Coalitiegenoot is verwaand gedrag NDP spuugzat

55

PARAMARIBO/CORONIE, 29 apr – De NDP loopt maar overal en aan iedereen te verkondigen hoe creatief en verlossend zij is. Vergeten wordt dat vaak anderen de basis gelegd hebben, het voorwerk deden, op het idee kwamen. Coalitiegenoot Palu is het spuugzat.

Een sprekend voorbeeld is het drinkwaterproject voor het district Coronie. De NDP claimt alle applaus voor zich, wat ook te merken was bij de formele opening. Een waar verkiezingsfestijn was het met overal in paarse kledij gestoken NDP-aanhangers. Parlementariër Anton Paal van de Palu vindt het niet kunnen. Niet alleen is het zo dat Palu het ministerie beheert dat de planning en het beheer voert over waterdistributie.

Blijkt dat het project voorbereid is door de vorige regering. Toen was oppositieblok Nieuw Front aan de macht. Ere wie ere toekomt dus. Het probleem met regerende politieke partijen in Suriname, is dat de meeste mooie dingen gelaten worden voor verkiezingstijd. Het Nieuw Front begon met het project tegen het einde van haar periode. Nu krijgt Coronie drunkwater aan het eind van nog een regeerperiode.


55 REACTIES

 1. Hahaha, de NDP denkt dat ze de enige partij zijn in Suriname. Dat ze kunnen maken en breken. Wel het overgrote deel is niet NDP dus hun arrogant gedrag gaat irriteren. Ze proberen Palu in Coronie te breken. Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig toch Palu.


  Maak melding

 2. Ere wie ere toekomt? Had Paal het Front ook de ‘grani’ gegeven als zijn partij niet aan de kant geschoven was door de NDP? Maar Paal hoeft zich geen zorgen te maken, net als de PALU zal ook de NDP erachter komen dat hoogmoed voor de val komt.


  Maak melding

 3. @Henk Molenaar,

  De vraag is of Bouterse na een verkiezingsoverwinning in staat is een kabinet samen te stemmen. Het is overduidelijk dat Paal en Somohardjo afscheid hebben genomen van de NDP. Blijft alleen het ABOP en DOE nog over. Ook met die partijen is er geen meerderheid.

  Op de overige V7 partijen hoeft Bouterse ook niet te rekenen. Ook de beroepsbevolking heeft het gehad met deze regering. Bouterse raakt steeds meer in isolement. Hij kan altijd de staat van beleg uitroepen. In dat geval hebben we te maken met een gelegaliseerde coup. Ik zie hem dat doen nu er steeds meer mensen openlijk krietiek op hem hebben. Hij blijft onvoorspelbaar en dat maakt hem gevaarlijk.


  Maak melding

 4. Makkelijk hoor, pronken met andermans veren. Zo zijn vele projecten al door de vorige regering voorbereid en geïmplementeerd. Het gekke is dat er veel mensen zijn die niet eens weten WAAROM ze op de NDP stemmen. Hoe dom kun je zijn.


  Maak melding

 5. Als Palu niet door de NDP was afgedankt waren zij nooit zo eerlijk geweest om Nieuw Front de credits te geven.
  Nu ze een ander viool bespelen willen zij door zulke opmerkingen de NDP even een poepie laten ruiken en wel zo eentje die uren stinkt in de wind


  Maak melding

 6. De Palu heeft het aan zichzelf te danken en nu beginnen zij als een wolf te janken.Deze politieke partij had zich pro-actiever moeten opstellen.Men had ook zijn plek moeten opeisen bij de festiviteiten ter gelegenheid van de realisering van het waterproject in Coronie. Dit project was mislukt onder Venetiaan door gebrek aan competenties bij de bestuurders.Alle eer komt de regering Bouterse toe.


  Maak melding

 7. die meneer amzaad abdoel,,moet een flink pakslaag krijgen en ophouden met leugens te vertellen aan het dombo volk..

  doe kunnen ook inzien nadenken dat het land op leven na failliet is..

  de hele wereld ook buiten sme weet dat het een failliete boedel is geworden en niemand van buiten uit durft in deze omstandigheden één dubbeltje richting sme te sturen,,

  zelf de chinezen lopen sme voorbij en doen niks op afwachting wat er gaat komen na 26 mei a.s…

  als desie ballen heeft,laat hij alvast de helft van zijn inkomsten en alle ministers inkomsten schenken aan de staats-kas,die is nu totaal leeg..


