Vakbond trekt neus op voor topman nieuw energiebedrijf

34

PARAMARIBO, 29 apr – De vakbond bij energiebedrijf EBS is tegen de keuze voor Giovanni Ridley als manager van een nieuw energiebedrijf. Er zouden betere kandidaten zijn bij EBS. Gevreesd wordt voor verergering in plaats van verbetering.

EBS zelf heeft het financieel al moeilijk door wat gezien wordt als wanbeleid. Nu komt de benoeming van Ridley er bovenop. Aangezien de man schoonzoon is van NDP-bestuurslid Ramon Abrahams riekt het naar nepotisme en politieke bemoeienis. De vakbond zal het niet over zich heen laten gaan. “Wij zullen onze huid heel duur verkopen om dit te bestrijden”, zegt vakbondsleider Steven Geerlings tegenover de Ware Tijd.

Het personeel zou woest zijn en al protestacties willen voeren. Er wordt nog even gewacht. Volgens Geerlings komt de vakbond binnenkort bijeen. Gewacht wordt op het verloop van een ultimatum dat de regering gesteld is. Dan moet blijken wat er met het pensioengeld van de leden is gebeurd. Volgens de vakbond is het geld geïnvesteerd in het bedrijf, dat veel te lage consumptietarieven.


34 REACTIES

 1. Had gedacht dat de Surinamers gewoon met zich zouden laten zollen.
  Het schijnt nu eindelijk dat de emmer vol is.
  Ik sta compleet achter de vakbond bij de EBS.


  Maak melding

 2. Het pensioengeld van de leden is geïnvesteerd in het bedrijf.

  Ai mi gado NDP.

  Niks ne fout.
  Stem op de NDP op 25 mei.

  PS. Wat zitten er veel taal fouten in het artikel zeg.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 3. De zeoveelste miskleun van de Paarse Roversbende.

  Iemand die ooit is weggestuurd bij de EBS vanwege fraude en incompetentie wordt nu benoemd als nieuwe directeur.

  Het is bij de beesten af. Het wordt stees gekken.

  En Suriname doet een plas en alles blijft zoals het was. Een passief volk zonder ruggengraat dat zich massaal laat bestelen door de Paarse Roversbende.


  Maak melding

 4. Iedereen in Suriname moet zich maar schrap zetten voor de komende blackouts.

  Misschien blijven die blackouts ons bespaard als de vakbond het voor elkaar krijgt dat de nieuwe topman door zijn schoonvader doorgespoeld wordt in zijn gepimpte toiletpot.

  Maar eerlijk gezegd vrees ik het ergste want de NDP heeft k@ met iedereen, ze handhaafden de schoonvader als ondervoorzitter, en schoonpa heeft zelf ook k@ aan alles en iedereen. Zelfs nadat schoonpa overduidelijk gegraaid had en daarom afgezet werd als minister en botweg weigerde verantwoording af te leggen, mag hij prominent aanwezig zijn op vergaderingen van de NDP en mag hij, zelfs tot kort voor de verkiezingen, gewoon doorgaan met zijn nepotisme.


  Maak melding

 5. Alle regeringen, die Suriname heeft gekend, hebben zich schuldig gemaakt aan nepotisme en zelfverrijking.
  Het grote verschil met vroeger is, dat de regering Bouterse het heel
  openlijk en heel vaak doet.
  Bouterse is bezig zich te omringen met “eigen” mensen op invloedrijke plaatsen in de politiek en het bedrijfsleven om zo zijn herverkiezing veilig te stellen.
  Zo niet, dan is hij weer de internationaal gezochte crimineel, waarop jacht wordt gemaakt.
  Niettemin luidt nog steeds een bekend gezegde, dat eens ook de duivel te biecht gaat.
  We zullen het meemaken na 25 mei.


  Maak melding

 6. Het bewijs: in Suriname hoef je geen scholing en diploma’s te hebben.
  Wil je scoren zorg dan dat je een geslepen schurk bent.

  Jij ,ja jij wanneer begin je aan je carrière !

  Stem op de juiste partij. Precies.


  Maak melding

 7. Wanneer deze paarse rovers weer aan de macht komen na 25 mei, dan heb ik alle geloof in Surinamers verloren, en vertrek ik met de noordezon, want om in de rij te gaan staan voor een brood of een suiker, mede dankzij dit zelfde Surinaamse volk wat grotendeels geen hersencellen hebben, daar pas ik voor.


