Huis-aan-huiscampagne NDP: op wie stemt u?

41

PARAMARIBO, 7 mei – De regerende Nationale Democratische Partij, NDP, overschrijdt grenzen bij het voeren van campagne. Bij de huisbezoeken van propagandisten wordt onder meer gevraagd op wie de bewoners gaan stemmen. Politicoloog Hans Breeveld keurt het af.

De privacy van burgers wordt zo ernstig geschonden. De NDP moet haar plaats kennen. “De stemming is geheim. Laten wij opiniepeilingen laten voor de echte opiniepeilers”, zegt Breeveld tegenover de Ware Tijd. Het zou overigens vreemd zijn als de NDP een opiniepeiling nodig zou vinden. NDP-leider Desi Bouterse zelf zei niet zo lang terug zelf peilingen te hebben laten uitvoeren. Dit nog voor de onderzoeksbureaus er op kwamen.

Bouterse toonde toen, tijdens een publieke bijeenkomst, een dik boekwerk. Volgens hem zat daar negenhonderd pagina’s aan informatie in. Ramon Abrahams, campagneleider van de NDP, ziet niets verkeerds aan vragen over de politieke voorkeur. “Natuurlijk ga ik dat vragen. Als je NDP’er bent, hoef ik dan geen tijd meer aan je te verdoen.” Met de antwoorden worden overigens ‘sterke en zwakke punten’ geanalyseerd.


41 REACTIES

 1. Dit is juiste lijst, en niet anders!

  Hieronder de lijst van Paramaribo met namen en positie:
  1 NPS Gregory Rusland
  2 VHP Riad Nurmohamed
  3 PL Paul Somohardjo
  4 BEP Celsius Waterberg
  5 NPS Patricia Etnel
  6 NPS Arthur Tjin-A-Tsoi
  7 VHP Glenn Oehlers
  8 SPA Guno Castelen
  9 DA91 Winston Jessurun
  10 NPS Ruth Renfrum
  11 NPS John van Coblijn
  12 DA91 Sri Sopawiro
  13 VHP Kishan Ramsukul
  14 PL Mike Noersalim
  15 BEP Patricia Meulenhof
  16 VHP Dew Sharman
  17 NPS Wayne Telgt


  Maak melding

 2. “ Ramon Abrahams, campagneleider van de NDP, ziet niets verkeerds aan vragen over de politieke voorkeur. Natuurlijk ga ik dat vragen.
  Als je NDP’er bent, hoef ik dan geen tijd meer aan je te verdoen.”

  Deze man bedoeld dus dat je onbelangrijk bent als je ndp’er bent. Het komt niet in hem op dat een ndp’er van gedachten kan veranderen.
  Wat een hoogmoed.

  stuk starnieuws;
  “Wat is gebeurd is dat er groeperingen in de NDP zijn, die het liefst willen dat de NDP alleen de verkiezingen ingaat.
  “Volgens de PALU-topper Schillevoort zijn de ogen van die groeperingen gericht op een samenwerking tussen de NDP en de VHP, in het verleden de zogenaamde brede basis.
  Er zijn groeperingen om belangen die zij kennen en die wij misschien ook wel kennen- niet graag hebben dat allerlei krachten trekken aan de NDP om dingen niet te doen, legt uit.

  Nou een samenwerking kan alleen maar als de top en de directe kern veilig achter slot en grendel zijn opgeborgen.
  Geen voorkeur deze combi, edoch…. vooruit dan maar…


  Maak melding

 3. Abrahams zegt: ““Natuurlijk ga ik dat vragen. Als je NDP’er bent, hoef ik dan geen tijd meer aan je te verdoen.” Je hebt immers al kenbaar gemaakt een ezel te zijn, maar als je geen NDP’er bent kunnen we KEIHARD, SLAGVAARDIG en DOORSLAGGEVEND er tegenaan gaan ‘fu pot ferstan ini yu ede’.


  Maak melding

 4. Ik zou mensen adviseren om de NDP propagandisten te zeggen dat je op hun gaat stemmen zodat ze gelijk kunnen vertrekken. Geen discussies aangaan met deze onberekenbare figuren.