  Maak melding

 8. Ook in Coronie was duidelijk zichtbaar hoe alles paars gekleurd was, en massaal die paarse kuddedieren zonder hersenen die gehersenspoeld zijn door alle leugens en bedrog in Info act met vlaggetjes liepen te zwaaien en door die paarse roverspartij in scene is gezet, en aan het domme volk willen doen geloven, dat zij ervoor gezorgd hebben dat bepaalde buurten nu water hebben, alleen maar om deze mensen over te halen om op die paarse roversbende te stemmen, en aangezien vele mensen uit Coronie onder de armoedegrens leven en bovendien geen princiepes hebben, is het een makkie voor ze deze mensen over te halen om op ze te stemmen.


  Maak melding

 9. Wat een arrogantie met de NDPers. Ze denken dat ze de overwinning al binnen hebben. Ze gaan zich kapot schrikken op 25 mei.De arrogantie moet afgestraft worden!


  Maak melding

 10. NDP seg tegen coroniejaane dat wij hebbe gesorg voor die water. Maar die coroniejaan die vraag niet dat van waar heb jij geld gekreege? Dang waarom sorg jij niet voor andere dinge ook? Coroniejaan wil niet denke?


  Maak melding

 11. Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat de regering NDP/ABOP nooit het waterproject Coroni voor zichzelf heeft geclaimd. De heer Paal heeft uit leedvermaak bepaalde uitspraken gedaan.Jammer voor de heer Paal dat hij uit frustraties dit soort uitspraken in het openbaar doet. De Palu zal zich nu meer dan ooit haar individuele kracht moeten bewijzen om op eigen houtje zetels binnen te halen.


  Maak melding

 12. Hahahaha, Anton paal ziet dat volgens de peilingen volledig wordt weggevaagd. Einde van Palù is in zicht, dan komt er op een in box termen protseling een linkse hoek.


  Maak melding

 13. @ Rob G.,

  Waarom lopen ze dan allemaal in paarse t-shirtjes, paarse petjes en paarse vlaggen te pronken? En allemaal met de achterliggende gedachte: Zie je wel hoe belangrijk WIJ zijn en hoe belangrijk de PARTIJ is? Of in mijn woorden: Holle vaten klinken het hardst….


  Maak melding

 14. de regering heeft geen enkele vorm van kundigheid in het bestuur,laat staan deskundigheid..

  nergens nooit heeft een notulering plaats gehad van welke bespreking / bijeenkomst dan ook voor het naslagwerk..

  iedereen die het woord voert,heeft een ander soortig woordt gebruikt die niet voldoet aan het eigenlijke onderwerp..,,waardoor het verhaal totaal ongeloofwaardig is..

  het schijnt,dat niemand in het bestuur elkander vertrouwd , is zijn eigen kapitein..


  Maak melding

 15. Binnenkort deng sem sma disi o njang broodje
  paars-T-shirt !

  A monnie KEBA, te duur kabinet vd pres met alle
  leeghoofdige duurbetaalde adviseurs, een MEGA-
  groot personeelsbestand bij de overheid, een
  MEGA-buitenlandse dienst met tig zinloze en
  nutteloze ambassades en ambassadeurs, een
  MEGA-begrotingstekort, een MEGA-bak met leningen,
  een MEGA-doos met onbetaalde fakturen van vrijwel alle Surinaamse bedrijven, dat zal de SRD doen stijgen in
  waarde !

  Een half miljard DOLLAR uit de monetaire reserves
  gehaald door DDB en NDP-families, geen enkele zinnige
  investering hieruit gedaan, die geld zal opbrengen voor
  Sranan !

  Op deze wijze bouwt Desi Sranan op !

  Time for change, of ….. Sranan people o njang
  broodje luiers van Desi met inhoud !


  Maak melding

 16. Wakker Su
  @Henk Molenaar

  We worden zeker wakker. Alle pedos het land uit en wel per direct.