  Maak melding

 8. Hoogste tijd om de vakbondsleider duidelijk te maken dat hij de ideeën van zijn politieke partij niet kan doordrukken om het beleid van EBS te beïnvloeden. Deze vakbondsleider een huisknecht van de NPS moet lekker gaan slapen in Groeng Djarie.


  Maak melding

 9. Deze Giovanni Ridley was al eerder van fraude verdacht bij de EBS: uit dagblad Suriname:
  De van fraude verdachte EBS-toppers Giovanni Ridley van de afdeling Procurement Projects en John Blijd (hoofd Magazijn en Inkoop) worden overgeplaatst door de leiding van de Energiebedrijven Suriname (EBS). Dit besluit is gisteren genomen. De vakbond bij het bedrijf bracht vermeende frauduleuze handelingen van deze leidinggevenden aan het licht en eiste maatregelen tegen deze functionarissen. De sancties tegen bovengenoemde functionarissen werden geëist in een brief die de vakbond (Owos) de directie op 16 sep


  Maak melding

 10. Die vakbond vrees dat die Ridley alle stroom gaat levere aan NDP en verder aan niemand? Dat hij stop alle stroom in eige zak? Hij vul z’n zak met stroom?


  Maak melding

 11. Incompetentie en crimineel gedrag is bij de NDP juist een pré bij het invullen van politieke en bestuurlijke functies. Meki njang , de kas plunderen is hun missie. Neks no fout . Stem NDP voor meer ellende.


  Maak melding

 12. Brampie weet iets dat niemand weet. Iets over de leider van het land! Daarmee kan Brampie chanteren tot in lengte van dagen en alles gedaan krijgen voor familie en aangetrouwde fam. en vrienden en kennisen en iedereen die bereid is hem te likken.
  Brampie is getuige van het grote geheim…..


  Maak melding

 13. Robby-No-IQ heeft gelijk, de vakbondsman heeft “iets”
  met de NPS te maken !

  Dus moet hij een criminele man zijn volgens deze NDP-
  Massamoordenaarslover Robby-IQ !

  Wel heeft ZIJN NDPbende ervoor gezorgd dat DE
  PENSIOENGELDEN van de EBS-arbeiders zijn
  VERDWENEN !

  Wie heeft deze strafbare feiten gepleegd ??

  Welke NDPers zijn hier persoonljjk voor
  aansprakelijk ?

  Openlijke Verduistering van pensioengelden, toebehorend
  aan het personeel !

  PS : Banananrepubliek Sranang met zijn boevenleiders
  draait op volle toeren !
  A volk sa njang broodje gedevalueerde SRD, noso
  broodje chinese Yuan ! !


  Maak melding

 14. De beste man voor de job is volgens NDP richtlijnen iemand die:

  1) familie is van de Paarse Rovers Bende
  2) Geen of nauwelijks opleiding
  3) in bezit van strafblad
  4) hele diepe steekzakken heeft


  Maak melding

 15. ColBouterse benoemd fraudeur en oplichter tot eerste directie-lid van de NV EBS Energie Opwekking. Hoe desastreus is het beleid die de NDP het Surinaamse volk opzadeld, belazert en oplicht is te merken aan de handelingen van deze president. De NDP is een vloek voor dit land! NDP stemmers of kiezers zijn nog stommer dan het achtereind van een bosvarken.

  Wat ik voorspeld had, is uitgekomen! Moordverdachte en dictator Desi Bouterse heeft de schoonzoon van zijn beste vriend benoemt tot de eerste directeur van NV EBS Stroomopwekking! Deze directeur heet Giovanni Ridley, hij is de schoonzoon van de mega-corrupte dief Ramon Abrahams.
  Deze Ridley was werkzaam bij EBS, waar hij samen met John Blijd is weggewerkt na constatering van fraude en diefstal. Destijds zei Bondsvoorzitter Steve Geerlings: “Deze mannen mogen nooit meer een functie bekleden, waarbij ze weer een bedrijf kunnen benadelen”. En wat gebeurt er nu? Uitgerekend deze dief en fraudeur, die niets anders is dan een bouwvakker met een zwaar crimineel verleden, wordt de directeur van een zo belangrijke nutsvoorziening, als stroom! Hoe kun je het Surinaamse volk nog meer voor de gek houden, belazeren en bedonderen?