  Maak melding

 5. Net als koeien naar de slachtbank laten al deze paarse oliedomme stommelingen zich naar de grote paarse verdoemenis der misdaad leiden. Eerlijkheid,oprechtheid en deugdzaamheid zijn niet meer in tel bij deze oliedom geworden paarse zombies. Geen wonder dat vele aanhangers daders en/of slachtoffer zijn geworden van de steeds groter wordende onveilgheid en misdaad, de afgelopen vijf jaren. Ma kut, neks no fout. Leugenaars,corruptelingen,moordenaars,drugsbonzen en mensenrechten schenders verdienen al deze oliedomme aanhangers. Neks no fout. Ze krijgen wat ze verdienen van hun geliefde misleiders en lijders……het gros van al deze oliedommen zijn besmet met het paarse misdaadvirus van oneerlijkheid, onrechtvaardigheid en ondeugdzaamheid. Is nie erg tog redeneren vele paarse oliedommen, jong en oud ,misdaad e pai no ka. Zo dacht die paarse oma ook die coke in vis probeerde te smokkelen. Misdaad loont alleen voor baas en corrupte companen. They are nasty. De aanhangers? Oliedomme paarse stommelingen. Hihi, leve onze corrupte leiders, leve het paarse moreel en geestelijk verval, welkom in misdaadstaat Suribabwe. Hihi


  Maak melding

 6. De privacy van burgers wordt zo ernstig geschonden. De NDP moet haar plaats kennen. “De stemming is geheim. Laten wij opiniepeilingen laten voor de echte opiniepeilers”, zegt Breeveld

  Heer Breeveld,
  Sedert wanneer hebben de Surinamers privacy?????
  Zelfs bij het voeren van telefoon- als mobielgesprekken worden afgeluisterd door de CIVD. CIVD heeft een afluisterpost op de afdeling Telefonie en in de main centrale van Telesur.

  Dus mok a.u.b. niet met een schijnheilig bericht dat de privacy word geschonden.


  Maak melding

 7. Wat hij misschien bedoelt is dat als je geen NDP’er bent, ga ik je onder druk zetten en mogelijk bedreigen of omkopen. Ik ga je intimideren en in de gaten houden. Ik weet je te vinden.
  Het slimste is dus om te zeggen dat je het nog niet weet.


  Maak melding

 8. vraag aan abrahams,waar al dat geld van o-w is gebleven..

  wat heeft hij gedaan met al die miljoenen die hij heeft gestolen van de staat..

  als bouta zelf verkondigd,dat ,,money no dé,, waarom wil hij dan toch terug komen..

  waarom kondigt hij bouta niet een onderzoek naar de december moorden 82.


  Maak melding

 9. De tweede Staatsolie-obligatielening heeft ruim US$ 95 miljoen opgeleverd die loopt over de periode 2015 tot 2020 tegen een rente van 7,75 % per jaar. Dit geld is bedoeld als deelfinanciering van het investeringsprogramma 2015-2020 van Staatsolie dat begroot is op bijkans US$ 1 miljard. Het grootste deel van de investeringen wordt hoofdzakelijk gefinancierd uit eigen middelen en verder aangevuld met leningen …

  van een internationale groep van banken. Dat onze investeerders hun kapitaal beleggen in obligaties is zeker toe te juichen. Echter moeten we ervoor waken dat illegaal verdiend geld in het legale financiële en economische circuit wordt gesluisd. Uit goed ingelichte bron wordt vernomen dat ene R. Abrahams US$ 32 miljoen, dat illegaal verdiend is, heeft belegd op naam van een andere R. Abrahams.

  Stelen, Roven heet investeren in eigen toekomst…


  Maak melding

 10. Triest dat de leeghoofen nog steeds niet willen inzien dat de Wolf voor eigen lijfsbehoud gaat ten koste van hun…..
  zijn companen worden ruimschoots beloond en de leeghoofden zijn nog steeds blij met een dode awarie ook als luchtkasteel..


  Maak melding

 11. Dit soort ‘illegale’ praktijken dienen gemeld te worden aan de internationale waarnemers-missie. Dit is opressie en leidt tot fraude.


