou stemmen mensen die hun hersens gebruiken, op de NDP en op Bouterse, de laatste een veroordeelde drugsmisdadiger, een verantwoordelijke voor 15 vermoorde politieke tegenstanders, en het compleet uitgemoorde Moiwana, iemand die een heel vette bankrekening heeft in Zwitserland, (waar heeft hij dat geld op een eerlijke manier vandaan), en die stemmers en volgers noem jij verstandig?, \Volgens mij ben je in de war met krankzinnig, maar hoe kun je dat ook weten als je zelf tot die groep behoort


  Maak melding

 61. Beste Hans,

  Suriname is verloren. Het is de ultieme bananenrepubliek waarbij corruptie en criminaliteit hoogtij vieren. Het land en de rijkdom worden door Bouterse verdeeld onder Family & Friends en de oerdomme Paarse aanhangers staan langs te kant te juichen en hopen dat er wat kruimels naar hun toe worden geworpen.

  Het worden Afrikaanse toestanden waarbij de onderlaag van de Surinaamse bevolking wordt gebruikt als stemvee.


  Maak melding

 62. @ROBX-MOORDENAARSLOVER : SURIZUELA komt
  steeds naderbij door krabita-Anu-Desi ! DESI heeft een
  NDP-gat in de hand, met Bosje’s rechterhand ANDY aan
  de Financiele knoppen van het land ! Arme Sranamans !

  De Gratis-NDP-staat, nadert het FAILLISSEMENT,
  de DEVALUATIE zal ongeveer 50 % bedragen !

  Helaas voor de armsten in het land, het is niet anders !

  Staatsschuld ZES MILJARD, plus nog gejat uit de
  Goud- en Deviezenreserves 625 MILJOWEN US-
  DOLLARS !

  En dan nog GEEN enkele NIEUWE BAAN voor de
  arbeiders en de jeugd !

  DESI-ZONDER-BEGROTING, go sribi yere !

  Alsof de MASSAMOORDEN op Ons Volk, het land
  nog niet genoeg hebben getroffen, wordt onder
  andere ook steeds de STAATSKAS
  LEEGGEROOFD door de NDP-Kliek !

  Sribi-srafu/ROBX bai wan buku, dan yu sa verstang
  deng CIJFER nanga ala MONNIE sang GWE !

  PS Andy kan de financiele cover up niet meer aan,
  binnenkort neemt BOSJE zelf de financiele
  portefeuille-Onze Portemonnaie- onder zijn hoede !!

  Moro monnie-problema e doro !


  Maak melding

 63. Gaat deze geschiedenis ook melding maken van de laffe daad van de legerleiding in december 1982? Ik weet zeker dat dat niet gaat gebeuren. Ook de leugen van de legerleiding dat de slachtoffers op de vlucht zijn doodgeschoten, zal niet vermeld worden. Ook het muilkorven van kritische media en in brand steken van radiostations in opdracht van de legerleiding zal zeker niet vermeld worden. Kortom, Bouterse gaat zijn eigen verzinsels vastleggen en gaat het “geschiedenis” noemen. Ik hoop dat de jeugd van Suriname er doorheen zal prikken.


  Maak melding

 64. @Hans, de veroordeling voor vermeende drugssmokkel was een politiek proces.Hier is duidelijk sprake van een gerechtelijke dwaling.Ergo, de politiek houdt een cassatie bij de Hoge Raad tegen. De kroongetuige, een Belg,verklaarde onder ede bij een Belgische Hof dat hij gelogen had door Bouterse bij zijn praktijken te betrekken. Hij had een deal gesloten met de Nederlandse rechtsautoriteiten en kon hierdoor zijn straf in Nederland ontlopen. Deze man ging verder met zijn mega praktijken en hij lachte zich rot om het Nederlandse rechtssysteem.In België werd hij gepakt/stevig aan de tand gevoeld, biechtte al zijn verboden praktijken op en hij verdween voor lange tijd achter de tralies. Dit is mijn inziens een goede rechtssgang.

  M.b.t. de binnenlandse oorlog kan ik zeggen dat de twee hoofdrolspelers een eeuwige vrede met elkaar hebben gesloten.Dat is het hoofddoel van alle conflicten. Het was een tijd van oorlog, en in tijden van oorlog is het soms lastig om alle technieken op het gebied van besliskunde toe te passen in hectische,dynamische,levensgevaarlijke en levensbedreigende situaties.

  Ik vind het heel jammer dat er aan beide zijden ook onschuldige slachtoffers zijn gevallen,maar je moet ook toegeven dat sommigen die het leven bij hebben gelaten zich verdacht opstelden of verdachte handelingen pleegden.

  Daarnaast kan ik alleen maar zeggen dat je beschuldigingen over corruptie, Zwitserse bankrekeningen,enz. vallen onder goedkope politieke retoriek. Het slaat nergens op.Ik noem dit voorspelde verliezersgedrag.

  @Srafu, ik denk dat je zelf geen geloof hecht aan de onzin die je aan het verkondigen bent.Jouw beweringen zullen als koek en sopie in de kelen en magen verdwijnen van de NDP/Bouterse/Suriname vooruitgang haters.