  Toen Abrahams minister van Openbare Werken werd in 2010, heeft hij voor 650.000 SRD zijn kantoor laten verbouwen door deze schoonzoon en zijn eigen dochter! Hoezo corrupt???? Hoezo diefstal? En nog steeds slaapt het SURINAAMSE volk en loopt als een stelletje blinde, hersenloze idioten achter de paarse partij.

  Bouterse heeft ook publiekelijk verkondigd dat hij een politieke benoeming gaat doen, waarbij drie NDP-ers benoemd gaan worden. Wat een ongekende lef en brutaliteit!!

  “ALS JE NU NOG STEEDS ACHTER DE NDP AANLOOPT, NADAT DIT ALLES BEKEND IS GEWORDEN, DAN HOUDT HET IN, DAT JE NOG STOMMER BENT DAN HET ACHTEREIND VAN EEN VARKEN. GEEF ZE NOG VIJF JAAR , DAN GA JE ZIEN DAT ZE DIT LAND NOG MEER DE VERNIELING IN HELPEN”.
  Radja Ramdhani.umn uit mijn hart van de site beter leven in Suriname


  Maak melding

 16. Boutje weet een ding heel goed: als je anderen (ministers, partijgenoten, familie, een deel van het volk) laat delen in de buit, dan kunnen ze zich nooit meer tegen je keren. Zo wordt z’n positie alleen maar sterker en hij speelt dit spel heel goed. Het is een grote kliek geworden daar die elkaar wel moet dekken onder alle omstandigheden. Wee diegene die eruit durft te stappen en het e.e.a. weet en dreigt te onthullen!


  Maak melding

 17. De vakbonden in suriname moeten de straat op gaan.
  Er wordt niet naar hun geluisterd door de NDP.

  Straks gaan de werknemers van EBS tegen hun zeggen dat hun belangen niet goed verdedigd worden.
  Dan zijn de vakbonden werkloos.

  De mensen van EBS moeten ook de straat op gaan om te protesteren.
  Want als er binnen ,bijvoorbeeld, zes maanden met de VUT gaat is er geen geld meer.
  Moni ne de.
  Gaan de jongeren die bij EBS werken hier iets van leren.
  Ik heb mijn twijfels.

  Niks ne fout.
  Stem op de NDP op 25 mei 2015

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 18. Kruwa
  Suriname heeft een grote schaarste aan hersencellen en een overvloed aan achtereinden van varkens.

  Hallo Kruwa,

  Is het jou niet opgevallen dat het steeds erger wordt. Doen ze wat in het water hier dat de hersencellen aantast?


  Maak melding

 19. Legerorder aan Desi :

  ZET DIRECT de pensioengelden van ALLE EBS-
  werknemers terug op de speciale Pensioenrekening !

  De gelden horen de werknemers toe, zijn NIET van het
  bedrijf EBS, deze gelden weghalen IS DIEFSTAL !

  Puru un krabita-anu na deng Pensioenmonnie fu EBS !

  OM ONDERZOEK aub de fraude’s binnen EBS !

  De diefstallen ten nadele van Sranan en de Srananbevolking moeten ophouden !

  PS : Oprichting nieuwe NV tbv opwekking electriciteit via
  ONZE DAM is NIETIG, parlement moet eerst
  plannen goedkeuren en nieuwe spelers toelaten op de
  Surinaamse energiemarkt !
  Anders zit u straks plotseling met DURE DILIP-ENERGIE !


  Maak melding

 20. @ Henk correctie aub bouterse is nooit “Col” geworden of geweest vanwege competentie. Hij heeft zich laten benoemen, iets anders dan een militaire opleiding volgen op universitair nivo en een graad behalen op competentie. Dus die kolonel’s is net zo nep als die BBA van gekke lonnie.


  Maak melding

 21. NDP rovers en boeven bevoordelen hun naaste familieleden net zoals in Zimbabawe,Venezuela,Cuba en Noord Korea. Hihi. En de aanhangers? Gratis ete en drinke willen we, soso lobi paarse drollen als toetje voor nog vijf. Hihi


  Maak melding

 22. @Henk Molenaar.

  Je hebt gewoon lezen en begrijpend lezen.

  Laat mij zien waar ik in al mijn jaren van schrijven hier heb aangegeven dat ik een voorstander ben van de NDP.

  Of komt het dat je de weg kwijt bent omdat je door de NDP ( paarse) aanhangers constant beschudigd wordt van pedofilie???