  Maak melding

 12. Ieder zinnig mens gaat ze toch zeggen dat ze NDP’er zijn rekening houdende met het feit dat je dan je baan kan verliezen als ze erachter mochten komen dat je op een andere partij gaat stemmen.
  Dus laat die ezels maar rustig bakken in hun eigen vet.
  Mensen gaat U naar de stembus op 25 Mei en stem de idioten/dieven van de NDP voor eens en voor altijd uit de regeermacht.


  Maak melding

 13. V7, DNA-kandidaten, dr-rr-leden en de afzondelijke politieke partijen is/zijn actief in het hele land en niet alleen in Paramaribo.

  Stemt u massaal op V7 kandidaten in het hele land en ook op de dr- en rr-leden.

  V7 de kon djie wan betre sranan.

  Fri, Fri, Fri!, Sranan moes kon Fri,

  Free At Last, Thank God Mighty, We Are Free At Last.

  Volk van Suriname hebben recht om een beter leven, een leven zonder armoede, list en bedrog, zonder luchtkastelen, zonder angst, bedreiging, omkoping, enz, enz, enz. Surinamers willen leiders die overal in de wereld respect kunnen afdwingen.

  Het Surinaamse volk dat voor de tiran/dictator DDB zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht…

  Laten deze woorden een waarschuwing zijn voor zij die niet goed kunnen denken en gemakkelijk omkoopbaar zijn voor bruiine bonen met kip/een bordje linzensoep, wan Parbobirie, een paarse pet, paarse t-shirt, enz., Na 26 mei 2015 oe bere o bari en er zal geen bbr meer zijn, Parbobirie,

  Sranan is momenteel skeer! Sranan skeer!, Sranan skeer. DDB en de rovers tja monie in ding go-zakka. Zie maar hoeveel smeergelden ze van Ballast Nedam in hun eigen zak gestopt hebben, hoeveel geld van het ministerie niet verantwoord is geworden toen Ramon Abraham daar minister was, enz, enz, enz. Je moet een koe zijn als je op de NDP stemt. Na oemo do bari. DDB tja monie en woont in een heel groot huis met hele hoge muren erom heen.

  Time4Change!
  Stemt u op V7
  Chan4Pres!
  YesWeC(h)an(ge)!, YesWeC(h)an(ge)!, YesWeC(h)an(ge)!
  Stemt U op V7!
  V7, V7 V7, V7, V7, V7, V7
  Er is geen betere mogelijkheid.
  V7 de kon djie wan betre Sranan!
  These is the Time4Chan(ge)!
  V7! De Kon Djie Wan Betre Sranan!

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede!

  V7! Brada Nanga Sisa, Jongoe Wan Nanga Owroe Wan.
  Stemt u massaal op V7
  Chan4Pres!

  God Zij Met Ons Suriname(r)s!


  Maak melding

 14. Impopulaire maatregelen V7: Vanaf eerste dag bezuinigen, blijf maar lekker dromen v7 maar de mensen zijn niet gekker geworden integendeel. Een klein groepje zijn miljonairs geworden en het hele volk moet er onder lijden, vreselijk toch v7!


  Maak melding

 15. Pure intimidatie van deze PURPLE RATTLESNAKES. Als het antwoord ze niet bevalt wordt je bestempeld als STAATSVIJAND en zijn kogelbrieven je deel. We herkennen hier de angst van een gedrogeerde, infantiele, dementerende, bejaarde meervoudig moordenaar en president van narco-staat Suriname, t.w. Desire Delano Bouterse.


  Maak melding

 16. @Esmerald

  “ Ramon Abrahams, campagneleider van de NDP, ziet niets verkeerds aan
  =============================
  Dat zegt veel over Abrahams. Nml dat die man, zoals reeds bekend, totaal geen moreel besef heeft.