  Dart moeten alle Marrons per direct het land uit,

  Het barst in de stad van de 13 jarige moedertjes… en hun kindjes zijn geen halfbloedjes…..


  Maak melding

 17. En die NDP vlaggenzwaaiers worden dik betaald voor elke keer dat zij worden opgeroepen voor veldwerk. Niet verwonderlijk dat zich een menigte aanmeldt. SRD 50. per keer is goed betaald.


  Maak melding

 18. @Henk Molenaar

  Volgens mij zijn de internationaal gearresteerde pedofielen blanke Europese mannen waaronder veel Nederlanders. Ik heb nog nooit een Marron onder de daders gezien. En in Nederland lopen genoeg dertienjarige blanke moedertjes rond en moeders met kinderen van vier mannen. Uit onderzoek in Nederland is gebleken dat een op de vier kinderen een andere vader heeft dan bij de burgelijke stand is opgegeven. Maar het verkrachten van babies en kleuters in jouw gore pedoland is absoluut misdadig en jullie hebben daar het patent op. Nederland is de bakermat van seksueel misbruik van kinderen en jij schijnt zelf ook niet zo zuiver te zijn.


  Maak melding

 19. Die Boutje durft nooit alleen ergens naar toe te gaan. Altijd neemt hij een hoop vlaggenzwaaiers mee. Moeten die vlaggen en het paars soms de boze geesten weren?


  Maak melding

 20. Palu functioneert onder supervisie, niet goed geld terug! Palu heeft nagenoeg GEEN volgelingen en had derhalve geen enkel recht op regeermacht. Op 25 mei a.s. zal het wel blijken hoe sterk/zwak Palu wel/niet is!


  Maak melding

 21. @Tell it like it is, voordat je wat roeptoetert, check dan eerst de cijfers eens, volgens het CBS. is ruim 8 % van de Surinaamse jonge alleenstaande moeders onder de 20 jaar, en de meeste bab’s zijn echt geen moksies, tegen 2 % van de nederlandse meisjes, die keren dat ik in Suriname was (dik 20x) kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat het daar nog wel eens aanmerkelijk hoger kon liggen.
  Je hoeft dagelijks de Surinaamse kranten maar open te slaan en je leest het ene geval naar het andere geval van incest en verkrachtingen na het ander, kijk eens naar wat er in Afrika gebeurt, het continent waar jou wortels liggen.
  Dus voordat je anderen van allerlei smerige zaken beticht, kijk eens wat dichter om je heen en mogelijk in de spiegel


  Maak melding

 22. Velen laten zich verblinden en verdoven door misleidingen die gepaard gaan met ego….machtsmisbruik…….persoonsverheerlijking……onrecht en eigen belang..
  Doch als de Waarheid voor Gerechtigheid zich eenmaal Krachtig openbaart ….dan verzwakt het Duistere totaal. Want de macht van het LICHT staat Boven alles!

  De Universele boodschappen voor Bewustwording……Waarheid en Rechtvaardigheid worden uitgedragen…..en gaan zich vanzelf leiden…tot Inzicht en Zuivering.

  Message from the Spirit of Light!


  Maak melding

 23. Ga helemaal stuk van het lachen hier. Volgens de paarse paupers deugt er nu niets van PALU. Als morgen Lonnie zich afzet tegen het NDP zal er waarschijnlijk ook niets deugen van de ABOP. Overigens is de PL ook bij het grofvuil gezet.

  De paupers zijn geindoctrineerd door de NDP evangelie. Hun messias Bouterse kan niets verkeerd doen. Al rooft deze man suriname helemaal leeg en schijt hij op de hoofden van zijn volgelingen, dan nog dragen ze hem op handen. Over tunnelvisie gesproken.


  Maak melding

 24. Worden de jongeren werkelijk door integere (oprechte/zuivere) mensen gecoacht en gestimuleerd? En dit geldt natuurlijk van meerdere posities uit, waar men zegt jongeren te coachen en te stimuleren. Dit is zo BELANGRIJK voor een echte goede positieve ontwikkeling van jongeren om als goed voorbeeld te dienen. Iemand met een onzuivere achtergrond, en daar niets aan wilt veranderen kan nooit als goede voorbeeld dienen.