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 23. Manu,

  Je hoeft niet te wachten tot 26 mei hoor; ga alsjeblieft eerder weg uit Su, dan hebben die meisjes van 15, en 16 en 18 jaar jaar geen last meer van je want op Curacao en in Holland willen ze je niet hebben vanwege je ”mooie” daden. Volgens de Surinaamse grondwet is men pas op z’n 21ste volwassen. Je begeeft je alleen tussen de allerarmsten en trekt nooit op met de beter gesitueerde Surinamers omdat je ongestoord zonder de politie op je hielen, door kunt gaan met die meisjes van 15, 16 en 18 jaar. Je moet je schamen Manu.


  Maak melding

 24. Overal op de wereld werkt het zo. Niet alleen in Suriname is het zo dat men familie en de kennissenkring begunstigd met hoge posities. Ook in Nederland gebeurd het op grote schaal. Wat telt is behoud van macht en kapitaal….

  Het is zo kortzichtig wat ik lees aan reacties van de mensen die hier graag hun mening ventileren. Bouterse is nu eenmaal de gekozen president van Suriname. En krijgt er hoogstwaarschijnlijk nog 5 jaar bij. Hij en zijn mensen bepalen de toon in Suriname.

  Mijn inziens is het beter om niet nog eens 5 jaar lang hier te gaan jammeren op deze site. Maar eens een andere kijk op de zaak te beginnen. Want geen van jullie is in staat om aan de heersende situatie in Suriname iets te veranderen.

  Ga bij jezelf te rade wat je hier aan kan doen. Probeer bv. opbouwende kritiek en zinvol advies te geven. Schrijf niet alleen je persoonlijke vendetta tegen Bouta en co. Bekijk en lees de items met meer liefde. Houd op met het mekaar voor van alles uit te maken. Un bondru… dat is wat Suriname nodig heeft…


  Maak melding

 25. PASENSI : Sranan kan BONDRU baka a GRONDWET,
  baka recht nanga wet, NO BAKA Crimineel sma ,
  leki DDB nanga en pluga ! !

  Iedereen GELIJK, ALLE MASSAMOODENAARS
  BERECHTEN of je nou Brunsi of Bouta heet !

  Staatsschuld is nu : 6 MILJARD ! Dankzij domme Desi !

  Goud-/deviezenreserves nu nog maar : 375 miljoen US dollar !
  Regering Vene liet reserves na van ongeveer
  EEN MILJARD USA-Dollar !
  GEPLUNDERD dankzij domme Desi !

  Sranan kan nu amper de benodigde deviezen, die nodig
  zijn voor DRIE MAANDEN IMPORTEN, betalen !

  Dus Srananman UN BUNDRU FU JAGGI DEN
  CRIMINEEL FU NDP nanga RONNIE !

  Noso un kan tang wakti a BIGI NDP-DEVALUATIE !

  PS : Nog VIJF schoonzonen van prof Abrahamski
  (a mang fu a goocheltruc nanga OW-jaarbudget)
  op belangrijke directie-posten benoemen, datti o tja
  moesje go na a Sranan-spookambassade ini PARIJS !


  Maak melding

 26. Jouw Leidsman, Massamoordverdachte Desi heeft
  een veel te hoge bloeddruk,
  vanwege de dagelijkse bezoeken ’s nachts van de 8
  December en Moiwana-moordslachtoffers !

  Desi is overspannen vanwege Dina in USA-Jail en
  vanwege zijn bespiegelingen over zijn aanstaande
  verblijf in Santo Boma !

  Misdadigers zoals uw idool WINNEN NOOIT van de
  Democratie !

  Opa Desi kan zich niet meer zonder pampers vertonen !

  Staatsschuld door krabita-anu Desi is ZES MILJARD !

  Deviezen en goudreserves GEDAALD van ruim
  EEN MILJARD naar 375 MILJOEN !

  Pe deng MILJOENEN disi Go ?
  Desi, mr Interpol, kon piki a volk, pa a monnie go !

  Pe den pensioenmonnie fu deng EBS-wrokaman go ??
  Suma fufur den pensioenmonnie disi ??
  Desi, NDP, piki den wrokoman !


  Maak melding

 27. @Srafu

  Relax…. Je kan alleen maar jammeren. Verder niets. Nogmaals probeer eens vanuit een andere invalshoek te praten. Laat Desi…. na ruim 35 jaar is hij nog steeds de enige echte lefgozer uit onze jong geschiedenis. De rest klaagt net zoals jij, alleen maar. Succes ermee


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.