  Maak melding

 17. De wijze van campagne voeren is typisch ndp/militiestijl. Ondanks dat velen de barbaarse revo-methode hebben ervaren, vol van manipulatie en indoctrinatie, blijven oliedomme dieharde aanhangers uit de jaren tachtig, krijsen..neks no fout, na revo wijze foe bereik a doel. Ook in 1987 krijsten vele corrupte militairen vol arrogantie, bedreigen, ndp sa wini. Zeven jaren heeft een hele natie geleden tot heden en velen zijn om de vervloekte mislukte revolijders geemigreerd. Moordadig/misdadig tuig of niet. Toch willen vele oliedomme jonge stommelingen niet lezen,leren en krijsen geindoctrineerd, net zoals tijdens de wandelmars….ndp,ndp,ndp. Na soso lafu sa e go kong te deze corrupte paarse propagandamaker nanga baas e sjie en jeri..ndp lasi leki 1987. Ma kut, ondertussen zijn grote delen van het volk misdadigers gaan zien als helden en hun grote voorbeelden. Na soso paarse misdaadka wacht een ieder die stemt op ndp en allen die niet zullen stemmen verdienen het om letterlijk en figuurlijk te vreten uit de paarse pot vol misdaad,bedrog en vol van onrecht. Hihi. Te baas winie, a eerste sani sa o go doe, na poting srefi leki a didibri foe kondre, reshuffeling ministers no jepi, dus per decreet president-dictator for life ai go kong, efoe deng paars burikie e balk….ieja..soso lobi didibri.


  Maak melding

 18. =De NDPérs gaan huis aan huis om campagne te voeren zodat de rijken rijker worden en de corruptie blijft zegevieren. Lees dit maar :::::::het laatste stukje vind ik griezelig.

  ==De tweede Staatsolie-obligatielening heeft ruim US$ 95 miljoen opgeleverd die loopt over de periode 2015 tot 2020 tegen een rente van 7,75 % per jaar. Dit geld is bedoeld als deelfinanciering van het investeringsprogramma 2015-2020 van Staatsolie dat begroot is op bijkans US$ 1 miljard. Het grootste deel van de investeringen wordt hoofdzakelijk gefinancierd uit eigen middelen en verder aangevuld met leningen …

  van een internationale groep van banken. Dat onze investeerders hun kapitaal beleggen in obligaties is zeker toe te juichen. Echter moeten we ervoor waken dat illegaal verdiend geld in het legale financiële en economische circuit wordt gesluisd.
  Uit goed ingelichte bron wordt vernomen dat ene R. Abrahams US$ 32 miljoen, dat illegaal verdiend is, heeft belegd op naam van een andere R. Abrahams.


  Maak melding

 19. Men moet deze corrupte ex-minister en paars koppig gevolg gewoon duidelijk maken, hee aub. blijf weg corruptelingen. No kong weri mi hedi, na soso overleef mi moes doe. Bigi jiem wang paarse monie da oe sa taki, want fa kang driko staatsolie e tjeise srd.300.000,- , drinko CB srd 80.000 etc da we ka. Na moeng tapoe da mi leki leerkracht na srd 1.500,- En joe ex minister fa joe e libi so bigi, taki so bigi, na lanti monie ie foeroe noh? Dappere Surinamers zullen gewoon weigeren, mi no habi teng gi paars leugens vol geleuter. Oliedomme aanhangers zullen wederom paars krijsen…..ndp soso lobi. stree de foe stree..eeehhhhhhh Ramon ehh fa a paarse lekkers? Hahahahahahaha. No spang, gjie oenoe joe stem.joe jeje, joe vertrouwe ini didibri. Hihi


  Maak melding

 20. 99.9% van alle Deliquenten en Recividisten in verworden Suribabwe zullen massaal stemmen op de Nationale Deliquenten Partij.

  Gezin voorkomt erger bij beroving zakenman Bishesar

  “Ik dacht dat het de politie was”, vertelt Wierin Bishesar, directeur van Sahara NV. Hij is woensdagavond voor zijn woning beroofd. “Ze hadden de ‘bright’ lampen aanstaan en een rood zwaailicht op het autodak.” Door kordaat optreden van zijn gezin is erger voorkomen. De rovers hebben alleen een laptop kunnen meegenomen.