  De Universele boodschappen voor Bewustwording……Waarheid en Rechtvaardigheid worden uitgedragen…..en gaan zich vanzelf leiden…tot Inzicht en Zuivering.

  Message from the Spirit of Light!


  Maak melding

 25. Beste stemmers van de NDP, onthoud bruine bonen met zoutvlees maakt veel meer kapot dan wat je lief is.
  Gebruik je geen verstand als je die niet hebt luister goed om je heen. Opoh yu eye no kantie dong.

  Jullie worden voor de gek gehouden door deze regering, slapen doen jullie overdag en s’nachts kennelijk. Bhosrie.


  Maak melding

 26. @hans

  20x in Suriname? My God ….., ik vrees het ergste. We zullen eens navraag doen in de kinderdagverblijven. Na het papegaaitje zijn we extra alert geworden op die uitzwermende pedos uit Nederland.


  Maak melding

 27. @ Schrik, let eerst maar eens op die sexueel gestoorden onder je eigen soort, heb je je handen vol aan dacht ik zo voordat je hier van dit soort stompzinnige opmerkingen plaats


  Maak melding

 28. Hans, jij kunt beter investeren met je geld. Als ji 20x naar Suriname bent geweest dan heb je minimaal 20×500=10.000 Euro uitgegeven. Was je slimmer omgegaan met je geld dan was je 1x geweest en 19.000 Euro geinvesteerd in een kleine zaakje. Kijk, zo denken Chinezen. Nu heb je niks, anders had je een klein bedrijfje overgehouden.


  Maak melding

 29. @Chu Ha, jij weet niet of en hoe en waarin ik investeer, sterker nog ik hoef geen bedrijfje te hebben. Met een leuk pensioen over niet al te lange tijd ga ik lekker genieten in Suriname, op die manier snijdt het mes aan twee kanten, ik genieten van mijn oude dag en de euro’s die ik besteed in Suriname.


  Maak melding

 30. Hans, starks wordt de Euro waardeloos en wat dan? Dan kun je met 100 Euro niet eens een rol toiletpapier kopen. Had je een bedrijfje gehad, dan had je veel meer waarde in handen.


  Maak melding

 31. Bij gebrek aan valide argumenten is het maar al te gemakkelijk een ander voor pedo uit te maken zeker als je de ander niet eens kent. Wie denkt dat dit alleen in NL voorkomt, is per definitie te stom om voor de duvel te dansen. In NL wordt in ieder geval openlijk hierover bericht en ontspringt men de dans niet.
  Waar het hart vol van is, geldt in dit verband voor sommigen.


  Maak melding

 32. Voor mij is het helder als kristal dat DDB Suriname te gronde zal richten nadat hij de verkiezingen gewonnen heeft.
  Jos Steeman Shipping en Calypsona Shipping zullen BACK IN BUSINESS zijn. Oude tijden zullen herleven met dank aan Degenen die voor deze ELLENDELING hebben gekozen.

  De Mythe van DDB zal uit elkaar spatten wanneer de SCHAPPEN IN DE WINKELS LEEG ZIJN, LONEN VAN AMBTENAREN, AKB EN AOV NIET UITBETAALD KUNNEN WORDEN.


  Maak melding

 33. Zijn jullie wel in Suriname wonende mensen die reageren? Als jouw paspoort niet de bekende blauwe kleur heeft, en jij geen belasting in Suriname betaald, en jij geen moer betekent voor Suriname. Omdat jij in Nederland woont en werkt, raad ik jou aan om jouw mening voor jezelf te houden en te leven van jou eventuele bijstand of WW. Of betalen jullie de alimentatie maar op tijd, gelul met jullie Nederlanders en nee voor mij ben jij geen Surinaams-Nederlander. Jij bent een landverrader, durf zo te spreken tegen de witte man die neer kijkt op jullie allochtonen. Wat er hier gaande is, gaat jullie geen moer aan!!! Jullie zitten lekker achter de pc de regering Bouterse af te kraken net een stel lafaards, kom het maar hier doen. Aanrader werken jullie je maar kapot voor Nederland, want daarvoor leef je daar om te werken, houden jullie je bezig met die witte mensen die jullie toch als een stel apen beschouwen. En laat Suriname die vanaf het moment jij de nationaliteit niet meer hebt jullie niks aan gaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.