  Maak melding

 65. VASTLEGGE : Wij hebben Onze Ongewapende
  Democratische Srananman op 8 December “Op
  De Vlucht”, van VOREN DOORZEEFD in Hoofd,
  Nek, Armen, Benen, Borst en Buik, met PER
  PERSOON, ongeveer honderd KOGELS !

  Ennne, o ja, Wij hebben deze Landgenoten die
  “Op De Vlucht” waren, voordat wij hen trakteerden
  op de schotenregen, ook nog flink kunnen
  MARTELEN !!

  Leve de HELDEN die op 8 December, voor Onze
  Democratie, het leven hebben gelaten door de
  DESI-Massamoord !

  Leve de HELDEN van het Dorp Moiwana die voor
  Onze Rechtsstaat in koelen bloede zijn VERMOORD,
  door een brute Seriemoordenaar !

  PS : Gran Gado na wi fesi man !!!


  Maak melding

 66. @ROBBYX-Moordenaarslover DINO is ook in een
  Politiek Proces veroordeeld door de USA !!

  Om levenslang te voorkomen MOET Sranan
  nu Suralco op voor Ons Land ONngunstige
  voorwaarden overnemen !

  ENNe de AARTSVIJAND en STAATSVIJAND van
  Sranan, de USA, MAG nog VIJF JAAR de directievoering
  van Suralco op zich nemen !

  PS : Het COMPLOT tegen DINO is de USA
  VERGEVEN !

  Vervolg : Wegens mijn gezondheidstoestand kan
  ik mij niet meer beschikbaar stellen voor de functie
  van President !!


  Maak melding

 67. RobG, hopeloos geval, blijft proberen recht te lullen wat krom is, met zijn Blind Spot, of snoep je ook mee uit de ruif van DDB, als publicist, moet haast wel want iemand die volgens eigen zeggen, zo gestudeerd en ontwikkeld is, moet wel een hele rare kronkel in zijn hoofd hebben, om vol te blijven houden dat Bouterse en de NDP goed zijn voor Suriname


  Maak melding

 68. En dat met de breedste kant van zijn mond. Door de man die \:

  – Geschiedenis boeken verbrand.
  – Zwijgt over 8 december en zelf-amnestie regelt.

  En dat is samenwerking met een mini-ster die bij hoog en laag beweert geen NDP-er te zijn, maar wel op de kieslijst staat en voor familie van alles en nog wat, buiten alle officiele regels en procedures om, geregeld heeft.

  Criminelen en geheugen. Dat is water en vuur.


  Maak melding

 69. @passant

  Deze museum is:
  ,,,,,
  =================
  Het is een ultiem bewijs dat die man een wereldvreemde psychopaat is. Elk normaal mens zou zich schamen voor de coup die zo uit de hand liep, het wanbestuur, de repressie en de december moorden, en de vele andere wandaden en moorden.
  Maar deze idioot is zo zwaar gestoord dat hij elk menselijk vermogen mist.


  Maak melding

 70. @Srafu

  CORRECTIE : In plaats van Saka-Saka had er
  moeten staan : LANDVERRADER !

  Kleine vergissing, of komt het op hetzelfde neer ???
  =======================
  Niet helemaal. Bouterse en al die meelopers en opportunisten zijn:

  Saka-Saka LANDVERRADERs.


  Maak melding

 71. De geschiedenis is al geschreven. Wat men nu probeert is het te herschrijven zodat men er zelf gunstig uitkomt. Dit is dus vervalsing van de geschiedenis. Maar van valse mensen kun je ook niks anders verwachten. Jammer alleen dat er zoveel goedgelovige mensen zijn die liever alles voor zoete patat slikken dan zich eens af te vragen of alles wat men hoort of ziet of leest ook de waarheid is. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel.


  Maak melding

 72. @hans,

  Ik probeer niets goed te praten. Ik tracht te redeneren en feiten te verklaren tegen de grenzen van het denken aan. Dit houdt in dat ik mijn denken elke keer tracht te verleggen/te vergroten om achter waarheden te komen. De grens van het menselijk vermogen om te denken moet niet statisch zijn zoals bij velen van V7.

  Hans ge moet telkens de grens van jouw denkvermogen verleggen (vergroten en verbreden). Dit denkproces moet je aansturen, voeden met informatie. Jij moet openstaan voor positieve en negatieve informatie en vooral bij negatieve informatie moet je vooral nagaan wat de achterliggende drijfveren van de boodschappers zijn. Maar aangezien ik weet dat je een boodschapper van negatieve informatie bent, weet ik ook precies hoe ik jouw informatie moet filteren.

  @Srafu,

  Mijn advies aan Hans geldt ook voor jou en ook voor Esmerald. Ik maak me zorgen om zoveel haat en woede in jullie postings, een zeer ongezonde situatie die blijft voortleven in jullie gedachten/denken.Dit gegeven vervuild jullie geest, ik noem het collectieve vervuiling van de geest.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.