  “Ik vroeg me af wat ik zo verkeerd gedaan heb dat de politie me zo moest ophalen”, deelt Bishesar aan Starnieuws mee. “Ik had de auto afgezet en de ruiten naar beneden gedaan. Toen zag ik twee mannen in capuchon met gerichte pistolen op mij afkomen. Ik heb een slag gehad. Ze hebben de auto doorzocht.” Zijn zoon en echtgenote die het tafereel vanuit het huis gade sloegen, lieten het alarm afgaan. “Bij het horen van de alarm zijn ze gevlucht”, geeft Bishesar aan. “Ze zochten waarschijnlijk naar geld, ze hebben alleen een laptop meegenomen. Het is zo snel gebeurd. Binnen veertig seconden. Er was waarschijnlijk nog iemand in de auto aan het wachten. Het was een grijze Toyota Alex.”

  Bishesar is er gebelgd over dat hij er niet direct is gereageerd door de politie toen de familie belde op het alarmnummer. “We waren op de wachtlijst. Daarna hebben wij PPS gebeld, die heeft toen opnieuw gebeld. De politie was er daarna wel na tien minuten.” De politie is bezig met het onderzoek. “Ze gaan me terugbellen”, deelt Bishesar mee. “Het wordt grimmiger in het land”, merkt de zakenman op. “Men zegt dat de criminaliteit afneemt, ik merk er niks van. Ook geeft niet iedereen door wat hen is overkomen.”

  Leve Belfo krijsen vele rovers. Eeeh wanneer we hebt geroofd en we wordt gesocht eehh dan we gaan hem bellen (hihi die paarse ezel van baas) om em uit bte legge..sorry, misdaad loont niet altijd zoals bij je baas en lon. neks no fout, we zulle weer stemme op ndp soadt je miskien weer wordt tigrigrijsbarba, hihi


  Maak melding

 21. @Jona,

  je hebt het goed verwoord, die gehersenspoelde paarse kudde dieren lopen als blinde ezels achter rovers zoals hersenloze Bouterse en analfabeet Abrahams die het land aan het vernietigen en leegroven zijn.


  Maak melding

 22. Alleen met paarse spot kan men al die oliedomme aanhangers van paars repliek dienen. Hihi. Neks no fout, want so a de, paarse misdadigers houden grote misdadigers de handen boven het hoofd, alleen foe njang dringi en prisirii. Wanneer zullen al die oliedomme paarse stommelingen inzien dat misdadigers nooit een land mogen leiden? Nooit in Suribabwe, , want ze blijven oliedomme paarse stommelingen ,dan maar Zimbabwaanse wantoestanden. Hihi, want die komen wis en zeker.


  Maak melding

 23. Ik ben geen fan van Santhoki en nog minder van Bouterse, maar wat de NDP hier flikt, kan in geen enkel ander land in de wereld.
  Onder andere om die reden vind ik Suriname een bananenrepubliek van het zuiverste water.
  Over dit gedrag zou in het buitenland allang met succes een gerechterlijke procedure zijn opgestart.
  Ik heb de NDP-ers onlangs zelf aan de deur gehad en ik vond het behoorlijk intimiderend, hoe mijn vrouw en ik werden benaderd, toen wij zeiden geen NDP te zullen stemmen.
  Het handelen van de club van Bouta heeft niets meer met democratie te maken, maar alles met intimidatie.
  Ik ben een Surinaamse indiaan van de oude stempel en verlang weer terug naar de tijd, dat Nederland het hier voor het zeggen had.
  Toen hadden we uitstekend onderwijs, de gezondheidszorg stond model voor Zuid Amerika en de Caribic en waren de straten in Paramaribo schoon en werden de gebouwen onderhouden.
  Wat een puinhoop hebben we er in pakweg 35 jaar van gemaakt.


  Maak melding

 24. Jang dringie mek presierie neks no fout liever dit dan mijn broekriem aanhalen terwijl een groepje steeds rijker worden.
  Beste mensen jullie hebben gelijk en stem op uw partij zolang het kan geniet van het leven met de n.d.p.!


  Maak melding

 25. Spreek de NDP-rommelaars in elk geval NIET !
  De stemming is geheim, gaat niemand wat aan hoe en
  op wie u uw stem uitbrengt !

  Jaag de NDPers van uw djari !

  Ze mogen alleen komen uitleggen wanneer NDP de
  6 MILJARD staatsschuld terug betaalt aan het
  Sranan Volk !

  Ook mag NDP komen uitleggen wanneer de 625
  MILJOEN USA-Dollar worden terugbetaald
  (teruggestort) !
  Dit bedrag is door DESI uit de GOUD- en Deviezen-
  reserve WEGGEKAAPT !

  Verder deze ondemocratische NDP-luchtkastelen-
  bouwers aanzeggen om op te sodemieteren !

  PS : De OW-budget-goochelaar ABRAKADAMSKI die
  binnenkort tezamen met zijn schoonzoon energie aan
  u wil verkopen tegen DILIP-prijzen, moet door het Volk
  worden geboycot/genegeerd !


  Maak melding

 26. Wat de NDP doet, daar is mijn inziens niets mis mee. De losse flodder van Hans Breeveld moeten we dan ook zien als aandachttrekkerij. De man kletst wat in de ruimte en het het V7 tuig denkt niet bij na en geeft de NPS-er Breeveld het gelijk.

  Als er verkiezingen zijn, proberen de politieke partijen zoveel mogelijk mensen te overtuigen om voor hen te stemmen. Dit past bij de verkiezingscampagne en het is geaccepteerd. De activiteiten die in het kader van de verkiezingen thans plaatsvinden zijn, de campagnes zijn transparant.

  De situatie veranderd op de verkiezingsdag en dan zijn de verkiezingen geheim. Hetgeen Breeveld nu aan het verkondigen is een grove misleiding, of beter gezegd ‘liegen en bedriegen’ om de aandacht naar zich toe te trekken.De VHP gaat op dezelfde manier te werk en Breeveld zwijgt in alle talen, van Hindi tot Oerdoe. Breeveld maakt simpelweg zijn eigen regels en hoop de aandacht op zich te vestigen.


  Maak melding

 27. @ROBX : Aan de NDP- 8 decembermassamoord was
  ook “Niets mis mee”

  Aan de NDP Moiwana-massamoord was “Niets mis mee”

  Aan het NDP-Verdwenen-OW-JaarBudget was
  “Niets mis mee’

  Aan de door NDP ingestelde wrede gewapende
  Volksmilities om het Sranan Volk te ONDERDRUKKEN,
  was “Niets mis mee’

  Aan de staatsschuld van 6 MILJARD is “Niets mis mee’

  Wegsluizen van Onze Goud- en Deviezenvoorraad, idem !

  NEKS NO FOUT, ma Sranan SKEER !

  PS : Ook met NDP- intimidatie zal MOORD-
  en DROGA-Desi het niet redden !


  Maak melding

 28. Soldaat Abrakadamski : Stem op ons of ik schiet !

  Maaaarrrr…. Neks no fout, toch a kondre SKEER keba !

  PS : DINO mag NIET stemmen !


  Maak melding

 29. Je kan de propagandisten toch antwoorden dat het ze geen reet aangaat opnieuw je gaat stemmen en ze verder een mooie dag toewensen? En als je dat niet durft, zeg je gewoon dat je op hun partij stemt om van het gezeik af te zijn. In het stemhokje bepaal je toch zelf op wie je stemt. Zo moeilijk is het allemaal niet.


  Maak melding

 30. Niet stemmen op de NDP !!!!!
  Dinootje zei eens…’ik ben trots op papaatje,hij heeft het gemaakt van Drugs dealer tot Moordenaar en van Moordenaar tot Plesjiedentje en ik ben de troonopvolger ‘.!!
  NIET STEMMEN OP DE NDP!!!!!


  Maak melding

 31. @Srafu,ik geloof in de kracht van mensen die durven initiatieven te nemen om het land Suriname tot ontwikkeling te brengen. V7 brengt alleen maar stagnatie voor de bevolking en het land.Er is geen eenheid in V7 en dat is funest voor de Surinaamse politiek.Alle groeperingen(schurken, arroganten,corruptievelingen,slapers) in V7 streven hun eigen doelen na.


  Maak melding

 32. @ROBX Zonder rechsstaat en met een Droga-
  veroordeelde en Verdachte van Massamoorden
  als president, komt Sranan NOOIT tot ONTWIKKELING !

  Zie de CIJFERS : Staatsschuld 6 MILJARD !

  Gepikt uit de staatsRESERVES 625 MILJOEN USA-dollars !

  LEGE, pardon ZEER NEGATIEVE STAATSKAS, dat is de
  NDP-ontwikkeling die regelrecht leidt naar een STAATS-
  FAILISSEMENT ! Een geschatte DEVALUATIE van de
  SRD van VIJFTIG PROCENT is op komst !

  De Inkomsten van Ons Land zullen door de
  Anti-investeringspolitiek van BOUTA de komende
  VIJF JAAR BLIJVEN DALEN !

  Dat is de BOUTA-NDP-Droga-MoordOpEigenVolk-ONTWIKKELING !

  PS : Time for All Sribi-Srafu’s like ROBX to wake up !

  De nieuwe NDPspookplannen/NDP-Luchtkastelen
  zullen wij betalen met de Nieuwe Sranan-Munt, de TIGRI !!!


  Maak melding

 33. Labourleider Miliband stapt op na geflopte verkiezingen, en dit moet Santokie ook doen na de verkiezing en somohardjo bigi mofo agoe mag vrijwilligers werk doen bij brongbere.


  Maak melding

 34. Zo……is de NDP nu bezig met Huis aan Huis Hersenspoel Aktie.Wel ik denk,dat de grote domme massa van de Suri People voor een zakje Rijst en Bakkeljauw omgepraat gaat worden om op de NDP te stemmen. In een woord gezegd beste mensen,dat die stommelingen niet verder kijken dan hun neuspunt langer is.


  Maak melding

 35. die doekhie loopt iedereen onder uit te halen te beledigen vernederen alsof hij de beste is..

  máár over zijn opperhoofd hoofd verdachte moordenaar zegt hij geen letter wat die heeft uitgespookt..

  sterker nog over de zoon van de drugs dealer moordenaar veroordeelde 11 jaar in Nederland zegt hij helemaal niks dat die is opgesloten in amerika en waarvoor..

  de man is zelf een crimie geschopt en geslagen in het poppenkast door mede coalitie leden ,,

  hoe diep kun je vallen en nog een grote bek hebben ook ..


  Maak melding

 36. Masra .>>>>>PASSANT,..ji sriebie,wakker worduh,..V 7,wordt langzaam dunnerrrrrrr.je leeft nog in de tijd van de december moorden.,das kort na de gouden eeuw.,van de noordzee….oen las a verkiezing keba,..dus bij jullie is het PANIEK in de tent de laatste stuiptrekkingen tog.hi hi.algemeen bekend verschijnsel.het zal lang duren voordat jullie[in paniek bijeen geraapte] coalities weer in de regering gaan komen,ooit van een UTOPIE.gehoord ?..jullie zijn zulke ezels,dat jullie het nog steeds niet snappen.Bouterse maakt het Surinaamse volk wakker en steeds meer bewust in alles…jeugd “follow the leaderrr”.je hebt er maar 1,en dat is Desire Delano Bouterse !!!..


  Maak melding

 37. Na een NDP overwinning volgt er belastingverhoging. Dat heeft Bouterse al een keer gezegd. Het geld moet ergens vandaan komen om alle sociale programma’s te financieren. Dus weghalen bij iedereen die legaal iets heeft of iets koopt. De werkenden in Suriname zullen het nog merken.


  Maak melding

 38. De ndplee gaat huis aan bezoek om te vragen wat de mensen willen eten op de dag van de verkiezing bruine bonen met rijst en zoutvlees, doksa masala met roti, tjauwin, mokis metie, pitjel dawet enzzz.
  Als je helemeel geen eten van hen wil dan is het tijdverlies gaan ze naar het volgende huis.

  Dit is het beleid van de ndplee. Tide tamare wo lee go moro fara.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.